iPad mini 4: Με επεξεργαστή A8, 2GB RAM και αρκετά μικρότερη μπαταρία

Σε αντίθεη με τους υπόλοιπος κατασκευαστές, κατά την διάρκεια των επίσημων ανακοινώσεων της η Apple αποφεύγει να αναφερθεί σε τεχνικά χαρακτηριστικά όπως οι πυρήνες του επεξεργαστή, η μνήμη RAM, το μέγεθος της μπαταρίας κλπ. Η τακτική της είναι να μην ασχολείται με αριθμός.

Προωθεί τις συσκευές λέγοντας για παράδειγμα ότι είναι x φορές πιο γρήγορο από τον προκάτοχό του, έχει καλύτερη διάρκεια μπαταρίας και άλλα.

Για το iPad mini 4 η Apple έκανε την ανακοίνωση σε μόλις 30 δευτερόλεπτα χωρίς να αναφερθεί σε πολλές λεπτομέρειες, λέγοντας ότι έχει την δύναμη του iPad Air 2, αλλά είναι πιο μικρό, ζυγίζει μόλις 295 γραμμάρια και κοστίζει 399 δολάρια.

Το iFixit πήρε το tablet στα χέρια του και μας δίνει πληροφορίες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το iPad mini 4 φορά επεξεργαστή Apple A8, ο οποίος φάνηκε σε benchmarks ότι είναι λίγο πιο γρήγορος από του iPhone 6, επιβεβαιώνεται ότι φορά μνήμη RAM 2GB αλλά και η μικρότερη μπαταρία.

Το περίεργο είναι ότι το iPad mini 3 φορά μπαταρία 6471mAh ενώ η μπαταρία του iPad mini 4 είναι 5124mAh. H Apple ισχυρίζεται ότι και τα δυο δίνουν την ίδια διάρκεια μπαταρίας. Ωστόσο η διαφορά των 1300mAh φαίνεται αρκετά μεγάλη για να καλυφθεί μόνο από παραμετροποιήσεις σε επίπεδο software.

iPad mini 4: Με A8 Chip, 2GB RAM και αρκετά μικρότερη μπαταρία, iPad mini 4: Με επεξεργαστή A8, 2GB RAM και αρκετά μικρότερη μπαταρία

iPad mini 4: Με A8 Chip, 2GB RAM και αρκετά μικρότερη μπαταρία, iPad mini 4: Με επεξεργαστή A8, 2GB RAM και αρκετά μικρότερη μπαταρία

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

ipad 9 and iPhone 10 ” you do it wrong you don’t need battery it’s work just with the wind… ” έρχετε…. hahahaha έλεος..

DIREFEAR

Ετοιμαστείτε για πολλές αγκαλίτσες με τους…τοίχους!!! 🙂

nick2010

Πάει να μας φορέσει αυτό που θέλει και προσπαθεί διεξοδικά (χωρίς την παραμικρή πληροφόρηση για μνήμες, μπαταρία κλπ.)… αλλά ελπίζω να φάει μαύρο ή έστω βαθύ γκρι στις πωλήσεις…. μόνο έτσι θα καταλάβουν τη βλακεία τους οι καρεκλοκένταυροι του μάρκετινγκ στο cupertino.

Ήδη η samsung την πληρώνει για τα συνεχή φαουλ (μπαταρία, sd slot) και η κοντόφθαλμη πολιτική της apple βασίζεται στην αισιοδοξία ότι μπορεί να χτυπήσει την αναποφασιστικότητα, με απλοϊκές ξουρίες τύπου “ίδια δυναμιτότητα”, “ίδια απόδοση”, “ίδια αυτονομία”, κρύβωντας κάτω απ’ το χαλί την τσιγκουνιά στα specs.

Καιρός να πληρώσει την αλαζονία.

Και αυτά τα λέει ένας ιδιοκτήτης του iphone6 και του ipad air 2 (εδώ έγινε και το πρώτο φαουλ με τη μικρότερη μπαταρία, που περασε σχεδόν απαρατήρητο στις πωλήσεις και φούσκωσε τα μυαλά των αφεντικών της apple)

Teo

Ε βεβαια, σκεφτονταν στηνApple: ποιο πρεπει να ειναι το πρωτο βημα για να παρουν και οι επομενες συσκεβες μας κορυφαιες πωλησεις… Ααα ναι, για αρχη θα ρηξουμε τα mAh στις μπαταριες, μετα θα παμε τα MP στα 5 με προφαση την “ποιοτητα” και τελικα θα ξανακανουμε τα CPU μονοπυρινα ενω παραληλα θα αυξανουμε τιμες και ετσι θα κανουμε τη διαφαορα! Μονο μια πρωτοποριακη εταιρια σαν εμας θα σκεφτοταν κατι τετοιο!

giannogeorge

Μπορώ να καταλάβω πολλά πράγματα όσον αφορά τις αποφάσεις των εταιρειών (βλ. Samsung/Apple – και κάτι μου λέει ότι και άλλες θα ακολουθήσουν), η μείωση του μεγέθους της μπαταρίας, με ξεπερνά…

Animamundi

Η μπαταρία έπεσε επειδή απ το ipad mini 3 που ήταν στα 7.5mm πάχος,το ipad mini 4 πήγε στα 6.1mm.
H αρρώστια του ”johny ive” για το ”thin and light” θυσιάζει βασικά χαρακτηριστικά της συσκευής.

Bloodmaster

Μια και ειπαμε 1300 mah το επόμενο iphone θα εχει 1300mah μπαταρια και με μονοπύρηνο επεξεργαστή αλλα εχει προβλεψει η Apple οτι δεν θα σου βγαζει μιση μερα η μπαταρία και ετσι σου δινει μια μπαταρία αυτοκινήτου για να κάνεις γυμναστική και να φορτιζεις το τηλέφωνο ταυτόχρονα. Απορω πως σκεφτονται μερικοι πας και δινεις δυο μηνιατικα για ενα τηλέφωνο που πρέπει να κανει 300 με τετοια specs.

Bloodmaster

Iakovos80

Ανέκαθεν τα ipad ειχαν μακραν τη μεγαλύτερη αυτονομία από όλα τα ταμπλετ. Κατά κοινή ομολογία δηλαδή, αποδεδειγμένα. Μακάρι να είχαν την ίδια φροντίδα σε επιπεδο μπαταρίας και στα iPhone.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Φήμες ότι φτάνει σε Space Black και Rose αποχρώσεις

Νέα φήμη υποστηρίζει πως το iPhone 16 Pro (και το iPhone 16 Pro Max μαζί του) θα φτάσει σε νέες αποχρώσεις Space Black και Rose.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16 Pro: Θήκη που διέρρευσε δείχνει το νέο Capture Button

Το iPhone 16 Pro αναμένεται να έχει ένα ολοκαίνουργιο Capture Button και μια εικόνα που μόλις διέρρευσε φαίνεται να το αποκαλύπτει.