iPad Mini, Στοιχεία και χαρακτηριστικά που περιμένουμε να έχει το νέο μοντέλο

Είναι πια κοινό μυστικό ότι η Apple ετοιμάζει το νέο iPad Mini για να χτυπήσει τον ανταγωνισμό στην κατηγορία των ταμπλετών με οθόνη 7 ιντσών. Μέσα στον Οκτώβρη, όλες οι πληροφορίες λένε ότι θα γίνουν και τα επίσημα αποκαλυπτήριά της, επομένως δεν μπορούμε παρά να κάνουμε ένα wrap-up των βασικών στοιχείων που θα φέρνει η νέα συσκευή, όπως διαμορφώνονται από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες.

Αναφορικά με το hardware και την οθόνη, αναμένεται να έχει μία οθόνη διαγωνίου 7.8 ιντσών, ενώ δεν είναι σαφές εάν θα είναι Retina. O επεξεργαστής αναμένεται να είναι ο A5X, με 512MB RAM, και γραφικά όμοια με εκείνα του iPad 2.

Η εικόνα του μικρότερου tablet θα έρχεται περισσότερο προς το iPod Touch, αλλά η αίσθησή του στο χέρι του χρήστη δεν θα είναι πολύ διαφορετική από ό,τι γίνεται με το μεγάλο iPad. Θα είναι σίγουρα ελαφρύτερο και λεπτότερο από το iPad. Προφανώς θα έχουμε εδώ και το 9 pin connector που εισήγαγε η Apple με το iPhone 5.

Είναι μάλλον περιττό να πούμε ότι το iPad mini θα προσφέρει το FaceTime στο βασικό εξοπλισμό του και θα έχει κάμερες πίσω και μπροστά. Το iOS 6 θα φέρει τη Siri στο iPad Mini, ενώ η τιμή θα κυμαίνεται σε σαφώς πιο προσιτά επίπεδα από το iPad, αν και στην περίεργη ελληνική αγορά, ποτέ δεν ξέρεις. Το σίγουρο είναι ότι η παρουσίαση μίας συσκευής της Apple στην αγορά των επτάιντσων μοντέλων θα κάνει όλους τους κατασκευαστές να μπουν με λύσεις Android και γιατί όχι Windows 8.

Εσείς τι περιμένετε να δείτε στο iPad Mini;

, iPad Mini, Στοιχεία και χαρακτηριστικά που περιμένουμε να έχει το νέο μοντέλο

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manolis tsagkarakis

πρώτα απ’ όλα να κυκλοφορήσει… θα έλεγα ότι πρόκειται για άλλη μια φήμη αλλά λόγω της ξεφτίλας της Apple με τα χαρακτηριστικά του iPhone 5 να είναι γνωστά μήνες πριν θεωρώ ότι όντως θα κυκλοφορήσει..

με μια τιμή πάντως 300 ευρώ θα τους τσακίσει όλους.. φυσικά όχι επειδή θα είναι η καλύτερη συσκευή στη κατηγορία του αλλά λόγω brand name και marketing.. Εδώ βλέπουμε κάτι άχρηστες συσκευές με Android στα 150-200 ευρώ, φανταστείτε ένα iPad στα 300!!!! 😉

alex

μηπως ειναι καιρος να δουμε ενα phablet????????? να ανεβει το ηθικο τουλαχιστον..

Panos7GR

Βλέπω αρκετά σχόλια κάτω από άρθρα με το φημολογούμενο iPad Mini, να λένε ότι ίσως τελικά να είναι phablet. Μερικοί θα ήθελαν και ένα phablet από την Apple. Τι έγινε παιδιά;; Όταν αναφεροσασταν στα Android smartphones με 4.3+ οθόνη λέγατε κάτι για παντόφλες και ρακέτες. Πόσο μάλλον για τα Galaxy Note. Τώρα τι τρέχει; Ένα Apple phablet δεν θα σας φαίνεται παντόφλα/ρακέτα/πλακάκι;

Εγώ πάντως πιστεύω πως το iPad Mini θα είναι tablet. Δεν θα έχει Retina ώστε να μην είναι ιδιαίτερα ακριβό και κυρίως για να μην “κόψει” τις πωλήσεις του New iPad. Εννοείται πως θα είναι ελαφρύτερο. Πιστεύω πως θα έχει τον επεξεργαστή του iPad 2 και θα έχει καλή κάμερα (άλλωστε η Apple δίνει σημασία στις κάμερες που θα έχουν τα προϊόντα της). Ίσως να του προσθέσει και κάτι μοναδικό στο software για να το διαφοροποιήσει από τα μεγάλα iPad και για να τραβήξει τα βλέμματα ώστε να το αγοράσει το κοινό όχι μόνο για την τιμή.

ορεστης

Panos7GR +1

stavros

@manolis tsagkarakis…φιλε μου κανενα χαρακτηριστικο δεν ειχε διαρευσει. Το μονο που ειχαμε δει και ξεραμε ηταν ο σκελετος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.