iPad mini ή Nexus 7; [poll]

Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκε το iPad mini με οθόνη 7.9 ίντσες LCD IPS ανάλυσης 1024×768 pixels, διπύρηνο επεξεργαστή A5, κάμερα 5 Megapixel, αλουμινένιο σασί και πάχος 7.2 χλστ. Το iPad mini τρέχει την έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 6 και η πιο οικονομική έκδοση με 16GB και Wi-Fi only κοστίζει 329$. Το Android tablet Nexus 7 16GB Wi-Fi με οθόνη 7 ιντσών, τετραπύρηνο επεξεργαστή και τιμή 249$ το γνωρίζετε, ποιο από τα δύο επιλέγετε και γιατί;

, iPad mini ή Nexus 7; [poll]

, iPad mini ή Nexus 7; [poll]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

66 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Aris

Ipad mini…..;))

Δημητρης

Φυσικα και Nexus 7 !!!

Apo-delirium

Nexus 7 λογω,

Android 4.1
Επεξεργαστη
Οικονομικο

Ante_geia

Παιδιά κάτι πολύ σημαντικό που είπε ο αχώνευτος Tim Cook είναι ότι οι εφαρμογές στα Android έχουν φτιαχτεί για SMARTPHONE και όχι για Tablet … είναι πολλές φορές που ανοίγω εφαρμογές σε Android tablet και πιο συγκεκριμένα Samsung Galaxy tab 2 10.1 και η εφαρμογή όπως PATH INSTAGRAM και πολλές άλλες μου τις βγάζει σαν να κρατάω ένα τεράστιο τηλέφωνο και ασε που τα γραφικά είναι ΕΣΧΟΣ !!! Μονό εάν το Google Play αποκτήσει κατηγορία που να λέγετε ΄΄ Apps for Android Tablet” με εφαρμογές που να είναι αποκλειστικά φτιαγμένες για Android ταμπλέτες οι ταμπλέτες Android θα είναι πολύ πιο ωραίες και πιο σωστές … Και για αυτόν τον λόγο ψηφίζω iPad και iPad mini !!! Εαν με ρωτήσετε τι κινητό έχω … Εννοείτε Galaxy S3 και είναι κορυφή για μένα ΚΟΡΥΦΉ

mihalis13

Αν και θεωρούσα ακριβο το iPad Mini τελικά και το nexus δεν το λες και τσάμπα με μικροτερη οθονη και χειρότερα υλικά κατασεκυής…
Πάντως δεν θα αγόραζα κανένα από τα 2 μιας και δεν είμαι φαν των ταμπλετ

Mike

Σαν το φτωχό συγγενή φαίνεται το Nexus 7. Κακάσχημο, πλαστικό και με τόση δα οθονίτσα σε σχέση με τις διαστάσεις του. Και μετά οι κακοπροαίρετοι ψάχνουν γιατί πουλάει η Apple!

Δημήτριος

Nexus 7 χαλαρα κιολας…!!

Demis

nexus 7 λόγο
1, τιμής
2, android

iPad mini για το φοβερό λειτουργικό, καλύτερες κάμερες και φοβερή ανάλυση οθόνη για να μην μιλήσω για ποιότητα υλικών.Στα tablets το android είναι πολύ απλά χάλια για τον λόγο που λέει ο φίλος πιο πάνω.Έχω και iPad και android tablet και το έχω δει και στην πράξη.

Lefteris

Nexus 7 μόνο και μόνο για το λειτουργικό! Το έχω παραγγείλει και το περιμένω πως και πως.

Προβατοπουλος

ειναι πολύ μικρή η διαφορα στα λεφτά ….χαλαρά πας για ipad mini.τους την είχε στημένη η apple παιδιά

BillOS

@Ante_geia Εχεις πολύ δίκιο φίλε !!! Τα Android ειναι μόνο για smartphone σε ταμπλετες δεν πολύ λένε … Ολα μεγαλώνουν και χαλάει η ποιότητα στα γραφικά !!!

thorgoth

Σταύρος Παπαγεωργόπουλος επειδη ως γνωστον θα παρει καποιος ταμπλετα για να τραβαει βιντεο…

στα του θεματος χαλαρα και Nexus 7 γιατι πολυ απλα ειναι 7 ιντσες με HD αναλυση και οι εφαρμογες αν και οπως λεει ο φιλος παραπανω ειναι φτιαγμενες για κινητο στης 7 ιντσες σε εμενα τουλαχιστον δεν παρουσιαζουν κανενα μειονεκτημα…

το οτι φοραει tegra3 το αφηνω στην ακρη 🙂

BillOS

@Ante_geia Εχεις πολύ δίκιο φίλε !!! Τα Android ειναι μόνο για smartphone σε ταμπλετες δεν πολύ λένε … Ολα μεγαλώνουν και χαλάει η ποιότητα στα γραφικά !!!

Jason Matsoukas

Nexus 7 γιατί

Nexus – 1280×800 pixels 216 ppi
Mini – 1024×768 pixels 163ppi

Nexus – 4-core
Mini – 2-core

Nexus – $249
Mini – $329

Θέλει πολύ σκέψη;

Δημητρης

Με τα χιλια ipad mini

Jason Matsoukas

Δημήτρης, μετα χίλια ευρώ εννοείς;

Matrox_gr

Φυσικά Nexus 7. Ο τετραπυρινος tegra 3 δεν μασαει μια, η τιμη του ειναι καλυτερη, η αναλυση της οθονης καλύτερη, εχει usb (helloooo) & το jelly bean σταθερότατο και πολύ γρήγορο. Απεξάρτηση επιτέλους απο itunes ευκολία σε οτι κάνεις.
Χρηστης iphone είμαι αλλά για μενα η apple τελείωσε καθως τα προϊόντα της ειναι υπερεκτιμημενα. Το android εχει ωριμάσει πια και δεν υπαρχει λογος για κερατιατικα στην apple. Με λίγα λογια ξεστραβωθηκα. Και φυσικα το επομενο κινητό μου θα ειναι Android.

Ante_geia

@thorgoth Σύμφωνοι αλά άμα έχεις ταμπλέτα δεκάρα ?… εκεί τι κανείς ?

Δεν λέω πως οι ταμπλέτες Andoird δεν είναι καλές λέω ότι αδικούνται από τις εφαρμογές οι οποίες εφαρμογές δεν είναι φτιαγμένες για 10” !!!

paris1

Τι φοβερή ανάλυση πού ακριβώς την είδατε;;

PeterPan

Και μόνο για τις εφαρμογές που έχει προτιμώ το iPad.

Γιώργος

Το iPad Mini πιστεύω είναι καλύτερο για τους πιο χρήστες ενός tablet , αλλά και για ένα(απαλό)gaming καλό θα είναι! Επίσης όσοι θέλουν πίσω κάμερα στο tablet παίρνουν iPad Mini!
Όσοι θέλουν καλό gaming , full android experience και γενικά ένα tablet περισσότερο για το σπίτι(όχι 3g) παίρνουν το Nexus 7!
Εγώ δεν θέλω tablet , αλλά αν έπαιρνα θα ήταν το νέο 10ρι που ετοιμάζει η Google με την καλή ανάλυση οθόνης κλπ!
Ναι ξέρω πως όλοι έχουν μια Android συσκευή την οποία κάνουν ασύρματο rooter , αλλά πολύ μπέρδεμα ρε φίλε..
Υ.Γ. Sony Fanboy είμαι μην πέσετε να με φάτε!

Βασιλης

Matrox το usb του nexus δε δεχεται usb sticks οποτε τι το αναφερεις ως πλεονεκτημα?τωρα οποιος εχει τα περισσοτερα χρηματα παει για mii κατα τη γνωμη μου λογω μεγαλυτερης οθονης,design, native εφαρμογων στην αναλυση της οθονης,και υλικων κατασκευης

georgegreek

nexus συμφεροτερο και καλυτερο!! και αστους να λενε…

angelos

ipad mini φυσικά ερώτηση κ’αυτή ? Για όλους τους παραπάνω λόγους, μην τους ξαναγράφω.

Giorgos

Στις στρογγυλες γωνιες λεμε ναι,
στο design λεμε ναι,
στις ακριβες τιμες λεμε ναι,
στο itunes λεμε ναιιιιιιι!!!

ΟΧΙ λεμε στο GPS,
OXI και στο NFC
OXI λεμε στον Α6/ quad core
ΟΧΙ στο bluetooth sharing

Ατυχεις οι στιχοι για το τραγουδι του γνωστου τραγουδιου του Λουκιανου Κηλαηδόνη αλλα συνοψιζει την παρουσιαση του mini…

stavros

iPad mini φυσικα.
Μπορει να ειναι δυπηρυνο αλλα λογω του οτι το iOS ειναι παναλαφρο στην ουσια δεν υπαρχει καμια διαφορα απο το τετραπηρυνο.
Ανωτεροτητα λογισμικου.
ποιοτητα κατασκευης

Πανος Σομπολος

@argyris από την ώρα που είσαι ΟΠΑΔΟΣ ενός προϊόντος είσαι αυτόματα και πρόβατο,το πόσα και που θα τα δώσεις είναι το λιγότερο!
Αν σου περισσεύουν γίνεσαι iSheep αν δεν σου περισσεύουν γίνεσαι G-Sheep η ουσία και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο!
Και οι τρεις πόλοι MS – Google – Apple έχουν εξαιρετικές επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ τους! Κάτσε εσύ να νιώθεις επαναστάτης και να προσβάλλεις κόσμο!

Ps2

Άκυρη η σύγκριση..Όταν βγεί το nexus 10 στα ίδια λεφτά με το ipad mini τα ξαναλέμε

Paris Kts

Εγω παλι λεω το Ipad mini
1ον λογο οθονης (ποιοτητας)
και 2ον λογο λογισμικου διοτι μπορει το Nexus να προσφερει καλυτερο τεχνικα χαρακτηριστικα..αλλα εξετειας του λογισμικου του (android) θα ειναι πιο αργο με crashαρισματα και γενικοτερα θα ειναι κατωτερο απο το ipad mini 🙂

tomas13

ρε παιδια και μονο που εχει ios φτανει,και με 2 πυρηνες πεταει.Τι να το κανεις το 4πυρηνο?
και επισης το nexus 7 εχει στην ελλαδα 300 ευρω, αν το ipad εχει 350 η διαφορα ειναι ελαχιστη.βλεπω να επικρατησει μονοπωλειο απο apple στα tablet και δικαια θα ελεγα.

Giorgos

Κρινοντας απο εμενα πολλοι ψηφισαμε android ή ios, χωρις καν να κοιταξουμε τα χαρακτηριστικα…

Panagiotis Gr.

από χαρακτηριστικά το Nexus 7 είναι καλύτερο αλλά ζούμε στην Ελλάδα που σημαίνει ότι:
no music store
no book store
no movie store
no app for tablets για τα android και επειδή και τα 250 euro του Nexus λεφτά είναι θα προτιμήσω το λίγο παραπάνω για ένα καλύτερο οικοσύστημα. Άσε που και το serfing είναι καλύτερο σε iOS συσκευές!

Michail Triantafyllidis

Ρε παιδιά, πόσο άσχημα είναι το ΝΕΞΟΥΣ; Έλεος… Μόνο και μόνο λόγο εμφάνισης σε απωθεί.

Στο διαταύτα θα έπαιρνα όποιο είναι φθηνότερο…Απλά είναι τα πράγματα. Αν και με τόση διαφορά τιμής θα με έψηνε το αη παντ. Αν φορούσαν πάνω osx και όχι ios…

Ravisher34

Ανετα το αγοραζω το ipad mini…ηθελα ενα tablet σε αυτες τις ιντσες..Ακομα χρησιμοποιω το ipad 1 k δυσκολα θα το αλλαζα..απλα εχω αγορασει τοσα tablet στις 7ιντσες σε android και δε με ικανοποιουσαν…

Tom

Οι συγκρίσεις που διαβάζουμε είναι του στυλ:
Seat Leon Cupra R 2.0 tsi – Lotus Élan 1.6
Αλλο το ένα και άλλο το άλλο.
Το καθένα κάνει τη δουλειά του διαφορετικά όμως δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα γιατί άλλη ποιότητα και επιδόσεις έχει το μεν και άλλες το δε.
Η τιμή μπορεί να κάνει τη διαφορά στην τελική επιλογή, καθώς και οι ανάγκες ή το στυλ που προτιμά ο καθένας και πιθανόν η συμβατότητα με τα υπόλοιπα γκατζετ ή υπολογιστές που διαθέτει. Γιατί μη μου πείτε πως θα μετρήσει κανείς απο σας ppi ή δευτερόλεπτα που θα κάνει για να ανοίξει τα mail του;
Είναι γεγονός πάντως πως τα διάφορα site τεχνολογίας που επισκεπτόμαστε δεν παιδεύουν τους αναγνώστες με γνώσεις ρεαλιστικές παρά διατηρούν και ενισχύουν έχθρες κάνοντας μας να μαλωνουμε σαν τα κοκορια για το ποιος τη έχει μεγαλύτερη.
Έλεος πια. Δε μας φτάνουν τα όσα τραβάμε, να βριζόμαστε και για τα γκατζετ χωρίς λόγο;

EliasKir

Αυτα τα poll Apple vs The world πολυ μου αρεσουν γιατι βλεπουν οι μηλαδες τα ποσοστα και τρελαινονται. Μουαχαχαχαχαχα

Ravisher34

Ρε παιδια κοιταω παντα οτι γραφει ο καθενας…μερικοι απλα ειστε κομπλεξικοι να το ξερετε….αμα δε σας αρεσει μια συσκευη το λετε κ το σχολιαζουμε..οχι να λεει ο ενας οι μηλαδες,isheep,προβατα κ τις λοιπες @@ριες…δηλαδη εσυ που πηρες το πρωτο γαλαξια κ μετα το δευτερο κ το τριτο..τι εισαι;αλλοι γουσταρουν ΙOS & αλλοι android…ο καθενας εχει το λογο τ..σταματηστε να υποβιβαζετε καποιον που διαλεξε κατι διαφορετικο απο το λογισμικο που χρησιμοποιειτε..Οι πιο πολλοι για μοστρα τα εχετε…αντε ηρεμειστε λιγο..

Dimitris

Συμφωνώ μαζι σου Ravisher34. Απόλυτα!

Dimitris F.

Παιδιά εσείς που μίλατε για εφαρμογές το ξέρετε ότι οι 9 στις 10 εφαρμογές στο App Store είναι επι πληρωμή; Ακόμη και το angry birds που στο play stores είναι δωρεάν στο app πρέπει να το πληρώσεις…

aaatoel

Αν το ipad mini είχε retina οθόνη και τον επεξεργαστή του τελευταίου ipad αντί για αυτού πριν από δύο γενιές, τότε θα ήταν χαλαρά η καλύτερη επιλογή. Με τα δεδομένα που έχουμε όμως, το Nexus 7 είναι κυρίαρχος!

Νικος

(ΘΕΜΑ:ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ) …δεν παραδεχεστε ενα πραγμα που διαβαζω σε απειρα threads απο εσας τους ιδιους…. καλα τουμπανο το κινητο-ταμπλετ.. αλλα δε βλεπω να βγαζει την μερα λογω μπαταριας…. ε σε αυτο το θεμα αυτος ο λησταρχος που εχει σημα το μηλο σε ολες του τις συσκευες εχει μονιμως την αυτονομια που αναφερει!! αυτο που ποναει ολες τις συσκευες στο οικοσυστημα του android η apple(sheep leader τελοςπαντων) δε το εχει… και το σημαντικοτερο απο ολα που ολοι μας το ξεχναμε….αυτο το μαυρο χαλι που επικρατει στα προιοντα της apple και τοσο πολυ την μισουμε(τιμες) ειναι λογω της ελλαδας και της εκμεταλλευσης που κανουν ολοι τους λογω της ψωναρας που εχει ο ελληναρας και μονο ο ελληναρας! στην αμερικη ολες οι τιμες των προιοντων της apple ειναι ακρως δελεαστικες ….που δεν χρειαζεται να εισαι ηλιθιος-προβατο για να σκεφτεις τι θα τσιμπησεις….στο κατω κατω αξιζει να δινεις 100δολλαρια παραπανω για κατι τοσο ποιοτικο κατασκευαστικα και σταθερο…. Αν ημουν αμερικανος θα ημουν φουλ apple….αλλα επειδη ειμαι ελληνας ”κλεφτης” μελετω τις αγορες μου ασχετως της εταιριας…για αυτο και εχω απο ολα τα καλα….android/ipad/PC και ολα με εξυπηρετουν μια χαρα και μου κανουν την δουλεια μου πιο ευκολη! και μαλιστα το ipad σε συνεργασια με τα PC… Συνέχεια »

Makis

Υπάρχει κατηγορία για ταμπλέτες στο Google play…όσο καλές και να είναι οι εφαρμογές στο itunes, τις πληρώνεις…και δεν βλέπω και τόση μεγάλη ποικιλία τώρα τελευταία που μπαίνω με της γυναίκας το iphone 4….

kami84gr

Nexus φυσικά λόγο:

1) Ανώτερο λειτουργικό
2) Καλύτερη ανάλυση
3) Ισχυρότερος επεξεργαστής
4) Native υπηρεσίες google
5) Polycarbonate πλαστικό που το κάνει ανθεκτικό στις πτώσεις και στις γρατζουνιές (βλέπε μπογιά που ξεφτίζει και βαθουλώματα σε αλουμίνιο του iphone 5 )
6) Κάμερα χωρίς purple flare
7) USB (με root δέχεται και στικάκια ή εξωτερικούς σκληρούς)
8) Πολλές δωρεάν εφαρμογές στο google play
9) Παντα up to date με το τελευταίο android
10) Καλύτερη τιμή

Μακης Τ.

@aaatoel o κυρίαρχος φαίνεται στις πωλήσεις λεβεντιά
@EliasKir όλοι μαζί πουλάνε όσο το μήλο,ποιος σοβαρός άνθρωπος θα χαλαστει με τα polls?

Blood

Μου αρέσουν περισσότερα τα σχόλια: ¨Φυσικά ipad mini, το android tablet δέν έχει καλές εφαρμογές κλπ κλπ, και χρησιμοποιώ Galaxy SIII σαν τηλέφωνο γιατί είναι κορυφή.”

Ναι δηλαδή τα πάντα στο SIII είναι άψογα με ανάλυση 1280×720 ενώ στην πολύ μεγαλύτερη ανάλυση του Nexus 7 στα 1280×800 δείχνουν χάλια….

ΕΛΕΟΣ ΔΗΛΑΔΗ!

Antony

Ημουν οπαδος nexus KAI EIMAI
ΑΛΛΑ δε μπορω να μη παραδεκτω οτι εμφανισιακα μοιαζει με συσκευη προηγουμενης δεκαετιας σε σχεση με το ipad mini

Αυτη η αηδια με τα πληκτρα να πιανουν μερος της ηδη μικρης οθονης αρχιζει και μου φαινεται πολυ λαθος!

Βασιλης

Παντως αν δειτε τη συγκριση των δυο στην παρουσιαση κατα την πλοηγηση στο internet στο ipad σε landscape mode εχεις 67% μεγαλυτερη οθονη με τισ λιγοτερεσ ιντσεσ του nexus και τα κουμπια στην οθονη!!!!τεραστια διαφορα αν σκεφτεις οτι παιζουν στην ιδια κατηγορια.μονη μου ενσταση ειναι οτι περιμενα να κυκλοφορησει λιγο κατω απο το ψυχολογικο οριο των 300 ευρω η τουλαχιστον με μεγαλυτερη αναλυση οθονης.σε αυτη την τιμη γιατι να μην παρει καποιος το 2;

tasos

οταν τα βαλεις διπλα διπλα καταρρεουν ολες οι συγκρισεις.το nexus μοιαζει με τον φτωχο συγγενη.απλα ειναι λιγο πιο ακριβο αποτι θα επρεπε γιατι αυτη η κατηγορια εχει για ατου της την τιμη.

Manolis

Nexus 7

MixalakisS

ipad mini

ioannis

Είμαι χρήστης iPhone, Mac & iPad. Εψαχνα ένα οικονομικό tablet για τους γονείς μου, που δεν έχουν ιδέα απο υπολογιστές. Τα limitations του software είναι ότι πρέπει για κάποιον που θέλει να παιξει και να πειραματιστεί χωρίς να κάνει “major” ζημιά. Όταν βγήκε το Nexus 7 το πήρα αμέσως, κυριώς για την τιμή του αλλά και για το γεγονός οτι ήταν fully licenced Google Play tablet και μάλιστα Asus. η σχέση τιμής/προιον είναι πολυ καλή .. αλλά…. το user experience του Android δεν έχει καμία σχέση με το iOS. Σιγουρα για κάποιον που έχει τις γνωσεις είναι εύκολο να μάθει και να προσαρμοστεί και στα δύο αλλά υπάρχουν διαφορές στην αισθηση. Η οθόνη στο Nexus 7 έχει πολύ καλή αναλυση αλλά το λογισμκο δεν τη βοηθαει καθολου. Τα apps ειναι βασικα apps τηλεφωνου μεγενθυμένα με αναλυση που δεν τη λες και καλή. Άλλο ένα θέμα που παρατήρησα είναι ότι δεν είναι όλα τα apps διαθεσιμα. Τρανταχτό παράδειγμα Whatsapp & Viber. Έπρεπε να κάνω rooting για να μπορεσω να τα εγκαταστήσω γιατι to google play store δεν με άφηνε μιας και δεν είναι συμβατα με tablets. Στο iOS δεν το έχεις αυτό, όλα τα iphone apps παιζουν στο iPad χωρίς extra… Συνέχεια »

Βασιλης

+1 ioannis!! Με λιγα λογια τα ειπες ολα…

zac

Καλά το ipad οτι ναι τη ανάλυση είναι αυτή ρε?? το κινεζικά πλέον βάζουν μεγαλύτερη ΤΡΑΓΙΚΟ πατε να το αγοράσετε ρε άντε καλή επιλογή hahahhaha

Jason Matsoukas

@Zac, στην αρχή ξενέρωσα και εγώ με την ανάλυση. Φαίνεται χαζή, αλλά μετά που το σκέφτηκα το κατάλαβα.

Πιστεύω ο πιό βασικός λόγος είναι για να κρατήσει το compatibility με τα tablet apps που είναι φτιαγμένα για iPad 1, 2, και έχουν και αυτά την ίδια ανάλυση.

azriel84

Σαφώς και είναι αυτός ο λόγος. Οι developers φτιάχνουν apps για 2 αναλύσεις όσον αφορά τα iPad δεν χρειάζεται να υποστηρίζουν ότι ανάλυση κατέβει στο μυαλό του κάθε κινέζου κατασκευαστή. Τώρα αν αυτό είναι υπέρ ή κατά είναι θέμα του κάθε αγοραστή.

Evan

Βρε σεις οι μισοι σημερα πουλανε το Ipad 3 για να παρουν το 4….Ποιος θα παει να αγορασει το Mini? Μην ακουω βλακειες για κατασκευη και επιδοσεις λες και ολοι το εχουν σαν εργαλειο για τη δουλεια τους….(για να βλεπουν σε μεγαλυτερο μεγεθος κοριτσακια στο fb το παιρνουν) Εμενα προσωπικα που το παιρνω μαζι μου θελω να ειναι ετοιμο τσακ μπαμ και τι καλυτερο απο ενα απλο και καλο copy paste για μουσικη,ταινιες,φωτο και εφυγα. Οι υπολοιποι ας μεινουν στο sync

Kostas

Κατ’ αρχήν ψήφισα Nexus 7. Πάμε τώρα… 1ον) Βγήκε ο Tim Cook και είπε για τα “μεγάλα smartphone” τα Android και το κάναμε καραμέλα. Δεν διαφωνώ ότι υπάρχουν apps που έχουν φτιαχτεί για κινητό μόνο, αλλά μην τρελαθούμε δεν είναι όλα έτσι. Και στην τελική μπορώ να τρέξω όποιο android app θέλω έστω και σε μεγέθυνση. Δε νομίζω ότι γίνεται αυτό σε iPhone/iPad (δεν παίρνω και όρκο, δεν το έχω δοκιμάσει). Πολλά apps επίσης του play store είναι μεν κοινά για smartphone και tablet αλλά το interface τους δεν είναι το ίδιο, πάει ανάλογα με την εγκατάσταση. Άσε που αγοράζω app για το κινητό και η αγορά ισχύει και για το tablet (και πάλι δεν είμαι σίγουρος αν αυτό ισχύει στα iPhone/iPad). 2ον) 1024×768;;; απλά LOL και για την ανάλυση αλλά και για το aspect ratio. Δλδ μου βγάζεις κινητό (iPhone) με 16:9 στις 4″ (αν και θετικό για το iPhone) και το tablet που μπορώ να δω και καμιά ταινία μου το δίνεις με 4:3; No thanks! 3ον) Τιμή… Απλά δεν χρειάζεται να το συνεχίσω 4ον) Το ψήφισα λόγω android (κατά την προσωπική μου άποψη είναι καλύτερο από iOS, αλλά αυτό είναι θέμα επιλογής) με ότι αυτό συνεπάγεται Δεν… Συνέχεια »

Kostas

Να συμπληρώσω μόνο ότι το “κάρτες SD, USB θύρα” το έγραψα λίγο γενικά για τις συσκευές με android, γνωρίζω ότι το nexus 7 δεν δέχεται κάρτα SD και αυτό μετράει στα αρνητικά του σε σχέση με άλλα android tablets.

Γιάννης

Εγώ πήρα Nexus 7 και μετά την ανακοίνωση του μίνι ΔΕΝ το μετάνοιωσα καθόλου. Οι περισσότερες ΣΟΒΑΡΕΣ εφαρμογές έχουν HD έκδοση. Έχει αρκετά Games σε HD αν δείς στο Play. Οπότε ο Cook για να δικαιολογήσει το αδύναμο μηχανάκι δημιουργεί εντυπώσεις. Οι υπόλοιπες εφαρμογές φαίνονται καλά. Όσο για το ebay που έδειξε απλά δεν είναι ωραία εφαρμογή. Σίγουρα την αλλάζουν σιγά σιγά γιατί κάθε βδομάδα έχω ενημερώσεις

Μη ξεχνάτε πως όταν βγήκε το Nexus7 μπορεί να μήν ήταν καλύτερο από το new iPad αλλά το κοιτούσε στα μάτια και με τέτοια τιμή το κοιτάει και ειρωνικά.

Βασίλης Ταγαράκης

Εννοείται Nexus 7 !!!!

Paschouelo

Αν και φανατικός Android μπορω να πω οτι το ipad για μενα ειναι καλητερο!!!

Goodys

Γενικά πιστεύω ότι η Apple είναι πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό(ακόμη) αλλά η συγκεκριμένη σύγκριση έχει κάποιες ιδιαιτερότητες .

Το Ipad mini παρά τα εντυπωσιακά του χαρακτηριστικά με κυριότερο αυτό της διαφοράς στο μέγεθος της οθόνης – αυτό το 67% βαράει στα αυτιά. Έχει επεξεργαστή IPAD 2 και τρέχει στην ίδια ανάλυση. Δηλαδή είναι πολύ πίσω από την εποχή του και δεν πιστεύω ότι μπορεί να κρατήσει πάνω από ένα χρόνο στην αγορά τη στιγμή που η Apple έχει ήδη παρουσιάσει τον A6X άρα ούτε skip generation ούτε τίποτα ένας χρόνος! όσο δηλαδή θα κρατήσει και το παμπάλαιο πλέον IPAD 2. Από την άλλη το Nexus φοράει τον τετραπύρηνο Tegra και ενδέχεται να έχει ανάλογη υποστήριξη από το Androidmarket το οποίο αν και βρίσκεται ακόμη πίσω απ το Appstore βελτιώνεται συνέχεια και με γρήγορους ρυθμούς. Τέλος το Nexus έρχεται και σε καλύτερη τιμή.

Νομίζω ότι η αγορά του Nexus (το οποίο επίσης το υπολογίζω να κρατάει έναν χρόνο) σε σχέση απόδοσης τιμής και με βάση την ανάπτυξη όλων των αξιόλογων νέων εφαρμογών – παιχνιδιών και στα δύο λειτουργικά συστήματα. Είναι καλύτερη επιλογή σε σχέση τιμής απόδοσης.

app

Εννοείται iPad mini μην μπερδεύουμε τη βούρτσα με την που… Δεν υπαρχει λόγος σύγκρισης.

Aris

Σημασία δεν έχουν τα specs, σημασία έχει η συνολκή αίσθηση. Το iPad mini είναι κατά πολλές κλίμακες ανώτερο από οποιοδήποτε άλλο tablet (καλύτερο design, hardware, λειτουργικό, εφαρμογές, οικοσύστημα). Καλύτερη μεταπώληση. Και βεβαίως δεν είναι μαϊμού προϊόν όπως η πλαστικατζούρα βρωμιά το nexus. Οσοι άσχετοι υποστηρίζετε το nexus να πάτε να το αγοράσετε, γιατί το poll δεν μετράει, είναι τζάμπα. Οποιος έχει λεφτά για να αγοράσει tablet, ξέρετε όλοι τι θα αγοράσει.

tsekboy

@Kostas Ναι, ότι αγοράζεις για το ipad ισχυει και για το iphone. Εγώ κάτοχος iphone4 ψηφιζω nexus λογω specs. Δεν με αφορά άμεσα σαν αγοραστή για προσωπική χρήση κανένα απ τα 2.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPad mini

Η Apple ετοιμάζει foldable 7-8″ για το 2026-2027

Το πρώτο foldable της Apple θα μπορούσε να φτάσει το 2026 ή το 2027, σύμφωνα με ένα νέο ρεπορτάζ από πηγές του κλάδου στην Κορέα.

Gear Apple iPad

Apple iPad: Αναμένεται ενημέρωση για όλη τη γκάμα το επόμενο έτος

Η Apple σχεδιάζει να ενημερώσει ολόκληρη τη σειρά iPad της μέσα στο 2024, όπως αναφέρει ο αναλυτής του Bloomberg Mark Gurman.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα μοντέλα iPad, iPad mini και iPad Air έρχονται τους επόμενους μήνες

H Apple εργάζεται αυτή την περίοδο σε μια πλειάδα νέων tablet, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες.

Gear Apple iPad mini

Απίθανο ένα foldable iPad mini μέχρι το 2025

Ο έγκυρος αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo αναφέρθηκε στις φήμες που θέλουν τον τεχνολογικό κολοσσό να ετοιμάζει ένα foldable iPad mini.