iPad mini Retina teardown, Βαθμολογία 2/10 από το iFixit

Μετά το teardown του iPad Air, ήρθε η σειρά του iPad mini Retina να φτάσει στα χέρια των ανθρώπων του iFixit, για να μας πληροφορήσουν για τον “βαθμό επισκευασιμότητας” του, αν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την έκφραση, για να πούμε το πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να επισκευαστεί. Όπως το iPad Air, έτσι και το iPad mini Retina διαθέτει αλουμινένιο unibody σχεδιασμό.

Η οθόνη του, έχει διαγώνιο 7,9 ίντσες, με ανάλυση 2048 x 1536 pixels, που είναι όμοια με αυτή του iPad Air. Επειδή ωστόσο, η οθόνη του iPad mini Retina είναι μικρότερη σε διαστάσεις, το pixel density είναι 326ppi, αρκετά μεγαλύτερο από αυτό του iPad Air (264ppi).

Η μπαταρία, σύμφωνα με όσα ανακάλυψαν από το iFixit, είναι 6471mAh, που είναι μεγαλύτερη από το μοντέλο που αντικαθιστά. Αυτό ήταν απαραίτητο να γίνει, για να διατηρηθεί η αυτονομία στις 10 ώρες, αφού η νέα οθόνη Retina, καταναλώνει περισσότερη ενέργεια σε σχέση με την προγενέστερη λύση.

Στο εσωτερικό επίσης εντόπισαν τον επεξεργαστή A7 ενώ την οθόνη, ανακάλυψαν πως την κατασκευάζει η LG Display, και όχι η Sharp που όπως είναι γνωστό αντιμετωπίζει προβλήματα burn-in σε κάποιο αριθμό οθονών που παράγει. Ο βαθμός επισκευασιμότητας που πήρε το iPad mini με οθόνη Retina είναι 2 στα 10, ίδιος δηλαδή με αυτόν πο πήρε το iPad Air.

iPad mini Retina, iPad mini Retina teardown, Βαθμολογία 2/10 από το iFixit

Πηγή 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tomast

Ρε παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν ξερει καποιος να μου πει,θελω να παρω ipad mini retina 3g απο αμερικη,θα εχει ελληνικα?θα μπορει να παρει καρτα σιμ της vodafone και να δουλευει κανονικα?Αν ξερει καποιος ας μου πει παρακαλω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.