iPad Pro, με 12.2″ οθόνη, το πάχος του iPhone 6 για να συναγωνιστεί το Surface;

Για το “μεγάλο” iPad ή αλλιώς iPad Pro όπως έχουμε συνηθίσει να το αποκαλούμε, ακούμε εδώ και καιρό αλλά δεν το έχουμε δει ακόμη. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, το νέο iPad θα έρθει με 12.2 ιντσών οθόνη αντί για 12.9 που είχαμε ακούσει παλαιότερα και θα είναι λίγο πιο χοντρό από το iPad Air 2.

Οι πληροφορίες έρχονται από το ιαπωνικό site Macotakara το οποίο κατά καιρούς έχει δώσει ακριβείς πληροφορίες για προϊόντα της Apple. Όσον αφορά στο πάχος, αναφέρεται ότι θα είναι μεταξύ των 6.9 χλστ. του iPhone 6 και των 7.1 χλστ. του iPhone 6 Plus. Αυτό το πάχος είναι μεγαλύτερο από τα 6.1χλστ του iPad Air 2 το οποίο λανσάρεται ως το πιο λεπτό tablet στον κόσμο.

Η αναφορά κάνει λόγο για ένα iPad που θα είναι επικεντρωμένο στην δουλειά και την εκπαίδευση, και θα είναι ανταγωνιστής του Microsoft Surface Pro 3. Επιπλέον θα έχει μικρόφωνα και ηχεία και στις δύο πλευρές ώστε να προσφέρει stereo ήχο. Ένα τέτοιο iPad θα μπορούσε να δώσει ώθηση στα tablets της Apple τα οποία παρουσιάζουν πτώση πωλήσεων.

Ένα μεγαλύτερο iPad θα γεμίσει το κενό μεταξύ των τωρινών iPad και των Macbook, αν μάλιστα έχει την δυνατότητα να φέρει αφαιρούμενο πληκτρολόγιο όπως τα Surface της Microsoft. Παρόλα αυτά ένα μεγάλο iPad θα είναι έκπληξη από την στιγμή που οι επικεφαλής της Apple ήταν πολύ αρνητικοί στο παρελθόν, όσον αφορά στα 2 σε 1 laptop/tablet.

ipad pro, iPad Pro, με 12.2″ οθόνη, το πάχος του iPhone 6 για να συναγωνιστεί το Surface;

Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Tom

Αν δεν εχει os x δεν εχει κανενα νοημα μια τετοια κινηση αφου το 10αρι ipad air 2 ειναι ηδη μια χαρα. Αν το ipad pro ειναι ενα mac σε tablet μορφη τοτε ναι ειναι ευπροσδεκτο! Για να ανταγωνιστει το surface παντως οντως χρειαζεται desktop OS αλλιως δεν το ανταγωνιζεται εξ ορισμου. Για mobile OS το 10αρι φτανει και περισσευει.

nikos

Εδώ γελάμε… Τα ipad δεν πρόκειται ποτέ να συναγωνιστούν τα surface pro! Εδω τα macbook και πάλι δεν τα θεωρώ ανώτερα,ειδικά όταν το surface pro συνοδεύεται απ’όλα τα αξεσουάρ του.Κυρίως επειδή δεν είναι τόσο φορητά,δεν έχουν οθόνη αφής και η τιμή τους καταφέρνει να είναι μεγαλύτερη από τα ήδη υπερκοστολογημένα surface pro(αυτό άλλωστε είναι και το μελανό τους σημείο…).Γενικώς η ms σε φορητές συσκευές για τον επαγγελματικό τομέα είναι πολύ καλύτερη.Και από άποψη software(προσωπική άποψη,σε άλλους αρέσει το mac os) αλλά και για λόγους hardware.

minas

Προβλέπω οτι Θα είναι μεγάλη αποτυχία αν κάνει αυτό το βήμα η Apple…

Τομ

Νίκο δεν νομίζω ότι ένα MacBook είναι πιο ακριβό από ένα αντίστοιχο surface pro. Τα air είναι φορητοτατα και με τεράστια μπαταρία. Και πιο βολικά για μένα.

Όλο το θέμα σε έναν υπολογιστή είναι για τι δουλειά τον θες. Άλλοι πρέπει να δουλέψουν σε windows άλλοι σε OS X άλλοι σε Ubuntu κ.ο.κ. Εξαρτάται πολύ το τι λειτουργικό θες από την καριέρα σου αν το θες. Δεν είναι απλά θέμα επιλογής όπως στις mobile συσκευές. Μακάρι να μπορούσα να κάνω ότι κάνω σε mac και σίγουρα θα το ξανά.

Από την άλλη όντας προσωπικός υπολογιστής μπορεί να μην χρησιμεύει για δουλειά όποτε τότε ειναι θέμα επιλογής, εκεί αν θες να ξοδέψεις πας σε mac αλλιώς αν θες για gaming.

Λευτερης

Ας φτιαξουν πρωτα το iOS 8.1 που εχει κανει το iPad 3 μου αχρηστο και μετα βγαζουν και tablet να συναγωνιστει το Surface ( λεμε τωρα ). Καλυτερα να μην επαιρνα την αναβαθμιση και να εμενα στο iOS 7. Ουτε μια σελιδα στο Safari δεν ανοιγει σωστα. Και το χειροτερο ειναι ότι αγνοουν τα εκατομμύρια χρηστες που κανουν παραπονα. Αντε γεια Apple. To ιΠαδ ηταν το μόνο που σου είχε μεινει και το διέλυσες κ αυτο. Android 5.0 και ξερό ψωμι και βγαζε εσυ ανακοινωσεις για τις σεξουαλικές σου προτιμίσεις….

Darth

surface = κανονικό pc
ipad = μεγάλο κινητό (οπός και όλα τα android tablets)

τι κοινό έχουν μεταξύ τους (πέρα απο το σχήμα) ????????????

manos

Παιδιά συγνώμη για το άσχετο ερώτημά μου.. με το yosemite έχετε προβλήματα με ταχύτητες, ανεμιστήρες κτλ? Αν δεν αναβαθμίσω, κινδυνεύω σε επίπεδο ιών και τέτοια;

kotsos

@manos έχω macBook Pro retina και δεν έχω κανένα πρόβλημα.

nikmour

Αντε να δούμε τι θα λένε για την αποδοτικότητα του tablet site στυλ theverge όσο αφορά το αποσπώμενο πληκτρολόγιο. Πάντως σοβαρά τώρα πιστεύω ότι θα κόψει η apple τα ποσοστά από το MacBook air και αυτό θα είναι λάθος τους. Τι θα λέει τώρα ο Cook για apples and oranges?

Kostas

Αν ειναι σαν το Surface 3 τοτε πρεπει να Surface τον “Intel Core M” 2Ghz-2,7Ghz 3,5Watt στα 14nm και να έχει αναφερόμενου πληκτρολόγιο και 10.10 Yosimite κλπ.
Δεν το βλεπω ακομα να ερχεται ισος να κολανε κάπου στο σχεδειο. τα τεχνικα τα εχει ολα παντος επεξεργαστη μπαταρια οθονη κλπ!!

Μιχάλης

Το πάχος αν χρησιμοποιηθούν ίδια υλικά με το Iphone θα είναι fail γτ όκ στο iphone 6 plus είναι χαζό να το συζητάμε αλλά εκεί το bend θα είναι πρόβλημα

manos

@kotsos Σ’ ευχαριστώ για τη βοήθεια. Και γω το ίδιο έχω με 8GB ram. Να σαι καλά.

Makis

@manos

Εγώ πάντως με Air Mid 2013, 8 GB, είμαι ακόμη με Lion και περιμένω αν και δεν έχουνε ακουστεί σημαντικά αρνητικά μέχρις στιγμής…αλλά περιμένω μέχρι να “στρώσει”τελείως, εξάλλου με Lion είναι κεραυνός….

Makis

sorry…mavericks!! 🙂

Agnostos13

Οταν μιλάμε για iPad Pro εκος απο την μεγαλυτερη οθονη(προσον που δεν το κανει αυτοματα πιο επαγγελματικο) μιλαμε και για ενα iOS που τρεχει και εφαρμογες MacOS με καποιον τροπο ή ισως ενιαιο iOS-MacOS (πραγμα που πιστευω οτι θα δουμε στο μελλον-κατα τη γνωμη μου στην εκδοση 11!). Χωρις απαραιτητα λανσαρισμα με φυσικο πληκτρολογιο(tablet means touch) αλλα ισως με δυνατοτητα συνδεσης εξωτερικου σαν αξεσουαρ…

ΥΓ. Η microsoft δεν εχει πουλησει surface γιατι δεν ξερει πως να πεισει καποιον να μην παρει laptop και να παρει tableto-laptop…

konstantine73

Μονο με desktop os θα είχε καποιο νόημα ύπαρξης, αλλα και πάλι μπροστά στο sp3 θα χάνει πολυ…..

manos

@Makis Ευχαριστώ Μάκη.. και γω κάπως έτσι το σκέφτομαι… δε θέλω να έχω εμπειρίες με θερμοκρασία και θορύβους.

Theodore.

Συμφωνωντας με το φιλο που λεει οτι ας φτιαξουν πρωτα τον 8.1,και μετα κανουν σχεδια για μεγαλυτερα μηχανακια,σας λεω οτι μπαινοιντας χτες σε ενα σαιτ με χρηστες του Air 2,υπαρχουν πολλα παραπονα για θεματα που εχει βγαλει,και εχουν αρχισει ηδη οι επιστροφες.
Το κυριο θεμα οπυ ενοχλει,και που εκανε και μενα να παψω να ενδιαφερομαι να αλλαξω το Air μου,και να παρω το 2,ειναι το κουδουνισμα,κραδασμοι δηλαδη, που κανει,ετσι και ανοιξεις το μεγαφωνο και παιζει κατι.Και οπως λενε,ειναι πολυ ενοχλητικο.
Αλλα βλεπεις,θελανε να παιξουνε στο γηπεδο,μικροτερο-ελαφρυτερο.Αυτο ομως,εχει παρενεργειες.
Ας προσεχαν.
Γι αυτο και οι πωλησεις τους στα tablets,,εχουν παρει την κατηφορα,12,8% κατω.

Theodore.

Και κατι ακομη.Υπαρχει και η Λενοβο ρε παιδια,που βγαζει κι αυτη τα καινουρια tablet με τα τσιπακια της Ιντελ,και μαλιστα μετα τα Χριστουγεννα,θα βγουν τα καινουρια μοντελα με τα fanless τσιπακια χαμηλης καταναλωσης,που θα στειλουν τα Apple στο Μουσειο.
Εγω,για κει θα παω με τα χιλια.Θα πληρωσω,αλλα θα εχω.

Kostas

@Theodore Θα πας με 1000 ευρω προιπολογισμο να υποθεσω γιατι τοσο θα κανει μια καλη εκδοση του Lenovo Yoga 3 με τον Core M. Και χωρις 4G σηνδεσημοτητα.

Theodore.

Κοιτα,δεν σκοπευω να παρω με τον i7,αλλα με τον i5,που θα ειναι αρκετα φτηνοτερος,οπως ειναι και το Surface Pro 3.

kostas_falcon

Δυστυχώς η Ms κατά την γνώμη μου δεν ξερει να προωθήσει σωστά την σειρά surface τα οποία θεωρώ εκπληκτικά μηχανάκια…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.