Πόσα iPad θα ήθελε να διαθέσει η iSquare;

Την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου ξεκινάει η διάθεση του iPad στη χώρα μας μέσα από το δίκτυο συνεργαζόμενων μεταπωλητών της iSquare, επίσημου διανομέα των προϊόντων της Apple στην Ελλάδα. Μαθαίνω λοιπόν ότι ως στόχο η iSquare έχει θέσει τη διάθεση 50.000 iPad και αναρωτιέμαι κατά πόσο αυτός ο στόχος είναι ρεαλιστικός.

, Πόσα iPad θα ήθελε να διαθέσει η iSquare;

Το iPad έχει κυκλοφορήσει στην Αμερική από τις 3 Απριλίου 2010 ενώ στις πρώτες Ευρωπαϊκές χώρες ξεκίνησε να διατίθεται μερικούς μήνες αργότερα. Στη χώρα μας το έχουν φέρει αρκετοί από το εξωτερικό ενώ καλές πωλήσεις φαίνεται να έχει κάνει και το ηλεκτρονικό κατάστημα GetItNow που το πουλάει από τον περασμένο Νοέμβριο, παραεισαγωγή (το original, κανονικά).

Θυμάμαι ότι τον Νοέμβριο του 2010 (πριν 3 μήνες) η Vodafone φέρνοντας αποκλειστικά το Samsung Galaxy Tab στη χώρα μας, ακουγόταν ότι θα είναι ευχαριστημένη αν πουλήσει 10.000 τεμάχια. Δεν έχω καμία πληροφόρηση για το κατά πόσο έχει πετύχει αυτό τον στόχο ή έστω αν τον έχει πλησιάσει, δεν σας κρύβω όμως ότι σήμερα είμαι αρκετά επιφυλακτικός για το κατά πόσο ο φημολογούμενος στόχος της iSquare για 50.000 τεμάχια iPad είναι εφικτός.

Εσείς τι πιστεύετε σχετικά με τους φημολογούμενους στόχους iSquare και Vodafone;
Επίσης, σκοπεύετε να αγοράσετε το επόμενο διάστημα iPad ή Samsung Galaxy Tab;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
STEVE JOBS

Πιστευω οτι θα επιτευχθει ο στοχος μιας και το iPad δεν ειναι καποιο Galaxy Tab. Αλλη κλαση.
Αλλα ελπιζω να μην τον πετυχουν τον στοχο καθως ειναι κοροιδια να το φερνουν λιγο πριν κυκλοφορησει το iPad2. Ας προσπαθησει λοιπον η iSquare να φερει εγκαιρως το iPad2.

Vasilis Bouras

50000
Είναι πολλά αν σκεφτεί κάποιος ότι ήδη όποιος το ήθελε πήγαινε στο get it now και απ’την άλλη σε λίγους μήνες το πολύ το καλοκαίρι θα έχει βγεί το ipad 2 και έτσι κάποιος ο οποίος θέλει να αγοράσει ipad θα περιμένει…

Gabriel Pal

Όσοι ήθελαν να το πάρουν (οι περισσότεροι τουλάχιστον) το έχουν πάρει ήδη. Επίσης μια μερίδα ανθρώπων (που θέλει να αποκτήσει tablet) πιστεύω πως θα στραφεί σε πιο φτηνές λύσεις, οπότε προσωπικά πιστεύω πως δεν υπάρχει περίπτωση να πουλήσει 50.000 κομμάτια. Το 1/10 άμα πουλήσει ευχαριστημένοι να ‘ναι.

Να ρωτήσω και γω κάτι: “παραεισαγωγή” τι είναι;

Mallis Giorgos

Το βρίσκω αρκετά δύσκολο να πουλήσει τόσα ipad. Επίσης η χρονική στιγμή που το φέρνει νομίζω δεν βοήθαει στην εκπληρωση αυτού του στόχου.

giannis

Εγώ δεν πιστεύω ότι θα πιάσουν το στόχο.Όσοι ήταν να αγοράσουν αγόρασαν.Και μάλιστα όσοι είναι εκτός Αθήνας γιατί να μην το πάρουν απο getitnow με δωρεάν μεταφορικά αλλά απο iSquare?
Γενικά Κώστα μπορείς να μας πείς τί κερδίζεις και καλά επειδή είναι επίσημος?Ποιές οι διαφορές?

stavros

Εγω παντως αυτη την εποχη ενδιαφερομαι πολυ για ενα tablet αλλα οταν ξερω οτι σε ενα μηνα απο τωρα θα παρουσιαστουν νεα πιο ωριμα και με πολλαπλασιες δυνατοτητες(και τιμες?!)προιοντα λεω σιγουρα να περιμενω!Το ιδιο πιστευω οτι θα κανει και η πλειοψηφια του κοσμου αφου κατα γενικη ομολογια αυτοι που θελουν tablet ειναι ψιλοψαγμενοι τεχνολογικα!

iceage2609

Δυσκολο να πετυχουν το στοχο κυριως λογο τιμης αλλα και καθυστερησης στην προελευση μιας και ολο και καπου θα το ειχε προμηθετει καποιος που ηταν ψαγμενος και το ηθελε.
Δεν θα επρεπε να αποθαρρυνει καποιον οτι βγαινει το 2.
Το Ipad οπως και καθε μηχανημα εξεταζεται με το αν ειναι καλο και αν καλυπτει τις αναγκες του χρηστη που το αγοραζει.
Μολις βγει το 2 θα πει καποιος οτι εμενα δεν μου αρεσει γιατι το 3 θα παει και τα παιδια σχολειο….οποτε παμε για το 3 κτλ.Μετα θα βγει το 4 κτλ κτλ.
Δηλαδη εγω πηρα το Laptop ή το PC μου και μετα απο 3 μηνες και οχι χρονο βγηκε καλυτερο.Λαθος που το πηρα?Δεν νομιζω οτι ειναι λογικη.
Επισης το tablet δεν ειναι PC ή το κινητο δεν ειναι Tablet κτλ? Ε νομιζω καπου υπερβαλουμε στις καταναλωτικες μας αναγκες καποιες φορες.
Καθε μια ηλεκτρονικη συσκευη κρινεται με το τι ειναι-τιμη/αποδοση-αναγκες.
Καλη επιτυχια στις πωλησεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δεν πρόκειται να επιτευχθεί…Γιατί όσοι το θέλαμε το πήραμε ή από έξω ή από εσωτερικό που πάλι τα φέρανε από έξω…Οπότε δεν το βλέπω να επιτυγχάνεται…

Paris

ένα μεγάλο ποσοστό θα δοθεί ως δώρο σε διαγωνισμούς σε συνεργασία με άλλα site.
το ποιο λογικό που μπορώ να σκεφτώ.

Ανέστης Κ.

Δεν ξέρω πως θα πάνε οι πωλήσεις του iPad πάντως εγώ θα τσιμπήσω ένα… 😀

lorentzos

50.000 κομμάτια την στιγμή που βγαίνει το ipad2? χλωμούς τους κόβω……

twood

Ένα χρόνο μετά, νωρίς το θημύθηκαν. Δεν ξέρω τί έφταιξε για αυτήν την καθυστέρηση, απλά είναι απαράδεκτοι!
Όσοι το σκέφτεστε ξανασκεφτείτε το, το ipad2 είναι πρό των πυλών!

Ravisher34

Δεν ξερω αμα θα το πετύχει το στόχο….Μακαρι….αλλα θελω να πω ενα απλό πράγματακι….Οκ ολοι παρακολουθούμε τα γεγονότα κ τις εξελίξεις στην τεχνολογια…αλλα αυτο που λέτε πιο πανω στα σχόλια Τωρα που βγαινει το iPad 2……..

Πραγματικα δεν ισχύει….το iPad 2 δεν εχει ανακοινωθει Καλα Καλα ακομα..άπο το να ανάκοινωθει μεχρι να περάσει σε γραμμή παραγωγής μιλαμε για αρκετούς μήνες μπροστα μας…ας μην αναφερθώ Ποτε θα φτάσει στην ευρωπαϊκή αγορά.μπορει να εχουμε κ ενα εξάμηνο μπροστα μας….αλλιως σου φαίνεται να πας να αγοράσεις κατι και σε 2 μερες να το εχεις και άλλο να λες θα περιμενω 5-7 μήνες να το παρω…
Με τη λογική αυτη δεν αγοράζεις Ποτε πραγματα τεχνολογίας…

jonjon

Το 50.000 νομιζω οτι ειναι εκτος πραγμαματικοτητας και δεν νομιζω οτι η isquare τα εχει σε στοκ τα κοματια που ηθελε να πουλησει.

STEVE JOBS

Υπαρχει πουθενα επισημη θεση της isquare για στοχο 50000 κομματιων ή ειναι απλώς “φημες που μας ειπε ενα πουλακι”?

Nickolas

Αν έβγαινε νωρίτερα και όχι λίγο πρίν την παρουσίαση του ipad2 ίσως και να πούλαγε τόσα κομμάτια, τώρα λίγο δύσκολο το κόβω. Επίσης είχαν δεν είχαν ρίξαν και 30 έξτρα ευρώπουλα, ακόμη και το getitnow εκεί που το wifi 16GB το πουλούσε 500 ευρώ τώρα το έβαλε 530. Αφού έτσι κι αλλιώς το service στην Ελλάδα είναι ανύπαρκτο (την έχω πατήσει με iphone και ξέρω), γιατί να μην το πάρω από εξωτερικό να μου ρθει και φθηνότερα!

Δημήτρης

Η άποψη μου είναι ότι υπάρχουν πολλά ψώνια στην Ελλάδα και θα πουλήσει σαν ζεστό ψωμάκι γιατί όλοι θα θέλουν να έχουν ένα iPAD.
Εγώ θα περιμένω το XOOM της MOtorola πριν κάνω οποιαδήποτε κίνηση. Προσωπικά κλείνω περισσότερο προς αυτό καθώς μετά την αγορά του DEFY έχω εντυπωσιαστεί με την ΜοΤο.

LambrosN

Αποψή μου είναι πως το 50.000 είναι εξωπραγματικο νούμερο. Με το iPad 2 να είναι προ των πυλών είναι πολύ δύσκολο. Αν το έφερνε πριν ένα τρίμηνο θα ήταν πιο πιθανό. Το τραγικό και γελοιότερο είναι πως όσα μαγαζιά το έφερναν, ανέβασαν την τιμή κατα 30€!!! Δηλαδή έλεος!!! Τι ξεφτίλα είναι αυτή!!! Συγχρητήρια κύριοι!!! Πραγματικά μπράβο σας!! Μιλάμε για sales management επιπέδου!! Και σε συνδυασμό με το απίστευτο service της Apple στην Ελλάδα μια χαρά. Αυτό που δεν μπορώ πάντως πραγματικά να καταλάβω είναι πως αφού οι κύριοι στο Cupertino βλέπουν πως οι περισσότερες πωλήσειςπου γίνονται μέσω eBay για τα προιόντα τους είναι στην Ελλάδα, γιατί δεν φέρνουν επίσημη αντιπροσωπεία???? Και μην μου πει κάποιος πως δεν θα είχαν κέρδος, γιατί οι συσκευές που πωλούνται, συγκριτικά με τον πληθυσμό που έχουμε είναι τρελλός.

telas

Είναι δεν ειναι το Ipad 2 προς των πυλων κριση ξε-κριση, 50.000 τεμαχια ειναι τιποτα μπροστα σε μια αγορα 10 εκατομμυρίων καταναλωτών, θα φυγουν για πλακα, σιγά το νούμερο και το tab επίσης, βέβαια οι ψαγμένοι περιμένουν λύσεις απο άλλες εταιρείες για tablet που θα έχουν τα πάντα όλα.

προσωπικα εαν ειχα παααααααααααααααααααααααααααααααααααρα πολλα χρηματα δηλαδη μιλάμε για δις, θα επαιρνα ενα Ipad ετσι για το σαλόνι 😉

Τώρα όμως να λείπει το βύσσινο, υπάρχουν πιο αξιόλογες & ολοκληρομένες προτάσεις.

Aristos

Έχω πάρει το iPad ήδη από το Νοέμβριο, από το Getitnow. Φαντάζομαι ότι θα το έχουν κάνει και άλλοι ενδιαφερόμενοι. Επίσης, εάν θυμάμαι καλά, το Getitnow είχε τα Χριστούγεννα προσφορά iPad, οπότε σίγουρα θα αγοράστηκαν κάποια τότε, που είναι και κατ’ εξοχήν αγοραστική περίοδος. Γι’ αυτό μου φαίνεται λίγο δύσκολο να διατεθούν τώρα 50.000 κομμάτια.

Πάντως, το iPad 2 δεν είναι επιχείρημα για μένα. Μέχρι να έρθει στην Ελλάδα, έχουμε πολύ καιρό ακόμη μπροστά μας.

Zafiris

Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο τόσο το ipad όσο και η πολιτική της apple που θυμήθηκε την Ελλάδα ένα χρόνο μετά και μάλιστα 1 μήνα πριν ανακοινώσει το ipad 2.Αλλά έτσι κι αλλιώς δεν θα το αγόραζα ποτέ.
Στρέφω την προσοχή μου αλλού.Είτε προς android tablet(galaxy tab 2,xoom,HTC κλπ) είτε προς κάποιο tablet της HP με Web OS αν έχει την ανάλογη υποστήριξη πράγμα που δεν το βλέπω.

Αναμένουμε τις ανακοινώσεις του Φεβρουαρίου..

AndreasManou

Καλησπερα. Πριν ερθει στην Ελλαδα το ipad ειχα ελαχιστη επαφη με αυτο. Χτες πηγα στο πλαισιο και το επεξεργαστηκα και εχω να πω οτι ειναι φοβερο gadget. Ο φιλος που δουλευει στο.μαγαζι μου ειπε οτι τις τελευταιες 2 μερες δινει περιπου 50 τη μερα.

Kwnstantinos

@Aristos ποσο το ειχε γιατι και εγω πηρα απο το getitnow και δεν θελω να κλαψω τα λεφτα μου…

Aristos

Κωνσταντίνε, είχα πάρει το 16αρι Wi-Fi γύρω στα 520 (sorry, δε θυμάμαι ακριβώς). Δε νομίζω ότι θα κλάψεις τα λεφτά σου. Είναι μια συσκευή που σου επιτρέπει να κάνεις πολλά πράγματα και αρκετά ελαφριά, ώστε να την έχεις πάντα μαζί σου. Σε πολλές περιπτώσεις έχει αντικαταστήσει όχι μόνο το netbook αλλά και το notebook μου. Το χρησιμοποιώ κυρίως για τη δουλειά μου.

Εσύ ποιο μοντέλο πήρες;

mhtsosz

παιδια ipad2 γιοκ δεν βγαίνει ειναι απλος φημες εχω στανταρ πληροφορια.

giannis

xaxaxaxaxa φοβερός τί να πώ!κάποιοι άνθρωποι το έχετε τί να πώ

Αλέξανδρος

Γεια σου ρε mhtsosz με τις στανταριές σου. Για κανά ματσάκι championship έχουμε τίποτα;

Giorgos

για το ipad 2 εχουμαι καμια σιγουρη απαντηση???ΝΑΙ η ΟΧΙ????

Θοδωρης

Παλι καλα που ησουν σιγουρος οτι δεν βγαινει ipad 2. Παιξε και κανενα τζοκερ τωρα που εχει τζακ ποτ 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad: Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

Τα νέα μοντέλα iPad Pro της Apple με οθόνες OLED πιθανότατα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες τον Απρίλιο.

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad έρχονται τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air «περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο», σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Smartphones Apple iPad iPhone

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.