Ladies Talk: Γιατί να αγοράσω tablet από τη στιγμή που έχω ήδη κινητό και laptop;

Καλησπέρα Techbloggers! Αυτό είναι το τρίτο μου άρθρο στο Ladies Talk, του οποίου το θέμα είναι επίκαιρο. Λόγω των ημερών οικονομικής κρίσης που περνάμε, όλοι μας λίγο πολύ προσέχουμε που ξοδεύουμε τα χρήματά μας. “Γιατί να αγοράσω tablet, από την στιγμή που έχω ήδη κινητό και laptop;”. Αυτή η ερώτηση, με ώθησε να γράψω το παρόν άρθρο.

, Ladies Talk: Γιατί να αγοράσω tablet από τη στιγμή που έχω ήδη κινητό και laptop;

Τα tablet, είναι ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα τεχνολογίας στον κόσμο, που συνθέτει μια αγορά δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών και αποφέρει περίπου 66,4 δισ. δολάρια ετησίως σε αυτούς που την ελέγχουν. Μπορεί κανείς να τα διαχωρίσει μεταξύ τους από μια πρώτη ματιά, αλλά φυσικά εάν γνωρίζει τι θέλει να αγοράσει, θα κοιτάξει τα χαρακτηριστικά του εις βάθος.

Με την εξέλιξη της τεχνολογίας τα smartphones γίνονται ολοένα μεγαλύτερα, και τα tablets ολοένα μικρότερα. Λέτε ποτέ να γίνουν ένα; Ποιος ξέρει. Όλα είναι πιθανά! Η κατηγορία των phablets (tabletόφωνα όπως τα χαρακτηρίζει ο cVlachakis!), των συσκευών που δημιουργήθηκαν για να καλύψουν το κενό ανάμεσα στα high-end smartphones και τα tablets, δεν αριθμεί πολλά μοντέλα, ωστόσο ήδη γνωρίζει σημαντική επιτυχία.

Οι περισσότεροι ψαχνόμαστε για μεγαλύτερη οθόνη, υψηλότερη ανάλυση, καλό επεξεργαστή και γενικώς και καλή τιμή και καλή ποιότητα. Για αυτόν τον λόγο οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο κλάδο αυξάνουν διαρκώς τις επιδόσεις των συσκευών τους και τις εφοδιάζουν με όλο και πιο προηγμένες λειτουργίες. Πολλές φορές μάλιστα αντιγράφουν η μία την άλλη και αλληλομηνύονται, προσπαθώντας να επιτύχουν κάτι καινοτόμο και ελκυστικό.

Πραγματικά ένας κάτοχος tablet χρησιμοποιώντας την οθόνη αφής, μέσω της οποίας αποκτά πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό και σε εκατοντάδες χιλιάδες εφαρμογές με την δυνατότητα να ακούει τραγούδια, να παρακολουθεί τηλεόραση, να ανταλλάσει email, να συνομιλεί με τους φίλους του, να διαβάζει βιβλία, εφημερίδες και περιοδικά, να παίζει παιχνίδια και να τραβάει φωτογραφίες, θα πρέπει να θεωρεί τον εαυτό του τυχερό. Ο λόγος; Μα γιατί να μην νιώθει τυχερός όταν έχει τόσες δυνατότητες και φυσικά όταν ξέρει να τις χρησιμοποιεί; Είναι πολύ ωραία η αίσθηση του να έχεις δεκάδες βιβλία, ταινίες, τραγούδια και φωτογραφίες μέσα στα δυο σου χέρια. Εμένα πάντως με εξιτάρει!

Έτσι, είτε καλύπτουν πραγματικές είτε επίπλαστες ανάγκες, τα tablet αποτελούν τρόπος ζωής για δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους. Άλλωστε γιατί θα πρέπει να περιμένει κανείς, να πάει στο σπίτι ή στο γραφείο, για να ανοίξει τον υπολογιστή, αφού μπορεί να κάνει τις ίδιες δουλειές στον δρόμο, στο τρένο ή στην καφετέρια; Στην περίπτωση που έχει laptop και φορτισμένη μπαταρία, το συζητάμε.

Γνωρίζοντας λοιπόν πως τα tablet αποτελούν την κυρίαρχη τάση στον λατρεμένο κόσμο της τεχνολογίας πήρα την πρωτοβουλία να ρωτήσω 50 άτομα που συνάντησα τυχαία σε δρόμους της Θεσσαλονίκης άντρες και γυναίκες και να τους κάνω την ίδια ερώτηση:

“Δεδομένου ότι γνωρίζετε την χρησιμότητα και την λειτουργία ενός tablet,θα αγοράζατε κάποιο; Ναι ή όχι και γιατί.”

Οι απαντήσεις που πήρα είχαν ενδιαφέρον και ταυτόχρονα μου έδωσαν την δυνατότητα να δω τι προτιμάει πάνω κάτω ένα συγκεκριμένο ποσοστό ατόμων που είτε ασχολούνται με την τεχνολογία είτε όχι, εξάλλου το δείγμα όπως προείπα είναι τυχαίο!

Ο μέσος όρος της ηλικίας των ερωτηθέντων είναι τα 25 χρόνια και μεταξύ των απαντήσεων “Ναι” ή “Όχι”, επικράτησε πανηγυρικά το “Ναι”. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το ερωτηματολόγιο, την ερώτηση, τις απαντήσεις, τα ονόματα και τις ηλικίες των ανθρώπων που απάντησαν. Το ερωτηματολόγιο το ετοίμασα η ίδια, το σκάναρα και ορίστε το έχετε μπροστά σας για να δείτε και εσείς τις διάφορες απαντήσεις. Προσωπικά τώρα, βρίσκω τα tablet μια χρήσιμη και διαδεδομένη τεχνολογία και φυσικά και θα αγοράσω ένα στο μέλλον.

Δείτε το ερωτηματολόγιο με τις απαντήσεις εδώ.

Κλείνοντας το άρθρο θα ήθελα να απαντήσετε και εσείς στην ίδια ερώτηση που τέθηκε σε αυτά τα 50 άτομα εάν δηλαδή θα αγοράζατε ή όχι ένα tablet και γιατί. Μπορεί να είναι και κάποιος από εσάς μέσα στο παρόν ερωτηματολόγιο αυτό σημαίνει πως ξέρω την άποψή σας, λλά θα ήθελα να μάθω και τις υπόλοιπες. 🙂

Αναμένω τα σχόλιά σας και εύχομαι με την σειρά μου Χρόνια Πολλά σε όλους, καλές γιορτές με το καλό να μπει το νέο έτος και να η καινούργια χρονιά να μας βοηθήσει να έχουμε μεταξύ μας περισσότερη αγάπη, κατανόηση, εμπιστοσύνη, συμπόνια και φυσικά να νοιαζόμαστε για τους συνανθρώπους μας.

Λίγα λόγια για τη Ραφαέλα
Δραστήρια κοπέλα, επικοινωνιακή, φιλική και Θεσσαλονικιά. Φοιτήτρια στην Σίνδο Θεσσαλονίκης και μόνιμος κάτοικος ανατολικών προαστίων με έντονη διάθεση προς ότι νέο κυκλοφορεί. Λάτρης της τεχνολογίας, της φωτογραφίας και φυσικά των έξυπνων gadget. Ατάκα-πιστεύω ζωής: «Όλα γίνονται για κάποιο λόγο και τίποτα δεν είναι τυχαίο!».

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

79 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
μιχαλης

Η δική μου άποψη είναι ότι το tablet είναι πολύ χρήσιμο για όλους ακόμα και για παιδιά γυμνασίου και άνω, εγώ έχω δυο tablet και πραγματικά με βοηθάνε πολύ γιατί πηγαίνω πρώτη λυκείου και μπορώ να περνάω κάποια σημαντικά μαθήματα μέσα σε αυτό και να τα διαβάζω αργότερα όπου και αν βρίσκομαι, μπορώ στον ελεύθερο χρόνο μου να παίζω και παιχνίδια ειλικρινά τα tablet θα κυριαρχούν για πολύ καιρό και είναι ένας τρόπος ζωής να περνάς την ώρα σου μαζί τους, μπορούν να σε βοηθήσουν στην δουλειά στο σχολείο κ.λ.π.

Κώστα μπράβο πολύ ωραίο αυτό που έκανες για να πούμε κι εμείς την γνώμη μας και ποτέ δεν σκέφτομαι να ξανά αγοράσω laptop αφού μπορώ να κάνω τα ίδια σχεδόν πράγματα και χωρίς να δυσκολεύομαι και στη μετακίνηση του laptop με του tablet!!!!!.

Μάκης Αμπρικίδης

Καλημέρα! Ενδιαφέρουσα η έρευνα σου Ράφη χαρά στην υπομονή και το κουράγιο σου, όπως βλέπουμε όλοι αυτοί που τρελαίνονται είναι κυρίως μικρής ηλικίας και αγόρια.. Τυχαίο; Εγώ προσωπικά εδώ και χρόνια το θεωρούσα περιττό έξοδο από τη στιγμή που είχα λάπτοπ τούμπανο και καλό κινητό με μεγάλη οθόνη αλλά όταν είδα το Xperia tablet το ερωτεύτηκα και είπα, what the hell… 400 ευρώ δεν έκανε ούτε το κινητό μου οπότε και το πήρα, μπορώ να πω ότι δεν το μετάνιωσα παρόλο που δεν έχει 3G (να ναι καλά το tethering) και σε γενικές γραμμές το χρησιμοποιώ αρκετά κυρίως στο σπίτι, μικρή πόλη η Δράμα δεν κάνουμε πολύωρες μετακινήσεις με λεωφορεία κτλ. αλλά όταν φεύγω εκτός πόλης η είμαι αρκετές ώρες εκτός σπιτιού είναι κουραστικό να σερφάρω ώρα από το κινητό οπότε και εκεί είναι που το θεωρώ πραγματικά χρήσιμο! Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος από αυτή την εξέλιξη ας το θέσουμε της τεχνολογίας, από την άλλη θεωρώ πως μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς αυτά, αλλά στην τελική, μας γεμίζουν ένα επιπλέον κενό οπότε και είναι καλοδεχούμενα!
Καλές γιορτές σε όλους και καλή χρονιά με υγεία πάνω απ’όλα!

Kostas

Πολύ ωραίο αρθρο Ραφαέλα !!

Πριν λίγες μέρες έκανα δώρο στον εαυτό μου ενα καινούργιο πολυ καλό κινητό και ενα tablet . Ειλικρινα πιο πολυ μου αρέσει και βρίσκω πιο πρακτικό να χρησιμοποιώ το κινητό παρα το tablet , ιδιως απο την στιγμή που έχουν το ίδιο λογισμικό android .

Οχι πως δεν ειναι καλό και πρακτικό το tablet , αλλα δεν νομίζω πως αξίζει να δώσεις πολλά λέφτα για ενα , καθώς δεν μπορει να αντικαταστήσει τον υπολογιστή αλλα και ούτε μπορει να ξεπεράσει ενα καλό κινητό τηλέφωνο

μιχαλης

Vairas@
Για εμένα δεν έχει σημασία αν έχω κινητό με μεγάλη οθόνη γιατί έχω το Galaxy Note 2
αλλά όπως και να το κάνουμε μου αρέσουν πάρα πολύ!!

Peris

AOSParanoidAndroid (γνωστό και ως AOSPA ή PA) είναι η λύση. Συνδυάζει tablet, phablet και τηλέφωνο μαζί.

μιχαλης

Vairas@
Σ΄αυτό έχεις ένα δίκιο γιατί και εγώ είχα το nexus 7 και το πούλησα εντάξει ήταν γρήγορο αλλά πολύ σκοτεινή οθόνη!!!

ΓΙΩΡΓΟΣ

καλο το tablet εντυπωσιακο ελαφρυ μικρο αμεση επαφη (βλεπε touch) καλη συνδεσιμότητα αλλα πως γινεται να το συγκρινω με το laptop καθως σε ισχύ ειναι υποδεέστερο και σε επεξεργασια πληροφοριων. για παραδειγμα ειμαι μαθητης η φοιτητης και θελω να επεξεργαστω διαφορα δεδομενα μου στο office αυτο με το tablet δε μπορω να το κανω. με το tablet μπορω να κανω οτι με το κινητο μου (sgs2) απλα σε μεγαλυτερη οθονη.

lorentzos

Μπραβο στην Ραφαέλα και καλη συνεχεια Keep Walking!!!!

Τωρα η χρήση Gadget ειναι καθαρα προσωπική επιλογη του καθε ενα, Π.χ εγω εχω παντα μαζι μου το Note2 και εκτος σπιτιου το δουλευω μονιμα, εντος σπιτιου ενα desktop pc για hackeries ταινιες κλπ. Ενα ipad για τις μετακινησεις μου σε φιλους εκτος Αθηνων κλπ. Ολα μου ειναι απαραίτητα. Φιλικα και χρονια πολλα σε ολους καλη χρονια…….

makis88

Εγώ θα αγόραζα αλλά δεν έχω βρει ακόμα το κατάλληλο. Τα android τα θεωρώ σκουπίδια, το ipad μ’αρέσει αρκετά αλλά δεν μπορώ να δεχτώ οτι πρέπει να το συγχρονίζω με το itunes, να έχει 16GB(περισσότερα λεφτά για μεγαλύτερη χωρητικότητα δεν θα έδινα) και να μην έχει usb. Μου αρέσει επίσης πολυ το ipad mini που είναι και πιο φορητό και πιο προσιτό αλλά θα ήθελα λίγο καλύτερη οθόνη για να κάμψει τις όποιες αντιστάσεις μου! Τα windows8 tablets είναι πραγματικά εργαλεία (τα x86 όχι τα RT) αλλά είναι υπερβολικά ακριβά στην παρούσα φάση και αν έδινα τόσα λεφτά μπορεί να έπαιρνα κανα ultrabook.

Γιωργος

Εγώ έχω το Asus Padfone (πρώτης γενιάς) και θα τσιμπησω με 130€ και το tablet ( αν κυκλοφορήσει πάλι) . Δεν θα εδινα 500€ για ένα σκέτο tablet , παρά μόνο για κινητό- tablet ) . Πάω 1η Λυκείου και το κινητό είναι χρήσιμο εκτός από το να γράφω στα forum και για το σχολειό , καθώς μπορώ να δω αρκετά πράγματα -ειδικά στην Έκθεση- που χρειάζομαι!Παρόλο που έχω netbook + καλό laptop δεν με χαλάει και ενα tablet…

Γιάννης Κουδούνας

Για εμένα το σωστό ερώτημα θα ήταν τι να το κάνεις το έξυπνο κινητό όταν έχεις τάμπλετ!

Είμαι κάτοχος ipad από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορία του. Οταν έκανα την παραγγελία ( το έφερα από Αμερική ) πίστευα οτι θα είναι απλά άλλο ένα γκατζετάκι! Πεταμένα λεφτά δηλαδή, για να περνάει η ώρα! Αλλά η αλήθεια ήταν άλλη! Το εχω μαζί μου όλη μέρα και τις περισσότερες ώρες μου στο Ίντερνετ τις περνάω με αυτό. Υπολογιστή ανοίγω μόνο στο γραφείο για κάποια προγράμματα που δεν μπορώ να “τρέξω” στο ipad, όσο για τον υπολογιστή που έχω στο σπίτι? ούτε που ξέρω καν αν λειτουργεί! Εχω πολύ καιρό να τον ανοίξω.
Τώρα στα “έξυπνα” κινητά οι οθόνες τους μου φαίνονται μικρές για να κάνω ολα όσα κάνω με το ipad! Ακόμα και η οθόνη του s3 που έχω!

Συμπέρασμα? χωρίς έξυπνο κινητό μπορώ να τα καταφέρω μια χαρά, χωρίς τάμπλετ όμως θα μου ειναι πολύ δύσκολο…

Παναγιωτης Μπαλτσαβιας

Χρονια πολλα με το καλο ο νεος χρονος εγω ειμαι 17 χρωνον χρησειμοπιο επιτραπεζιο Η/Υ και το Sony Xperia P προσοπικα εμενα τα tablet μαρεσουν να πεζω παιχνιδια αλλα δεν μου χρειαζετε να αγωρασω…Μονο για παιχνιδια μαρεσουν…Ο καθενας χρησημοπιη εχει διαφωρετικες αναγκες εγω μπενω ιντερνετ απο το Η/Υ στο σπητι παιζω παιχνιδια και οταν ειμαι εξω καφετεριες βολτα χρησειμοπιο το κηνιτο με 4 ιντσες οθονη ειμαι κομπλε για φωριτη σησκευη…Ο καθενας εχει διαφωρετικες αναγκες και χρησιμοπιη τα πραματα αλιως…

Μπραβω Ραφαελα Καλη Χρωνια με υγια

Πανος.Λαστ

Πιστευω ειναι αρκετα χρησιμα απο την στιγμη που ΔΕΝ εχεις λαπτοπ κυριως για σερφαρισμα αγορασα ενα και η κυρια χρηση ηταν τα παιχνιδια το σερφαρισμα και το διαβασμα βιβλιων σε μετρο λεωφορεια και λοιπα οποτε η πηγαινεις σε τηλεφωνο απο 4,3 ιντσες και πανω η απλα παιρνεις ενα ταμπλετακι 7αρι και κανεις τη δουλεια σου.

panagiotis

Σαν μανιακός (ακομα και εν καιρώ κρίσης) gadgetάκιας δεν νοείται να μην έχω tablet 🙂
Η εντύπωση μου ειναι η εξης: Αν νομίζετε οτι θα κερδισετε τα καλα του laptop (με full os) και την φορτικότητα/ευελιξία ενός κινητού, κάνετε λάθος 🙂
Για το λεγομενο “σερφάρισμα του καναπε” έχω πιάσει τον εαυτό μου να προτιμα να τσεκαρει κάτι στο smartphone μου 4ιντσο παρα στο ταμπλετ (android 4 – 10″ – 1g ram – 1ghz cpu)
Ο μόνος λόγος που δεν το έχω πουλήσει ακόμα είναι γιατι ΒΟΛΕΥΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ (μόνο επειδή είναι 10ιντσο όμως) στο να διαβάζεις περιοδικα και βιβλία.
Για όλα τα υπόλοιπα εχω καταλήξει οτι ΔΕΝ με βολευει και προτιμώ να εργαζομαι σε laptop ή desktop (π.χ. office) ή στο smartphone (browsing)

angelos

Καταρχάς μπράβο για το άρθρο είναι πραγματικά πολύ καλό. Σαν χρήστης iPad θέλω να πω πως το λατρεύω και θεωρώ πως είναι η καλήτερη αγορά gadget που έκανα ποτέ. Πάω 1 Λυκείου συμιώστε το αυτό, αν και το ήθελα από όταν βγήκε το πρώτο iPad. Πιστεύω πως για να αγοράσει κάποιος tablet ειδικά ένα gadget τόσο εξειδικευμένο για τους περισσότερους πρέπει να ξέρεις από πριν γιατί το θέλει, τι θέλει να κάνει με αυτό και πως να το χρησιμοποιεί. Και τι θέλω να πω με αυτό ? Μήλισα με φίλη μου που πήρε την ίδια εποχή με εμένα iPad (καλοκαίρι 2012) και της μηλάω για το App Store και μου λέει… Τι είναι αυτό ? Τελικά κατέληξε να το δώσει στην αδερφή της το iPad γιατί ήταν άσχετη. Φυσικά αν πάρεις έτσι κάτι και δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς δεν σου αρέσει και το βγάζεις άχρηστο και χάλια και αρχίζεις τη δυσφίμηση. Εγώ προσωπικά δεν έχω μετανιώσει στιγμή για την αγορά του και το χαίρομαι και το ευχαριστιέμαι κάθε μέρα. Μόνο και μόνο πως αν θες να βρεις κάτι και δεν χριάζεται να περιμένεις να ανοίξει ο υπολογιστής είναι μεγάλο πράγμα. Μέχρι και η μητέρα μου που είχε της αμφιβολίες… Συνέχεια »

Ορέστης

Η δικιά μου γνώμη είναι ότι τα tablet είναι παντελώς ΆΧΡΗΣΤΑ από τη στιγμή που κάποιος εχει εστω και ένα mid range smartphone εκτος και αν μιλάμε για windows 8 η windowsZach 8 pro tablets (όχι windows RT)

Μπραβο για το αρθρο , keep it up!
Δεν ειχα ποτε ταμπλετ, καθως το θεωρω κατι εντελως περιττο.. Θεωρω οτι μιας και υπαρχουν προσιτες προτασεις στην κατηγορια των ταμπλετ, ειναι καλη επιλογη για δωρακι (premium δωρακι βεβαια, αλλα για εκει θα το προοριζα μονο) και απο κει και υστερα , ολα τα υπολοιπα μπορω να τα κανω με το smartphone μου. Τις περισσοτερες εργασιες στο ιντερνετ τις κανω απο τον σταθερο υπολογιστη μου , οποτε δε μου ειναι αναγκαιο ενα ταμπλετ. Ουτε λαπτοπ διαθετω(ειχα καποτε και το μετανοιωσα) μιας κ ειμαι παλιος “pc-ακιας” και εχω μια ταση να μη χωνευω τα λαπτοπ…Η μπαλα λοιπον παιρνει και τα ταμπλετ, καθως τα θεωρω περιττα, ειτε λεγονται ipad , ειτε android tablets ειτε οτιδηποτε αλλο!
Χρονια πολλα σε ολους!

Ορέστης

Το Zach είναι τυπογραφικό απ το autocorrect

Lefteris Nt

Να πώ και εγώ την άποψη μου , μιας και είμαι πάνω από τα 30 . \Το κινητό είναι για να παίρνεις τηλέφωνα , να στέλνεις μηνύματα , να έχεις κανένα app που ίσως σε βοηθάει στην δουλειά σου , και να ανοίγεις καμιά σελίδα στο ιντερνετ όταν βαριέσαι . Το tablet είναι για να το χρησιμοποιείς στον καναπέ ή στο κρεβάτι , για να διαβάσεις κανένα e-book , να σερφάρεις σε καμιά σελίδα , και να ανοίξεις κανένα facebook . Το laptop ή ο σταθερός έιναι για όλα τα υπόλοιπα . Δεν νομίζω ότι κανένας θα χρησιμοποιήσει το κινητό ή το tablet , για να γράψει στο word στο excel ή να κάνει σοβαρή δουλειά . Οπότε με αυτή την λογική , το κινητό και ο υπολογιστής θεωρώ ότι είναι απαραίτητα εργαλεία εργασίας ή διασκέδασης , και το tablet απλώς ένα gadget για όταν βαρίεσαι να πάς να ανοίξεις τον υπολογιστή που έχεις στο γραφείο ή όταν η οθόνη του κινητού δεν σε καλύπτει . Για να μην παρεξηγηθώ πάντως , οφείλω να πώ ότι πλέον είμαι κάτοχος και των 3 παραπάνω συσκευών , αλλά ειδικά ο λόγος αγοράς του tablet έγινε για διαφορετική χρήση από την χρήση που… Συνέχεια »

eleonora

Καταρχας,συγχαρητηρια γιατι το αρθρο ειναι πολυ καλυτερο απο τα προηγουμενα και θετει ενα πολυ επικαιρο ερωτημα.Κατα τη γνωμη μου,τα tablets γενικοτερα καλυπτουν το κενο μεταξυ smartphones και laptops.Ειναι δηλαδη για αυτους που βρισκουν την οθονη του κινητου μικρη για να δουν ταινια/σερφαρουν στο ιντερνετ/διαβασουν ebook,ταυτοχρονα ομως βρισκουν τα λαπτοπ μεγαλα και δυσχρηστα για καθημερινη χρηση(μην ξεχναμε οτι η πλειοψηφια των laptops δεν διαθετει οθονη αφης,εχει λειτουργικο windows,ειναι πιο “φασαριοζικα” γενικοτερα.Σημαντικο ειναι οτι η τιμη των tablets εχει πεσει κατακορυφα και εκει που πριν 2 χρονια το galaxy tab 7 εκανε 500ευρω,σημερα το nexus 7 εχει 200ευρω και δεν υπαρχει κινητο με τα ιδια χρηματα που να εχει 4πυρηνο επεξεργαστη,hd οθονη.Οποτε νομιζω οτι θα υπαρξουν πολλοι που εκει που θα εδιναν 400ευρω για να παρουν ενα android τηλεφωνο,θα δωσουν 200ευρω για tablet+200ευρω για ενα πιο compact τηλεφωνο με καλα χαρακτηριστικα.

keysmith

χωρίς να το έχω καταλαβαίνω πως το ASUS padphone είναι το μέλλον.

Ένα κινητό (padphone 4,3′ ‘) μπαίνει (ενσωματώνεται δηλαδή κουμπώνει) σε θήκη μεγαλύτερης οθόνης 10”και μπαταρίας που δεν εχει CPU και που στοιχίζει λίγο. Μεταμορφώνεται σε Tablet και τέλος, αυτό ηταν. Ολα τα δεδομένα είναι στο τηλέφωνο, δεν χρειάζονται συγχρονιμοί και άλλα περίεργα.. Υπάρχει και πληκτρολόγιο που κουμπώνει η “ταμπλέτα” (που μεσα έχει το τηλέφωνο) και έτσι γίνεται ένα mini laptop. Αν κρατηθεί η γεωμετρία του τηλεφώνου στο μέλλον σε νεα μοντέλα αναβαθμίζεται κιόλας.

ASUS Padphone και όσοι το αντιγράψουν είναι το μέλλον.

euaggelos71

Χθες παρέλαβα το galaxy slll και έκανα με άνεση αυτά πού έκανα με το ταμπλετ, μιλάω σε προσωπικό πάντα επίπεδο, θα εξακολουθώ να χρησιμοποιώ το ταμπλετ άλλα νομίζω σε λιγότερη χρήση από πριν, καλές εορτές σε όλους.

@keysmith +100 🙂

Κώστας Δ.

Από τη στιγμή που κάποιος έχει laptop είναι περιττό το ταμπλετ. Και με 400ευρώ πλέον παίρνεις laptop που οι δυνατότητες του αν μη τι άλλο είναι πολύ μεγαλύτερες του tablet. Tablet κατ’ εμέ = πεταμένα λεφτά. Λεφτά από τα οποία απλώς γεμίζουν τα ταμεία τους οι πολυεθνικές (και αν μη τι άλλο… αυτός είναι ο κύριος σκοπός τους). Να προσθέσω ότι τα αποθέματα υλικών για κατασκευή οθονών lcd με τον παρόν ρυθμό παραγωγής είναι γύρω στα 30 χρόνια (αν θυμάμαι σωστά) σύμφωνα με μια έρευνα που είχε γίνει. Άρα και το περιβάλλον επιβαρύνουμε και το μέλλον μας με πραγματικά άχρηστα προιόντα.

Πατσαούρας Κώστας

Καταρχάς χρόνια πολλά και καλή χρονιά να έχουμε παιδιά. Ραφαέλα συγχαρητήρια για το άρθρο και το εύστοχο ερώτημα που πραγματεύεσαι μέσω αυτού.
Για ένα αμετανόητο γκατζετάκια (σαν εμένα) το ερώτημα δεν έχει νόημα γιατί πολύ απλά θα ήθελε στην κατοχή του καθετί από αυτά που αναφέρεις στο ερώτημα σου.
Για ένα απλό χρήστη κατά τη γνώμη ένα smartphone με οθόνη από 4,7” και πάνω και ενα λάπτοπ αν υπαρχει η δυνατότητα ultra book για υψηλές επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση είναι υπέρ αρκετά.
Τώρα όσον αφορά τα tablet, αν και για μερικούς είναι χωρίς χρησιμότητα προϊόντα, αν τελικά κάποιος αποφασίσει να αγοράσει θα τον συμβούλευα να αποκτήσει κάποιο με οθόνη τουλάχιστον πάνω από 9,7” οθόνη με καλή ανάλυση και όχι μεσοβέζικες λύσεις των 7, 7,9, 8,9 αν θέλει να έχει εμπειρία πλοήγησης, ανάγνωσης, θέασης ταινιών, και παιξίματος παιχνιδιών συν της μεγάλης διάρκειας μπαταρίας που προσφέρουν.
Ας μην επεκταθώ περισσότερο και γίνω κουραστικός.
Καλή χρονιά σε όλους!!!!!

Γιωργος

@keysmith Ευχαριστώ που με δικαιωνεις για την αγορά μου! Όντως θα είναι το μέλλον,αρκεί οι εταιρίες να τά υποστηρίζουν!Επίσης το tablet θα φορτίζει το κινητό και άρα σε 1 μεγάλο ταξίδι ( π.χ. μονοήμερη του σχολείου) δεν θα κινδυνεύεις να μείνεις από μπαταρία , αφού το tablet έχει άφθονη!Δηλαδή σε ταξίδια 1-2 ημερών δεν θα χρειαστείς ρεύμα ακόμα και με μεγάλη χρήση!

Solon

Ραφαέλα, για να απαντήσει κάποιος συνειδητά στην ερώτησή σου και όχι απλά γιατί του γυάλισε στο μάτι μια ταμπλέτα θα πρέπει να έχει σκεφτεί πρώτα σε τι θα του χρησιμέψει και πως θα διαφοροποιήσει τη χρήση του σε σχέση με ένα smartphone και ένα laptop. Προσωπικά το σκέφτηκα πάρα πολύ πριν αγοράσω ταμπλέτα και όταν αγόρασα αποδείχτηκε ότι όλες οι εκτιμήσεις που είχα κάνει σε σχέση με την χρήση του ήταν σωστές. Αγόρασα λοιπόν ταμπλέτα: 1. Για να διαβάζω άνετα ξαπλωμένος ή καθιστός αρχεία ebooks και comics. Είτε στο σπίτι είτε στο γραφείο είτε σε ταξίδι. Στο smartphone όσες φορές προσπάθησα με οθόνη 4.3 με κούρασε και το παράτησα, το netbook είναι πολύ ποιο βαρύ και άβολο και θέλει περισσότερο χώρο. 2. Για να σερφάρω άνετα εκτός σπιτιού σε ένα καφέ π.χ. ή και εντός ξαπλωμένος στο κρεβάτι μου. Οι περιορισμοί που έγραψα παραπάνω για τα smartphones και τα notebooks ισχύουν και εδώ. 3.Για να βλέπω ταινίες κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού. Οι περιορισμοί που έγραψα παραπάνω για τα smartphones και τα notebooks ισχύουν και εδώ. Στα τρία παραπάνω σημεία ένα ελαφρύ tablet με καλή οθόνη δεν έχει αντίιπαλο από κανένα smartphone ή netbook και όσοι ισχυρίζονται κάτι τέτοιο απλά… Συνέχεια »

Ante_geia

Εγω ξερω οτι είστε ΚΑΜΈΝΗ !!! Αντε γεια !!!

Ειμαστε και αλανια ομως εκτος απο ΚΑΜΈΝΗ

Μάνος

Κατά την προσωπική μου άποψη ένα ταμπλετ είναι αρκετά χρήσιμο αλλά εγώ έχοντας iPhone 5 και ένα αρκετά καλό υπολογιστή δεν θα χρειαζομουν ιδιαίτερα.Αλλα αρκετούς τους είναι χρήσιμο πχ κάποιοι που δεν έχουν υπολογιστή και χρησιμοποιούν ταμπλετ ή κάποιοι που έχουν υπολογιστή αλλά τους είναι αρκετά χρήσιμο το ταμπλετ.Πάντοσ γενικά το ταμπλετ πάει μπροστα την τεχνολογία και είναι αρκετα χρησιμο για τουσ περισσότερουσ.Ξεχασα να επισημάνω ηλικία.Είμαι 15.

Πανος Σομπολος

Πολύ καλή έρευνα οι περισσότεροι φίλοι έχουν δώσει απαντήσεις που μας καλύπτουν ,πιστευω οτι εκεί που υπερτερεί ενα Laptop ειναι στο λειτουργικό, το βαριέσαι,το αλλάζεις είχα μέχρι πρόσφατα ένα netbook όχι ιδιαίτερα ακριβό και άλλαζα το λειτουργικό ανάλογα με τις ανάγκες και τα κέφια plus οτι μπορείς να προσθέσεις δίσκους,μνήμες,άπειρα περιφερειακά και να αυξήσεις σημαντικά τη διάρκεια ζωής του!
Δυστυχώς όμως για να αγοράσεις laptop με σοβαρή αυτονομία τοτε οικονομικά πρέπει να ανέβεις αρκετά,ετσι για τον χρήστη που έχει μέσες ανάγκες ενα tablet αποτελεί μονόδρομος αφου απο 70 ευρώ πλέον μπορείς να έχεις το ίντερνετ μαζί σου να κάνεις κάποιες τυπικές εργασίες !
Προσωπικά μου λείπει το netbook,μ αρέσει το tabletακι μου και μου είναι απαραίτητο το smartphone μου
Αν είχα διαθέσιμα 200+ ευρώ αυτές τις γιορτές θα αγόραζα ενα netbook πάντως, αν και ειμαι απόλυτα ευχαριστημένος με το Alcatelακι ΟΤ-Τ10 που τσίμπησα με μόλις 99 γιουρια

Alex

εγω παλι ειμαι της αποψης τι να κανω το smatphone με μια οθονουλα 4′ αφου εχω tablet 10αρι?

vasileios

εγω μου πηρα το asus padfone και πλεον ελυσα αυτο το ζητημα…καλη χρονια σε ολους

kotsios1998

εγω πιστευω οτι τα λαπτοπ καποια λιγα κυρια πλεονεκτηματα μπροστα στα tablet
1)Το gaming
2)Οι θύρες (hdmi, vga,usb κ.α)
3)DVD και CD

Αυτα τουλαχιστον πιστευω θα μπορουσαν να αλλαξουν τη γνωμη καποιων για τα tablet, τουλαχιστον για εμενα ειναι καλυτερα τα pc κυριως για παιχνιδι

Τωρα εαν εισαι τυπος των social media και δεν σε αφορουν τα παραπανω σου λεω πηγαινε για tablet

Μιχαλης

Γεωπόνος παιδεία έχω ς3 και γυναίκα μου έκανε δώρο το galaxy note 10.1 και όταν έρχομαι σπίτι δεν κσεκολαω, κάθομαι στον καναπέ αλλάζω κανάλια στην τηλεόραση, έχω το πενακι σχεδιάζω γράφω κ τέλος η μεγάλη οθόνη που τα κάνει όλα πιο εύκολα και λειτουργηκότερα σε σχέση με το τηλέφωνο, τέλος είναι πιο οικία στα παιδεία όπου μπορούν να βλέπουν τα παιδικα τους να ζωγραφίζουν να παίζουν παιχνίδια χωρίς να φοβάσαι μην σου χαλάσουν το πανακριβο σου λάπτοπ η να σου ρίξει τον σταθερό υπολογιστή από το γραφείο σου..Με λίγα λόγια ψηφίζω ναι είναι για ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού

Γιώργος

Καλή η τεχνολογία και μου αρέσει πολύ κι αν είχα την οικονομική δυνατότητα φίλοι του techblog θα ήθελα να είχα ένα απ’όλα τα κομμάτια μα το θέμα δεν είναι αυτό,”τι μπορεί να έχει ο καθένας μας αλλά τι τον εξηπερετή των καθένα μας ένα τέτοιο εργαλείο, διότι εργαλείο είναι το κάθε κομμάτι που σε βοηθάει να κάνεις πράματα” αλλά το πλέον γνωστό σε όλους αρχαίο ρητό ” Παν μέτρον Άριστον” τι θέλω να πω μ’αυτό?! Το να είσαι ελεύθερος επαγγελματίας και να το κουβαλάς μαζί σου συνέχεια ”το τάμπλετ το ταμπλετόφωνο η το λάπτοπ, το βλέπω, κάνεις την δουλειά σου. Αλλά το να βγαίνεις να διασκεδάσεις με φίλους η την κοπέλα σου και να κάθεστε αντίκρυ κοιτώντας ο καθένας την οθόνη του είναι χοντρή, πολύ χοντρή ”σφδκσξδφσ” της ζωής, αντί να κοιτάζονται στα μάτια και να ανταλλάζουν απόψεις και ιδέες και μη μου πείτε πως δεν την έχετε προσέξει στα καφέ αυτήν την εικόνα γιατί θα πείτε ψέματα!… 🙂 😉 συνεπώς και κλείνω άποψή μου ταπεινή είναι πως καλά όλα τους και θα τα ήθελα και γω μα μόνο για μέσα στο σπίτι αν δεν είσαι όπως είπα επαγγελματίας η μοναχικός. (γιατί αν είναι έτσι πάρε και το κρεβάτι σου… Συνέχεια »

ΤechviewGR

Χρήστης Η/Υ-iPad 2-Neo V
Δεν έχω υπάρξει ποτέ χρήστης μεγάλου κινητού και μπορώ να πω ότι με 3,7 ίντσες κινητό δεν μπορείς να κάνεις και τίποτα το σπουδαίο γιατί δεν έχεις πολύ χώρο!
Όσον αφορά τα παιχνίδια και ότι έχει σχέση με γραφικά το κινητό δεν μπορώ να πω ότι το ευχαριστιέμαι. Πχ, το temple run brave που έπαιζα για λίγο στο κινητό κόλλαγε συνέχεια και δεν ανταποκρινόταν! Εν αντιθέσει στο iPad κανένα πρόβλημα!
Όμως πιστεύω ότι με το κινητό θα χρειαστείς μια ταμπλέτα είτε αυτό είναι 3,7 ιντσών είτε 4,5.
Ως αναφορά για την αγορά laptop πιστεύω ότι θα βοηθάει τον χρήστη να “φτάσει” εκεί που δεν “φτάνει” η ταμπλέτα. Δηλαδή μια φορητή μονάδα πολλών δεδομένων όπου θα μπορείς να κάνεις διαχείριση των δεδομένων σου και των συσκευών σου…
Γενικά πιστεύω ότι το κινητό δεν είναι ανάγκη να έχει οθόνη 4,7< οθόνη (αν και μου αρέσει αυτή η κατηγορία) καθώς η δουλειά του είναι να παίρνει τηλέφωνα! Η ταμπλέτα (αν και δεν είναι τόσο αναγκαία) έχει άλλα πλεονεκτήματα όπως γρήγορο άνοιγμα μεγάλη οθόνη για τα βασικά και άλλα παρόμοια…

forneverarrow

Μπράβο Ραφαέλα, το θέμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον!

Προσωπικά έχω ένα laptop Vaio E series 14″ και με αυτό κάνω οποιαδήποτε εργασία είτε στο σπίτι είτε on the go. Τη λατρεία μου για τα video games ικανοποιεί το PS3. Για όλα τα υπόλοιπα το HTC One V που πήρα πρόσφατα είναι υπέρ αρκετό.

Τα tablets είναι λύση μόνο για κάποιον που κινείται συνεχώς (ιδιαίτερα σε αεροδρόμια που ο έλεγχος καταντά σπαστικός αν κουβαλάς laptop) ή για χρήστες με απλές απαιτήσεις, π.χ. internet σε μια καφετέρια, άντε και κανένα παιχνιδάκι της πλάκας.

Όσο για το επιχείρημα των ebooks, το θεωρώ ένα τεράστιο εσφαλμένο μύθο. Είμαι βιβλιοθηκονόμος στο επάγγελμα και έχω ασχοληθεί ερευνητικά με το θέμα. Μπορώ να πω με σχετική βεβαιότητα ότι κανένα υπάρχον tablet, ούτε και το iPad με την πολύ καλή οθόνη (για τα Android ούτε λόγος), δεν είναι εργονομικό για πολύωρη ανάγνωση ebooks, λόγω του οπίσθιου φωτισμού που κουράζει το μάτι. Οι μόνες συσκευές που καταφέρνουν να φτάσουν σε ποιότητα το αληθινό χαρτί είναι τα ebook readers με e-ink που δεν είναι φυσικά ορατό στο σκοτάδι. Αυτό σαν μια παρατήρηση 😉

Giannis Charp

Πριν μερικούς μήνες αγόρασα ένα tablet και πιστεύω ότι έκανα καλά που πήρα ένα φτηνό και όχι κάτι καλύτερο.Οι λόγοι(προσωπικοί πάντα):
Καλή η μεγάλη οθόνη και το μέγεθος αλλά όχι για έξω από το σπίτι.Έξω πιστεύω ότι το GS3 που έχω με έχει βοηθήσει σε όλα όσα θα ήθελα να κάνω στον δρόμο,στο αυτοκίνητο κτλ.
Σε καμία περίπτωση ένα tablet δεν μπόρεσε να φτάσει τις δυνατότητες ενός netbook με windows.Για κακή μου τύχη χάλασε το pc στο μαγαζί και το netbook έχει σώσει προσωρινά την κατάσταση κάτι που δεν θα μπορούσε να κάνει το tablet.
Αυτό που μου άρεσε στο tablet είναι οτι διαβάζω με άνεση το βράδυ στον καναπέ η στο κρεβάτι τα διάφορα blogs,ειδήσεις,βιβλία.Πολύ καλό επίσης για σερφάρισμα,κοινωνικά δίκτυα και λίγο youtube αλλά μέχρι εκεί.Για ταινίες δεν μου φάνηκε τόσο εύχρηστο όσο πίστευα.

Demis

@ΤechviewGR και εγώ neo v έχω το temple run που δοκίμασα παίζει μια χαρά…… βεβαία είναι rooted με όλη την σαβούρα να έχει πάρει δρόμο με τελευταίους gpu drivers και deodexed και overclocked 250mhz-1.4ghz σε smartass2 govenor……… αλλά όπως και να έχει 45 fps χαλαρά τα βγάζει στο temple run
και άπω θέμα μπαταρίας βγάζω χαλαρά 40 42 ώρες

Giorgos Apostolidis

εγω καταρχας εχω sony vaio laptop και ειμαι πολυ εφχαριστιμενος γιατι
1)μπορει να πεξει CD και DVD
2)μπορει ακομα να το ενοσεις με τηλεοραση και να εχει τιν δυνατοτιτα προσθκης θιριδας USB
και
3)και το laptop μπορει να πεξει περισσοτερα παιχνιδια π.χ Medal of Honor (KOTSIOS1998) και ενοιτε κ.α
Για αυτο με το δικο μου σημπερασμα βγαζω οτι θα παρεις ασκοπα το tablet αν φισικα σκεφτεσαι ακομι να αγορασεις

CΗRIS

Παιδια πηρα γαλαξια νοτε2.σουπερ ντουπερ.το Iaptop ουτε που το εχω ακουμπιση.γι’αυτο εαν εχεις κινητο με μεγαλη οθονη εισαι ο κομπλες.τα κανει ολα………..ραφαελα βαλε μας ποιο δυσκολα.

Stefanos

Χρονιά πολλά

1 ταμπλετ από +99€ έχουν εξοδους usb hdmi κλπ αν χρειάζεστε να τα συνδέσετε με tv η κάτι άλλο και είναι πολύ πιο εύχρηστα, ελαφριά ασφαλέστερα……..
2 τα PC (σταθερά) έχουν χαμηλότερη τιμή και πολύ καλύτερες επίδοσης από laptop

θέλω να πω πως με τα λεφτα για ένα καλό laptop +1.500€
παίρνεις
ένα τούμπανο pc σταθερό για ότι βαριά σκληρή χρήση θέλεις. με αναβαθμίσεις
ενα normal tablet για να κανείς ότι δήποτε ελαφρύ θέλεις
και μια μεγάλη tv να συνδέσεις ότι θέλεις
τα λαπτοπ είναι τα άχρηστα 😉

όσων αφορά τα win ελπίζω να έχετε νόμιμα “πράγματα”
τα ταμπλετ σας τα προσφέρουν νόμιμα τσάμπα τα περισσότερα

Lefteris Nt

Είναι δυνατόν ρε παιδιά σε ένα tablet ή smartphone να γράψεις έγγραφο του word ; Να επεξεργαστείς φύλλο του excel ; Να ασχοληθείς με τον προγραμματισμό ; Να έχεις εφαρμογές και προγράμματα που χρησιμοποιείς για την δουλειά σου ; Μην τρελαθούμε κιόλας . Αυτός που λέει ότι με το κινητό ή με το tablet τα κάνει όλα ( και συμφέρει ) , θεωρώ ότι είναι αυτός που η μόνη σοβαρή δουλειά που κάνει είναι να μπαίνει facebook , να στέλνει tweeter , να ανοίγει ιντερνετ και τίποτε παραπέρα . Η κυρίως δουλειά του κινητού είναι να παίρνει τηλέφωνο ( και ορισμένα smartphone ούτε αυτό δεν κάνουν καλά ) , και τα υπόλοιπα που περιέχει είναι βοηθητικά . Το ίδιο ισχύει και με το tablet . Ο υπολογιστής , είτε σταθερός είτε laptop , έχει σαν κύρια δουλεία όλα τα υπόλοιπα εκτός από το να παίρνει τήλεφωνο . Έχω την αίσθηση ότι ορισμένοι , επειδή τα λεφτά δεν βγαίνουν από την δική τους τσέπη , αλλά από αλλού , προσπαθούν να δικαιολογήσουν τις μικρές περιούσιες που έχουν δαπανήσει ( όχι αυτοί αλλά άλλοι για αυτούς ) για να αποκτήσουν κάποια πράγματα που στην τελική μπορεί και να τους είναι άχρηστα .… Συνέχεια »

sotos

You miss the point! Κάθε ηλικία έχει τις ανάγκες της! Και κάθε άνθρωπος ξεχωριστά επίσης τις δικές του. Συνεπώς ανάλογα με την εργασία και τις ανάγκες του καθένα (δεν αναφέρομαι στους μαθητές πιστεύω πως με desktop και ένα κινητό μέχρι 200€ καλύπτουν το 99% των αναγκών τους-και εμείς υπήρξαμε μαθητές) διαμορφώνονται και οι επιλογές του. Άλλες ανάγκες έχω πχ εγώ που είμαι 30 χρονών και ταξιδεύω συνέχεια με ένα συνομίληκο μου ο οποίος είναι άνεργος ή με ένα 40άρη που περνάει 16 ώρες τη μέρα στο γραφείο του!

p.s Less is more. Και παλικάρια μην “βιάζεστε” να μεγαλώσετε…..
p.s 2 @Lefterin Nt συμφωνώ απόλυτα μαζί σου…

Βασίλης

Εγώ έχω ενα iPad 4 , ενα πολυ καλό laptop toshiba και ενα iPhone 5. Το κινητό ειναι για όλες τις χρήσεις ενός τηλεφώνου και για on the go ενημέρωση Internet, μουσική, παιχνίδια λίγο , email κλπ. Για οταν είμαι σπίτι όλα αυτά τα κανω με το iPad , το συνδέεις πιο άνετα απο το laptop με καλά ηχεία Bluetooth και ακούς μουσική, YouTube και επίσης περνάς μέσα του όλες τις φωτό και βίντεο και τα βλέπεις όλα υπέροχα και τα μοιράζεται με όσους θες! Το laptop? Απλά το έχω να κάνει ενα 10% που δεν κάνει το iPhone,iPad και τίποτα άλλο. Word,excell δεν χρησιμοποιώ πολυ αλλα εάν τύχει μόνο με laptop. Με λίγα λόγια και τα 3 ειναι αναγκαία για όλους αυτούς που θέλουν την τεχνολογίας στην ζωή τους. Για τους υπόλοιπους ενα νοκια των 70 ευρω και ενα μέτριο pc να το ανοίγουν 2-3 φορές την εβδομάδα. Επίσης να επισημάνω πως όλα τα android tablets ειναι πεταμένα λεφτά. Δεν συγκρίνεται με την καμία η εμπειρία χρήσης ενός iPad 3-4 με οποιοδήποτε tablet android . Επίσης όλοι εσείς που λέτε για tablets των 100 ευρω ειναι σαν να λέτε ότι έχετε εμπειρία οδήγησης με ενα scooter 50cc και δεν… Συνέχεια »

Άρης

Παρατηρώ τα site λόγω ανεργίας έχοντας άπλετο χρόνο…
Διαπίστωση μεγάλη;
όλοι έχουν τρελαθεί για οθόνες ” hi end”4.7 ιντσών κλπ! κ έχουν ριζοσπαστικές κ αφοριστικες απόψεις για ότι έχει από 4 πυρήνες κ κάτω….
αλλά αν μπορούσε όλους αυτούς τους ψαγμένους gadgetακηδες να τους Κρυφόεβλεπε με τι ακούν πχ κ σε τι φόρμα μουσική θα έβλεπε συμπιεσμένα αρχεία κ ακουστικά των 5 ευρώ!(κ μετά θα χλεύαζαν το beats audio της HTC ) γιατί η Apple πχ ειναι μοναδική!
Α!
Οσο για ανάλυση οθόνης δε δεχόμαστε τίποτα λιγότερο από 1980 επί 1080 γεμάτη δαχτυλιες ….
κ σπίτι βρίζοντας την κακία ψηφιακή τηλεόραση που μας έβαλε σε μεγάλα έξοδα ,
κ αφού τα κάναμε με κρύα καρδιά κάναμε ρυθμισεις ερυθρόδερμων αλλά στο tablet …
ψάχνουμε led με local dimming!
κ κλείνοντας ….
όλα είναι καλά κ σε όλες τις κατηγορίες τιμών ,για φτωχους κ μη!
Το μαγιό παραλία κ τα γάντια στο χιόνι…!
πιο απλά δε λέγετε. Ευχαριστώ.

Stefanos

Lefteris Nt γιαυτό είπα PC για δουλείες και ταμπλετ για απλά πράγματα.

Για επεξεργασία HD video
φωτογραφιών άνω των 300ΜΒ (Corel Draw, Illustrator….)
για επαγγελματική χρήση (Χρειαζομαι δύναμη)
λαπτοπ κάτω από αυτά τα λεφτα δεν βγαζει την μέρα
μια χαρά είναι και το 3” κινητό για να γράψω στο Word

Lefteris Nt

Ο τρόπος απόκτησης όλων των αγαθών έγκειται σε ορισμένους κανόνες . Σταθμίζεις τις ανάγκες που έχεις , το πως θα εκμεταλευτείς καλύτερα αυτό που θα αγοράσεις , και το χρηματικό ποσό που διαθέτεις .
Γιατί να δώσω 800 ευρώ για ένα σουπερ ντούπερ smartphone όταν το μόνο που κάνω είναι να παίρνω τηλέφωνα ; Επειδή είναι μόδα ;
Γιατί να να σκάσω 700€ για ένα tablet , όταν το μόνο που κάνω είναι να χαζεύω καμιά σελίδα στο ιντερνετ και κανένα facebook όση ώρα είμαι στον καναπέ και βλέπω διαφημίσεις στην τηλεόραση ;
Γιατί να δώσω 2000€ σε ένα υπολογιστή ενώ πχ παίζω farmville και τίποτε άλλο ;

Επιλέγω αυτό που κάνει για την δουλειά που το χρειάζομαι , χωρίς να δίνω ένα σωρό λεφτά .

Να καταντήσω δηλαδή πχ με IPhone και μετά να ψάχνω πιο καρτοπρόγραμμα δίνει τα περισσότερα MB , γιατί δεν έχω λεφτά για συμβόλαιο ;;;

Προσωπικά έχω android κινητό των 99€ , tablet των 65€ και φορητό των 500€ . Και κάνω μια χαρά την δουλειά μου και στα 3 .

Makis

Φυσικά και ένα laptop δεν μπορεί να αντικατασταθεί, τουλάχιστον σήμερα, με ένα tablet, phablet etc.

Αγόρασα tablet μεσαίας κατηγορίας, για να μπορώ να το μεταφέρω εύκολα, λόγω το χαμηλού του βάρους, όταν βρίσκομαι έξω, και να έχω ίντερνετ. Επίσης για την διάρκεια της μπαταρίας του. Κανένα laptop βάρους 450 γραμμαρίων δεν αντέχει σε συνεχή λειτουργία 6 ώρες που βγάζει άνετα το tablet. Το laptop έπρεπε πάντα να είναι φορτισμένο full, πριν αποφασίσω να βγω από το σπίτι, με το tablet βγαίνεις έξω και με 25% μπαταρία.

Και βέβαια μπορείς να επεξεργαστείς αρχείο word, excel με tablet, εφόσον έχεις εγκαταστήσει την καταπληκτική και δωρεάν εφαρμογή Polaris Office.

Φυσικά και ΔΕΝ μπορείς να φτιάξεις βιντεάκι με μοντάζ και τα σχετικά με το tablet.

Κοντολογίς tablet για ίντερνετ έξω, εύκολη μεταφορά και αυτονομία. Laptop για σοβαρές δουλειές.

Καμμία android ή apple συσκευή δεν είναι απαραίτητη.

Το laptop ή desktop είναι, καθώς όλα κινούνται (καλώς ή κακώς) γύρω από αυτά.

Είμαι 45 🙂

Δημητρης

Καλή χρονιά σε όλους έχω ένα Acer a500 το έχω παρει 300ευρακια για να σερφαρω να βλέπω Κάμια ταινία μουσική από ηχεία δυνατά έχει υsb sd hdmi το συνδέω και στην τελική φάση με την τν για games πολλή ευχάριστημένος. Το έχω αγκαλίτσα…

basilisraf

επειδή έχουν περάσει από τα χέρια μου αρκετές συσκευές (είμαι λάτρης της τεχνολογίας .. ) πιστεύω τα παρακάτω. 1)Για μερικούς παραπάνω που λένε ότι το s3 δεν είναι κινητό.. κοιτάχτε προσωπικά δεν μπορώ τα κινητά κάτω από 4-4.3′ γιατί είναι μικρά και δεν βολεύουν καθόλου. και το συγκεκριμένο απλα το λάτρεψα και να να προλάβω τα σχόλια για NOTE 2 το είχα για κανά μήνα.. ωραίο κινητό αλλά…. πολύ μεγάλο για main. θέλει να κουβαλάς και μια μικρή συσκευή τύπου sole , xperia U εαν μιλάς με τις ώρες ή εαν χτυπάει τηλέφωνο κάθε 3 και λίγο 2)τελευταία κατέληξα galaxy s3 – Νεξους 7..ο πιο δυνατός συνδιασμός. το 1ο καθαρα γιατί ήθελα κινητό με μεγάλη οθόνη για να έχω άνεση (βλέπετε είναι η προέκταση του χεριού μου το κινητό) και ιδανικό για sms & αρκετές ώρες ομιλίας [καμιά φορά τα απογεύματα χρειάζεται να βάλω τη 2η μπαταρία γιατί η πρώτη πάπαλα (και τις φορτώνω κάθε βράδυ) το δεύτερο για να διαβάζω τα pdf για σχολή, ebook, πρωί βράδυ όταν αράζω σπίτι τις εφημερίδες (ακόμα και ξαπλωμένος, κάτι που δεν μπορούσα να κάνω με το Xoom και Ipad 2 ) , ταινιούλες σε ταξίδια. 3)και για να μην λεν και οι… Συνέχεια »

Demis

μην το λες για android pads οτι ειναι αχριστα εμενα προσοπικα μου προσφεραν αυτο που δεν προσφερε ipad 2 1. τραβάω mkv από pc και τα βλέπω κατευθείαν 2. κατεβάζω σειρές με torrent κατεβάζω subs σε ξεχωριστά αρχεία και τα βλέπω επί τόπου 3. κρατάω full system backup χωρίς χρήση υπολογιστή 4. τροποποιώ περιβάλλον έτσι ώστε να με βολεύει στην χρήση που κάνω…….. 5. μπορώ και βάζω ότι εφαρμογές θέλω ακόμη και αν είναι banned από το store (υπάρχουν πολλές χρήσιμες εφαρμογές που δεν επιτρέπονταi στο store) 6. μπορώ να συνδέσω ότι συσκευή θέλω με usb από σκληρό δίσκο και στικακια μέχρι πληκτρολόγιο και ποντίκι (αν δεν υποστηρίζετε bydefault τα παιδιά στο xda κανουν καλή δουλειά και βγάζουν τσακ μπαμ kernel που υποστηρίζει usb otg) 7. έχω κανονικό file explorer με μια εφαρμογή της επιλογής μου από market έτσι μπορώ να διαχειρίζομαι τα αρχεία μου όπως θέλω 8. δεν εξαρτούμε από το pc (εκτός αν θέλω να κάνω βαριές παρεμβάσεις) 9. πολλά tabs εχουν επεκτάσιμη μνήμη έτσι με 55 ευρώ μπορώ να πάρω 64 gb καρτουλα και να είμαι άρχοντας και να μην ζορίζομαι με τα αρχεία μου 10. υπάρχουν χιλιάδες mods για να κάνεις το tabletaki να κάνει σχεδόν… Συνέχεια »

lorentzos

Και όπως πάντα σχεδόν σε όλα τα θέματα οι συζητήσεις καταλήγουν σε διαξιφισμούς ή μεν να βρίζουν τους δε. Θα το πω απλά και πάντα φιλικά σε όλους γιατί σαν Έλληνας αγαπάω τον συνάνθρωπο μου με τα καλά του και τα κακά του. Αιώνες τώρα οι άνθρωποι απαρτίζονται από άστεγους μέχρι κροίσους και πάντα οι χαμηλότεροι βρίζουν τους υψηλότερους. Κάποιοι όπως εγώ που έχω ακόμα την δουλειά μου και ιδρώνο για να τα βγάλω αγοράζω με αυτά που μου περισσεύουν. Κάποιοι άλλοι περνούν λιγότερα και κάποιοι περισσότερα λογικό έτσι? Κάποιοι όμως τα περνούν τσάμπα αφού ο μπαμπάς έχει την δυνατότητα και και γίνονται χομπίστες αλλάζοντας κάθε λίγο τα gadgets και έχουν 4, 5 για όλες τις ώρες. Γιατί πρέπει να βρίζουμε τους ανθρώπους που έχουν αυτή την δυνατότητα να παίρνουν ότι θέλουν? Η θα τους απαγορεύεται να σχολιάζουν αυτά που παίρνουν? Έχουμε αυτήν την κακή νοοτροπία όποιος δεν μαζί μου είναι εχθρός μου!!! Ξέρω παλικάρι που έχει pc αξίας περίπου 6+ χιλιάδων ευρώ για να μπαίνει ιντερνέτ και? Πρέπει να πάω να τον φτύσω? Όποιος έχει παίρνει αυτά που μπορεί. Κρίση ξε κρίση πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν άνθρωποι που θα έχουν περισσότερα και να περιορίσουμε σε αυτά που βολεύουν… Συνέχεια »

chris

λοιπον παιδια πηρα γαλαξια νοτε2.τα κανει ολα και ειμαι ο κομπλες.laptop δεν το εχω ανοιξει καν.κινητα με huge οθονες τα κανουν σχεδων ολα.ειμαι παρα πολυ ευχαριστημενος.

vaskor

Καλη χρονιά εύχομαι.
Το τάμπλετ ειναι για περιορισμενη χρήση. Οποτε και θεωρείται αν θες και σαν πολυτέλεια. Σε αντίθεση με ένα λαπτοπ. Η καλύτερη λύση πάντως που βλέπω είναι το Νοτε 2. Χρειάζεται όμως μεγάλη τσέπη, απ όποια πλευρά κι αν το δεις. ..

Yannis

Εγώ πήρε nexus7 απ ΗΠΑ με 180 € ……και εχω και το note1 …….παρ ότι έχουν μικρή διαφορά σε ιντσες με έχει βολεψει το ταμπλετ στο σπίτι και δεν χρησιμοποιώ πια το λαπτοπ μου

sotos

@Lefteris Nt Πες τα χρυσσόστομε γιατί σε παλιότερα άρθρα που έγραφα όμοιες με τις δικές σου απόψεις τα σχόλια προς εμέ (προφανώς αυτών που δεν δούλεψαν ούτε μία μέρα στη ζωή τους) ήταν του στιλ “ολοι θέλετε το Iphone5 και το ζαχαρώνετε αλλά δεν έχετε τα λεφτά να το πάρετε”. Τα πάντα είναι θέμα αναγκών, τι χρήματα θελεί κανείς να δαπανήσει (εάν θέλει Iphone5 και λέει τη μάνα του θα σου κάνω αναπάντητη γιατί δεν έχει κάρτα να την πάρει τηλέφωνο είναι άλλο θέμα). Περνάνε από μπροστά μου τόσα s3 και Iphone5 που νομίζω ότι ζω στο Manhattan και όχι στην Ελλάδα. Χαλαρώστε λίγο Laptop HP 4ετιας ακόμη και σήμερα τούμπανο με τότε τιμή 1200€. Το αντίστοιχο σήμερα κάνει 700€. Κινητό dual sim με 179€ (σήμερα 149€). Tablet παρ’ ολίγον το Alcatel με 125€ αλλά μάλλον Ainol Novo 7 fire/flame ή OndaV972 για έλεγχο mail στα επαγγελματικά μου ταξίδια (με 130€-180€) ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ. Με laptop ή desktop 700€ +150€ κινητό +150€ tablet κάνω ΑΡΙΣΤΑ τη δουλειά μου. Και χωρίς να θέλω να υποτιμήσω κανέναν κάνω (από θέμα απαιτήσεων) πολύ σοβαρή δουλειά. Δεν σκέφτομαι να πάρω tablet για να “αντέχει 1μίση μέρα στη διημερη εκρδομή του σχολείου) αλλά για πολύ ελαφριές χρήσεις… Συνέχεια »

alex

Με ένα υβριδικό tablet PC σε στιλ Transformer Book τής Asus,είναι περιττά ξεχωριστά tablet ή PC και είσαι καλυμμένο σε απόλυτο βαθμο.
Αμα βγάλει και στις 11.6 ίντσες πέρα από 13.3 που θα βγεί στο επόμενο διάστημα καθάρισες οριστικά και οτιδήποτε αλλο σε android ή IOS είναι μπιχλιμπίδια για μικρά παιδιά.

ΝΙΚΟΣ.Μ

Καλησπερα και απο μενα και χρονια πολλα. Εγω εχω lap-top 18ιντσες, galaxy s3, και πριν 4 μερες πηρα το nexus7. το καθε ενα κανει την δικη του χρηση. τον υπολογιστη τον εχω για τα μεγαλα πραγματα οπως ο καθε ενας. το κινητο το ειχα για το ιντερνετ, αλλα μου τελειωνε η μπαταρια, και δεν το ειχα μετα οταν εφευγα απο το σπιτι, οποτε για την χρηση σπιτι και εξω απο το σπιτι, αποφασισα να παρω το ταμπλετακι, που μου κανει αυτο που θελω ακριβως, και εχω το s3 και σαν κινητο, αλλα και λιγο για το ιντερνετ, αν δεν εχω το ταμπλετ για λογω οτι εχει τελειωσει η μπαταρια.

Lefteris Nt

Παιδιά σοβαρή εργασία γραφείου , δεν μπορώ να καταλάβω πως μπορεί να κάνει κάποιος με ένα tablet ή με ένα κινητό . Είναι δυνατόν να κάτσω να γράψω 3 σελίδες στο Word για να στείλω μια προσφορά που χρειάζομαι για την δουλειά μου , να το μορφοποιήσω και να το επεξεργαστώ στο tablet ( πόσο μάλλον στο κινητό ) ;;; Να το δώ μετά που το έχω τελειώσει , ναι θα το κάνω . Αλλά να το συντάξω όχι . Είναι δυνατόν να κάνω επεξεργασία βίντεο ή φωτογραφιών στο κινητό ; Μην τρελαθούμε κιόλας . Το είπα και σε προηγούμενα μυνήματα , αυτός που θεωρεί ότι δεν χρειάζεται σταθερό ή φορητό , και τα κάνει όλα από το τηλέφωνο ή το tablet , το πιο πιθανόν είναι ότι δεν κάνει κάποια σημαντική δουλειά σε αυτό . Αυτό που πιθανόν να βολεύει είναι το στύλ του Asus όπως είπαν και κάποιοι άλλοι φίλοι παραπάνω . Ένα tablet που θα συνδέεις το τηλέφωνο μέσα ή δίπλα , θα έχει πληκτρολόγιο και ποντίκι . Όταν είσαι σπίτι τα μπριζώνεις όλα πάνω και κάνει την δουλειά σου , και όταν θες να βρείς από το σπίτι , παίρνεις μόνο το κινητό μαζί σου .… Συνέχεια »

ΤechviewGR

@Demis,
To teplme run (το απλο, που απ’οτι κατάλαβα εννοείς) τρέχει μια χαρά στο Neo V, το έχω τσεκάρει στην συσκευή ενός φίλου μου αλλα το brave δεν πάει και τόσο καλά…
ΥΓ στο πρώτο μου σχόλιο έχω κάνει ένα φραστικό λάθος, εκει που αναφέρομαι στις οθόνες 4,7 ιντσών εννοώ οθόνες μεγαλύτερες των 4,7 ιντσών!
Επίσης να συμπληρώσω ότι αν είσαι ενδιάμεσα σε tablet και ultrabook, πάρε ultrabook, εκτός αν θέλεις να πάρεις κάτι σαν αυτά τα ultrabooks που γίνονται ταμπλέτες.
Μόνο σε αυτό παίζει δίλημμα γιατί το κινητό έχει άλλη δουλειά από την ταμπλέτα.
Τώρα όμως αν θέλεις κάτι για ελαφρύ παιχνίδι (angry birds, fruit ninja, κα) και χρήσιμες εφαρμογές και είσαι ανάμεσα σε tablets και samrtphone πάρε το δεύτερο για να έχεις και το κινητό!
Αν τώρα η δουλειά σου έχει πολύ τρέξιμο και εσύ χρειάζεσαι κάτι για να μπορείς να τσεκάρεις emails, να κοιτάς για πληροφορίες και άλλα τέτοια πάρε μια καλή ταμπλέτα.
Καλή χρονιά σε όλους!! 🙂

Demis

@ΤechviewGR καθαρά από περιέργεια πήγα κατέβασα σπασμενο το παιχνίδι να δοκιμάσω στο δικό μου έπαιζε κανονικά 35 36 fps στης μαμάς μου (απείραχτο) τα βρήκε σκούρα έτρωγε σκαλώματα κλπ….. κοινός δεν μπορούσε να το παίξεις καλά…….

Demis

λάθος μου… βλακείες έλεγα είχα fps limiter στο δικό μου στα 36 fps για να μην σκοτώνουν μπαταρία τα games το έκλεισα και παίζει χαλαρά στα 46 47 δλδ κάτι παραπάνω από playable……….

konstantinos

δεν έχω tablet και αν κάποιος από εσάς μου κάνει ένα δώρο να κανονίσει να έχει απόδηξει να το ανταλάξω με εσπρεσιέρα 🙂 παραδόξος έχω netbook αλλά ήταν δώρο από εταιρία κινητής τηλεφωνίας και φυσικά notebook δυπύρινο που το χρυσο-πλήρωσα πρίν 7 χρόνια και ακόμα ανταγωνίζετε laptop με i5 ή i3 επεξεργαστές, περιμένω να πέσουν τα τετραπύρηνα κάτω από 500 ευρώ για να ξανά αγοράσω…δεν ξανα δίνω 900 ευρώ για φορητό…και όσοι το κάνετε τουλάχιστον κανονίστε να είναι τετραπύρινο και μη σας μιάσουν κότσους με δυπύρινο i7, δεν σας κάνω πλάκα, πήγαν να μου πουλήσουν για τετραπύρυνο ένα δυπύρινο i7 ultrabook και παρά λίγο να πέσω στη παγίδα, μπορώ να αντιλυφθώ ότι δεν έχετε όλοι σας την εξικίωση που έχω με τη τεχνολογία και να τη πατήσετε…ΠΡΟΣΟΧΗ

Nik

Όσοι βλέπουν την ισότητα του υπολογιστή από αριθμό πυρήνων και την ποιότητα της κάμερας από megapixel καλύτερα να μην παίρνουν τπτ.
Προσωπικά έχω ένα tablet με ανδροιδ και ένα ipad2. Και η γυναίκα μου πρόσφατα πήρε στο εξωτερικό ένα lenovo yoga με win 8 pro.
Τώρα μπορώ να πω ότι έχουμε ένα εργαλείο στο σπίτι. Εάν θέλετε πραγματικά ένα εργαλείο όλα σε ένα τα win 8 pro είναι μονόδρομος.

thomas

Καλημέρα και καλή χρονιά……
Έχω δωροεπιταγή από το πλαίσιο 200 €.
Ποιο από τα δύο να προτιμήσω? iPad mini ή nexus 7 32gb
(Δεν έχω άλλη συσκευή με ios ή android)
(Φθηνό android κινητό θα πάρω με νέα σύνδεση σε κανένα χρόνο. Άσχετος με την τεχνολογία δεν είμαι αλλά τηλέφωνο αλλάζω μόνο όταν χαλάσει. Έχω το se aino.
Ένα φίλο μου τον είχα βοηθήσει με το iphone που έχει και την κοπέλα μου που έχει android κινητό αλλά εμπειρία χρήσης δεν έχω από κανένα λειτουργικό…..)
Έχω διαβάσει αρκετά και για τις δυο ταμπλέτες…..
Και για τις δυο έχω καταλήξει «ναι μεν αλλά……»
Για βοηθήστε λίγο….
Ευχαριστώ….

Demis

@thomas ανάλογα με την χρήση που κάνεις…….. δεν μπορώ να πω τι είναι καλύτερο τι είναι χειρότερο πάντα ανάλογα με της απαιτήσεις……. (είναι σαν κάποιους πληρώνουν 2,5 χιλιάρικα για dekstop που κάνει τα πάντα………. και το μόνο που κανουν είναι….. να μπαίνουν facebook….. άντε κάνα youtube… ενώ θα έκαναν την ίδια δουλειά με μηχάνημα των 350 euro χωρίς να παρατηρήσουν κάποια διαφορά)

kotsios1998

@thomas εδώ εχω ένα link που συγκρίνει τα δύο tablet και επειδή όπως είπε και ο @Demis δεν ξέρουμε τη χρήση που κανείς δες τη λίστα και “the choise is yours”.
https://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4850&idPhone2=5061

Vagelis Kar

Έχω αγοράσει iPhone 3GS,4,4S,5, iMac 2011 21,5”, iPad 3. Το τι είναι περιττό και τι όχι είναι ΤΕΛΕΙΩΣ υποκειμενικό. Έχεις διαθέσιμα χρήματα; Μπορείς να πας ένα ταξίδι στο εξωτερικό, να τα φας στο καζίνο, να τα φας στα μπουζούκια, να αγοράσεις PC, tablet, smartphone. Γιατί έχει γίνει απαραίτητο το PC σε κάθε σπίτι και όχι το smartphone. Ο όρος χρήσιμο και περιττό είναι τελείως υποκειμενικός γι’ αυτό το άρθρο είναι κομματάκι άκυρο.

thomas

@Demis, @kotsios1998 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Αδιαφορώντας για τα επιμέρους specs ανάλυση οθόνης, επεξεργαστές κτλ., προσθέτω ότι : Σαν μηχάνημα μου άρεσε το ipad mini. Αν είχαν τα ίδια ή παραπλήσια λεφτά στα ίδια χαρακτηριστικά θα το διάλεγα σίγουρα. Διότι: 1. Η οθόνη είναι λίγο πιο μεγάλη. (άρα βλέπω καλύτερα τις ιστοσελίδες) 2. Μου φάνηκε πιο γρήγορο και με καλύτερη απόκριση οθόνης 3. Οι εφαρμογές του ios πρέπει να είναι καλύτερες. Σαφώς ανώτερο λογισμικό χωρίς όμως να παραβλέπω την ανάπτυξη του android. 4. Τραβάει φώτος σχετικά καλές. Το nexus 7 μου αρέσει διότι: 1. Η οθόνη είναι λίγο πιο μικρή. (άρα χωράει σε μεγάλες τσέπες). 2. Καλύτερη συνδεσιμότητα με usb συσκευές. (Αλήθεια από φωτογραφική μηχανή μπορώ να δω απευθείας τις φώτο στο συγκεκριμένο τάμπλετ? Πιο “κουλό” να τραβάς φώτο με τάμπλετ) 3. Μεγαλύτερη χωρητικότητα (άρα χωράει περισσότερες ταινίες από torrent και με ξεχωριστούς υπότιτλους όπως είπε ένας φίλος πιο πάνω) 4.Δευτερευόντως έχει 3g & gps (διότι έχω το aino ακόμα, όμως gps έχω ένα παλιό που λειτουργεί ακόμα) 5. Το πιο πιθανό είναι να αγοράσω αργότερα ένα φθηνό adroid κινητό (όταν τα φτύσει το aino) Άρα τελικά μήπως το ipad mini 16 gb wifi καταντήσει πιο κουραστικό από το nexus… Συνέχεια »

Demis

@thomas σχετικά με το ipad ναι είναι ποιο γρήγορο αλλά μόνο και μόνο επειδή το λειτουργικό είναι σχετικά περιορισμένων δυνατοτήτων με αυτά που θέλεις εσύ δλδ torrent ταινιες με υποτίτλους σύνδεση φωτογραφικής μηχανής και σκληρών δίσκων εξωτερικών απευθείας κλπ δεν σου κάνει……(δλδ από θέματα συνδεσυμοτιτας ipad παίρνει 0 δυστυχώς)

που θα σε βολέψει ποιο πολύ από ότι το nexus……….. στο browsing εκεί θα είναι και ποιο γρήγορο και λόγο μεγαλύτερης οθόνης ποιο ξεκούραστο…….

εγώ προσωπικά δεν εχω tablet (δεν μου χρειαζεται δλδ) την περισσότερη μου δουλειά μονό desktop μπορεί να κάνει (6 πύρινο 16 gb ram 2xgtx570 2 gb ram χρησιμοποιώ τεχνολογία cuda ) και 27′ οθονη ips (δεν νομίζω κανένα tablet μπορεί να αντικαταστήσει κάτι τέτοιο και την ακρίβεια του ποντικιού στα 3600dpi )
έχω ένα μικρο laptopaki όταν κάτι χρειάζεται να κάνω έξω……..

για μικροπράγματα έχω κινητό με android…….. το tablet θα ήταν εντελώς άχρηστο σε μένα…..

πάντως για την ξαδέλφη μου πήρα αυτό (3 βδομάδες έκανε να έρθει αλλά είναι πάρα πολύ καλό 170 euro μαζί με μεταφορικά και ασφάλεια)
https://www.ainol-novo.com/ainol-novo8-dearm-tablet-pc-8-inch-quad-core-dual-camera-hdmi-bluetooth-gps.html

ανδρεας

εχοντας κινητο επαγγελματικο οπως το λεω εγω το Νοκια Ε6 (qwerty, 2,46″ οθονη)
χρησιμοποιωντας το για τηλεφωνα (πολλα!!!), μηνυματα sms λιγα, emAil(αρκετα) και σαν gps γιατι ειμαι συχνα στο δρομο αντε και στην αναγκη να δω κατι στο ιντερνετ.
ειχα αγορασει το touchpad(10″) τοτε που εκανε 300ευρω και ενω μεχρι πριν λιγο καιρο δεν του ειχα περασει ουτε android με καλυπτανε για τη δουλεια μου οι προεγκατεστημενες εφαρμογες αφανταστα.
laptop δεν χρειαζομαι πλεον σε ταξιδια γιατι οτι θελω (τωρα που του περασα και android για καποιες εφαρμογες συγκεκριμενα δεν πιανεται) τα κανω ΟΛΑ στο ταμπλετ αρα γλυτωσα να κουβαλαω ενα λαπτοπ οσο μικρο και ελαφρυ να ειναι δεν συγκρινεται με το ταμπλετ.

αρα σε μενα υποκατεστησε το λαπτοπ, ενω αν χρειαστει υπαρχει και το desktop στο γραφειο/ σπιτι που σπανιως βεβαια το χρειαζομαι.

my 2 cents

thomas

@Demis σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.
Θα έχω υπόψη μου την πρόταση σου, αν και τη δωροεπιταγή την έχω στο πλαίσιο.
Το desktop μου φτάνει για τη δουλειά μου. Εκτός αν το αντικαταστήσω ποτέ με πολύ καλό και ίσως ογκώδες laptop (σαν κινούμενο σταθμό εργασίας).
Για αυτό θα μου έκανα ένα δώρο διασκέδασης με τη δωροεπιταγή. (Πιθανόν την ξοδέψω και σε αναλώσιμα εκτύπωσης, αν και δεν θα το ήθελα.)
Αλλιώς από μόνος μου δεν θα έπαιρνα τίποτα με τα πιο δύσκολα δεδομένα, και από ότι κατάλαβα τα πολύ φτηνά tablet κάτω των 100 € ίσως καταλήξουν να τα κοιτάω απλώς λόγω των περιορισμένων δυνατοτήτων τους.
Τελικά νομίζω ότι ένα φθηνό android κινητό και ένα καλύτερο tablet θα με βόλευε καλύτερα από ένα super android κινητό αλλά δεν είμαι και σίγουρος.
Σου εξήγησα απλώς το σκεπτικό μου και σε ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωση.

iHolic

Τι το θέλετε όλοι το tablet άχρηστο και αχρείαστο να είναι …. Πάρε ένα iPhone εκεί πέρα να κανείς την δουλειά σου και όλα τα αλλά είναι πεταμένα λευτα!!!!!

Kostas

Εντάξει, το tablet είναι κάτι διαφορετικό και από το κινητό και από το laptop. Διαφωνώ με τις απόψεις ότι το κινητό μπορεί να αντικαταστήσει tablet, ή και ότι το tablet μπορεί να αντικαταστήσει laptop. Εξαρτάται φυσικά για ποιο λόγο το θέλει κανείς. Είναι πολύ βολικό για βιβλία, για ταινίες αν ταξιδεύει πολύ κάποιος με μέσα μαζικής μεταφοράς, για surfάρισμα έξω από το σπίτι κτλ. ΟΚ μπορεί να τα κάνει και το κινητό αυτά αλλά άλλο η οθόνη 4.8″ (γαλαξία S3 έχω προσωπικά) και άλλο οι 10.1″ (Motorola Xoom). Όλα βέβαια εξαρτώνται από το παραδάκι. Αν δεν τα χεις ή προτιμάς να τα ξοδέψεις αλλού τότε οκ, αυτό είναι άλλο θέμα. Κοινώς είναι μια ευκολία (ειδικά γι αυτούς που λείπουν πολύ από το σπίτι), αλλά δεν είναι και απολύτως απαραίτητο. Το ίδιο όμως ισχύει και για τα smartphone. Τη δουλειά την κάνεις και με το NOKIA 3210 😛

Mary

Με εξαίρεση 1-2 θετικές απαντήσεις όπως το “καλά για βιβλία” δεν βρίσκω καμία άλλη ενδιαφέρουσα και χρήσιμη στο ερωτηματολόγιο, για να το αν αξίζει να αγοράσω tablet ή όχι.

Οι υπόλοιπες θετικές απαντήσεις είναι του τύπου “τα λατρεύω”, “είναι απαραίτητα”, “είναι σούπερ”…

NeoGadget

Ορίστε παιδιά και ένα βίντεο που σχολιάζει το παραπάνω θέμα !

https://www.youtube.com/watch?v=dbWMv6c-4j0

nikos

το ερωτημα πρεπει να ειναι κιν vs ταμπλετ γιατι αρκετα πραγματα που κανεις με ντεσκτοπ η λαπτοπ δεν μοπρεις να το κανεις με ταμπλετ αλλα ολα οσα κανεις με το κιν μπορεις να τα κανεις και με το ταμπλετ τωρα που εχουν βγει κα με μεγαλη οθονη τα κιν ειναι οκ γιατι να κουβαλαω το ταμπλετ αφου μπορω να τα εχω ολα στην τσεπη μου(κινιτο)για 1 λογω θα επερνα ταμπλετ ???? ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΛΥΣΑΞΕΙ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΓΙΑ ΠΑΡΤΗ ΤΗΣ!!!!!!!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Internet Ladies Talk vasoula

Ladies Talk: Η Βασούλα ζει κοινωνικά με το Tradeordonate.com

Μόλις τελείωσα το βιβλίο μου. Πρέπει να βρω ένα άλλο να το ανταλλάξω. Να έβρισκα και μια βιβλιοθήκη να την ανταλλάξω με το παιδικό καθισματάκι που δεν μου χρειάζεται πια. Να χαρίσω και το ποδηλατάκι που πιάνει τόσο χώρο στην αποθήκη. Ίσως στο tradeordonate.com κάτι να βρω!

Software applications apps Ladies Talk

Ladies Talk: Η Βασούλα ψάχνει για ταξί με το TaxiBeat

Τόσες μέρες απεργία στα ΜΜΜ αναγκαστικά κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις ταξί. Επειδή δεν θέλεις να δώσεις και 5 ευρώ επιπλέον στο ραδιοταξί, τι κάνεις; Βγαίνεις στην κεντρική λεωφόρο, κάνεις την προσευχή σου και ξεκινάει το κυνήγι των κίτρινων (στην Αθήνα) μαγισσών! Κι η ώρα περνάει και το κρύο τρυπάει, όπου να ’ναι πιάνει και […]

Internet Internet Ladies Talk vasoula

Ladies Talk: Η Βασούλα πάει super market με το e-prices.gr

Θέλεις να πας στο σούπερ μάρκετ. Δεν θέλεις όμως να σε πιάσουν και κορόιδο. Δεν έχεις όμως και την πολυτέλεια να γυρίζεις από μάρκετ σε μάρκετ για βρεις την καλύτερη τιμή. Και σε αυτό το σημείο έρχεται το Υπουργείο Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας-Υποδομών-Μεταφορών & Δικτύων (ουφ) με το παρατηρητήριο τιμών να γίνει ένα από τα βασικά σου εργαλεία! […]

Internet Ladies Talk vasoula

Ladies Talk: Η Βασούλα κάνει… “ωτοστόπ” με το Pamemazi.gr

Πρέπει να πάω Θεσσαλονίκη. Να πάω με το τρένο; Αεροπλάνο; Αυτοκίνητο καλύτερα. Μα δεν έχεις αυτοκίνητο. Και ποιος σου είπε ότι πρέπει να έχω αυτοκίνητο! Μα τι λες; Λέω Ελληνική Βάση Συνοδήγησης Pamemazi.gr το σύγχρονο ωτοστόπ! Η ευρωπαϊκή πλατφόρμα Carpooling.com μετά την Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Ελβετία, την Αγγλία, την Πολωνία και την […]