Lenovo Miix2, Windows 8.1 tablet με 299 δολάρια Αμερικής

Ανακοινώθηκε το Lenovo Miix2 με λειτουργικό σύστημα Windows 8.1, τετραπύρηνο επεξεργαστή Intel Bay Trail-T, οθόνη 8 ιντσών LCD IPS 1280×800 pixels, και μνήμη RAM 2GB. Με προεγκατεστημένη τη σουίτα Microsoft Office και πενάκι το Miix2 μπορεί να έχει έχει σαφή επαγγελματικό προσανατολισμό η τιμή του όμως είναι ιδιαίτερα consumer και φιλική, 299 δολάρια Αμερικής για την εκδοση με τα 32GB.

Lenovo Miix2
Λειτουργικό σύστημα: Windows 8.1
Επεξεργαστής: Intel Bay Trail-T τετραπύρηνος
GPU: ?
Μνήμη RAM: 2GB
Οθόνη: 8 ιντσών, LCD IPS, 1280×800 pixels
Κάμερα: 5 Megapixel
Δεύτερη κάμερα: 2 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB/ 64GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi n, Bluetooth 4.0, micro USB
Μπαταρία: διάρκεια έως και 7 ώρες
Διαστάσεις: 215x132x8 χλστ.
Βάρος: 349 γρ.

Lenovo Miix2 Windows 8.1, Lenovo Miix2, Windows 8.1 tablet με 299 δολάρια Αμερικής

Lenovo Miix2 Windows 8.1, Lenovo Miix2, Windows 8.1 tablet με 299 δολάρια Αμερικής

Lenovo Miix2 Windows 8.1, Lenovo Miix2, Windows 8.1 tablet με 299 δολάρια Αμερικής

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sisifos

Το Asus T 100 με +50$ έχει μεγαλύτερη οθόνη και αποσπώμενο keyboard 😀

tech21man

Ναι αλλα τρεχει RT…

Nickolas

Bay trail επεξεργαστής, Windows 8, δωρεαν το office, για 300 δολάρια και μάλλον για 300 ευρώ, πολύ καλή επιλογή.

Darth

@sisifos άλλο rt και άλλο κανονικά windows είναι σαν να συγκινήσεις ενα μονοθέσιο με προπελλα με fighter jet (από θέμα δυνατοτήτων)

@Nickolas δωρεάν office μόνο για RT δεν είναι? (ο θεός να το κάνει δλδ office)

Nio

Πολυ ομορφο κ καλη τιμη αλλα ουτε αυτο εχει 3g?? Κ να ξανα κανω κ εδω την ιδια ερωτηση. Γινεται αν δεν ειναι 3g το tablet να πιανει 3g με ενα 3g usb stick??? Ακριβως οπως τα netbooks.

Nickolas

@Darth
Κανονικά είναι μόνο για RT αλλά ορισμένοι κατασκευαστές όπως η Toshiba και σε αυτή την περίπτωση η Lenovo προφανώς αποφάσισαν να το προσθέσουν και στα κανονικά windows.
Το office που παρέχεται με windows RT είναι το 2013, μιλάμε για την πλήρη σουίτα, word, excel, PowerPoint, one note. Έχει κάποιες διαφορές με το κανονικό office για παράδειγμα δεν υποστηρίζει macro εντολές, αν και αυτό για τον απλό χρήστη δε νομίζω οτι παίζει και μεγάλο ρόλο, τις διαφορές πάντως μπορείς να τις βρεις στο site της Microsoft. Δεν ανοίγει σαν “metro” εφαρμογή, αλλά στο desktop περιβάλλον των RT, σαν τις εφαρμογές που γνωρίζουμε.
Στην περίπτωση μας πιστεύω είναι η κανονική σουίτα χωρίς τις ελλείψεις, καλύτερα όμως να περιμένουμε το τελικό προϊόν για να σιγουρευτούμε.

Darth

@Nickolas thanx για την ενημέρωση δεν το ήξερα αυτό (σχετικά με το ότι προσφέρουν μερικοί κατασκευαστές και σε x86 έκδοση) να δούμε όμως… μην δώσουν καμία κομμένη έκδοση και ειναι άπλα διαφημιστικό τρουκ

Βασιλης

Πολυ καλο φαινεται. Αντε να δουμε ποτε θα παρουμε το 8.1 σε lumia

tasos

Το t100 έχει κανονικά windows.αν δεν ξέρετε να μην γράφετε ότι νάναι γιατί υπαρχει κόσμος που κοιτάει τα forum για να ψωνισει

tech21man

Στο site της asus λεει windows 8 για το Τ100 σε αλλα site λεει RT ομως.

Βρηκα την επισημη ανακοινωση και λεει οντως κανονικα windows. Μη βαρας!

alxgiann

Παιδιά, θα διατεθούν εκδόσεις 32, 64 και 128(!) Gb αλλά και έκδοση με 3G (όλα με το ανάλογο κόστος βεβαίως). Σημειώστε όμως ότι η θήκη με το (ωραίο) ενσωματωμένο πενάκι είναι έξτρα αξεσουάρ με τιμή γύρω στα 30$. Το μόνο κακό που έχει η συσκευή είναι τα χαμηλά ppi (197) της οθόνης. Και η μπαταρία δεν είναι και μεγάλη – η Lenovo λέει ώς 7 ώρες μικτή χρήση που αυτό σημαίνει ίσως και κάτω από 5 ώρες σε πραγματικές συνθήκες…

Κώστας D.

Η gpu υποστηρίζει dirext 11 και opengl es 3.0 με συχνότητα 311 έως 667mhz max και αναλύσεις έως 2560*1440. Είναι πιο αργή της hd2500 και σίγουρα δεν προσφέρεται για παιχνίδια. Για κάποιον που θέλει αυτό το ταμπλετ για να κάνει τη δουλειά του με windows 8.1 και στην τιμή που προσφέρεται είναι τοπ πιστεύω.

o.k.man

Αγαπητέ Κώστα Βλαχάκη και Techblog να ενημερώσουμε μιάς και αναφέρει το θέμα γιά windows 8.1 σήμερα από τις 2:00 μ.μ. (ώρα Ελλάδος) τα Windows 8.1 θα είναι δωρεάν διαθέσιμα για update για τους υπάρχοντες χρήστες των Windows 8 μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος Windows Store !
Οι υπολογιστές με προεγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα windows 8.1, καθώς και μεμονωμένα «πακέτα» του λογισμικού, θα αρχίσουν να πωλούνται στα καταστήματα από την Παρασκευή !

Αντώνης Μαρίνος

Πάντως εγώ ψάχνομαι εδώ και καιρό για ένα tablet (+dock) με W8 (όχι RT) και αυτό φαίνεται υποψήφιο…για να δούμε πόσο θα βγει, γιατί τα υπάρχοντα είναι πανάκριβα σε σχέση με τα Android tablets….

Solon

Πολύ καλό αλλά γιατί ρε παιδιά 8άρα οθόνη; Δεκάρα θέλουμε για να τσιμπήσουμε.

@Κώστας D
Για τα παιχνίδια που είναι σχεδιασμένα για ταμπλέτες μια χαρά κάνει η GPU. Φυσικά και δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε παιχνίδια σχεδιασμένα για PC.

Κώστας D.

Συμφωνω Solon. Για παιχνίδια που δημιουργούνται για ταμπέτες είναι πολύ καλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Gear IFA 2023 Lenovo

Lenovo Legion Go: Επίσημη η φορητή κονσόλα [IFA 2023]

Η Lenovo παρουσίασε στην IFA 2023 την πρώτη της φορητή gaming συσκευή Windows, το Legion Go, το οποίο διαθέτει αφαιρούμενα χειριστήρια.