Lenovo, σταματά την πώληση των μικρών tablets στις ΗΠΑ λόγω χαμηλής ζήτησης [updated]

Όπως φαίνεται η τάση για όλο και μεγαλύτερες οθόνες δεν επικρατεί μόνο στα κινητά αλλά και στα tablets. Αυτό δείχνει και η κίνηση του μεγαλύτερου κατασκευαστή PC, της Lenovo να σταματήσει να πουλά τα δυο μικρά της tablets στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα σταματά τη διάθεση των δυο μικρών Windows tablets της, Lenovo ThinkPad 8 και Lenovo Miix 2 επειδή δεν έχουν ζήτηση.

Αυτό εξηγεί και την κίνηση της Microsoft που ενώ περιμέναμε να λανσάρει το Surface Pro 3 mini, τελικά την τελευταία στιγμή έκανε πίσω.

Από την άλλη, η Lenovo αναφέρει ότι υπάρχει αυξανόμενη ζήτηση για μεγαλύτερα Windows-based tablets όπως το ThinkPad 10. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα κινηθούν και οι υπόλοιποι κατασκευαστές σχετικά με τις ίντσες των συσκευών τους.

Update: Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας:
“Η εταιρία θα συνεχίσει τη διάθεση νέων Windows Tablets σε διάφορα μεγέθη οθόνης, συμπεριλαμβανομένων δύο νέων Windows Tablet 8 και 10 ιντσών, τα οποία θα διατεθούν στην αγορά αυτό το καλοκαίρι. Η γκάμα συσκευών που διαθέτει η Lenovo, αλλάζει σύμφωνα με την εκάστοτε ζήτηση των πελατών. Παρά το γεγονός ότι η συσκευή Thinkpad 8 δεν πωλείται πλέον στις ΗΠΑ, και το Miix 8 είναι πλέον sold out, η Lenovo δεν θα σταματήσει την παραγωγή Windows Tablets με μικρότερη οθόνη. Με λίγα λόγια, θα συνεχίσει τη διάθεση Windows Tablets 8 και 10 ιντσών στις αγορές εντός και εκτός ΗΠΑ».

lenovo small tablets, Lenovo, σταματά την πώληση των μικρών tablets στις ΗΠΑ λόγω χαμηλής ζήτησης [updated]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Georgos

Μετά τα windows phone και τα windows tablets δεν πάνε και πολύ καλά από ότι φαίνεται.

konstantine73

Θεωρω ότι είναι λιγες οι ιντσες για full windows μηχανημα, τα 10ρακια είναι μια χαρα

Κατοχος asus t100

Panagiotis

Ξέρεις να διαβάζεις Ελληνικά ρε Georgos;;

mike

@Georgos περισσοτερο το βλεπω πως τα 8ιντσα windows tablet δεν πανε και πολυ καλα πραγμα που δεν μου δημιουργει εντυπωση γιατι τα windows θελουν μεγαλυτερη οθονη.

tech21man

Με το 10ρι δεν κανεις zoom in out ευκολα στα site, ενω το κρατας τοσο κοντα που τελικα εχεις ανεση “μεγαλυτερης” οθονης απο μακρια που λεει ο λογος. Αν δεν ειναι και ογκωδες και για μενα πολυ καλη διασταση.

Darth

όποιος εχει δουλέψει full windows tablet ξέρει πολύ καλά ότι τα 8 ιντσα με win 8 ειναι άχρηστα και άβολα σε πολύ μεγαλο βαθμό κάπου 10-12 ίντσες είναι καλά

Alex

Οταν αγαπητοί της Lenovo κάνετε μήνες και μήνες απο την ανακοίνωση εώς την κυκλοφορία,οταν στην Αμερική στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου καθυστέρειτε χαρακτηριστικα να το κυκλοφορήσετε εως ξενερωςουν και ακυρώσουν οι πρώτοι(δεκάδες) που το παρήγγειλαν και τους κοροιδευετε και τους πάτε απο αναβολή σε αναβολή εώς διακοψετε την κυκλοφορία του……ε τότε τι περιμένετε δηλαδή ήθελα να ήξερα.

Ακομα και το αντίστοιχο Asus/Dell επειδή έχουν γραφίδα έχουν κάνει πολλαπλάσιες πωλήσεις παρ όλο που κατώτερα σε όλα τα αλλα ειναι απο το Thinkpad 8 αυτο τα λέει όλα.

Χειρότερη και απο την Oppo και λοιπούς κινέζους έχετε γίνει στις κυκλοφορίες.

Μετά σας φταίει η ταχα μου χαμηλή ζήτηση.
Μας δουλεύετε και απο πανω

Solon

Τα 7άρια και τα 8άρια είναι μόνο για ψυχαγωγία. Από ένα Windows tablet απαιτείς σοβαρή δουλειά και όχι περιήγηση και παιχνίδια. Για αυτό και δεν προχώρησαν τα Windows tablets σε αυτά τα μεγέθη. Επιτέλους το κατάλαβαν και στην Lenovo και έτσι θα δούμε να επικεντρώνετε στο κομμάτι της αγοράς που τα Win tablets είναι ασυναγώνιστα στις 10 ίντσες. Με τον Atom Ζ3795 και 4gb Ram τα HP Elitepad 1000 και Lenovo Thinkpad 10 είναι τα κορυφαία tablets στις δέκα ίντσες και τα μόνα που προσφέρουν και πλήρες λειτουργικό και περιβάλλον αφής. Το κολοβωμένο και γεμάτο περιορισμούς iOS και το ανώριμο Android δεν μπορούν να συναγωνιστούν σε καμιά περίπτωση τα συγκεκριμένα μηχανήματα. Σύντομα θα δούμε και υλοποιήσεις και από άλλους κατασκευαστές. Περιμένω πως και πως μια έκδοση του Thinkpad 10 με ενσωματωμένο LTA modem και 4gb Ram καθώς είναι το μόνο που του λείπει από τον εξοπλισμό του αυτή τη στιγμή.

Tom

Θελουμε 12αρια windows tablet με ενσωματωμενα πλητρολογια στα 400 ευρω και με 8 ωρες+ αυτονομια. Γινεται;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Gear IFA 2023 Lenovo

Lenovo Legion Go: Επίσημη η φορητή κονσόλα [IFA 2023]

Η Lenovo παρουσίασε στην IFA 2023 την πρώτη της φορητή gaming συσκευή Windows, το Legion Go, το οποίο διαθέτει αφαιρούμενα χειριστήρια.