Lenovo ThinkPad Tablet 2, Η πρώτη της ταμπλέτα με Windows 8

Η Lenovo ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία της πρώτης της ταμπλέτας με λειτουργικό σύστημα Windows 8 της Microsoft, η οποία υπολογίζεται ότι θα ξεκινήσει την εμπορική της πορεία λίγο μετά από την παρουσίαση του νέου λειτουργικού, δηλαδή περί τα τέλη του Οκτώβρη 2012.

Για το Lenovo ThinkPad Tablet 2 δεν έχει ανακοινωθεί κάποια τιμή, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι θα μπορεί να συνδυαστεί με ένα αποσπώμενο πληκτρολόγιο με έξοδο HDMI, τρεις θύρες USB και δυνατότητα σύνδεσης Ethernet. Το σημείο ενδιαφέροντος της νέας ταμπλέτας είναι ο νέος επεξεργαστής 32nm Atom, ο οποίος έχει την κωδική ονομασία Clover Trail και προορίζεται για χρήση στις ταμπλέτες. Είναι διπλού πυρήνα και συνοδεύεται από την PowerVR SGX 544MP2 GPU για τα γραφικά.

Lenovo ThinkPad Tablet 2
Λειτουργικό σύστημα: Windows 8
Επεξεργαστής: dual-core Intel Atom Clover Trail 32nm, PowerVR SGX 544MP2 GPU
Μνήμη RAM: 2 GB
Οθόνη: 10.1” IPS LCD WXGA, 1366 x 768, 16:10
Κάμερα: 8 megapixels, autofocus, LED flash
Δεύτερη κάμερα: 2 megapixels HD 720p
Ενσωματωμένη μνήμη: 64 GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
WiFi 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS, επιλογή 3G/4G/HSPA+, NFC chip, microHDMI, microUSB,
Επιλογή για γραφίδα
Μπαταρία: 10 ώρες αυτονομία
Διαστάσεις: 262.6x164x9.8 χλστ.
Βάρος: 600 γρ.

, Lenovo ThinkPad Tablet 2, Η πρώτη της ταμπλέτα με Windows 8

, Lenovo ThinkPad Tablet 2, Η πρώτη της ταμπλέτα με Windows 8

, Lenovo ThinkPad Tablet 2, Η πρώτη της ταμπλέτα με Windows 8

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kostas

αυτή μάλιστα η καλύτερη ταμπλέτα που έχω δει

supreme

παρα πολυ ομορφο !! τιμουλα ξερουμε ?

VKwstas

Lenovo δώσε 1080p στον λαό !
Απαράδεκτο εν έτη 2012 τέτοια ανάλυση σε 10.1in οθόνη.
Ελπίζω τουλάχιστον το κόστος να είναι σε λογικά πλαίσια.
Κατά τα άλλα, good job!

Panos7GR

Έφτασε η στιγμή να αναθεωρηθεί η αγορά των tablet με την έλευση των Windows 8. Πλήρες μηχάνημα το ThinkPad Tablet 2! Ίσως το πιο αξιόλογο μέχρι στιγμής που είδα.
Η τιμή μάλλον θα είναι τσουχτερή, όπως και όλων των Windows 8 tablets, αλλά αρχή είναι ακόμα σιγά-σιγά θα πέσουν…

Anastasios

10 ωρες αυτονομια σε intel?! μπραβο. Ακομη και στην πραξη να ειναι λιγοτερο, πχ 8 ειναι επιτευγμα. Επιτελους 🙂

Slim Shady

Lenovo + Win8 = The Perfect Combo.

kostas

@ slim shady
σωστότατος

sosimple
Solon

Η πραγματική είδηση κατ’ εμέ το βάρος της συσκευής. 600γρ. Προσοχή εδώ μιλάμε για Win8 tablet με χ86 αρχιτεκτονική και όχι ARM. Θυμίζω πως η αντίστοιχη ταμπλέτα της Microsoft έχει βάρος 1,1 κιλό γεγονός που την καθιστά αδύνατον να συναγωνιστεί το iPad και εκεί είναι που θα δοθεί η μεγάλη μάχη. Η Lenovo είναι η πρώτη ταμπλέτα που βλέπω να ανακοινώνεται με Win8 x86 αρχιτεκτονική και βάρος που μπορεί να κοντράρει το iPad. Γιατί το βάρος είναι αυτό που καθιστά μια ταμπλέτα πραγματική ταμπλέτα. Πάνω από 700γρ. δεν μπορείς να την κρατήσεις για παραπάνω από 10 λεπτά χωρίς στήριγμα. Η συγκεκριμένη είδηση δείχνει πως είναι εφικτό να κατασκευαστούν ταμπλέτες με χ86 αρχιτεκτονική και βάρος κάτω άπό 700γρ. κάτι που είναι το βασικό ζητούμενο για έναν πραγματικό ανταγωνιστή του iPad, καθώς η συγκεκριμένη έκδοση ποσφέρει απόλυτη συμβατότητα με τις desktop εκδόσεις ενώ αυτή με αρχιτεκτονική ARM στην ουσία είναι ένα καινούργιο OS με αμφίβολη υποστήριξη και επιτυχία. Όταν ανακοίνωσε η Microsoft τις ταμπλέτες της είχα απογοητευτεί καθώς η χ86 έκδοση (που είναι αυτή που όλοι περιμέναμε) ήταν πολύ βαριά και αυτά που ακούστηκαν περί iPad Killer ήταν απλά γελοία καθώς σε καμία περίπτωση δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί μια τόσο βαριά συσκευή… Συνέχεια »

sosimple

Με τη διαφορα ότι πρέπει να περιμένουμε να δουμε και τις επιδόσεις.. Καλο το βαρος, αλλα αν στις συνήθεις εργασίες που κανεις με ένα ipad, η ταμπλέτα σέρνεται, θα αποδειχθεί άνθρακας ο.θησαυρός.. Και ο atom ολοι ξέρουμε ότι δεν ειναι ότι καλύτερό. Κατά τα υπολοιπα συμφωνώ μαζί σου.

ton

με atom και στα 32 nm λογικό να είναι τόσο ελαφρύ, το θέμα είναι η τιμή και η απόδοση του σε βαριες εφαρμογές που οι παλιοί atom πατωνανε αλλιώς πολλές καθημερινές δουλειές σου τις κάνεις και με το 340 γραμμαρίων παμφθηνο nexus 7 και μη ξεχνάμε οτι το tegra 3 ειναι πιο δυνατο καιό απο core 2 duo

Anastasios

@ton Αυτο που βλεπεις επανω δεν τρεχει Windows RT αλλα Windows 8 Pro, που σημαινει μπορει να τρεξει ΚΑΘΕ εφαρμογη που γραφτηκε ποτε απο τη δεκαετια του 80 μεχρι σημερα. Τι να κανεις στο nexus 7? Photoshop? Visual Studio? Τα συκα συκα και τη σκαφη σκαφη

μάρκος xperia

atom και powerVR. Πρώτη φορά το βλέπω.

kostas

αυτή η κάρτα γραφικών που έχει ειναι καλή γιατί δεν γνωρίζω και ψηνομαι πολύ για αυτό το μοντέλο ;;;

GiannisWST

Η καρτα αυτη ειναι βελτιωμενη εκδοση της 543, δηλαδη ανωτερη απο τις καρτες των ipad2/iphone4s και του playstation vita. Η αληθεια ειναι οτι δεν ξερω πως θα συμπεριφερεται σε x86. Αν οι εφαρμογες των χ86 δεν βελτιωθουν ισως και να σερνεται σε πολλα, χωρις να μιλαμε για games. Ειμαι περιεργος και εγω να δω.

sosimple

Εγω οπως το βλέπω, η παραπάνω συσκευή ειναι κάτι σαν netbook. Ναι μεν τρεχει τα παντα (x86) αλλα στην πραξη λίγη δύναμή θα εχει. Μη περιμένετε να τρέξετε βαρια παιχνίδια κλπ. Ποιο πολυ για ιντερνέτ, office, αντε και.κανένα mame, agry bird, κανενα σχετικά ελαφρύ game. Με δυσκολία και κανα photoshop. Γενικά δεν ειναι.λίγες οι επιλογές software που θα τρεχει. Το θεμα.ειναι ότι δεν υπάρχουν.εφαρμογές.σχεδιασμένες ειδικά για touch ακόμα. Εκεί ειναι που υπερτερεί πολυ το ipad, εκεί.ειναι.η εμπειρια.χρησης που εκείνο προσφέρει. Το μέλλον όμως πιστεύω ότι.ανήκει.πάλι.στη.microsoft. Αλλα.στην πραγματικότητα οι παραπάνω συσκευες ειναι ακόμα ανώριμες σαν προϊόντα. Αυτή ειναι η αληθεια.. Αν και.σκέφτομαι πολυ σοβαρά να την αγοράσω.

ton

Anastasios τα προηγούμενα post τα ειπαν ολα , η καρτα γραφικων θα πρέπει να είναι συμβατή και αξιοποίησημη απο το photoshop και τα αλλα βαριά προγράμματα και που δεν είναι φτιαγμένα για την ευκολία του touch και μέχρι τωρα τα περισσότερα atom netbook κολλάνε ακομα και στο browser, ασε το γεγονός οτι τα atom netbook είναι πολύ φθηνότερα απο κατι 700ρες που πιάνουν τα τωρινα atom windows tαblets, άρα θες και πάλι νέες εφαρμογές οπως και στα Windows RT, photoshop τέλεια θα κάνεις μονο με laptop των 500 ευρώ με core i5 και ξεχωριστή κάρτα γραφικών και για καθε αλλη επαγγελματικη εφαρμογη οταν τα dualcore core i5 χωρίς gpu windows tablets κοστίζουν πανω απο 1000 ευρώ ,τώρα αν θες touch angry birds στα windows 8 pro μάλλον τσαμπα θα τα σκάσεις

Solon

@sosimple
Σωστός όσον αφορά την υπεροχή του iPad στις touch εφαρμογές. Όμως πόσο νομίζεις πως θα αργήσουν οι μεγάλες εταιρείες του χώρου να παρουσιάσουν τις βασικές εφαρμογές τους σε Metro interface από τη στιγμή που η Microsoft το υποστηρίζει τόσο πολύ; Είδη δουλεύουν πάνω σε αυτό. Μέσα σε 1 χρόνο θα υπάρχουν όλες οι βασικές εφαρμογές και μέσα σε 2 (όπως συμβαίνει πάντα στο μέτωπο Microsoft-Apple) θα υπάρχουν περισσότερες από όσες για iOS.
Όσον αφορά την επεξεργαστική ισχύ είναι σίγουρα ένα θέμα αλλά πιστεύω πως πολύ σύντομα θα δούμε και υλοποιήσεις με Ivy Bridge. Αν αυτές καταφέρουν να έχουν βάρος γύρω στα 600 γρ. τότε το παιχνίδι έχει τελειώσει.

sosimple

@Solon όπως τα γραφεις ειναι. Δε διαφωνώ καθόλου. Γι αυτό γραφω ότι η συγκεκριμενη αγορα ειναι ακόμα ανώριμη. Γιατί θα το αγοράσεις σε 6 μήνες απο τώρα πανω / κάτω. (Τοτε περίπου θα βγουνε, θα έχουν έρθει και Ελλάδα), και θα θες ακόμα 1 χρονο περίπου για να βγουνε οι βασικότερες touch εφαρμογές. Επίσης θα ειναι αρκετά ακριβα τα πρώτα μοντέλα, και να δουμε και πως θα τρέχουν.
Η αληθεια ειναι ότι τα win 8 table θα δείξουν πραγματικά τα δόντια τους σε 2 χρονια απο τώρα. Όταν θα βγουνε ανώτεροι cpu, touch εφαρμογές, αναλύσεις τύπου ipad κλπ. Σε βάθος χρόνου τα βλέπω μαυρα τα πραγματα για το ipad, αλλα αυτή η στιγμή δεν έχει έρθει ακόμα. Στην πραγματικότητα ειναι η μονη σοβαρή συσκευή αυτή τη στιγμή. Όλα τα αλλα ειναι πειράματά. Με τις χαζομάρες του ios, αλλα light, γρήγορο, καλη μπαταρια, τρομερή αναλυση, εφαρμογές ολες touch. Ποιο πολυ για ιντερνέτ και ψυχαγωγία βεβαία. Αλλα τουλάχιστον αυτά τα κανει καλα και σιγουρα.
Παρόλα αυτά καλοβλεπω tablet σαν το παραπάνω αλλα πρέπει να το δω απο κοντά για να αποφασίσω.

sosimple

Edit.. Υλοποιήσεις με ivy bridge ηδη έχουμε δει αλλα ζυγίζουν 1-1.5 κιλο και κοστίζουν 1000€.. Και γι αυτό θέλουμε 1-2 χρονια..

Γιώργος καρπουζας

αποτυχία βλέπω τα ταμπλετ έχουνε κατακτήσει την αγορά για την φιλικότητα προς τον χρήστη για σερφάρισμα light gaming και γενικός απλό computing. το συμβατικό windows interface δέν έχει καμία θέση στις οθόνες αφής και στις ανάγκες του χρήστη.βέβαια αποτυχία απο την microsoft γιατι τι metro interface είναι άσχημο βαρετό και φοβάμαι οτι θα αποτύχει απέναντι στους ανταγωνιστες του μια και έχουν φύγει μπροστά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Lenovo

Lenovo Project Crystal: Το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED

To Project Crystal της Lenovo είναι σαν να βγήκε από ταινία αφού είναι το πρώτο laptop στον κόσμο με διαφανή οθόνη microLED.

Smartphones Lenovo

Lenovo: Θα παρουσιάσει τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024

H Lenovo σχεδιάζει να παρουσιάσει ένα concept για ένα τελείως διαφανές laptop στο MWC 2024, σύμφωνα με render που διέρρευσε.

Smartphones Lenovo Motorola

H Motorola παρουσίασε πρωτότυπο τηλέφωνο που λυγίζει σαν βραχιόλι

Η Motorola παρουσίασε μερικές περίεργες ιδέες στο Lenovo Tech World ’23 που δεν είναι σίγουρο εάν θα κυκλοφορήσουν ποτέ.

Gear IFA 2023 Lenovo

Lenovo Legion Go: Επίσημη η φορητή κονσόλα [IFA 2023]

Η Lenovo παρουσίασε στην IFA 2023 την πρώτη της φορητή gaming συσκευή Windows, το Legion Go, το οποίο διαθέτει αφαιρούμενα χειριστήρια.