Lumia tablet με οθόνη 10.1 ιντσών QHD;

Δεν αποκλείεται σύντομα η Microsoft να παρουσιάσει ένα νέο tablet μιας και μέσα από το δημοφιλές λογισμικό benchamrk GFXBench, αποκαλύφθηκε ένα νέο μοντέλο με οθόνη 10.1 ιντσών με ανάλυση QHD 2560×1440 pixels και GPUI Adreno 420 (Snapdragon 805?). Σύμφωνα με την διαρροή, η συσκευή η οποία ανακαλύφθηκε στο GFXBench εκτιμάται να είναι ο διάδοχος του Lumia 2520.

Όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα της συσκευής, δεν αναφέρεται τίποτα παραπάνω από ένα σκέτο “Windows”, και όχι 8.1, γεγονός που υποδηλώνει ότι το νέο τάμπλετ μάλλον θα έχει το νέο λογισμικό Windows 10.

Δεν μας κάνει καμία εντύπωση το τόσο ισχυρό hardware από τις πληροφορίες της διαρροής, μιας και η νέα στρατηγική της Microsoft είναι η άμεση προόθηση του νέου της λογισμικού. Απορίας άξιο είναι ωστόσο εάν τα Windows 10 θα ανταπεξέρθουν αντάξια σε συσκευές χαμηλότερων προδιαγραφών.

Η Microsoft πιθανόν να αντιμετωπίσει προβλήματα απόδοσης του νέου της λογισμικού, παρόμοια με αυτά που είδαμε από την Apple και το iOS 8 με τα παλιότερα iPhone και iPad.

Lumia tablet με οθόνη 10.1 ιντσών QHD;, Lumia tablet με οθόνη 10.1 ιντσών QHD;

Το Lumia 2520
Lumia tablet με οθόνη 10.1 ιντσών QHD;, Lumia tablet με οθόνη 10.1 ιντσών QHD;

Πηγή

Κώστας Κοσμόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Αν τα w10 γίνουν ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό σαν το android δύσκολα τα βλέπω τα low end κινητά και δε μιλάω αυτά με 2 πυρήνες και 1gb ram αλλά με 512 ram. Βασικά εγώ αυτό θέλω να είναι ένα ολοκληρωμένο λειτουργικό χωρίς περιορισμούς από πίσω και να μπορώ να τρέχω πολλές εφαρμογές ταυτοχρόνως αλλά δεν το θέλουν ή δε τους νοιάζει τους περισσότερους(?). Ο βοηθός μου έχει το wp 520 και όντως πάει καλά και με 512mb ram αλλά προσωπικά δεν το αλλάζω το android ακόμη και σε low end αν μπορεί να πάρω στο μέλλον και ο λόγος είναι οι περιορισμένες δυνατότητες του λειτουργικού (multitasking, περιφερειακές συσκευές και σίγουρα παραμετροποίηση του λειτουργικού). Για να μη παρεξηγηθώ δεν λέω ότι δεν είναι καλά τα wp για έναν απλό χρήστη ή κάποιον που δεν έχει απαιτήσεις (σε low end android αν τρέχουν μερικές εφαρμογές από πίσω ΑΡΧΙΖΟΥΝ τα κολλήματα και έτσι το πρώτο πράγμα που κάνεις είναι GREENIFY) απεναντίας το ανοίγεις και δουλεύει χωρίς να χρειάζεται να ασχοληθείς καθόλου και μάλιστα πολύ καλά. Βασικά περιμένω να βγούν τα 10άρια με μεγάλη περιέργεια-ανυπομονησία ειδικά στο mobile κομμάτι και ελπίζω να μας επιτρέπει να αλλάζουμε launcher γιατί με τα τετραγωνάκια δε παλεύεται (η αλήθεια… Συνέχεια »

Seme

Πως και πως περίμενα να μάθω για ύπαρξη διαδόχου στο lumia 2520, το οποίο λόγο τιμής είναι πιθανό για αγορά!!! Ξέρουμε μήπως ημερομηνία πιθανής ανακοίνωσης ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Apple iPad Pro

Apple: Ετοιμάζει iPad Pro με τσιπ M2 για το φθινόπωρο;

Κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου θα έχουμε ένα iPad Pro με τσιπ Μ2 από την Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8: Εμφανίστηκε για λίγο στο Amazon Italy και μάθαμε τα πάντα

Η σειρά Galaxy Tab S8 της Samsung αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη αρκετά σύντομα.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Galaxy Tab S8 Ultra: Διέρρευσε εικόνα στη σελίδα υποστήριξης της Samsung

Η Samsung προχώρησε και δημοσίευσε μια επίσημη εικόνα του επερχόμενου Galaxy Tab S8 Ultra στη σελίδα υποστήριξης στις ΗΠΑ

Tablets Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Tab S8

Διέρρευσε το νέο Galaxy Tab S8 – Δεν θα έχει φορτιστή;

Τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8 Ultra αποτελούν τα πολυαναμενόμενα tablet κορυφαίας κατηγορίας που, αναμένεται, σύμφωνα με τις φήμες, να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022.