Microsoft, “επιβεβαιώνει” την ύπαρξη του Surface Pro 3 mini

Όταν ανακοινώθηκε το Microsoft Surface Pro 3 μέσα στον Μάιο, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι θα βλέπαμε και την mini έκδοσή του αλλά τελικά δεν έγινε κάτι τέτοιο. Ωστόσο η Microsoft φαίνεται πως δεν ακύρωσε τα σχέδιά της για το Microsoft Surface Pro 3 mini αλλά απλά τα ανέβαλε. Η συσκευή αναφέρεται πολλές φορές στο manual της κανονικής έκδοσης του Surface Pro 3.

Συγκεκριμένα το manual αναφέρει το όνομα Surface Mini τέσσερις φορές, αναφέρεται στο Surface Pen του Mini και πως θα χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με τη συσκευή.

Οι πληροφορίες πριν την ανακοίνωση του Microsoft Surface Pro 3 έλεγαν ότι η συσκευή θα είχε 8 ιντσών οθόνη αλλά τελικά η Microsoft, σύμφωνα με το Bloomberg, αποφάσισε τελευταία στιγμή να μην το παρουσιάσει. Ίσως να θεώρησε ότι δεν ήταν ακόμη σε θέση να βγει και να συναγωνιστεί τα ήδη υπάρχοντα μοντέλα. Όπως και να έχει όμως δεν αρνείται την ύπαρξή της συσκευής.

Αν τελικά η συσκευή βγει στην αγορα θα έχει πιο οικονομική τιμή από την κανονική έκδοση και θα δώσει στη Microsoft τη δυνατότητα να συναγωνιστεί συσκευές όπως το iPad mini. Το πιο οικονομικό Surface Pro 3 ξεκινά στα $799 ενώ το iPad mini στα $399.

• i3-4GB RAM-64GB – $799
• i5-4GB RAM-128GB – $999
• i5-8GB RAM-256GB – $1299
• i7-8GB RAM-256GB – $1549
• i7-8GB RAM-512GB – $1949

, Microsoft, “επιβεβαιώνει” την ύπαρξη του Surface Pro 3 mini

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

Νομίζω πως σε αυτό το μέγεθος και με ένα καλό βάρος,δεν θα έχει αντίπαλο σε αυτήν την κατηγορία.Είναι απλά ανώτερο από οτιδήποτε κυκλοφορεί(για το surface pro 3 λέω)και ελπίζω πως και το μίνι θα είναι εξίσου καλό.

Αντρέας

8 ίντσες είναι λίγο, εκτός και εάν μιλάμε για μια πολύ χαμηλότερη τιμή.

nikos

Αμάν ρε παιδιά!Βγάζει το surface pro 3 στις 12+ ίντσες λέτε “είναι πολύ μεγάλο” βγάζει το μίνι στις 8″ “είναι πολύ μικρό” το ένα σας βρομάει το άλλο σας ξινίζει!Και μην μου πείτε να το έβγαζε στις 10″ γιατί πολύ απλά εκεί υπάρχουν τα surface pro 1 & 2 που ακόμη και σήμερα ανταγωνίζονται τα πιο δυνατά android tablets και τα κερδίζουν για πλάκα!

nikmour

Το mini δεν βγήκε γιατί δεν είναι έτοιμη ακόμα η έκδοση office που είναι optimised για touch χρήση.

Solon

@nikos Αν κέρδιζαν όπως λες τα Android tablets για πλάκα τότε γιατί έχουν πιάσει πάτο στις πωλήσεις; Σαφώς και τα surface είναι ποιο δυνατά σε επεξεργαστική ισχύ από τα Android tablets ωστόσο στις ταμπλέτες δεν μετράει τόσο η ισχύ όσο η χρηστικότητα. Και τα surface είναι πολύ βαριά για να ανταγωνιστούν τις υπόλοιπες ταμπλέτες. Για να ανταγωνιστεί σοβαρά τους υπόλοιπους η Microsoft πρέπει να κυκλοφορήσει ένα 10ιντσο surface που χωρίς τη βάση του να ζυγίζει κάτω από 600 γρ. . Το γεγονός ότι η μικρομαλακή αποφεύγει προκλητικά να βγάλει στην αγορά ένα μοντέλο ταμπλέτας Windows με τα σωστά χαρακτηριστικά (10 ίντσες οθόνη, βάρος κάτω από 600γρ.) , κάτι που το έχει κάνει ήδη η Lenovo και άλλες εταιρίες με τους Atom Bay Trail, δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει κάνει κρυφές συμφωνίες με τους ανταγωνιστές της για την μη κυκλοφορία από μέρους της ανταγωνιστικών προϊόντων στο κομμάτι αυτό της αγοράς. Το γιατί έχει συμφωνήσει και η ίδια σε αυτό δεν μπορώ να το ξέρω αλλά είναι γνωστό ότι η Microsoft κερδίζει τρελά λεφτά κάθε χρόνο από τις πατέντες που χρησιμοποιεί το Android. Διαφορετική εξήγηση δεν μπορώ να δώσω. Μου είναι αδύνατόν να πιστέψω ότι μια εταιρία όπως η Microsoft αδυνατεί μα αντιληφθεί… Συνέχεια »

nikos

@solon ο λόγος που τα android tablets πουλάνε περισσότερο είναι γιατί το 90% των χρηστών ταμπλετ το χρησιμοποιούν για browsing,εφαρμογές και λίγο gaming.Όλα τα παραπάνω τα καλύπτει και το πράσινο ρομποτάκι.Οταν όμως υπάρχει ένα 10% που θέλει το ταμπλετ για επαγγελματική χρήση τότε σίγουρα θα πάει σε windows tablet το οποίο όπως ανέφερα είναι πολύ ανώτερο τόσο σε software οσο και σε hardware.Το βάρος είναι ένα θέμα το οποίο όμως στο surface pro 3 κατάφερε να ρίξει το βάρος σε πιο φυσιολογικά επίπεδα παρά την 12+” οθόνη του.Το galaxy tab pro της Samsung στις ίδιες ίντσες ειναι πιο βαρύ!Είναι πιο δυνατό από ένα android tablet και πιο ελαφρύ και λειτουργικό από ένα laptop χωρίς όμως να υστερεί σε h/w.Οπότε ναι για όλα τα παραπάνω είναι ανώτερο από οποιαδήποτε android ταμπλέτα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.