Microsoft: Πούλησε 6 εκατ. Surface tablets μέσα στο 2015

Η Microsoft ζορίζεται να ανεβάσει τα ποσοστά της στην δύσκολη αγορά των smartphones, όμως στην ακόμη πιο δύσκολη αγορά των tablets, τα Surface φαίνεται την βοηθούν να ανταποκριθεί πολύ καλά.

Σύμφωνα με τα δεδομένα από κατασκευαστές από την αλυσίδα εφοδιασμού στην Ταϊβάν, η Microsoft μέσα στο 2015 απέστειλε συνολικά 6 εκατομμύρια surface tablets, ξεπερνώντας μάλιστα τις προσδοκίες κατά 50%. Οι αποστολές για το τέταρτο τρίμηνο που έληξε το Δεκέμβριο ήταν στα 2.5 εκατ, σημειώνοντας 29% αύξηση από το ίδιο τρίμηνο του 2014 κι αυτό αποδίδεται στην κυκλοφορία των των νέων Microsoft Surface Pro 4 και Microsoft Surface Book.

Οι πηγές αναφέρουν ότι η Microsoft βρίσκεται σε στενή συνεργασία με τους προμηθευτές της για την δημιουργία νέων Surface μοντέλων που θα κυκλοφορήσουν στο δεύτερο μισό του 2016. Εδώ και καιρό υπάρχουν πληροφορίες για το λεγόμενο Surface Phone, το οποίο λέγεται ότι θα ανακοινωθεί μέσα στο ίδιο διάστημα. Η Microsft έχει πλέον στην κατοχή της το SurfacePhone.com, το οποίο παραπέμπει στο παγκόσμιο website της Microsoft για τα Surface.

Η αντίπαλος Apple, για το τέταρτο τρίμηνο του 2015 εκτιμάται ότι πούλησε 2 εκατ. κομμάτια από το 12.9 ιντσών iPad Pro, ξεπερνώντας τα 1.6 εκατ. του Microsoft Surface Pro 4. Για το ίδιο τρίμηνο η Apple πήρε το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς (24.5%) πουλώντας 16.1 εκατ. tablet ενώ η Microsoft δεν ήταν στην πεντάδα με τους μεγαλύτερους κατασκευαστές tablet.

Διαβάστε επίσης: Microsoft: Πούλησε μόλις 4.5 εκατ. Lumia το τέταρτο τρίμηνο

microsoft sold 6m surface, Microsoft: Πούλησε 6 εκατ. Surface tablets μέσα στο 2015

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bloodmaster

Μπραβο την Microsoft

Panayiotis

Πλεον που μπορεις να τρεξεις τα windows 10 υπαρχει λογος αγορα ανδροιδ ταμπλετ η ipad .Η MICROSOFT εδω ειναι πολυ ποιο μπροστα απο τη google και την apple.

steliog

Βρε παιδια τι να τα κανουμε τα smartphones και τα tablet της Microsoft ?..με αυτο το store?…εχουμε windows στους υπολογιστες..πιστευω ειναι αρκετο αυτο,,, 😛

Costas

@steliog
Τα tablet της Microsoft τρέχουνε πλήρη λειτουργικό που είναι συμβατό με εκατομμύρια εφαρμογές. Βέβαια οι touch friendly εφαρμογές είναι περιορισμένες διότι βασίζονται στο φτωχό store που διαθέτει.
Είναι λυπηρό μια εταιρεία λογισμικού σαν την Microsoft να μην έχει αξιόλογο store. Είμαι κάτοχος window tablet και windows phone.

Agnostos13

Ακομα δεν εχω καταλαβει…εφοσον το Surface κανει οτι ακριβως και ενα επωνυμο laptop με τη μιση τιμη απο οτι πωλειται το tablet της Microsoft (χωρις να υπολογιζω το πληκτρολογιο)…ποιος ο λογος να το αγορασει καποιος;

Solon

@Agnostos13
Ο λόγος φίλε είναι η φορητότητα που σου δίνει και το γεγονός πως με μία συσκευή καλύπτεις δύο. Και laptop έχεις και ταμπλέτα που μπορείς να την έχεις συνεχώς μαζί σου. Και ταμπλέτα όχι Android αλλά ταμπλέτα Windows που δουλεύει όλα τα προγράμματα με full τις δυνατότητές τους. Έχω το Surface 3 και είμαι πολύ ευχαριστημένος. Αντικαθιστά τέλεια το laptop και δουλεύει αρκετά καλά και σε περιβάλων touch αλλά ακόμα δεν έχει φτάσει την ευκολία και την ομαλότητα του Android σε αυτό τον τομέα. Σίγουρα όμως τα προβληματάκια που υπάρχουν θα διορθωθούν αφού συνέχεια δίνονται updates. Και δεν περιμένεις του Άι κούκου να σου δώσει updates η εταιρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.