Απογοητευτικές οι πωλήσεις του Microsoft Surface

Μπορεί η Microsoft να φαίνεται πως κερδίζει όλο και παραπάνω έδαφος στην αγορά των smartphones – αργά αλλά σταθερά –, τα πράγματα όμως φαίνεται να μην είναι τόσο ευνοϊκά στην αγορά των tablets. Σύμφωνα με μία νέα αναφορά της HIS iSuppli προς το CNET, η Microsoft φαίνεται να έχει διαθέσει στην παγκόσμια αγορά μόλις 1.25 εκ. τεμάχια Surface το τελευταίο τρίμηνο του 2012, με τις τελικές πωλήσεις να εκτιμάται ότι δεν έχουν ξεπεράσει το 55-60%.

Αν οι εκτιμήσεις είναι σωστές, τότε μιλάμε για περίπου 680.000 με 750.000 πωληθέντα Surface. Ακόμα δεν είναι τίποτα επίσημο, με την τελευταία αναφορά της Microsoft το περασμένο Φθινόπωρο να κάνει λόγο για παραγγελίες ύψους 3 με 5 εκ. τεμαχίων για τη γιορτινή περίοδο, ενώ η iSuppli λέει πως πολλά από τα πωληθέντα τεμάχια επιστράφηκαν, λόγο της δυσκολίας του λειτουργικού Windows RT. Αναμένουμε επίσημα αποτελέσματα από από πλευράς Redmond.

microsoft surface sales, Απογοητευτικές οι πωλήσεις του Microsoft Surface

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

42 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasiliSIII

Έτσι πάντα ξεκινάει η Microsoft και στο τέλος καταφέρνει και περνάει πρώτη… βλέπε Xbox

mmike

Μπα, έτσι τους φαίνεται, δεν είναι δύσκολο λειτουργικό τα Windows RT, το iOS είναι “ξεπερασμένο” και “βαρετό”!!!

Teo

Μην μπερδεύεσαι με το xbox..Σε όλον τον πλανήτη παίζουν fifa με xbox και στο ελλαδιστάν πίνουμε νερό στο PES και playstation.
Το θέμα του Surface RT πιστεύω είναι η τιμή του σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

foro-xristos

αν και δεν ειναι επίσημα στοιχεια,ειναι χαλια τα windows 8

panos

Μιλάμε για rt έτσι; Για να δούμε το ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ pro…

sosimple

Τα rt φυσιολογικά αποτυγχάνουν γιατι δεν έχουν κανενα πλεονέκτημα απέναντι στον ανταγωνισμό, μονο μειονέκτηματα. Τα κανονικά αποτυγχάνουν γιατι ειναι πανακριβα.. Που είναι αυτοι που διαδιδανε περι μαμφτηνων win tablets?

Γιώργος

Όχι ότι και κερδίζει έδαφος η microsoft στα smartphones!
Έλεος ρε παιδιά!
Το android σαν ανοικτό λογισμικό σαρώνει ενώ η αγορά είναι έτοιμη να δεχτεί και άλλα linux κινητά. Aπό το firefox OS μέχρι το ubuntu για κινητά.

Από την στιγμή που βρέθηκε μια σοβαρή εταιρεία (βλεπε google) να προωθήσει το ανοικτό λογισμικό στα λειτουργικά συστήματα ΤΕΛΕΙΩΣΕ η microsoft για μένα!

Ανέκαθεν σιχαμένη εταιρεία που επεβαλε τον παραλογισμό των software patents ενώ ακόμη μας σπαει τα a….. με αηδίες σαν το UEFI….

Conx

O λόγος που αποτυγχάνουν είναι το γεγονός οτι μπήκαν σε ένα ήδη γεμάτο tablet market. Τα ipad και ίσως λίγο τα android δεν είχαν αντιπάλους εκείνη την περίοδο που βγήκαν. Παρολαυτα επειδή έχω δουλέψει πάνω στο surface, θεωρώ πως για άτομα πους τους ενδιαφέρει το mobility και όχι μόνο games η κανα mail πχ ipad,nexus 10 κτλ. είναι πολύ καλυτερη λύση. Εχουν office, flash player η εμπειρία χρήσης είναι πολύ ανώτερη από άλλα tablet μιας και πέρα απο το γεγονός οτι δεν μπορείς να εγκαταστήσεις παλιές εφαρμογές όλα τα άλλα γίνονται και τέλος δεν είναι τόσο ακριβά για αυτά που προσφέρουν.

md03582

Είναι πανάκριβο ρε παιδιά! Εγώ προσωπικά λατρεύω τα windows phone/rt/8 και σκεφτόμουν πολύ σοβαρά αγορά tablet αλλά μόνο με windows. Περίμενα το surface πως και πως. Ωστόσο μόλις είδα τις τιμές μαζεύτηκα.. Μα είναι δυνατόν?? 500 ευρώ χωρις το πληκτρολογιο (δηλαδή άλλα 100 ευρώ) τα rt και 900 τα 8αρια??? Το surface (ειδικα αυτό με τα 8αρια) την πάτησε όπως τα ultrabooks που τα κοστολόγησαν στο Θεό και πήγαν άκλαφτα. Αν ρίξουν τις τιμές το ταμπλετακι θα τα πάει μια χαρά.

md03582

Πάντως αυτά περι δυσκολίας του λειτουργικού είναι βλακείες, εκτός αν εκει στην iSuppli ειναι καθυστερημένοι

kostis

οταν εισαι νεος παιχτης στην αγορα των tablet, αν θελεις να πετυχεις και αφου κατασκευαζεις το hw και το sw τοτε το ριχνεις σε μια ανταγωνιστικη τιμη….
οταν λοιπον πουλας σαν τρελος (λογω τιμης) και ταυτοχρονα δυναμωνεις και το app stores σου ΤΟΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΤΕ στο επομενο μοντελο σου θα το βαλεις σε αντιστοιχη τιμη με τον ανταγωνισμο με αξιωσεις…..δεχομαι προταση δουλειας απο την m$ για το τμημα εμπορικης προωθησης και marketing….

tolkιen

Ο KOSTIS μιλησε σωστα. Αυτος ο τροπος ειναι ο σωστος ωστε να δυναμωσεις και σημαντικα το windows 8 store (του οποιου οι ωραιες εφαρμογες ειναι μετρημενες στα δακτυλα). Αθλιο το design του store και οι περισσοτερες εφαρμογες επισης.

solon

Το προβλημα είναι ότι το surface δεν ξέρει τι είναι. Ούτε ταμπλέτα είναι ούτε laptop. Το παιδί της microsoft έχει κρίσει ταυτότητος. Απευθύνεται σε μια αγορά που δεν υπάρχει.

tolkιen

Solon θα διαφωνησω μαζι σου. Γιατι ειναι tablet ή laptop αν προσθεσεις το πληκτρολογιο. Οτι καλυτερο για μενα. Βεβαια μιλαω για την εκδοση με original Windows 8. Εμενα αυτο που με προβληματιζει ειναι το windows 8 store γιατι απ οτι φαινεται ολες οι εταιριες (apple, microsoft, google) προς τα κει τεινουν και της microsoft ειναι απλα αθλιο. Πιστευω οτι εκει αν δεν παει καλα θα χασει ολο το παιχνιδι απο την στιγμη που θελει ενιαιο λειτουργικο συστημα παντου.

azriel84

Ακόμα θυμάμαι σχόλια του πόσο iPad killer θα ήταν το Surface και γελάω…:P

panos

Από τη στιγμή που το pro θα τρέχει και desktop εφαρμογές, θα το κερδίσει το παιχνίδι.

sosimple

Εαν και οταν η pro έκδοση με 2πυρηνο atom και 128GB (δηλ γυρω στα 80GB ελεύθερα, υπερ απαραίτητα και παλι λιγα για pc), πέσει στα 600 € το ξανασυζητάμε. .

John

Το παιχνιδι ελγχεται πληρως απο την microsft και την intel προς το τελος του 2013 δεν θα υπαρχει laptop ολες οι συσκευες θα ειναι tablets & ultrabooks τοτε λοιπον το surface και καθε αντιστοιχη συσκευη θα πουλανε γιατι ο καταναλωτης δεν θα εχει ενναλακτικες και φυσικα θα εχουν πιεστει και οι τιμες προς τα κατω.

dimitris

Παιδιά το surface το έχω έδω και λίγες ημέρες από Αμερική με κάτι λιγότερο από 400 euro χωρίς το touch pad. Σε σχέση με το iPad το οποίο ειναι πλέον σαν ξεπερασμένο παιχνίδι είναι πολύ καλύτερο. Το USB που έχει είναι μεγάλο συν και το desktop δεν ειναι και τοσο άχρηστο όσο ακούγεται. Ειδικότερα αν η Microsoft δώσει το SDK για να γραφτουν desktop apps, που απο οτι διαβάζω εταιρείες οπως η Adobe έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον θα ειναι super.

dimitris

@john
Εσένα ρε φίλε ποιος το είπε για το τελος του 2013 οτι δε θα υπάρχει laptop, οι Ινκας?

Και ένας άλλος πιο πάνω έλεγε οτι η αγορά είναι κορεσμένη απο tablets και δεν έχει χώρο για το Windows Tab..
Σωπα ρε, αν η αγορά ειναι tabletoκορεσμένη,τότε με τα κινητά τί είναι?

ΝΙΚΟΣ

Oυτε παραθυρακια ουτε νταβατζιλικια της apple!Mονο ανοιχτο λογισμικο android η οποιοδηποτε linux!Tα χρησιμοποιω εδω και 3 χρονια και σωθηκα!Μπειτε ubuntu.gr για να βιωσετε για πρωτη φορα πραγματικο υπολογιστη με ταχυτητες και οχι ερπετα!Καντε διπλο boot αν δεν θελετε να απεξαρτηθειτε απο τα βρωμοπαραθυρα!Και για να καταλαβετε τι εστι linux βαλτε τα σε οποιοδηποτε παλιο σας σαπακι-υπολογιστη ξερετε αυτα που ειχαν XP και θα δειτε ταχυτητες…Οσο για προγραμματα βρισκεις τα παντα δωρεαν μεταγλωτισμενα με ενα κλικ απο το κεντρο λογισμικου!

panos

@ΝΙΚΟΣ Πολύ σωστά αυτά που λές, μαζί σου. linux is the way.

[off topic]

ΑΛΛΑ το android ΔΕΝ είναι linux, τουλάχιστον όχι με την “παραδοσιακή” έννοια. Κλειδωμένοι bootloaders, μη ύπαρξη “νόμιμου” root user και άλλα.

Άλλο ελευθερία, και άλλο ελεγχόμενος περιορισμός.

Μακάρι το ubuntu phone os να τα διορθώσει αυτά.

[/off topic].

ΝΙΚΟΣ

Α ρε Πανο βρισκω και εναν ομοιδεατη μου εδω μεσα!Συμφωνω απολυτα για το android καθαρο linux απολυτα ελευθερο δεν ειναι.Μα ειναι το πρωτο linux που τολμησε να αμφισβητησει τα παραθυρα και να ερθει σε επαφη η πολυ μαζα του κοσμου!Και κλαινε τωρα πολλες μανουλες σε apple-παραθυροφυλλα…Μακαρι περιμενω πως και πως τo ubuntu λογισμικο να το κοτσαρω πανω στο android μου!Τοτε θα γινει καθαροαιμο!Πολυς κοσμος δεν εχει ιδεα τι ειναι τα linux και τουλαχιστον γνωρισε τα android εστω και στα κινητα.Εκει πηρε μια ιδεα απο τις ταχυτητες δυνατοτητες τους…

sosimple

Καλα, δεν είδαμε και την σουπερ ταχύτητα με το Android, μη τα παραλεμε.. Μεχρι την jb μάλλον σερνοταν το λειτουργικό σε σχεση πχ με win phone… Και ηθελε 2πυρηνους για να αποδοσει καπως.. Αλλου ηταν και ειναι τα πλεονέκτημα του Android. Στο πληρες customization και οχι στην ταχύτητα. .

ΝΙΚΟΣ

Γιατι δεν σε καλυπταν οι ταχυτητες??Με κατι 600-800 mgh επεξεργαστες τα πρωτα android τι δεν δεν ετρεχε καλα?Αν θες να υπολογισεις διαστημικη επανδρωμενη πτηση στον πλανητη ΑΡΗ με ενα κινητακι, προς το παρον με συγχωρεις αλλα δεν γινεται!!Τα παραθυροφυλλα μεχρι προχτες δεν ειχανε εφαρμογες και εψαχναν να δουνε τι θα κανουνε με τους χαρτες…Μην κοιτας που ο κοσμος ακουει windows-phone και τσιμπα..

Dimitris

Να φανταστω οτι ζουμε σε μια κοινωνια οπου ολα ειναι τζαμπα. Το λογισμικο, το αυτοκινητο, το φαγητο κτλ…. Πραγματικα πιστευετε οτι ολοι αυτοι που γραφουν open source software εχουν λυσει το προβλημα της ζωης τους σε μια αλλη ηπειρο η πλανητη και θελουν να σας κανουν ευτηχισμενους;
To Linux και οτι αλλο software επανω σε Linux γραφεται απο ατομα που εργαζονται σε μεγαλες profit εταιρειες και απλα πειραματιζονται σε αυτο. Φανταστειτε οτι MS και Apple τα χρηματοδοτουν τετοιου ιδους project.
Οι καλες ιδεες παντα θα πληρωνονται και φυσικα θα πωλουνται και η μαζα θα μαλωνει για apple vs Microsoft and how Open Source rules.

md03582

@NIKOΣ τα android με 600-800 mghz ουτε ετρεχαν, ουτε τρεχουν καλά. Επίσης σε ένα κόσμο που έχει κατακλειστεί απο φτηνά android που προωθούνται πρωτα απο ολα στα καταστηματα διοτι οπως ακουσα στα public πατρας απο πωλητη, “τα wp ακομα μην τα κοιτατε δεσποινις, είναι για Αμερική και δεν δουλεύουν καλα στην Ελλάδα”, πιστεύω το ακριβως αντιθετο, οτι δηλαδή όσοι αγόρασαν wp, το έκαναν με απολυτη συνειδηση ή περιέργεια προς το καινούργιο. Και κάτι τελευταιο, τι ακριβώς εννοείς οταν λες οτι “έψαχναν να δουν τι θα κάνουν με τους χάρτες”?

Panagiotis G

μην ξεχνάμε ότι είναι Windows RT ο κόσμος περιμένει τα PRO. Αλλά όπως είπε και κάποιος άλλος πιο πάνω πάντα έτσι ξεκινάει η MS και στην επόμενη έκδοση απλά εξαφανίζει όλους τους αντιπάλους από τον χάρτη. Μπορεί τα επόμενα Windows να είναι μόνο metro !

killwithpower

Δέν αξίζει μία λέμε……………………………!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

nikmour

Κάθε αρχή και δύσκολη. Το ίδιο έλαγαν για windows phone και για το xbox.

panos

Είχα android πολλά χρόνια. Πολύ καλό λειτουργικό αλλά μην λέμε κ ότι θέλουμε για τα windows phone. Σιγουρα όσοι τα κράζουν δεν τα έχουν δοκιμάσει ποτέ. Είμαι κάτοχος lumia 610 το οποίο με μολις 256 ram και 800σαρι επεξεργαστή φισαει. Με τπτ δεν θα το βρεις αυτό στο android.

kotsios1998

το προβλημα με τα windows 8 ειναι οτι ειναι σχεδιασμενα για να απολαμβανουμε την πληρη εμπειρια με το touch..και τα περισσοτερα pc δεν ειναι touch

ΝΙΚΟΣ

Προς Dimitris: η apple εχει και αυτη κωδικα UNIX γιατι ξερει την ανωτεροτητα του!Οσο για την microsoft καποια στιγμη θα παρατησει των κωδικα dos και θα το γυρισει σε κωδικα UNIX ηδη το παλευει χρονια στα εργαστηρια της μα πολυς κοσμος δεν εχει ιδεα!Οσο για την canonical(ubuntu) που εξελισει τον κωδικα unix αυτη την στιγμη κερδιζει απο τις δωρεες, απο καποιες διαφημισεις και ο κωδικας εξελισσεται απο χιλιαδες ατομα παγκοσμιως!!Και δεν ειναι μονο ενα linux μα παρα πολλες εκδοσεις δωρεαν!Δεν τιθεται θεμα τσακωμου μεταξυ μας μα απλη εναλλαγη αποψεων για το τι λειτουργει καλα και τι οχι.

ΝΙΚΟΣ

Προς md03582 : στους χαρτες αναφερομουν για τα nokia maps που σε συγκριση με τους google maps ειναι ρημαδι..Οσο για την nokia ειναι μια βρωμοπουλημενη που οι καταλληλοι ανθρωποι την ξεπουλησαν στην microsoft.. γιατι δεν ειχε αλλον τροπο να μπει στα κινητα με τα dos και τα κλειστα λογισμικα της..Ελπιζω οι περισσοτεροι να μην την προτιμησουν γιατι δεν εχετε ιδεα τι κακο κανει στους υπολογιστες με τα κλειστα λογισμικα της!

md03582

@NIKOΣ οι nokia maps είναι εξαιρετικοί. Συνεχίζω να μην καταλαβαίνω τι εννοείς λέγοντας “έψαχναν να δουν τι θα κάνουν”. Τι ακριβώς έψαχναν γιατι δε μου απαντησες. Καταλαβαινω οτι μπορει να μισεις την ms αλλα ειτε σου αρεσει είτε οχι η ms εσωσε την nokia διοτι ελάχιστοι αγοράζανε νοκια με symbian, ελάχιστοι στηριξαν την εταιρια, και μολις εκανε το deal με την ms αρχισανε οι περισοτεροι να κλαινε τον μακαριτη και τους εφταιγε η ms. Θεωρώ οτι τα wp έδωσαν αέρα ανανέωσης στα κινητα της, εγώ προσωπικά είμαι κάτοχος ενός lumia 800 και είμαι υπερευχαριστημένος. Τα wp έχουν πολλά περιθωρια βελτιωσης, ωστοσο θεωρώ οτι είναι ενα εξαιρετικό λειτουργικό για smartphones. Και κατι άλλο γιατι δεν έχω γνώσεις σε βαθος στους υπολογιστες. Είναι κλειστο λειτουργικό τα windows 8? Τα rt ειναι, τα windows 8 όμως? οι προηγουμενες εκδόσεις των windows?

dimitris

@NIKOS Η MS φίλε μου το μόνο που παλέυει τα τελευταία χρόνια στα εργαστήρια της είναι πως θα πετύχει την διακτίνηση. Και αν δεν μπορεί να κατανοήσει το UNIX τότε κατι δεν παει καλά. Πουλάει ο NT Kernel, έχει το μεγαλύτερο lobby από developers ο NT Kernel και αυτό της φτάνει. Τα wp είναι καλά, σαφώς και θέλουν βελτιώσεις αλλά μιλάμε για μια εταιρία πού έχει και την εμπειρία και τις γνώσεις για να τα καταφέρει.
Σαφώς και το UNIX ειναι ανώτερο αλλα αυτό από μόνο του δεν φτάνει. Δες την Apple που το χρησιμοποιεί που το έχει φτάσει. Αλλά και εκεί το πουλάει ακριβά.
Χωρίς αυτές τις εταιρίες το UNIX θα ήταν ακόμα στο Shell και θα έτρεχε σε 8086. Επίσης σήμερα δεν θα βλέπαμε εταιρίες σαν την QUALCOMM η την Nvidia να αναπτύσουν Hardware.
Μπορεί ανα τον κόσμο παγωτατζίδες να αναπτύσουν κώδικα και kernels για UNIX στον ελέυθερο τους χρόνο με μόνη αμοιβή το ευχαριστώ και κάποια like αλλα αυτό δεν φτάνει για να έχεις σήμερα στα χέρια σου ένα μηχανάκι που κάνει απίστευτα πράγματα.
Και ή MS έχει βάλει την υπογράφη της στα περισότερα απο αυτά είτε το θέλουμε είτε όχι.

ΝΙΚΟΣ

md03582 Οταν εννοω κλειστο λογισμικο σημαινει μη παραμετροποιησημο,σημαινει το πληρωνεις και το αγοραζεις η ηδη υπαρχει στις συσκευες μα δεν σου ανηκει!!Δηλαδη τι εννοω..Οταν κλικαρεις οτι συμφωνεις με το λογισμικο για να προχωρησεις παρακατω στην ενεργοποιηση ξερεις τι σημαινει αυτο;;Oτι παρολο που εχεις πληρωσει το λογισμικο δεν σου ανηκει παρα μονο στην microsoft!Πως νομιζεις οτι μπαινουν οι ιοι μεσα στο λογισμικο σου ε;; Aυτοι που φτιαχνουν τους ιους, σπανε τα προγραμματα ασφαλειας της microsoft και μπαινουν ανετα στο συστημα σου μιας και στην ουσια ποτε δεν σου ανηκε!!Δηλαδη αλλος ειναι ο κυριαρχος(microsoft)…Τοσο απλο!!Μην αναφερεις για antivirus και τετοια παραμυθια γιατι εχει συμβει σε εμενα και σε φιλους να περνανε ιοι η malware απο τρελα antivirus οπως το NOD της ESET..Αυτο δεν συμβαινει στα linux γιατι πολυ απλα ανηκουν σε E Σ Ε Ν Α ουτε στην apple ουτε στην microsoft!!Oτιδηποτε κακοβουλο θελησει να περασει στους πυρηνες σου θα πρεπει να παρει την εγκριση σου δηλαδη τον κωδικο σου!Και να κανεις μονος σου την βλακεια να τον δωσεις, οι επομενες πυρηνες του λογισμικου που ακολουθουν παλι δεν αφηνουν περιθωρια εισοδου,γιατι θα πρεπει να δωσεις και παλι την αδεια σου!Εχει τοσα εμποδια που δεν μπορει να μπει βαθια στο λογισμικο σου να… Συνέχεια »

ΝΙΚΟΣ

dimitris μπορει μεχρι και παγωτατζηδες να εξελλισουν τον κωδικα μα ξεχνας το ισχυς εν τη ενωσει…Φτανει και παραφτανει να δημιουργουνται θαυματα με πολλαπλες οθονες εργασιας,σταθερος κωδικας και οχι ερπετο κανοντας buffer…Δωρεαν λογισμικο με ενα κλικ χαρτες gps δωρεαν…Αν δεν ηταν οι google με τον unix ποιος θα τα εδινε ολα αυτα τα παραθυροφυλλα;;;Πολλες εταιρειες hardware το γυρνανε σε ανοιχτο κωδικα οπως καρτες γραφικων που οι ταχυτητες με ανοιχτο κωδικα εκτοξευονται..Δεν κερδιζω τιποτα χρηματικο απο οτι σου λεω μιας και ο κωδικας δεν το επιτρεπει…Δωρεαν για ολους..Απλα οταν νομιζα οτι εφταιγε το κωλοκομπιουτερ μου και ηθελα να το πεταξω,καποια ψαγμενα τυπακια να ειναι καλα μου μιλησαν για τα linux…Δεν ειχα ιδεα τι ηταν και μολις τα εβαλα στο pc που θεωρουσα ερπετο,διακτινιστηκε οπως ανεφερερες…Ηταν σαν να εβαλα μηχανη ferrari σε ενα ταπεινο fiataki…Αντιθετως αγοραζεις με 1500 ενα εργαλειο με windows 7 η 8 και ειναι σαν να εχεις μηχανη yugo σε ενα ferrari…Mετα ας υποθεσουμε οτι η microsoft-apple εχουν 10.000 εργαζομενους στις εταιρειες τους που τους πληρωνουν για να εξελισσουν τον κωδικα τους..Αντιστοιχα στον ανοιχτο κωδικα linux δεν υπαρχουν χιλιαδες μα εκατομμυρια τρελα τυπακια σε ολο τον κοσμο!!Που δωρεαν διορθωνουνε bugs δηλαδη σφαλματα στον κωδικα και τα αποστελνουνε στην κοινοτητα.Με γεωμετρικη… Συνέχεια »

dimitris

@NIKOS. Λοιπόν φιλέ μου πρέπει κάπου να τελειώσει αυτή η ιστορία. Από τον τρόπο που παρατηρώ ότι γραφείς εδώ αλλά και σε αλλά post έχω καταλάβει ένα πράγμα. Δεν πίνεις Coca-Cola (γιατί η συνταγή είναι closed source), δεν αγοράζεις ούτε ρούχα αλλά ούτε φαγητό και φαντάζομαι δεν έχεις ακούσει ποτέ τραγούδια μιας και στο license agreement λέει ότι δεν σου ανήκουν αλλά μονό μπορείς να τα ακούσεις. Μου έκανε εντύπωση που γραφείς ότι η Google χρησιμοποίει μονό open source στους servers τους αλλά εχθές που τους έστειλα mail για να μου στείλουν τον κώδικα από το Google search engine αλλά και από το YouTube δεν μου απάντησαν και δεν νομίζω ότι θα το κάνουν. (Το ξερω ότι χρησιμοποιεί Unix στους σέρβερ της αλλά οι λόγοι είναι εντελώς διαφορετικοί. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ OPEN SOURCE). Επίσης και η Lockheed Martin open source χρησιμοποιεί στα F-16 και FA-122 αλλά και αυτοί απρόθυμοι θα είναι μάλλον . Να φανταστώ επίσης ότι ο υδραυλικός σου είναι open source ΚΑΙ Η ΛΙΣΤΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΠΟΤΕ. Με λογικές του τύπου θα βρεθούν τυπάκια που θα πάρουν την τεχνογνωσία της διακτίνισης που προανέφερες και θα την αντιγράψουν για το κοινό καλό, λυπάμαι που θα είμαι εγώ… Συνέχεια »

ΝΙΚΟΣ

DIMITRI φιλτατε δεν πινω coca-cola ΟΧΙ γιατι εχει μυστικο κωδικα κατασκευης.Αποδεδειγμενα ειναι καρκινογονος ουσια και υπερτατη διαβρωτικη….Μαθε λιγο ποιας εθνικοτητας βρωμερα οντα ελεγχουν αυτη την εταιρεια στην Αμερικη και παγκοσμιως….Θα σου συνιστουσα να μην πινεις και εσυ μια (μυστικη) (μαγικη) συνταγη…Καλα τι εξυπναδα ειναι αυτη για τα οπλικα συστηματα;;;χα χα χα χα χα Ρε εδω δεν σου δινουν πολυ πιο απλες γνωσεις θες και για τα οπλα;;;Ανεφερες οτι πολλοι απο εδω μεσα και σε αλλα τεχνολογικα blogs που μπαινουν βγαζουν τα προς το ζην απο hardware-software…Aααα γι’αυτο ειστε τοσο αντικειμενικοτατοι και αληθινοι….Επειδη για εμενα λοιπον και για χιλιαδες αλλους ειναι χομπι η τεχνολογια και οχι χρηματιστηριο και τσεπωμα….Αυτο που θα πω (τεκμηριωσω) δεν εχει κανενα χρηματικο σκοπο….Δεν μπορω να πω το ιδιο και για δηθεν επαγγελματιες που τρολλαρουν τους ανιδεους για να κονομανε.Δεν αναφερομαι σε εσενα προσωπικα!Ανεφερες τον υδραυλικο….Εχω πληρωσει υδραυλικους για να μου κανουνε υδραυλικες εργασιες μα δεν μου ζητανε να υπογραψω δικαιωματα κατοχης της τεχνης τους!!Ουτε μου κρυβουνε τους σωληνες να δω πως τους κολλανε….Και το κυριοτερο δεν μου πασαρουνε σωληνες που να χαλανε στο εξαμηνο!Ποιος σου ειπε οτι ειμαστε τζαμπατζηδες και δεν εκτιμω η δεν πληρωνω τον κοπο των προγραμματιστων;;;Tους εχουμε χιλιοπληρωσει και μου πασαρανε επιτηδες κλειστα… Συνέχεια »

dimitris

@NIKOS. Φιλε δεν θα την συνεχισω την κουβεντα γιατι απαντας πολυ περιεργα, βλεποντας και καποια αλλα post που εχεις κανει. 20 χρονια επαγγελματικα στην πληροφορικη δεν εχω αποκτησει ουτε τα δις ουτε και τα θελω. Αξιοπρεπεια και σωστη ζωη θελω.
Απατεωνες υπαρχουν παντου. Μακαρι να καταφερεις να αλλαξεις κατι απο αυτην κοινωνια. Βλεποντας φαντασματα παντου ομως δεν νομιζω να τα καταφερεις. Καλη επιτυχια.

ΝΙΚΟΣ

@dimitri ευχαριστω για την απαντηση και τις ευχες σου παρολο τον περιεργο διαλογο μας…Θα ημουν ψυχακιας αν σκεφτομουν μηδενιστικα και κατηγορουσα ολους τους προγραμματιστες ως απατεωνες..Καθε αλλο!Παρολη την ταλαιπωρια μου χρονια με τους υπολογιστες λογω λαμογιων…Βρηκα Επαγγελματιες με Ε κεφαλαιο για να με βοηθησουν να στησω τους υπολογιστες της οικογενειας μου.Ειχα επαφες με την κοινοτητα linux κατεληξα στο τι ζητουσα, και παρεα με τους Επαγγελματιες προγραμματιστες στησαμε σταθεροτατα μηχανηματα που πλεον δεν εχω λογο να τα σπασω.Ειναι σαν να εχεις αυτοκινητο για την εργασια σου και ανα 6 με 8 μηνες να σε παρατα…να θελουν back-up ολα τα αρχεια και ιστοριες για αγριους…Καταννοω πολυ καλα τι κοπο και σπαζοκεφαλια ειναι ο κοσμος των υπολογιστων και ποτε δεν πηγα να υποκαταστησω προγραμματιστες πανω σε αυτην την τεραστια επιστημη.Ισα-ισα πληρωνω τις εργασιες τους κοπους τους πλεον, με πολυ καλυτερη διαθεση γιατι τα αποτελεσματα ειναι πολυ ανωτερα…Αξιζει να αναφερω οτι οσοι φιλοι-γνωστοι τα ειδαν στον υπολογιστη μου εγιναν και αυτοι πελατες στα παλικαρακια-προγραμματιστες που γνωριζω για να φτιαξουν και αυτοι τα δικα τους.Μονο που μου απαντας και εισαι 20ετη στον χωρο δειχνει ανθρωπο ευσυνειδητο και αναγνωρισμενο στην αγορα.Το ελευθερο λογισμικο δεν ειναι εχθρος των προγραμματιστων ουτε θα τους ακυρωσει.Τα δικτυα-οι servers-αυτοματισμοι δεν μπορουν… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.