Microsoft Surface small με οθόνη 8 ιντσών ανακοινώνεται στη Νέα Υόρκη;

H Microsoft απέστειλε προσκλήσεις για ένα ένα event που θα έχει σχέση με τα Surface tablets και θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαίου στη Νέα Υόρκη. Στην πρόσκληση αναγράφεται η λέξη “small” και όλοι συζητάνε το ενδεχόμενο παρουσίασης ενός νέου μοντέλου με οθόνη 8 ιντσών και επεξεργαστή Qualcomm.

Microsoft Surface event New York, Microsoft Surface small με οθόνη 8 ιντσών ανακοινώνεται στη Νέα Υόρκη;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
konstantine73

win RT δηλαδή…..πφφφφφ……ακυρο από μενα…..ακομη επιμενει αφου βλεπει ότι δεν τις βγαινει…

Ζήσης Βαγγελός

Δεν έχω δοκιμάσει Surface. Είμαι περίεργος να δω τι και πως. Πάντως μου φαίνονται ποιοτικά και κομψά. Κώστα θέλουμε ένα Hands On!

Makis

Σωστός ο konstantine73…άσε που όπως έλεγε και ο Κώστας για το encore στις 8 ίντσες με win δε βλέπεις τίποτε…

Junkermann

Τα Windows RT 8.1 (το WinRT είναι άλλο πράγμα) είναι η έκδοση των Windows 8.1 για ARM επεξεργαστές/πλατφόρμες.

Έχετε μπερδέψει τα tablet (iPad, Ανδρόιντ, Windows RT 8.1) με τα tablet PC (Windows 8.1)

Τα πρώτα τρία απευθύνονται στο 99% των ιδιωτών που θέλουν ίντερνετ, e-mail, facebook, twitter και social media γενικά, μουσική, ταινίες, διάφορες εφαρμογές και φυσικά παιχνίδια.

Το δεύτερο απευθύνεται, σε όσους θέλουν όλα τα παραπάνω και για κάποιο λόγο θέλουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές, επαγγελματικές ή μη, που δεν βρίσκονται στο Windows Store, ούτε φυσικά και στα άλλα «μαγαζιά». Γιατί κάποιος να θέλει ταμπλέτα με Windows 8, αντί με Windows RT 8, δεν το έχω καταλάβει. Εάν είστε όλοι εδώ μέσα προγραμματιστές, πωλητές και θέλετε να δουλεύετε την legacy εφαρμογή της εταιρίας, πάω πάσο.

_Junkermann

cmvr

Κρίμα που θα έχει arm και rt. Έχω το Toshiba encore και με τα full windows δεν κοιτώ ποτέ ξανά λύσεις με android και ios. Έχεις ένα φουλ pc με απόδοση παλαιού i3.

Όσο για αυτό με την μικρή οθόνη σε desktop mode είναι παραμύθια. Βάζοντας τα fonts στο 120% βλέπεις χωρίς κούραση και όπου και να είσαι με το bt ποντίκι και πληκτρολόγιο δουλεύεις αρχοντικά. Ακόμη καλύτερα εάν βρεις και εξωτερική οθόνη – TV να συνδεθείς. Μπορεί επάξια να αντικαταστήσει ένα υπολογιστή που χρησιμοποιήται για νορμάλ χρήση.

Απλά η Microsoft πρέπει να φτιάξει ένα 8αρι τούμπανο με 64bit windows στις 8.5″ χωρίς να μεγαλώσει το μέγεθος με δυνατότητα ταυτόχρονης φόρτισης και χρήσης USB συσκευών και να δεις τι χαμός θα γίνει.

Τα άλλα λειτουργικά προσπαθούν να φτιάξουν εφαρμογές που προσπαθούν να αντιγράψουν λειτουργίες των desktop λειτουργικών ενώ εδώ έχεις the real thing. Δεν κοιτώ ποτέ πίσω σε άλλο λειτουργικό για tablet όσο και εάν ήμουν διστακτικός στην αρχή.

Makis

@ Junkermann λέει:
Τρίτη, 6 Μαΐου 2014 στις 11:58

Δεν είμαστε προγραμματιστές αλλά με RT δεν μπορείς να κατεβάσεις προγράμματα από websites, το itunes, ας πούμε. Μπορείς μόνο από third parties και αυτά μέσω του windows store. Εγώ τουλάχιστον αυτό ξέρω.

konstantine73

@Junkermann…..

WinRT και WinRT8.1 είναι το ιδιο πραγμα….η εκδοση των windows για arm socs….
Για τα υπολοιπα που λες παιζει να εισαι ο μοναδικος (στα ελληνικα φορουμ που μπαινω) που βρισκει τα RT οκ…..
Προσεξε τωρα…..εχω το asus t100 που συνδιαζει και τους 2 κοσμους και πραγματικα είμαι παρα πολύ ευχαριστημένος. Δεν θα επαιρνα όμως με τιποτε μια arm win ταμπλετα όταν μπορω να εχω και τα x86 windows. Ετσι ναι είναι μια χαρα …..

Junkermann

τα βασικά:

Το WinRT (Windows Runtime) είναι το νέο API, το οποίο «συναντάμε» στα Windows 8, στα Windows RT 8 και στα Windows Phone 8. Και στα x86 (intel) και στα ARM. Παντού, τα πάντα όλα.

για μελέτη:
https://tirania.org/blog/archive/2011/Sep-15.html
https://arstechnica.com/features/2012/10/windows-8-and-winrt-everything-old-is-new-again/
https://en.wikipedia.org/wiki/Windows_Runtime

Το Windows RT 8 είναι λειτουργικό σύστημα, μια ειδική έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 8 για φορητούς (mobile) επεξεργαστές.

Χρησιμοποιούμε φορητές (mobile) συσκευές Windows (τηλέφωνα, ταμπλέτες) και σκεφτόμαστε ακόμα με την λογική των tower, των desktop και των laptop.

Όλες αυτές οι εφαρμογές είναι «legacy», δεν έχουν γραφτεί για μικρές οθόνες ούτε υποστηρίζουν σωστά την αφή (touch), Αφορούν επαγγελματίες, hardcore gamers, φοιτητές και πολλούς άλλους φυσικά, όχι όμως το «απλό» κοινό των home users που αγοράζει Ανδρόιντ και iPad.

Αντί να μιλάμε και να προτείνουμε νέες Apps/Εφαρμογές, «τρέχουμε» x86/x64 σαχλαμάρες και μετά μας φταίει που είναι «μικρό» το Windows Store.

Εάν αυτό δεν είναι μαζοχισμός, τότε τι είναι;

_Junkermann

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.