Microsoft Surface Pro με Windows 8, Τιμές και διαθεσιμότητα στην Αμερική

Εδώ και ένα μήνα το Microsoft Surface με επεξεργαστή ARM και Windows 8 RT κυκλοφορεί στην αγορά Αμερική, Γαλλία και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα από το νέο έτος). Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι το ενδιαφέρον του κόσμου για την ταμπλέτα της Microsoft (δεν μου αρέσει η λέξη ταμπλέτα, αλλά εδώ ταίριαζε) είναι χλιαρό και αν αναγκαστεί η εταιρεία να ρίξει την τιμή του θα έχει πρόβλημα με τους κατασκευαστές υπολογιστών που πουλάνε και αυτοί Windows 8 tablets.

Σήμερα η Microsoft ανακοίνωσε τις τιμές των μοντέλων με επεξεργαστές Intel Core i5 και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 8 Pro ικανά να τρέξουν εφαρμογές των Windows 7. Πρόκειται δηλαδή όχι για απλά tablets (όπως το Surface με windows 8 RT) που καταναλώνουν εφαρμογές, αλλά για πλήρης υπολογιστές.
• Microsoft Surface Pro 64GB: 899 δολάρια Αμερικής
• Microsoft Surface Pro 128GB: $999 δολάρια Αμερικής

Οι παραπάνω τιμές είναι μαζί με πενάκι τεχνολογίας Palm Block ενώ το κάλλυμα-πληκτρολόγιο Touch Cover θα πρέπει να το προμηθευτείτε ξεχωριστά. Τα δύο νέα μοντέλα Surface θα κυκλοφορήσουν αρχικά στην Αμερική μέσα στον Ιανουάριο και διαθέτουν οθόνη 10.6 ιντσών με ανάλυση Full HD 1920×1080 pixels, θύρα USB 3.0 κανονικού μεγέθους και έξοδο Mini DisplayPort.

, Microsoft Surface Pro με Windows 8, Τιμές και διαθεσιμότητα στην Αμερική

, Microsoft Surface Pro με Windows 8, Τιμές και διαθεσιμότητα στην Αμερική

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Goodys

Δηλαδή στην Ελλάδα ένα χιλιάρικο το 64 !!! Μάλιστα μετά τις πατάτες με τα win8 και το κλειδώματα τους τώρα αυτό άντε και καλά σαράντα εκεί στη MS μου θέλατε να ασχοληθείτε και με τα Tablets τρομάρα σας, άντε βγάλτε κανένα Tablet – παιχνιδομηχανή γιατί δεν το σώζετε με τίποτα ! όσο για το πενάκι να το βάλετε στη θήκη του 😉

ΥΓ. Αν θέλετε να με ακούσετε όσοι ενδιαφέρεστε και θέλετε win 8 μην βιαστείτε να το αγοράσετε με τέτοια τιμή μέχρι το Πάσχα ο ανταγωνισμός (Samsung,Assus, LG κτλ) θα το έχει ξεσκίσει και θα κλαίτε τα λεφτουδάκια σας, αφήστε το να περπατήσει (ή μάλλον να μπουσουλήσει) λίγο στην αγορά να δείτε πώς θα τα πάει!

karkavelas

Εμενα πάντως δεν με χαλάει καθόλου.
Όσο για την τιμή,πλέων το βρίσκεις και φθηνότερα με τόσες εναλλακτικές που υπάρχουν.

tolkιen

Η τιμη ηταν πανω κατω αναμενομενη για το Surface Pro. Το θεμα ειναι οτι θα κραταει μονο 4 ωρες. Ειναι σαν να “νομιζεις” οτι παιρνεις tablet αλλα ειναι με αποδοση laptop ( με οτι συνεπαγετε ο ορος laptop). Κaλημερα guys.

Goodys

4 ώρες ;;;; Ούτε για πλάκα Ipad 4 και τα μυαλά στα κάγκελα 🙂 Άντε περαστικά MS άπατο θα πάει κι αυτό σαν το RT :)))))

tolkιen

@Goodys Επειδη σε βλεπω παθιαστηκες 🙂 μην συγκρινεις ενα ipad (εχει arm) με Surface Pro (intel cpu). Το Surface Pro ειναι FULL OS και οχι πετσοκομμενο OS. Απλα στην τελικη να μην εβαζε η microsoft i5 επεξεργαστη και να εβαζε τους καινουριους Atom απλα με περισσοτερη ram. Οι οποιοι κρατανε πολλες ωρες. Ελεγα να το αγορασω αλλα μαλλον θα περιμενω να δω τι θα γινει. Παντως το Surface RT που το εχω κραταει ανετα 8 – 9 ωρες. Απλα πιστευω οτι δεν μπορει η Microsoft να χτυπησει στα ισια την apple ή την google αν δεν κανει επιθεση τιμων. Μπορει να ανεβαζει ποσοστα σε windows 8 και windows phone 8 αλλα τα WP8 δεν ειναι φτηνα (γι αυτο δεν ανεβαζει και γρηγορα ποσοστα κιολας). Καλα για τιμες Ελλαδα δεν θα μιλησω πόσο στοκοι ειναι. 🙂

Goodys

@tolkien
Συμφωνώ σε όλα!

Για πες μου εσύ που έχεις RT το online market της MS τι λέει πλησιάζει καθόλου το Appstore ή έστω το Google Play ? Από τιμές και free πως πάει ?

karkavelas

@goodys
Όλα έχουν μια αρχή,δεν νομίζω πως το appstore όταν ξεκίνησε είχε 600.000 εφαρμογές.
Ο καιρός θα το δείξει αν είναι καλό ή όχι.Δεν χρειάζεται να τρελενομαστε.
Φιλικά πάντα.

tolkιen

@Goodys ρε συ εννοειτε με την καμμια δεν φτανει ακομη apple or google σε apps. Απλα μην ξεχνας δεν εχει καιρο το windows 8 store. Εχει παρα πολλα καλα free ανακατεμενα με πολλα αλλα free σκουπιδια θα ελεγα. Paid εφαρμογες και games εχει αλλα οχι σαν το ποσοστο που εχω αγορασει απο store της apple (ipad 3) , αλλα καθημερινα προσθετουν μπολικα apps.
Εμενα απλα δεν μου αρεσει καθολου το menu του windows 8 store. Μετριοτατο.
Τα windows RT θα πανε καλα μονο αν ανεβει γρηγορα η ποιοτητα και ποσοτητα των apps.
Απο τιμες που με ρωτας θα σου πω σε αντιστοιχια με το mac app store. Ειναι λιγο ποιο φτηνο το windows 8 store. Μην περιμενεις σαν το ipad τιμες εννοειτε και αυτο γιατι αγοραζεις μια εφαρμογη ή ενα game πχ το παιχνιδι angry birds και το εγκαθιστας παντου (desktop, laptop,tablet). 🙂

Goodys

Χμμ για τις τιμές δε θα συμφωνήσω μαζί σου πάνω κάτω ίδιες με τα άλλα τις βλέπω(https://www.windowsphone.com/en-us/store/xbox-games/action-adventure/actionandadventure) αλλά σε ότι αφορά την ποικιλία όντως είναι πολύ πίσω αλλά ακόμη είναι πολύ νωρίς ο χρόνος θα δείξει

tolkιen

@Goodys Για windows phone τιμες μου δειχνεις. ???? λαθος.

tolkιen

Παραπανω σου μιλαω τοση ωρα για desktop, laptop,tablet (στο εγραψα κιολας). Και εσυ μου λες τωρα windows phone. 🙂
Μαλλον μπερδευτηκες.
Οι τιμες σε windows phone απο την αλλη ειναι πανω κατω ιδιες.

Teodore88

Περα απο την αυτονομια του, εχει και αλλα μεγαλα μειωνεκτηματα, οπως το βαρος και το παχος…

Γτ εχουμε το κομπλεξ να υποτιμαμαι παντα τα ARM Λειτουργικα?? δλδ τι περισσοτερο εχουν τα Pro σε σχεση με τα RT?? σε ποιον τομεα θα μας διευκοληνουν?? το Surface RT κατεμε ειναι καλυτερη συσκευη! Αν ειχε την οθονη του Pro, θα πηγαινε πιο ψηλα απο iPad 4 και Nexus 10…

tolkιen

Τι λες Teodore88? Εννοειτε μιλαω για tablet. Οι ARM εννοειτε ειναι κατωτεροι απο υλοποιησεις πχ της Intel και αυτο εχει σαν αποτελεσμα arm=πολυ λεπτες συσκευες με μεγαλη αυτονομια αλλα με καμια συμβατοτητα με οτι ξεραμε (πχ μιλαω για windows). Και αν θες ενα tablet να μπορει να παραμετροποιηθει οπως θες, να κατεβαζεις οτι θες, να τρεχεις οτι θες περα απο την καθε εταιρια που θελει να πλασαρει το δικο της market η microsoft με τα windows 8 pro ειναι μονοδρομος. Παντα μιλαω για την FULL εκδοση των windows 8. Απο την στιγμη που βγηκαν windows 8 tablet x86 αν παιξει σωστα η microsoft μπορει να παει τελεια αλλα μπα δεν το κοβω. Πολλα λαθη. Ειτε απο μερια την microsoft ειτε απο εταιριες intel που δεν μπορουν να υλοποιησουν καποιον νεο επεξεργαστη λιγοτερης καταναλωσης. πχ θα μπορουσαν να βγαλουν τους καινουριους intel atom ισως λιγο περισσοτερο ισχυρους. Να τους κανουν και με υποστηριξει 4gb ram και οχι μονο μεχρι 2gb ram. Ενα tablet δεν ειναι ποια μπαινω facebook, βλεπω καμια σελιδα, παιζω κανα παιχνιδακι. Αυτο ισχυε πριν κανα 2 χρονια. Και για να μην πεις οτι σνομπαρω τους arm εχω και ipad 3 και surface rt , asus trannsformer prime και… Συνέχεια »

Teodore88

Θα διαφωνισω λιγο… Οι ARM, περα απο το προβαδισμα τους στο μεγεθος και στην καταναλωση, ειναι πιο αποδοτικοι, δηλαδη, ανα watt επεξεργαζονται περισσοτερα flops! Οι ARM ειναι το μελλον, γι αυτο η ΜΣ εκανε στροφη προς τους ARM και δεν εμεινε μονο στους x86…

Οσον αφορα το Surface Pro, τι φορητοτητα εχει στα 950 γραμμαρια και στα 13.5 cm παχος?!?! 10 λεπτα θα το κρατας και μετα θα τρεχεις στον ορθοπεδικο με τενοντιτιδα! Εδω τα 650 του iPad μας φαινονται πολλα…

Τα ταμπλετς και τα ζμαρτφοουνς ειναι για αναγνωση πληροφοριων, αν θες να παραξεις την πληροφορια, θα το κανεις πολυ ευκολοτερα στις 15 ιντσες του λαπτοπ ή στις 23 ιντσες ενος σταθερου…

Δικη μ αποψη βεβαια, και φιλικα παντα 🙂

tolkιen

Απλα το σχολιο σου ηταν Τελειο. Ακομη γελαω. (10 λεπτα θα το κρατας και μετα θα τρεχεις στον ορθοπεδικο με τενοντιτιδα!).
Πιθανον παντως να ειναι το μελλον οπως λες οι ARM γιατι η intel δεν μπορει να υλοποιηση κατι καλο απ οτι φαινεται. Bye guys.

Ativ

@Teodore88 ελενξε λιγο αυτα που γραφεις,περι περισσοτερα flops ανα watt,γιατι δε βγαινει με βαση τα μαθηματικα!
Φιλικα,παντα!

quad core snapdragon s4(krait) 4watt=0,5 GFLOPS!
Ivy bridge i5-3427U(Surface Pro) 17watt=33 GFLOPS!

Jim

Μετα απο ολο το αστειο συγκρισης με το iPad ας πουμε μερικα πραγματα: 1) Αν συγκρινεις τις δυνατοτητες ενος intel i5 με τον A6X. Μαλλον κανεις λαθος….. H intel ειναι μακραν καλυτερη. 2) Αν συγκρινεις Full OS (Windows 8) με Tablet OS (iOS 6) Παλι κανεις λαθος….. Οι δυνατοτητες σε Software ειναι πολυ περισσοτερες με Windows 8. 3) Αν παρεις το Surface Pro σαν ταμπλετα για τον καναπε επισης κανεις λαθος…. Τα 900γρ για χρηση μονο Facebook & Angry Birds ειναι πολλα. 4) Το Surface Pro δεν ειναι Tablet! Το Surface Pro ειναι ενα hybid Ultrabook. Ειναι ισως το πιο ελαφρυ Ultrabοοκ και εχει επιπλεον οθονη αφης Full HD οθονη με Digitizer αλλα μικροτερη αυτονομια (κατα 30%) σε σχεση με τα Ultrabook μεχρι σημερα. Στα αρνητικα θα προσεθετα την μη δυνατοτητα αλλαγης SSD & Μπαταριας. Ας συγκρινετε λοιπον το Surface Pro με Ultrabook και οχι Gadget των 500€+ Απο εκει και περα αποτελει κατα την γνωμη μου μια εξαιρετικη επιλογη για οσους θελουν φορητοτητα & εργασια σε μια συσκευη. Μοναδικο ερωτηματικο ειναι αν οι 10,6″ ειναι αρκετες για να δουλεψεις ξεκουραστα και αν το Surface Pro ειναι βολικο. Αυτο ειναι κατι που μπορουν να το απαντησουν μονο οι κατοχοι της… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.