Microsoft Surface, Η οθόνη του είναι καλύτερη για διάβασμα από αυτή του iPad;

Υπεύθυνος του τμήματος εφαρμοσμένων επιστημών της Microsoft δηλώνει ότι παρόλο που τα 1366×768 pixels της οθόνης του Microsoft Surface μπορεί να φαίνεται ότι υπολείπονται κατά πολύ των 2048×1536 pixels της οθόνης Retina του iPad όμως σε καθημερινή χρήση, μπορεί και να είναι καλύτερα τα λιγότερα pixels για το ανθρώπινο μάτι.

Η οθόνη υψηλής ανάλυσης του iPad, σύμφωνα με το σκεπτικό του Stevie Bathich (Microsoft’s Applied Sciences Department Manager) δεν ενδείκνυται για εφαρμογές ανάγνωσης κειμένου όσο στην οθόνη του Surface. Όλη η υπόθεση κρίνεται στο ότι η οθόνη υψηλής ανάλυσης μειώνει το contrast, στοιχείο που θεωρείται σημαντικό στο διαχωρισμό των pixels και μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα τη δυσκολία στην ανάγνωση περισσότερων στοιχείων στην οθόνη σε πολύ υψηλή ανάλυση.

, Microsoft Surface, Η οθόνη του είναι καλύτερη για διάβασμα από αυτή του iPad;

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
azriel84

Πλάκα μας κάνει…

Merkouris

Κλασικά δεν θέλει να παραδεχτεί ότι η apple έχει ένα καλύτερο tablet από to surface….

spyros

Εννοεις καλυτερη αναλυση γιατι το surface ειναι καλυτερο

makis88

Καλύτερο σε τί? Ένα iphone με 10άρα οθόνη είναι. Αν είχε το desktop OS θα μπορούσαν τουλάχιστον να συγκριθούν.

Merkouris

@spyros Ναι εννοείτε !!!

azriel84

Θα φανεί από τα apps που θα βγουν για το Surface ποιο είναι το καλύτερο. Γιατί μην ξεχνάτε, μόνο το ακριβό Surface με τους x86 επεξεργαστές θα τρέχει ότι τρέχουν και τα κανονικά Windows…το μικρό με τους ARM όχι.

@Κωστας

Αυτα ειναι μαλακιες…. Αν κανει κατι ιδιαιτερο το I-pad αυτο ειναι η οθονη… Πιστευω στο surface αλλα οταν αρχιζει να λεει τετοιες *&^%$ η Microsoft, και το κανει συχνα τελειταια, πεφτει στα ματια μου λες και ειναι καμια μικρη εταιρια… Ας βγαλει μια καλη τιμολογηση και ας τα στηριξει οπως πρεπει και θα πανε μια χαρα….

makis88

Το x86 έχει fullHD οθόνη αν θυμάμαι καλά. όπως και να έχει μόνο που θα έχει usb θα συνοδεύεται με το πληκτρολόγιο – θήκη, υποδοχή για sd και windows 8 αντι για ios + μεγαλύτερη χωρητικότητα στο πακέτο για μένα είναι καλύτερο. Στην apple είναι λες και δεν έχουν τίποτα άλλο να δώσουν και ανεβάζουν συνέχεια την ανάλυση, για 10 ιντσουλες οθόνη μιλάμε όχι για 42άρα. Ακόμα θυμάμαι την πρώτη φορά που είδα το νέο ipad δίπλα διπλα με το ipad2 και η διαφορά τους ήταν πρακτικά ανύπαρκτη στο μάτι. Τα νουμεράκια απο ένα σημείο και μετά είναι μαρκετινγκ καθαρά για να δημιουργήσουν ανάγκες όπως το fullHD σε 5ίντσες στο κινητό! Λες και θα καταλάβει κανεις διαφορά απο τα 330ppi στα 450 κοκ.

tolkιen

Ο spyros και ο makis88 τα ειπαν ολα. Γιατι δεν ξεκολλατε ποια απο ios και android αφου τα windows 8 ειναι το καλυτερο λειτουργικο και τελειο για touch συσκευες? Απλα για μενα η εκδοση με intel ειναι καλη. Οχι η RT.

Goodys

Μάλιστα είναι καλύτερο επειδη έχει μικρότερη ανάλυση!!!! Οοοοοοοοκκκκκκκκ

Για να τελειώνουμε το Surfice με τα RT ειναι μάπα και κάκιστη αγορα αυτο που αξίζει ειναι η έκδοση με τα windows pro αρκεί η micro να μη μας ζητήσει τη μάνα της και τον πατέρα της!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad: Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

Τα νέα μοντέλα iPad Pro της Apple με οθόνες OLED πιθανότατα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες τον Απρίλιο.

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad έρχονται τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air «περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο», σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Smartphones Apple iPad iPhone

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.