Microsoft Surface tablet, Πιο αναλυτικά

Νωρίς τα ξημερώματα ανακοινώθηκε το Microsoft Surface με λειτουργικό σύστημα Windows 8 βάζοντας φωτιά στην κατηγορία των tablet και θολώνοντας τα όρια που αυτά μπορούν να χαρακτηριστούν ως ultrabook. To Microsoft Surface είναι και tablet με οθόνη 10.6 ιντσών και ultrabook με το αξεσουάρ πληκτρολόγιο.

Στο επίσημο δελτίο τύπου, η Microsoft ονομάζει τα tablet Surface, ως “PC” και αυτό έχει το ενδιαφέρον του!

, Microsoft Surface tablet, Πιο αναλυτικά

Οθόνη
Η οθόνη των Microsoft Surface έχει διαγώνιο 10.6 ίντσες, είναι τεχνολογίας LCD με μεγάλη γωνία θέασης (IPS?) και έχει διαφορετική ανάλυση για το κάθε μοντέλο. Για το μοντέλο με τα Windows RT έχει ανάλυση 1366×768 pixels ενώ για το μοντέλο με τα Windows 8 Pro είναι Full HD (1920×1080 pixels).

Υποδοχές σύνδεσης
Από πλευράς υποδοχών το μοντέλο Microsoft Surface με Windows RT έχει full size USB 2.0, micro SD και micro HD έξοδο video ενώ το “μεγάλο” Microsoft Surface με Windows 8 Pro διαθέτει full size USB 3.0, γρήγορη micro SDXC και έξοδο video mini Display port.

VaporMg
Το σασί του Microsoft Surface είναι από μαγνήσιο και ονομάζεται VaporMg προσφέροντας αντιχαρακτική προστασίακαι ευχάριστη αίσθηση στην αφή. Το σασί έχει ενσωματωμένη μια βάση στήριξης για να στέκεται όρθιο η οποία “εξαφανίζεται” μέσα στη συσεκυή όταν δεν χρησιμοποιείται. Το συνολικό πάχος του μοντέλου Windows RT είναι 9.3 χλστ. και το βάρος 676 γρ. και του μοντέλου Windows 8 Pro είναι 13.2 χλστ. και βάρος 903 γρ.

Touch Cover
Το κάλυμα-προστασία της οθόνης με το ενσωματωμένο πληκτρολόγιο ονομάζεται Touch Cover και θα διατεθεί σε δύο τύπους έναν με πλήκτρα “αφής” και πάχος 3 χλστ. και έναν με κανονικά πλήκτρα και πάχος 5 χλστ. Επίσης θα διατίθεται σε πέντε διαφορετικά χρώματα, γαλάζιο, ροζ, λευκό, μαύρο και κόκκινο.

Διαθεσιμότητα – Τιμή
Τα tablet Microsoft Surface αναμένεται να κυκλοφορήσουν τον χειμώνα την περίοδο που θα διατεθεί και η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 8. Πρώτα θα κυκλοφορήσει το εισαγωγικό μοντέλο με τον επεξεργαστή ARM (NVIDIA Tegra 3?) και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows RT (light εκδοχή των Windows 8) και μετά από 3 μήνες θα κυκλοφορήσει το τουμπανάκι με τον Intel Core i5 και την πλήρη έκδοση Windows 8 Pro. Οπότε καλά Χριστούγεννα. Οι τιμές και των δύο μοντέλων θα ανακοινωθούν όσο πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας τους και θα εξαρτηθεί από τον κατασκευαστή τους.

Microsoft Surface με Windows RT
Επεξεργαστής: ARM (NVIDIA Tegra 3?)
Οθόνη: 10.6 ιντσών, 16:9, 1366×768 pixels
Υποδοχές: microSD, USB 2.0, micro HD video out
Dual WiFi antenna
Κάμερα: Ναι
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB/ 64GB
Πάχος: 9.3 χλστ.
Βάρος: 676 γρ.

Microsoft Surface με Windows 8 Pro
Επεξεργαστής: Intel Core i5
Οθόνη: 10.6 ιντσών, 16:9, 1920×1080 pixels
Υποδοχές: microSDXC, USB 3.0, mini DisplayPort video out
Dual WiFi antenna
Κάμερα: Ναι
Ενσωματωμένη μνήμη: 64GB/ 128GB
Πάχος: 13.3 χλστ.
Βάρος: 903 γρ.

, Microsoft Surface tablet, Πιο αναλυτικά

, Microsoft Surface tablet, Πιο αναλυτικά

Το πληκτρολόγιο με τα πλήκτρα “αφής”.
, Microsoft Surface tablet, Πιο αναλυτικά

Το πληκτρολόγιο με τα “κανονικά” πλήκτρα.
, Microsoft Surface tablet, Πιο αναλυτικά

, Microsoft Surface tablet, Πιο αναλυτικά

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

45 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stavrakas

WoW

antonis

το μονο αρνητικο ειναι το παχος-βαρος.. μην ξεχναμε ταμπλετ ειναι.. κοντα ενα κιλο(το προ).. μπρατσα θα κανουμε.. κατα ταλλα σουπερ………

Δημητρης

Τί Έπος είναι αυτό;Τουμπανέιρο…Αυτό δεν είναι Tablet αλλά Gaming Pc…Με βλέπω να το τσιμπάω και να παίζω Diablo στη δουλειά…Χεχεχε…

sammyjim

Wouuuuawwww…..7inch…anybody????

Παναγιώτης Καλ.

Νομίζω ότι με την κατάλληλη τιμή, θα είναι η ταφόπλακα των android tablets for sure. Για τα ipad δεν ξέρω γτ αυτά εκτός των άλλων πουλιούνται κ επειδή είναι της “μοδός”.. ειδικά η έκδοση με i5 θα είναι σκέτος πειρασμός!!

Vasilis

τι είπες τώρα…. καλά αν δεν πάει καλά αυτό τι να πω. Έτσι πρέπει να είναι ένα tablet. Σε σχέση με τα υπάρχοντα tablets, ipad είναι η μέρα με την νύχτα!

Μανώλης

η επιτυχία του θα εξαρτηθεί από τη τιμή του…

Vasilis

Εγω πιστεύω πως είναι ipad killer και οχι Android killer. To Android μπορει να χτυπησει ττιμές τις τάξεως των 150 – 200€ το ipad οχι.

Dimitris

Το είδα χθες το βράδυ. Έπαθα ζημιά! Θεωρούσα ότι αν έχεις ένα
καλό κιν. δε χρειάζεσαι ιδιαίτερα ένα tablet. Με αυτό μας βλέπω να
πουλάμε τα κινητά μας για να το πάρουμε και να μιλάμε με
ταχυδρομικά περιστέρια!!!!!!!

techviewGr (Iphonias)

δεν με συγκινει και πολυ…

kostis

Νομίζω πως έρχεται σιγά σιγά το τέλος της παντοκρατοριας του iPad….

panos13

Μια ερωτηση για να καταλαβω πληρως τι παιζει. Η εκδοση με Windows RT ειναι tablet που παιζει μονο τις εφαρμογες απο το marketplace ενω με windows 8 pro full εκδοση με πληρης υποστιρηξη των εφαρμογων του desktop;

tasos

η αυτοκρατορια αντεπιτιθετε…

Mixalis

Το πληκτρολογιο ειναι ολα τα λεφτα… Μακαρι να αξιωνοταν η apple να εφτιαχνε και για το ipad μας

MANOS

Microsoft Surface Keynote:
https://www.youtube.com/watch?v=jozTK-MqEXQ

Πολύ καλο! Περιμένω να δω και την ταμπλέτα της nokia.
Μου φαίνεται πως τα Χριστούγεννα θα πάρει πόδι το iPad…

md03582

Εντάξει παιδιά σε οποιον δεν αρέσει ειλικρινα πιστεύω οτι ειναι ειτε κακοπροαιρετος ειτε κακογουστος. Ειναι πολυ ομορφα και απο οτι φαινεται κ αρκετα δυνατα σαν μηχανηματα ειδικα το “καλο” μοντελο με τα windows 8 pro. Με μια καλη προσιτη τιμη, τα πανακριβα ultrabooks θα πανε απατα..

@panos13 η εκδοση RT θα λειτουργει σε επξεργαστες τεχνολογιας ARM οπως δηλαδη των smartphones, δεν θα υπάρχει desktop, παρα μονο το metro interface. δεν θα μπορεις να εγκαταστησεις εφαρμογες οπως σε ενα κλασσικο λαπτοπ παρα μονο αυτες απο το marketplace. θα λειτουργει δηλαδή οπως ένα μεγαλο wp με περισσοτερες λειτουργιες ή οπως ένα ταμπλετ android ή ipad, με την ιδια δηλαδή λογική. Η έκδοση windows 8 pro θα τρεχει σε συσκευές οπως τα σημερινα λαπτοπ, ουσιαστικα θα εχεις ενα λαπτοπ κ ενα ταμπλετ μαζι, θα κανεις οτι ακριβως εκανες με το λαπτοπ, θα συμβιωνουν κανονικα κ metro interface (σαν start menu) και desktop και θα μπορεις να εγκαταστησεις οτι κ στα windows 7 στο λαπτοπ. θα εχεις δηλαδη τα καλα του ταμπλετ και του λαπτοπ μαζι (με το αναλογο ομως κοστος..)

MANOS

Από ότι είπαν στο keynote (43:25) τα RT με τον ARM θα τιμολογηθούν όσο τα αντίστοιχα ARM tablet που υπάρχουν τώρα στην αγορά και τα PRO με τον Intel i5 θα τιμολογηθούν όσο τα αντίστοιχο ultrabook.

Alex Sotiros

πολυ ωραια και τα 2!! μπραβο στη microsoft. την τιμουλα να μαθουμε μονο!! εγω παντως πιστευω, αφου ειπε ο Ballmer οτι θα ειναι ανταγωνιστικοι, οι συσκευες θα ερθουν γυρω στα 450-500$ για την RT εκδοση και περιπου 700$ για την 8 Pro. το πρωτο ειναι στιν κατηγορια του iPad και το αλλο ειναι στην κατηγορια των ultrabooks, και τα πιο μικρα ultrabooks θα ερθουν στην αγορα απο 700$ με την νεα γενια. η intel εχει πει οτι θελει να ριξει κ αλλο την τιμη και οτι με επεξεργαστες ivy bridge τα ub θα ξεκινουν απο 699$. για να δουμε…
εγω παντως αρχισα να μαζευω λεφτα απο τωρα!!

Δημος

παει η apple

PaCmAn30

Απίστευτο μηχάνημα… Διαβάζω συχνά ότι στο μέλλον τα ultrabooks θα μοιάζουν με tablets… Ε λοιπόν εγώ πιστεύω ότι έχουμε μπροστά μας το πρώτο από αυτά. Ένα tablet με πραγματικό λειτουργικό, τα Windows 8 και όχι iOS ή Android, το οποίο του βάζεις το πληκτρολόγιο από κάτω και γίνεται ένα κανονικότατο laptop ή ultrabook αν προτιμάτε. Οι επιδόσεις του ίσως δεν φτάνουν αυτές ενός laptop (θα έχει σίγουρα i5 ultra low voltage) αλλά είμαστε στην πρώτη γενιά ακόμη. Το ίδιο ισχύει για το βάρος και το πάχος του, θα μειωθούν αισθητά στην επόμενη γενιά.

Κωνσταντίνος Αθ.

Θα υπάρχει κανονικά desktop στα Win8RT αλλά δεν θα μπορείς να εγκαταστήσεις ότι εφαρμογές θέλεις. Ίσως αυτές από το marketplace που είναι desktop εκδόσεις. Επίσης, στα RT θα υπάρχει εγκατεστημένη έκδοση office home & student.

Το κακό στη όλη υπόθεση: Δεν είναι διαθέσιμα άμεσα 🙁

Dark_Zompie 7

WHAT THE H@LL?!? Τούμπανο! Bye, Bye Apple 🙂

envoi

Κι από τα μοντέλα της computex με CPU arm δόθηκαν τιμές από τους ΟΕΜ από 550-800$ και για τα συστήματα με Intel CPU στα 1000$.Οι τιμές από slashgear,gizmodo,engadget κτο.Τώρα που είδε ο φίλος 450 κ 700 αντίστοιχα;Το Asus ultrabook με την αποσπωμενη οθόνη εχει καλύτερα χαρακτηριστικά από το surface.Προσωπικά περιμένω να δω τις δυνατότητες τους νεξους ταμπλετ ειδικά αν είναι στα 149-199$ και το νέο kindle τον Αύγουστο αν θα έχει ανάλυση επιτέλους 1024χ768 και θα υποστηρίζει σωστά τα PDF για να διαβάζω βιβλία και άρθρα για τη δουλειά σαν άνθρωπος.Το google books άνοιξε και Γερμανία,εδώ;Επίσης η Αμαζόνιο φέρνει την πλατφόρμα της κι εδώ αλλα το fire είναι πλέον αρχαίο.Φίλοι γνώστες των οικονομικών μου λένε για δραχμή από Οκτώβριο.Αν δε βρεις δουλειά έξω θα θες να πουλήσεις ένα νεφρό για να πάρεις το surface το Γενάρη.Θα σκοτώσω το kindle το παλιό για 50€ με άλλα 50 θα πάρω το νέο από ebay άλλα 150€ το ταμπλετ της googleκαι με 200€ σύνολο τελειώσαμε.
Φαντάζομαι διαγωνισμό του techblog τα Χριστούγεννα ” πακέτα χρόνου για κινητή,2-3 μήνες συμβολαίου κινητής ή ίντερνετ κτλ.Μέχρι το Νοέμβρη που θα βγούνε τα win8 η χώρα μας θα έχει αλλάξει φοβερα.Άμα βρω καλύτερη δουλειά στο εξωτερικό θα δούμε.

md03582

@Κωνσταντίνος Αθ. η RT θα εχει desktop?? μακαρι.. καπου ειχα διαβασει οτι δεν θα εχει..

Κωνσταντίνος Αθ.

Αν μπορεί ο Κώστας Βλαχάκης να παραθέσει το λινκ της παρουσίασης (https://www.youtube.com/watch?v=jozTK-MqEXQ) θα δεις ότι αυτό που λέω ισχύει… αν δεν μπορείς να περιμένεις πήγαινε στο 19ο λεπτό…

Solon

To Surface με Windows RT είναι καθατό tablet αλλά αυτό με τα Win Pro 8 δεν νομίζω πως μπορούμε να το πούμε tablet με βάρος 1 κιλό! Προσωπικά απογοητεύτικα γιατί περίμενα ακριβώς την x64 έκδοση του tablet όπου με βάρος γύρω στα 650 θα ήταν αχτύπητο. Μάλλον σε Ultrabook με οθόνη αφής πάει. Η ιδέα για το πληκτρολόγιο πολύ καλή. Πάντως αν τα βάλεται κάτω θα δείτε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο εντυπωσιακά για την Micro όσο φαίνονται. Στην ουσία το Surfase pro8 δεν είναι tablet αλλά ultrabook. Άρα δεν πρόκειτε καν να ακουμπήσει το κοινό του iPad αλλά και όσων θέλουν ένα tablet. Εδώ το Xoom που έχω με 700γρ. και μου φαίνεται βαρύ πόσο μάλλον με 1 κιλό βάρος. Σίγουρα θα πουλήσει αλλά όχι στο κοινό των tablets. Θα καλύψει ποιο πολύ αυτό τον Ultrabook. Άρα το βάρος του ανταγωνισμού πέφτει στα RT. Αλλά παιδιά μιλάμε για ένα καινούριο οικοσύστημα στην ουσία το οποίο αυτή τη στιγμή έχει 0 προγράμματα!!! Εκτός εάν μπορεί να τρέχει και τις εφαρμογές για τα winphones αλλά και πάλι θα πρέπει να προσαρμοστούν. Πολύ καλή κίνηση η διάθεση του Office με τα RT αλλά πόσοι χρησιμοποιούν τα tablets για δουλειά; Εγώ που… Συνέχεια »

Ιωαννης

απλα χιλια χρονια μπροστα αυτο με τον i5 ..εγω θα ελεγα bye bye netbooks και bye bye ipad!

Conx

Εντάξει απλά τρομερό άμα και η τιμή του είναι σε λογικά επίπεδα θα κάνει τρομερές πωλήσεις… 🙂 Τρομερή αντεπίθεση η microsoft…νομίζω πως θα είναι ο αντικαταστάτης του ipad 2 μου 😀

Thanoslam

Αυτό θα κυκλοφορήσει τα Χριστούγεννα. Μετά από τρεις μήνες θα κυκλοφορεί το iPad 4 οπότε κάντε υπομονή.

angelos

Τα σπάει, κακά τα ψέματα. Είδατε τι φτιάχνουν αν θέλουν…, τόσα χρόνια μα*****ν και άφησα την apple και αλώνισαι.

AP

Το είδα χθες το βράδυ και έπαθα τη πλάκα μου… επιτέλους ένα tablet που αξίζει να δώσεις τα λεφτά σου. Τα tablets δεν είναι πλέον παιχνίδια και το Surface δε θα χτυπήσει μόνο το iPad αλλά και τα netbooks/ultrabooks απ’ ότι φαίνεται. Επίσης kudos στους διαφημιστές τους, το διαφημιστικό spot τα σπάει! Περιμένω τιμές…

MANOS

Το παρουσίασαν και στις ειδήσεις της NET πριν καμια ώρα…

nikosm10

Προσωπικά πιστεύω ότι και οι δυο συσκευές της οικογένειας surface θα τα πανε πολύ καλά…..
Το γεγονός ότι αποφασίστηκε να παρουσιαστούν αρκετό καιρο πριν την διάθεση τους έχει να κάνει με δυο λόγους….
1) να δουν τι impact θα έχει στο κόσμο της τεχνολογίας και στο κοινό και βάσει αυτού
2)να το δουν οι devs και να αρχίσουν να ασχολούνται ακόμα περισσότερο με τα win8

GiorgosG

Αυτό το οποίο εντυποσιάζει είναι το πληκτρολόγιο, αν κανει καλές πωλήσεις σίγουρα θα το εφαρμόσει και ι apple. Για μένα το ipad είναι καλύτερο απο το RT. Δεν με εντυποσιασε η ανάλυση ούτε η θυρα usb 2. Οσο αφορά το 8pro είναι ένα μηχάνημα με πολλές υποσχέσεις, σε λογική τιμή θα το αγόραζα αλλα και πάλι το βάρος,παχος και ανάλυση δεν είναι ότι καλύτερο.

A

Επιτέλους! Τέλος πια το πολύ περιοριστικό ιΠαντ…. Ειδα και απο κοντα τα Win 8 και ειναι θεαματικά.
Ελπίζω μόνο στη Νοκια για ενα πιο θεαματικό σχεδιασμό.. λίγο βαρετό αυτό το γκρι..

John

ΤΕΛΕΙΟ!!!Ειναι κατι σαν τον συνδετικο κρικο μεταξυ ultrabooks και tablets!

Voyager13

Φαίνονται πολύ καλά αλλά νομίζω οτι οι περισσότεροι ξεχνάτε κάποια πράγματα. Για όλους αυτούς που βιάστηκαν να θάψουν την Apple και το iPad θέλω να πω οτι το iPad πουλάει απίστευτα , λόγω τιμής , εφαρμογών , ευχρηστίας και εξαιρετικής συνολικά υλοποίησης , τα περί μόδας και μάρκετινγκ τα λένε αυτοι που δεν γνωρίζουν.. Τα windows 8 tablets θα πρέπει να έχουν ανταγωνιστικές τιμές , απρόσκοπτη λειτουργία , εφαρμογές κλπ. Τότε ναι θα είναι σημαντική εναλλακτική , το μονοπώλιο με ενοχλεί και εμένα απλα δεν βιάζομαι.

gtar13

5 ευρω στην ακρη κάθε μέρα για πάρτη του…………..

telas

Όχι ρε π@#στη μου τώρα που πήρα το transformer prime! Αμαν ρε MS ΑΜΑΝ! Τόσο καιρό έκανα υπομονή 🙂

Πάρα πολύ καλό το ταμπλετ – pc, σίγουρα θα δούμε πολύ όμορφες και λειτουργικές συσκευές απ’ όλους τους κατασκευαστές, επιτέλους κάτι πραγματικά χρηστικό.

Αν βγάλουν και καλό stylus για τέτοιες συσκευές όπως βγάζει η wacom θα γίνουν τα απόλυτα εργαλεία για τους επαγγελματίες γραφίστες!!!

Montsalvat

Ολα τα σχολια καλα κ’ωραια. Θεμα μπαταριας δεν ειδα πουθενα!

Νασος

@Montsalvat

Α γεια σου και εγω το ιδιο σκεφτηκα. Η αυτονομια της εκδοσης με τα win8 pro, ποσο καλη θα ειναι αραγε?

SASD

Αν η μπαταρία είναι κάτω από 6 ώρες για να μην πω 8 άπατο θα πάει το Pro επίσης πάντα για το pro μιλάμε (το RT ούτε καν το σκέφτομαι για αγορά) αν κατάλαβα καλά έχει κάρτα γραφικών αυτή της Intel που είναι ενσωματωμένη στον Ι5 και απ ότι είδα στα Benchmarks τρέχει Unreal engin σε ανάλυση 1024 με 22 Fremes per secnd έχω την εντύπωση ότι η κάρτα του New Ipad αποδίδει πολύ καλύτερα επιπλέον τρεις μήνες μετά την κυκλοφορία του RT θα πέσει πάνω στο New New ipad 4.

Με δύο λόγια νομίζω ότι για κάποιους ένα φορητός αυτών των διαστάσεων αν έχει και αξιόλογη αυτονομία θα είναι ένα τέλειο εργαλείο για τη δουλειά τους Ι5 είναι αυτός !!!

Αλλά οι πιο entertaiment users μάλλον θα επιλέξουν το new new new ipad 4 εφόσον το Surface με την κάρτα της Ιντελ μπορεί να τρέξει pc games πενταετίας και πίσω αν συνυπολογίσουμε και το μέγεθος των παιχνιδιών σε σχέση με τη χωρητικότητα της συσκευής (128 GB) μάλλον δεν θα είναι και η καλύτερη επιλογή.

*Φυσικά υπάρχουν και τα θετικά τίτλοι όπως Warcraft 3, C&C generals, Diablo 3 θα τρέχουν νεράκι…

Mi

Το κουμπωμα του πληκτρολογιου το έχουν κλέψει από το smart cover του iPad

Βαρδούσης Θανάσης

H Microsoft θα κάνει τους κατόχους ipad να κλαίνε εμ μαύρο δάκρυ. Καλά δεν μαθαίνουν με τίποτα τα άτομα? Πόσες φορές πρέπει να τους κοροϊδέψει η apple? Να θυμηθούμε τα imac, που δεν αναβαθμίζονταν? Τα iphone/ipad που δεν υποστηρίζουν flash και άρα βίντεο μέσω ιντερνετ? Ή την απόλυτη κοροϊδία με τα άτρωτα απο υιούς Mac? Περαστικά λοιπόν για άλλη μια φορά!

Παναγιωτης

Απο τιμες τι μαθαμε ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.