Microsoft Surface tablets, Αυτές θα είναι οι τιμές τους;

Το tablet Microsoft Surface ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα αφήνοντας ως επί το πλείστον θετικές εντυπώσεις, αυτό που δεν ανακοινώθηκε ήταν η ημερομηνία κυκλοφορίας τους (αναμένονται τους τελευταίους μήνες του έτους;) και η τιμή τους. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η ιστοσελίδα TheNextWeb το μοντέλο με τον Tegra 3 και τα Windows RT θα κοστίζει 599 δολάρια Αμερικής και αυτό με τον Intel Core i5 και τα Windows 8 Pro, 999 δολάρια Αμερικής.

Ερώτημα παραμένει αν το κάλυμα-πληκτρολόγιο θα πωλείται ξεχωριστά ή θα συμπεριλαμβάνεται στην τιμή των Microsoft Surface όποια και αν είναι αυτή.

Microsoft Surface με Windows RT
Επεξεργαστής: NVIDIA Tegra 3
Οθόνη: 10.6 ιντσών, 16:9, 1366×768 pixels
Υποδοχές: microSD, USB 2.0, micro HD video out
Dual WiFi antenna
Κάμερα: Ναι
Ενσωματωμένη μνήμη: 32GB/ 64GB
Πάχος: 9.3 χλστ.
Βάρος: 676 γρ.

Microsoft Surface με Windows 8 Pro
Επεξεργαστής: Intel Core i5
Οθόνη: 10.6 ιντσών, 16:9, 1920×1080 pixels
Υποδοχές: microSDXC, USB 3.0, mini DisplayPort video out
Dual WiFi antenna
Κάμερα: Ναι
Ενσωματωμένη μνήμη: 64GB/ 128GB
Πάχος: 13.3 χλστ.
Βάρος: 903 γρ.

, Microsoft Surface tablets, Αυτές θα είναι οι τιμές τους;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ισίδωρος

Ξεχωριστά θα έρχεται. Αφού έχει να διαλέξεις το χρώμα. Έτσι βγάζουν λεφτά κιόλας. Κανείς δεν θα το αγοράσει αν είναι μέσα.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

εγω θα παω για το pro για να κανω δουλιτσα, εχω αρκετα legacy programs που θελω

και εγω λεω πως θα ειναι ξεχωριστα αφου περα απο το χρωμα που λεει ο ισιδωρος υπαρχουν δυο ειδων καλυματα, το touch cover με πληκτρα αφης και το type cover με πιεζομενα πληκτρα

Anastasios-Antonios Toulkeridis

να ενα βιντεακι των covers https://youtu.be/WtoIoVsH9NE

alextrela

Μεχρι να κυκλοφορησει θα εχουν βγει μια ντουζινα tablet pc και με arm και χ86 αρχιτεκτονικη για ολα τα γουστα με ποικιλια σε χαρακτηριστικα και σε καθε περιπτωση το χερι βαθια στη τζεπη,λογικο εν μερει ειδικα για αυτα με την full windows 8 εκδοση.
Υπομονη ερχεται τσουναμι παρουσιασεων απο απαντες τους κατασκευαστες.
Ορεξη να εχουμε.

Apo_delirium

Δεν ξερω για εσας αλλα κατ ‘εμε το πληκτρολογιο μου φαινεται πολύ αβολο σε θέμα χειρισμου οχι μεταφορας…

Παντελής

τα 599 $ είναι πολλά για να κοντράρει τον ανταγωνισμό από 400-500 € θα ήταν πολύ καλή τιμή και αν έβγαινε και κανένα μοντέλο με snapdragon S4 για να μειώσουν το κόστος..
θα δούμε ,πολύ ωραίο concept από τη ms.

alextrela

Φιλε μου οταν το ipad 32gb 3G/wifi κοστιζει 700 ευρω,και το Asus Transformer 300 τα 32 gb 3G/wifi επισης με πληκτρολογιο κοστιζει 600 ευρω τι περιμενεις να κοστιζουν λιγοτερο τα των windows 8 tablet pc.

Θοδωρής Ψάθας

477€ για το “απλό” και 797€ για το δυνατό της παρέας. Εάν είναι αυτές οι τιμές που θα έρθουν στην Ελλάδα (να μην το ξεχνάμε αυτό ;)) Στο 400άρι το “απλό” θα χτύπαγε πάρα πολύ την αγορά. Στα 500 δεν ξέρω … Τώρα για το πιο “business” που με ενδιαφέρει αλλά και με βολεύει καθώς δουλεύω σε βαριά προγράμματα, νομίζω πως τα 800€ είναι πολλά και εξηγούμε: Με 800€ – 900€ μπορείς να πάρεις ένα laptop έτοιμο για όλα με : – 6GB ή 8GB μνήμη – i7 επεξεργαστή στα 2,2GHz και πάνω – σκληρό πάνω από 500GB – οθόνη 15,6″ αλλά και με 600€ – 700€ μπορείς να πάρεις : – 6GB μνήμη – i5 επεξεργαστή στα 2,2GHz και πάνω – σκληρό πάνω από 500GB – οθόνη 15,6″ που και πάλι θα κάνει παπάδες. Βέβαια το διαφορετικό και καινούργιο πάντα το πληρώνουμε παραπάνω. Το δέχομαι. Επίσης εδώ θα πληρώσεις τις διάφορες καινοτομίες του καινούργιου. Με μια τιμή στα 700€ νομίζω πως θα μπορούσε να γίνει το αφεντικό στα laptop / desktop / tablet. Και μην ξεχνάμε, ότι το πληκτρολόγιο (λογικά) δεν θα είναι στην τιμή. Άρα άλλα 50-100€ παραπάνω στην αρχική τιμή δηλαδή 850-900€ (άουτς) Κατά τα άλλα είναι… Συνέχεια »

alextrela

Στο φιλο Θοδωρη απο πανω καλα ολα αυτα που λες οτι με αυτα τα λεφτα αγοραζεις δυνατο laptop μονο που δεν λες οτι θα κουβαλας 2.5 κιλα μαζι σου αρα φορητοτητα μηδεν ουτε και η μπαταρια που δεν θα διαρκει πανω απο 2 ωρες μη τα ξεχναμαι αυτα.
Καπου κερδιζεις καπου χανεις.
Και ο σκυλος χορτατος και η πιτα ολοκληρη δεν γινεται

Κωνσταντίνος Αθ.

@Θοδωρής Ψάθας

Τι σχέση έχει το 15άρι των 3 κιλών χωρίς οθόνη αφής με το Surface?

Απάντηση: μόνο ότι και τα 2 είναι PC. Βάρος (φορητότητα), επεξεργαστής, δίσκος, μέγεθος & ανάλυση οθόνης…

Οπότε δεν μπορείς να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα… είναι διαφορετικά! Και το πιο μικρό πάντα κοστίζει περισσότερο!

alextrela

Για μενα οι τιμες αυτες που ανακοινωθηκαν ειναι λογικες αυτο θελω να πω για αυτα που προσφερουν και παντα τη φορητοτητα την πληρωνεις παραπανω και φορητοτητα δεν μπορεις να πεις οτι σου προσφερει το laptop με τα 2.5-3 κιλα και 2 ωρες αυτονομια.
Στο 1000 θα κανουν τα χ86 και η τιμη τους ειναι λογικη κατα εμε, δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα η ms και η καθε εταιρεια που θα το κατασκευαζει αν θελεις φτηνοτερο χτυπας ipad και android tablet.
Και εν προκειμενου εσυ αρχισες συγκρισεις με τα laptop εντελως ακυρο ουσιαστικα.

Θοδωρής Ψάθας

Πέσατε να με φάτε … :p

Ναι ρε παιδιά, μαζί σας είμαι … απλά δεν τα έγραψα τόσο αναλυτικα 😉

Μακάρι να έρθει σε αυτήν (ή και πιο κάτω) τιμή!

Demis

το μόνο κακό είναι πώς………….. όταν έρθει Ελλάδα
600$=600 ευρώ
1000 $ = 1000 ευρώ
(μην πω λίγα λέω)

τουλάχιστον μέχρι τώρα όλα έτσι ήταν…….

death

Τι λογικό ρε παιδιά??????
Για windows tablet???? 600 Και πολλά θα είναι για το καλύτερο μοντέλο με τέτοια κρίση….
Κι εξάλλου τρέχει windows …. ένα προβληματικό λειτουργικό σύστημα… που κόλλησε και στην παρουσίαση….!!!!!!!!
Μπράβο στη Microsoft!!!! Για πόσο χαζούς μας περνάνε τελικά????
Ευχαριστώ δέν θα πάρω ….. Και γενικά τα tablets είναι πεταμένα χρήματα…..
ΆΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ TABLET ΤΟ IPAD ΕΙΝΑΙ ΚΛΑΣΗΣ ΑΝΩΤΕΡΟ….!!!!!!!!

user

Παιδιά υπολογίστε σωστά:
Microsoft Surface με Windows RT>>600$=473euro+23%ΦΠΑ=581euro και πάνω…
Microsoft Surface με Windows 8 Pro>>1000$=789euro=23%ΦΠΑ=970euro και πάνω…
Ακριβές οι τιμές για τον τελικό καταναλωτή 🙂 Android και πάλι android!

Anastasios-Antonios Toulkeridis

επειδη καποιος εγραψε “ipad και παλι ipad” και καποιος αλλος “android και παλι android” να υπενθυμισω οτι δεν μιλαμε για το αντιστοιχο λειτουγικο της Microsoft εδω (Windows PHONE 8) αλλα για full Windows (Αν γραφατε OSX και Ubuntu αντιστοιχα θα ειχε καποια λογικη)

Γιάννης

το Microsoft Surface με Windows 8 Pro μπορώ να το βάλω δίπλα με το Macbook air. Αφού αν κοστίζει 1000$ και 50-100$ το πληκτρολόγιο τότε πάμε σε τιμές και φορητότητα macbook air.

Από τη στιγμή που η Microsoft πάει να περάσει ένα υβριδικό (tablet με πληκτρολόγιο και ολοκληρωμένο λειτουργικό).
Κοινώς η Microsoft μπαίνει στον ανταγωνισμό με Apple (iPad & macbook air) και με Android (Samsung κλπ).
Καλή επιτυχία της 🙂

Υ.Γ. για τα WP8 τη θεωρώ δεδομένη, να δούμε στα Tablet.

md03582

Αν έρθουν οπως λεει ο φιλος ο Demis στα 600 κ 1000 ευρώ αντίστοιχα (και δυστυχώς μάλλον ετσι θα’ναι) , μου φαινονται πολύ ακριβά..

Vitalogy

Τα λεφτά αυτα είναι πολλα για windows μηχάνημα.όταν αυτο το λειτουργικό έχει τόσα προβλήματα σε desktop μηχανήματα φανταστείτε πως θα είναι σε tablet…οπότε προτιμήστε λάπτοπ καλύτερα

md03582

Εγω παντως με windows 7 και δυο συσκευες windows phone δεν ειχα ποτε κανενα προβλημα. Τα windows 8 κ τα wp 8 φαινονται ακομα καλυτερα, απλα οι τιμες τους μαλλον θα ειναι τσιμπημενες.

Ιωάννης

συγνώμη ρε παιδιά αλλά πραγματικά συζητάμε για τα 600 euro λες και είναι χαρτοπετσέτες?
κολλημένος και γω με την τεχνολογία είμαι, αλλά μην τα ισοπεδώσουμε όλα κι΄ όλας. Και για να μην με κράξετε κι ΄ όλας αν μιλούσαμε πριν κάποια χρόνια που η τεχνολογική εξέλιξη έκανε βήματα
ανα 4-5 χρόνια να το καταλάβω, αλλά σήμερα που οι μεγαλο καρχαρίες εταιρείες όποια και αν είναι παλαιώνει την αγορά σου σε ένα χρόνο (η οποία αποτελεί και το 1/10 του μισθού σου!) και τρανταχτό παράδειγμα στην προκειμένη περίπτωση η εν λόγω εταιρεία που “πέταξε” ένα από τα ποιο ωραία κινητά που έχουν βγεί (lumia 900) με και “καλά” ένα facelift για τα σάλια…..τι να πώ….. και εν τέλει υπάρχουν τόσα ενημερωμένα sites που σου τρίβουν στη μούρη πόσο τελικά αξίζει η κατασκευή μιας τέτοιας συσκευής και πόσο τελικά την αγοράζεις…..καλό βράδυ σε όλους.

tolken

Καλα οποιος πιστευει οτι το ipad 3 ειναι κλασεις καλυτερο ειναι κολλημενος απλα. Το surface ειναι πιστευω οτι καλυτερο εχει παρουσιασει η microsoft μεχρι τωρα. Για μενα αξιζει πολυ αλλα η εκδοση με intel οχι η arm.

Νασος

παιδια το θεμα ειναι να δουμε και απο αυτονομια πως θα τα πηγαινουν, ειδικα η εκδοση με win8 pro

Lefteris

Εσείς που λέτε για τα windows ότι είναι προβληματικό λειτουργικό και ότι κολλάνε,μάλλον δεν έχετε πιάσει στα χέρια σας windows phone… Ασε που στο ΗΥ σας μάλλον έχετε ακόμα τα xp…
Είχα iPhone και το πούλησα για το htc trophy…Απλά δεν συγκρίνονται.
Ουτε κόλληματα ούτε restore κάθε τρεις και λίγο….

George

+ μεταφορικά για να μην ξεχνιόμαστε

Απόστολος

Συγγνώμη ρε παιδιά … Απλά μια παρατήρηση …. Όλοι έχουν φάει την apple ότι αυτά που βγάζει είναι κλεμμένα και τώρα γιατι κανείς δεν βγήκε να πει ότι το δήθεν πληκτρολόγιο είναι όλο ίδιο με το smart cover της apple ….απλά βαλανε τα τάχα μου πλήκτρα αφής για την βγάλουν λάδι …. Δεν ξέρω ρε παιδιά αλλα πάμε απ το κακό στο χειρότερο ! Πάντα φιλικά ..και sorry αν έθιξα τους windows fanboys …. Μην τα βλεπουμε ολα ροδινα … Ας σκεφτομαστε και λιγο το τι ειπαν οι αλλοι για την apple οταν το εβγαλε …Ξανά φιλικά !

Michael

@ Απόστολος Το ακριβώς αντίθετο γίνεται, κανείς δεν έχει κατηγορήσει την Apple για αντιγραφή αφού είναι “πρωτοπόρος” σε όλα. Επίσης δεν βλέπω για πιο λόγο λέγεται smart cover αυτό του iPad αφού στην ουσία δεν κάνει κάτι το έξυπνο εκτός από το να προστατεύει την οθόνη και να λειτουργεί σαν stand, εν αντιθέσει με το smart cover+ keybort του Surface που όπως φάνηκε και από την παρουσίαση δεν είναι καθόλου δήθεν. Πάντα Φιλικά .

Δημητρης

ρε παιδια ολα καλα ειναι. Αναλογα ο καθενας τι προτιμαει και για τη χρηση προοριζει το tablet του. εγω προτιμω το new ipad διοτι εχω ψωνιο με τα panels και θεωρω οτι η αναλυση της retina απλα δεν υπαρχει. επισης θεωρω οτι το app store της apple ειναι το πιο ολοκληρωμενο αυτη τη στιγμη και οτι η απλοτητα χρησης ειναι ενα σημαντικο ατου. ολα τα παραπανω ειναι δικη μου αποψη και τιποτε παραπανω. παντα φιλικα…

SASD

Ωραία εφόσον μάθαμε και τιμές ας τοποθετηθούμε 🙂 Microsoft Surface windows 8 – RT(32GB/ 64GB) – 599$ Προφανώς μιλάμε για την έκδοση των 32GB εφόσον λέει ότι οι τιμές αρχίζουν από. Οπότε το συμπέρασμα είναι ούτε για πλάκα με τα ίδια λεφτά παίρνεις αυτή τη στιγμή ένα Ipad 3 στα 32GB ενώ τότε με λίγη υπομονή 1-2 μήνες μετά την κυκλοφορία του Surface με τα ίδια λεφτά θα παίρνεις το Ipad 4. Προφανώς οι Microsoft νομίζει ότι έχει να κάνει με χαζούς. Με αυτές τις τιμές το tablet της θα πάει άπατο 🙂 Microsoft Surface pro Windows 8 – 999$ ( 64GB) Αυτό μάλιστα μόνο που δεν ξέρουμε μια σημαντική λεπτομέρεια η οποία λέγεται ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ. Αν αυτή προσεγγίζει ή υπερβαίνει τις 10 ώρες του IPAD τότε ναι η Microsoft χτυπάει στα ίσα τον ανταγωνισμό και παρουσιάζει ένα πλήρης PC σε tablet με μοναδικό του πλέον μειονέκτημα την άθλια κάρτα γραφικών που έχει ενσωματωμένη ο I5 και σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέπει να δούμε τίτλους τελευταίας γενιάς προτελευταίας ακόμη και προπρο τελευταίας γενιάς. Με δύο λόγια η πρώτη πρόταση (φθηνό μοντέλο) στην τιμή του επερχόμενου IPAD4 είναι το λιγότερο αστεία. Η δεύτερη πρόταση έχει ενδιαφέρον παρά την τσουχτερή τιμή αλλά… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.