Microsoft, σταματά την κυκλοφορία των Surface tablets; [update]

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έρχονται από την αλυσίδα παραγωγής της Microsoft, η εταιρεία λέγεται ότι θα σταματήσει τη σειρά Surface tablets. Η απόφαση αυτή της Microsoft είναι απόρροια των κακών πωλήσεων του Microsoft Surface Pro 3 οι οποίες είναι πιο χαμηλότερες απ ότι περίμενε η Microsoft.

Update: Απάντηση-δέσμευση της Microsoft για τα Surface Pro.

Η Microsoft είχε βασίσει τις ελπίδες της στο νέο της tablet αλλά οι οθόνες των smartphones που γίνονται όλο και μεγαλύτερες ανταγωνίζονται πολύ σκληρά τα tablets.

Οι δυο προηγούμενες γενιές των Surface λέγεται ότι έφεραν στη Microsoft ζημιές ύψους 1.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τώρα οι προβλέψεις λένε ότι θα αποστείλει λιγότερο από 1 εκατομμύριο Surface Pro 3 το οποίο στόχευε κυρίως σε επαγγελματίες.

Η Microsoft αναμενόταν εδώ και καιρό να κυκλοφορήσει το Microsoft Surface Pro 3 mini αλλά τελικά το ακύρωσε και όπως φαίνεται ακυρώνει και την επόμενη γενιά Surface tablets.

microsoft ακυρώνει τα surface tablets, Microsoft, σταματά την κυκλοφορία των Surface tablets; [update]

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pazzo

κατα την γνώμη μου είναι τρομερό το surface 3. Δεν έχει αντίπαλο γιατί απλά κάνει τα πάντα. αλλα είναι και πανακριβο..

PiXel

Λορένα, για δες κορίτσι μου τις πηγές σου. Το Surface RT λέει ότι θα καταργήσει, όχι το κανονικό Surface… Προσέξτε λίγο τι καταλαβαίνετε όταν διαβάζετε και τι γράφετε…

Junkermann

Πηγή;

_Junkermann

Junkermann

Μιλώντας για Surface,

https://www.youtube.com/watch?v=PlLR9ANGsOo

_Junkermann

Theo

@pazzo Θα συμφωνησω…ειναι πανακριβο. Απλησιαστο θα συμπληρωσω.

Sot11

Υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός και η Microsoft άργησε να μπει στην κατηγορία των tablet όποτε είναι λογικό και επόμενο να συμβεί κάτι τέτοιο!

Κώστας Βλαχάκης

PiXel, Πρόσεχε λιγο το στυλ σου σε παρακαλώ.

Για τα Surface γενικά λένε. Ποιό RT? Υπάρχουν ακόμα RT?

Από εδώ ξεκίνησε όλη η φάση https://www.digitimes.com/news/a20141009PD209.html δεν είναι και το πλέον αξιόπιστο site αλλά η είδηση αναπαράγεται από όλα τα sites σιγά-σιγά και λογικά θα πρέπει να υπάρξει διάψευση από τη Microsoft αν κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

Genesis

είναι πανάκριβο για αυτό πιστεύω σταματάει γιατί ποιος θα δώσει τώρα 1,000+ …άλλα είναι απίστευτο το surface τρομερό αλλά ακριβό πολύ…

obi

Κώστα Βλαχάκη

Ο PiXel μια χαρά εκφράζεται, σε σχέση με το άρθρο που μάλλον πρέπει να κατέβει γιατί η πηγή είναι αφερέγγυα.

Με σημερινή ημερομηνία
https://blog.surface.com/2014/10/surface-commitment-to-business/
η Microsoft τρολάρει την δήθεν είδηση,
λέγοντας πως για το Surface 3 ετοιμάζεται διάδοχο Surface επόμενης γενιάς.
“Businesses can buy with confidence. We are here to stay.
…We hope this post has addressed questions from the business community and we are excited to see how Surface’s presence in the commercial space keeps growing. Thank you for continued feedback and support.

Brian Hall – General Manager, Surface ”

Όντως για τα RT λέγεται ότι θα καταργηθούν, οπότε μάλλον η Λορένα πρέπει να προσέχει τις πηγές της.

ΥΓ: Το Surface είναι το απόλυτο εργαλείο, και για τα specs του αξίζει και με το παραπάνω.

Κώστας Βλαχάκης

obi, O PiXel δεν εκφράζεται μια χαρά προς τον συντάκτη του Techblog και ούτε εσύ τώρα με να υποστηρίζεις αυτό το στυλ, “για δες κορίτσι μου τις πηγές σου”.

Η Λορένα δεν μπορεί “να προσέχει τις πηγές της” γιατι πολύ απλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι δικές της. Μπορεί να προσέχει όμως το τι αναπαράγει και το πως. Γιαυτό έχουμε το ερωτηματικό στον τίτλο μας και το “ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες” μέσα στο άρθρο μας.

Με ημερομηνία 9 Οκτωβρίου είναι και το άρθρο του Digitimes και το blog post απάντηση της Microsoft που μας δίνεις το link. Εδώ εξηγούνται κάποια πράγματα https://www.cnet.com/news/no-microsofts-surface-pro-tablets-arent-dead απλά δεν κάναμε έρευνα ότι έχει ακολουθήσει απάντηση-δέσμευση της Microsoft. Και αυτό γιατι πολύ απλά η εξέλιξη του θέματος έγινε πολύ γρήγορα.

Σε κάθε περίπτωση το ερωτηματικό στον τίλο και το ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μας καλύπτει. Όπως θα μας καλύψει και ένα update μέσα στο post.

H Microsoft δηλώνει πίστη στα Surface Pro και όλοι θα κοιμηθούμε χαρούμενοι! Καλή συνέχεια σε όλους 😉

alexandros

Θα σταματήσει η κυκλοφορία των surface και οχι των surface pro !! https://www.wpcentral.com/new-report-says-microsoft-may-end-production-arm-based-surface-tablets

ironmanmark40

εξοπλισμενα με arm επεξεργαστες, οχι ολα τα surface :
https://www.wpcentral.com/new-report-says-microsoft-may-end-production-arm-based-surface-tablets

Agas

Το Surface Pro είναι εξαιρετικό μηχάνημα. Το μόνο που πρέπει να κάνει η Microsoft είναι να του δώσει αφαιρούμενη μπαταρία (δλδ να αποφεύγονται οι υπερφορτίσεις και να μπορεί να αντικατασταθεί) και να ρίξει την τιμή της σε λογικά επίπεδα. Αυτά.

VasiliS4mini

Εγω πιστεύω πως οι αγοραστές θα γυρίζουν σε Tablet με Windows λειτουργικό μετά από λίγο καιρό που θα βγουν επίσημα τα 10ρια! Πραγματικά ένα tabletακι είτε είναι Surface είτε Lenovo,Samsung, HP κοκ αν είναι με Windows 10 θα φυσάει. Εκεί είναι που θα ανέβει και το μερίδιο στα Lumia. Ίσως καταργήσει το Surface και βγάλει κάτι πιο οικονομικό ίσως πάλι οχι.

X

Το Surface 3 παραμένει πολύ ακριβό το βάρος του είναι ακόμη αρκετά ψιλά (αν και έχει βελτιωθεί σε σχέση με τα προηγούμενα που ήταν απαράδεκτα) και έχει σοβαρό πρόβλημα με την αυτονομία – Better Luck Next Time Ms….Κρίμα όμως γιατί ένα δυνατό Τablet με windows θα το ήθελα πολύ – προς το παρόν θα μείνω με το T100 μου 🙂

nikmour

Πάντως σήμερα που είδα τι Lenovo prο 3 αλλά και το Asus 300chi, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Ms βιάστηκε με το pro3 και δεν περίμενε να βγουν τα νέα chip με 14nm αρχιτεκτονική. Θα ήταν λεπτότερο και θα είχε καλύτερη μπαταρία

nikmour

Επίσης 1 εκατομμύριο δεν είναι άσχημο από την στιγμή που ολόκληρο το τμήμα PC της apple έδωσε αυτό το 3μηνο 5,5 εκατομμύρια

wally

ελάτε να γίνουμε όλοι συντάκτες του techblog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.