Microsoft, Επιδιώκει να μειώσει κάτω από το 50% το μερίδιο του iPad με τα Windows 8

Ακούγεται φιλόδοξο, αλλά δεν θα μπορούσε να κάνει αλλιώς η Microsoft η οποία ετοιμάζεται να λανσάρει τα Windows 8 στην αγορά, τα οποία εννοείται ότι θα εξοπλίζουν πολλά από τα επερχόμενα tablets. Οι πηγές που επικαλείται το DigiTimes λένε ότι είναι έτοιμες για κυκλοφορία περίπου 32 ταμπλέτες με το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, από κατασκευαστές όπως είναι οι Dell, HP και Acer.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Apple είναι κυρίαρχος στην αγορά των ταμπλετών, μιας και της ανήκει περίπου το 62% της αγοράς, κάτι που αντικειμενικά, χτυπιέται δύσκολα. Το 2010 της άνηκε το 87% της αγοράς ταμπλετών, αλλά το ποσοστό έπεσε μετά την παρουσίαση Android μοντέλων από ανταγωνιστές όπως η Samsung. Βέβαια, το ζήτημα περιπλέκεται, εάν στην εξίσωση βάλουμε και τις φήμες που λένε ότι θα κάνει την εμφάνισή του και ένα iPad Mini, με προσιτή τιμή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αυτή θα είναι μία πραγματικά ενδιαφέρουσα χρονιά… Εσείς πιστεύετε ότι θα καταφέρει η Microsoft με τα Windows 8 tablets να μειώσει στο μισό κάτω από το 50% το μερίδιο αγοράς του iPad;

, Microsoft, Επιδιώκει να μειώσει κάτω από το 50% το μερίδιο του iPad με τα Windows 8

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikos

ας τους ξυπνήσει κάποιος..εγώ δεν μπορώ τώρα.είμαι στο techblog τώρα απ το ipad μου.. 😉

Άρης

Ας ξυπνησει εσας καποιος με τα iPad. Εντάξει καλό το iPad αλλά αρκετά “περιορισμένο” με το iOS 5. Αν στα Windows Tables τρεχουν και ολες οι εφαρμογες των windows γενικα τοτε ειναι σιγουρη η επιτυχια τους

vassilis

H microsoft κοιμαται και ονειρευεται!
Επίσης απο iPad.

nikos

vasilis μετρας αλανι μου

Iwolf

xaxaxaxaxa
μετρας αλάνι μου λεει…

χαχαχαχα

vitalogy

οχι, δεν γινονται αυτα…

makis88

Θα πάρει ενα καλό μερίδιο λογικά… Δεν θα κόψει μόνο απο το ipad γιατί πολλοί που το παίρνουν το παίρνουν και για ποζεριά(όχι οτι δεν είναι καλό) αλλά και απο το android!

Bruskosapartments

Η Microsoft βρίσκεται στον 7ο ύπνο
(γράφτηκε από το νεο iPad)

PiXel

Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από ανθρώπους με παρωπίδες…

Christos K.

Εγώ το βλέπω ως εξής: Από πλευράς Microsoft η επιθυμία να μειώσει το μερίδιο του iPad, μέχρι τα μέσα του 2013, στο 50% από όσο είναι σήμερα, είναι τραγικά αισιόδοξο(το λιγότερο)…Τώρα σε βάθος χρόνου και αν παίξει καλά τα χαρτιά της, πιστεύω πως θα προκαλέσει μεγάλο πλήγμα στα αντίπαλα λειτουργικά…. Το άλλο που πιστεύω είναι πως τα windows 8 tablet, εκτός από πελάτες που θα πάρει από τα άλλα λειτουργικά, θα προσελκύσει και μια ακόμα ομάδα χρηστών που τα μέχρι τώρα tablet δεν τους κάλυπταν γιατί τα θεωρούσαν πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων…τώρα αν τα win8 tablet καταφέρουν να ικανοποιήσουν τελικά αυτήν την ομάδα ανθρώπων ή όχι είναι άλλο θέμα… Τέλος, αποφεύγω τις απόλυτες δηλώσεις και καλό θα ήταν να τις αποφεύγουμε και όλοι μας, γιατί θυμάμαι πριν αρκετά χρόνια κόσμο να γελάει με περιφρόνηση στην ανακοίνωση πως η Apple θα βγάλει κινητό, με δηλώσεις τύπου «Θα κλείσει…», «Θα πατώσει…», «Δεν θα το πάρει κανείς…» και άλλα τέτοια ωραία…όπως επίσης θυμάμαι κόσμο να λέει πως η NOKIA δεν πρόκειται να πέσει ποτέ από την πρώτη θέση και πως το Symbian θα είναι πάντα πρώτο και σιγά μην το φτάσει ποτέ το iPhoneOS (όπως ήταν τότε γνωστό)… Οπότε ας αφήσουμε καλύτερα τις απόλυτες… Συνέχεια »

Αύγουστος Καπογιάννης

Εγώ γράφω από το pc μου… αν και κάτοχος του νέου ipad, πιστεύω στη χειρότερη το λειτουργικό της microsoft θα τα πάει καλύτερα από το android για tablet…Γενικά πιστεύω θα έχει σημαντικό μερίδιο! Ας μην ξεχνάμε όμως πως η απάντηση της apple δε θα είναι μόνο ένα πιθανό δεύτερο ipad mini … αλλά το IOS 6 που θα είναι σημαντικά ανεπτυγμένο και βελτιωμένο,με δυνατότητες παρόμοιες των windows 8 που θα παίζουν παντού, αν λάβουμε στα υπόψιν αυτό που πάει να κάνει η apple με το mountain lion! Φυσικά και η google θα απαντήσει και ήδη βγάζει το δικό της cloud.. δική μου εκτίμηση είναι πως η πίτα θα μοιραστεί για τα καλά…Η apple θα έχει ακόμα τα σκήπτρα αλλά με λιγότερο ποσοστό…η microsoft με cloud τεχνολογίες και office 15 θα είναι καλύτερο πακέτο σε αρκετά σημαντικά σημεία από την google…Η google αν και τρίτη δε θα είναι και κατά ιδρωμένη… γιατί σίγουρα θα χρησιμοποιήσει την επιτυχία της στα κινητά τηλέφωνα και θα είναι πάντα έτοιμη για αντεπίθεση χωρίς οι βασικοί της ανταγωνιστές στο άμεσο μέλλον να μπορούν εύκολα να πάρουν κεφάλι!

Θάνος

Προσφέρει συμβατότητα με τα πάντα, συνδέεις τα πάντα στο usb και δουλεύουν (εκτυπωτές, ποντίκια,φλασάκια, ηλεκτρική γαργαλιέρα), ξέρουμε πάνω κάτω εύκολα να τα δουλεύουμε σχεδόν όλοι, θα μπορεί η κάθε εταιρία να βγάζει win tablet,είναι φυσικό επόμενο να κυριαρχήσει! Τα ipad θα γίνουν σαν τα mac osx για λίγους απαιτητικούς fanboys…

George

Εγώ πάλι θέλω: iMac, android κινητό και win8 tablet.. Έτσι είμαι καλυμμένος!

Βύρωνας

Πολύ μεγάλα λόγια από την Microsoft! Ελπίζω να έχει κάτι καλό στο μυαλό της αλλιώς θα της γυρίσουν πίσω!

Alexandros

Εγώ δεν το αποκλείω.. τα win 8 υπόσχονται να ενοποιήσουν τα λειτουργικά στα pcs, tablets κ τηλέφωνα τα όποιο θα είναι πολύ μπροστά.. Αν παρουσιαστούν και tablets ποιοτικά και με ωραίο design (όπως πχ τα ultrabooks ανταγωνίζονται στα ίσα το air), τότε γιατί όχι?

Marios

Παιδιά δεν διαβάσατε πως θα είναι τα windows για tablets ???? Από αυτόν τον πινάκα https://windowsteamblog.com/windows/b/bloggingwindows/archive/2012/04/16/announcing-the-windows-8-editions.aspx
εγώ καταλαβαίνω ότι δεν θα μπαίνουν οι εφαρμογές που έμπαιναν στα μέχρι τώρα windows. Επίσης καταλαβαίνω πως δεν θα υπάρχει File Explorer, όπως συμβαίνει στο iPad και windows phone. Αν κάνω λάθος κάποιος να με διορθώσει, εγώ τουλάχιστον αυτά κατάλαβα.

Δημητρης K.

Δυσκολο…εκτος αν παρουσιασουν καμια καινοτομια ‘η να ειναι πολυ οικονομικα.

George.nt

Εμένα μ άρεσε το λειτουργικό και το θεωρώ πολυ ωραίο για tablets. Όμως πιστευω πως όπως θα μειωσει το μερίδιο του iPad ετσι θα μειωσει και των android tablets. Και νομιζω περισσότερο θα απορροφήσει χρήστες του android.
Απο iPad 2

Alex

Εγω παντως οταν ερθουν θα πουλησω το ipad 2 μου, αρκετα με τους περιορισμους της apple.

Tony Cool

Το ipad οσο επιτυχημενο και να ειναι ποτε δεν ηταν πραγματικη απειλη και πληγμα για την ms.Ηταν και ειναι ενα υπεροχο gadget και ενα συμπληρωμα στην γκαμα ενος που ασχολειται με την τεχνολογια.Το πραγματικο πληγμα ηταν τα android tablets,και αυτο γιατι χαρη στην ελλειψη περιορισμων και στην συνδεσιμοτητα τους (usb otg,hdmi out,memory cards κλπ) ειναι πραγματικα εργαλεια.Παρα πολυς κοσμος που δεν ασχολειται με hardcore gaming και πολυ βαρια προγραμματα (η πλειοψηφια δηλαδη) η εχει ηδη τσιμπησει android tablet η το γλυκοκοιταζει σαν την επομενη αγορα του.Ηδη τα laptops για το target group που προανεφερα ειναι ειδος υπο εξαφανιση,πεθαμενη αγορα(μην πω και τα desktops).Αυτο πιστευω οτι ειδε η ms και αποφασισε να μπει δυνατα στο παιχνιδι και να φτιαξει ενα πολυ δυνατο λειτουργικο(θελω να πιστευω οτι θα ειναι).

A

Συμφωνώ με Αλεξ.. Και εγώ, περιμένω ταμπλετα Νόκια με win μιας και δεν μπορω πια αλλο το ipad. Καλη χρησή σαν συσκευή αλλά το λειτουργικό ας το βάνει η Αππλε εκει που ξέρει αυτό και τους περιορισμούς του.

Panagiotis G.

νομίζω έχει γίνει λάθος στη μετάφραση Κώστα. λέει να μειωθεί κάτω από το 50% όχι κατά 50%. Άλλωστε το κάτω από 50% σημαίνει ένα 13% στην MS για το 2012. Τo 50% είναι πολύ!

Κώστας Βλαχάκης

Panagiotis G., Έχεις απόλυτο δίκιο και ζητάω εγώ προσωπικά συγνώμη για το λάθος του συντάκτη του άρθρου.
Το αποτέλεσμα βέβαια δεν αλλάζει, η Microsoft έχει στόχο να μειώσει το μερίδιο του iPad αλλά είναι άλλο το κάτω από το 50% μερίδιο και άλλο το μείωση του τωρινού στο μισό!

Leyteris

Αν δεν κανω λαθος η apple εχει μεριδιο 57% σε παγκοσμια κλιμακα.
Αρα απο το 57% στο 50% εγω προσωπικα πιστευω οτι μπορει να το καταφερει η microsoft

Κώστας Βλαχάκης

62% αναφέρει το CNET, 70% αναφέρει το DigiTimes.

Mike

Όλοι μονίμως κάνετε το ίδιο λάθος. Συγκρίνετε μία συσκευή από τη μία (π.χ. iPhone ή iPad) με ένα άλλο λειτουργικό από την άλλη (π.χ. android ή windows 8, κ.λπ). Μέγα λάθος!
Γι’ αυτό και η Apple δεν ξέρει τι να κάνει τα υπερκέρδη (έχοντας τα πάντα δικά της), ενώ οι άλλοι (σχεδόν όλοι) λίγο-λίγο καταστρέφονται οικονομικά. Τι και αν το android π.χ. πέρασε το iOS σε παγκόσμια κλίμακα, μόνο η Samsung το εκμεταλεύθηκε, όλοι οι άλλοι ψιλοκαταστρέφονται (Sony, Motorola, ακόμα και η HTC, κ.λπ)! Πριν ακόμα λοιπόν κυκλοφορήσουν τα Windows 8 για tablets έχουν “ανακοινωθεί” περίπου 32 μοντέλα που θα τα φιλοξενούν. Να δούμε τελικά ποιος θα τα οικονομήσει. Μέχρι τότε η Apple γελάει… Οι εταιρείες είναι για να βγάζουν κέρδη, όχι να διαγωνίζονται σε στατιστικούς πίνακες με ποσοστά.
…Το κεφάλι στη φωτιά, τα πόδια στον πάγο, και η μέση θερμοκρασία του σώματος φυσιολογική!

Techblog Fan-Boy

Πεδία θέλω κάποιος καλά ενημερωμένος να μου απαντήσει ξεκάθαρα στο αν στα windows για Tablet, δηλαδή τα windows rt, θα μπορούν να εγκατασταθούν εφαρμογές που έμπαιναν στα μέχρι τώρα windows π.χ. Photoshop, Win-Rar κ.τ.λ.
Επίσης αν κάποιος γνωρίζει κατά πόσο θα υπάρχει File Explorer στα windows για Tablet.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

sosimple

@Fan-boy: Τα windows rt , δεν ειναι η μονη εκδοσή για tablet. Ειναι η εκδοσή για tablet ΜΕ ARM επεξεργαστές. Που πιθανότατα θα μπορεις να τρέξεις 2 λειτουργικα. Και τα win rt και android. Δε θα μπορεις να τρέξεις οποιαδήποτε εφαρμογή που έχεις στο pc. Μονο οσες ξαναγραφτούν για win rt.
Εσένα που σε ενδιαφέρει να τρέχεις οποίοαδηποτε εφαρμογή που ηδη έχεις στο pc, σου παρε ένα win tablet με x86 επεξεργαστη ,που θα τρεχει win8. Δε θα έχει καμία.διάφορα απο ένα λαπτοπ.

vassilis

Δεν το βρισκω λογικο τα windows tablets να τρεχουν photoshop και αλλα βαριια προγραμματα. Δηλαδη apple & google ηλιθιοι ειναι που δεν εχουν βγαλει μεχρι στιγμης κατι αντιστοιχο? (πχ mountain lion για iPad) τα windows tablets θα ειναι ακριβως αυτο. Tablets. Οταν με το καλο βγουν, και τα δουμε, και τα πιασουμε, και δουμε τι πραγματικα μπορουν να κανουν, τοτε θα μιλησουμε για το μελλον, και ποιος θα παρει τη θεση ποιου.

ΥΓ. Τα ultrabooks ειναι καθαρη αντιγραφη του macbook air (2008)

Dimitris

Προσωπικά το iPad 3 μου κατήργησε το notebook!Πιστευω δυσκολα θα το συναγωνιστουνε αλλα tablets ….αλλα σιγουρα θα υπαρξουνε αξιολογες προτασεις οπως και εγινε και με το iPhone και τα αλλα smartphones.Eίναι ωραία φάση αρκεί να να θες να λιώσεις στο browsing !!! Το πιο τρελό από όλα είναι ότι είχαν εξαντληθεί όλα τα αποθέματα στην Ελλάδα και το βρήκα κατα τυχή!! Σήμερα συγκρίνα το πληκτρολόγιο και είδα ότι διαφέρει άπειρο ελάχιστα από του laptop δηλ γράφεις πολύ άνετα !!! πιστεύω το μελλον για τους μη απαιτητικούς χρήστες συγκλίνει προς νέες γενιές τύπου tablets Οπότε σίγουρα θα δούμε τρελή μάχη !!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.