Motorola Xoom vs Samsung Galaxy Tab 10.1v μέσα από ένα Excel

Για ολόκληρο το περασμένο τριήμερο είχαμε μαζί τα hi-end Android tablets Motorola Xoom (769 ευρώ, Cosmote) και Samsung Galaxy Tab 10.1v (589 ευρώ, Vodafone). Οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας επέλεξαν στρατιώτη και ρίχτηκαν στη μάχη για την επικράτηση του καλύτερου Android tablet. Εμείς δουλέψαμε σκληρά πάνω και στα δύο μοντέλα και καταγράψαμε τις παρατηρήσεις μας σε ένα excelάκι.

Δείτε τα hands-on video των Motorola Xoom και Samsung Galaxy Tab 10.1v.

, Motorola Xoom vs Samsung Galaxy Tab 10.1v μέσα από ένα Excel
, Motorola Xoom vs Samsung Galaxy Tab 10.1v μέσα από ένα Excel
, Motorola Xoom vs Samsung Galaxy Tab 10.1v μέσα από ένα Excel

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
argyriadis

πιστεύω το xoom είναι καλύτερο.

Solon

Νομίζω πως το Xoom είναι σαφώς καλύτερο αν και υστερεί στο θέμα του βάρους καθώς και στο tethering που δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει. Από την άλλη απράδεκτη η έλειψη υποδοχής καρτών SD στο Tab!

Κώστα 3 ερωτήσεις SOS αν δεν βαριέσαι να απαντήσεις:
1) Κάπου διάβασα ότι στην Android 3.1 στην οποία αναβαθμίστηκε το Xoom υπάρχει ελληνικό πληκτρολόγιο. Το Xoom που τέσταρες ποια έκδοση είχε πάνω;
2) Από αυτονομία πως τα πήγαν τα μηχανάκια;
3) Το Xoom σου κουράζει το χέρι με το βάρος του;
If you want pleeeeease…..

Solon

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ Κώστα για τις πληροφορίες!

Γιάννης Σιούτης

Το XOOM πίστευω ότι είναι καλύτερο, στο σύνολο του, ΑΛΛΑ αξίζει 180€ παραπάνω ?
Κώστα τι λες ?

tasos

το ξουμ μπορει να ειναι καλυτερο, ομως αξιζει οσο ενας υπολογιστης.

alex

Κανένα από τα 2,προτιμώ το Asus EEE Pad Transformer 🙂 Αν ήταν όμως να διαλέξω ανάμεσα σε αυτά τα 2 τότε σίγουρα το Samsung Galaxy Tab.

stavros

μου αρεσε το συγκριτικο αναμεσα στο δυο μοντελα απο ενα Excel 😀

Πανος

παρολο που το galaxy tab εχει καλυτερη οθονη το xoom φανηκε καλυτερη και πιο στιβαρη κατασκευη στο χερι…νιωθεις και τα 769 ευρω στο χερι

kostas_falcon

eee pad transformer και απο μενα….εχει και led ips οθονη με τις καλυτερες γωνιες θεασης απο ολα τα αλλα tablet. Φτηνοτερο και τιμιοτερο αν και λιγο πιο ογκωδες απο το xoom τουλαχιστον…ασε που παιρνεις και το keyboad – ξεχνας να το φορτωσεις και γραφεις σαν ανθρωπος….

Silender

Καλο κ χρυσό το transformer αλλά πουθενά δεν έχω δει να γίνεται λόγος για την διαρκεια της μπαταρίας του…
Τι να την κάνω την IPS στο tablet αμα κρατάει το μισό χρόνο απο τα υπόλοιπα(τρόπος του λέγειν).

Τώρα για το πληκτρολόγιο+Honeycomb δε νομίζω οτι προσφέρει τπτ, αλλά όπως βολεύει τον καθένα

Για Tethering το Xoom έχω την εντύπωση οτι έχει.

giantpow

Eπιμενω σε ενα συγκριτικο, απλο netbook με win 7 starter και internet explorer 9 vs 3.0 Android Webkit.
Για να μην πω πως με τα ιδια λεφτα περνεις διπυρηνο atom η amd fusion…

tasos

τα ουιντοουζ 7 ειναι σαφως καλυτερο συστημα απο το ανδροιδ, μιας και προοριζετε για υπολογιστες, ενα τουρμπο εξ υπηρχε, ταμπλετακι με τα 7 και η τιμη του ηταν σχετικα καλη.

Γιώργος

Περισσότερο μου αρέσει το samsung.Από χαρακτηριστικά το motorola είναι λίγο καλύτερο βέβαια.

Doc77

iPad…. η αρχή και το τέλος των tablets….είναι γρήγορο ,απλό λειτουργικό,όμορφο και όλοι τρέχουν να το προλάβουν ,χωρίς να κάνει καμία προσπάθεια να είναι πουθενά το τέλειο.Κανένα android τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν μπορεί το ανταγωνιστεί,ίσως λόγω τιμής και πολιτικής να χάνουν μεγαλο κομμάτι απο την πίτα της αγοράς ,πάντως αν ήταν να επιλέξω ……μάλλον xoom!!!!Εσυ Κώστα τι θα επελεγες ;

spyros

πόσο λυπάμαι που θα το πω αυτό αλλά… ipad είναι μονόδρομος.
Πάντως πολύ έξυπνο & κατατοπιστικό το excelάκι κι εγώ αν ήταν να επιλέξω… χμ.. μάλλον σε galaxy tab θα πήγαινα.

Garo Mangoyan

Καλά ρε παιδιά, δηλαδή το Samsung δεν έχει video-out?

Σταμάτης

Είδα και τα 2 και αγορασα το Acer iconia a500.Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την αγορά γιατί πάντα κοιταζω το τι προσφέρει το αντικείμενο που θα δαπανησω τα χρήματα μου.Best value for money περισσότερες δυνατότητες και χαμηλότερη τιμή.Ποτέ δεν μου άρεσε το παιχνιδακι των διαφημίσεων που παίζουν οι εταιρείες. Δείτε δοκιμαστε σκεφτείτε και αγοραστε.:-)

Sotos 73

Κώστα κανε ένα συγκριτικό με I pad2

vakis

Γεια σας.

σχετικα με τα τabmlet κορυφαιο αυτη τη στιγμη για μενα ειναι to samsung tab 10.1 p7500 δευτερο το xooom και μετα ολα τα αλλα!!! απορω πως ο κ. βλαχακης στα σχολια του εγραψε οτι η οθονη το χοομ ειναι καλιτερι στο ηλιο!!! μα αυτη δεν φενετε στο σκοταδι θα φανει στο ηλιο!!! δευτερο το βαρος του χοομ ειναι μεγαλο μειονεκτιμα!!! οσο για τις θυρες usb HDMI η samsung φροντισε και τα εβγαλε ξεχωριστα και προσαρμοζοντε πανω στη θυρα που μπαινει ο φορτιστεις ,και το εκανε αυτο για να κερδισει γραμμαρια που ειναι σημαντικο για tablet!!! oσο γενικα για το μηλο πληροφοριακα η οθονες ειναι τιs samsung το μονο δικο τις αν θυμαμε καλα στα iphone ειναι η κεραια!!!και δεν μπορυμε να μιλαμε απο την στιγμη που δεν υποστιρηζει flash!!! και απο τι ξερουμε το flash τιν μπαταρια ρουφαει ποιο γρηγορα και ειναι αργο το σερφαρισμα ,αλλο να σου ανοιγει μονο κειμενα και αλλο να εχει και φωτο και flash μπανερρ!!! οταν βαλει flash o μιλαρας τοτε θα μπορουμε να τα συγκρινουμε με τα αλλα!!!! Ενοειτε οτι το adroit εχει περισοτερες εφαρμογες απο το μιλαρα!!!!α βεβαια ολα αυτα μεχρι να βγουνε τα 8 γia tamblet.

Silender

Το Xoom είναι το πιο ολοκληρομένο αυτή τη στιγμή ότι και να λέμε.

Θύρα Micro-SD (απλά γελάω με τα tablet που απουσιάζει η επέκταση σε SD)
USB(χωρίς αντάπτορες)
HDMI
αναβάθμιση σε 4G(από την ίδια τη Motorola).
32 GB storage
τεράστια μπαταρία για αυτά που προσφέρει(https://news.cnet.com/8301-17938_105-20035094-1.html?tag=mncol;1n)

vakis: Πόσα xoom έχεις δει στο σκοτάδι και στον ήλιο και έχεις βγάλει αυτό το συμπέρασμα φίλε? Εγώ πάλι που τα τέσταρα και τα 2 για να διαλέξω, μια χαρά μου φάνηκαν οι οθόνες σε εξωτερικό χώρο.
Μη λέμε και ότι μας κατέβει, λίγο προσοχή.

Οτιδήποτε άλλο tablet “κάπου” θα υστερεί, και ναι για όλα αυτά που έχει το Xoom πραγματικά δε με ενδιαφέρει που ζυγίζει 130 γραμμάρια περισσότερο, έλεος.

vakis

Σχετικα με την οθονη δεν λεω οτι μου κατεβει αλλοι το λενε αυτο!!! για αυτο το σχολιασα καυστικα!!!!
διοτι δεν μπορει να ειναι μειονεκτιμα η ο οθονη απο το sam. tab. στον ηλιο!!!! αν δεις στην φωτογραφεια που εχει ποιο πανω φενετε οτι το xoom ειναι θολο!!! λες και εχει πανω φιλμ!!!!!!! οσο αναφορα το βαρος ενοειτε οτι καποιος μπορει να το παρει για να κοψει το γυμνστηριο!!! για να δυναμωσει τους μυς του!!! Εδω και το samsung tab που ειναι ελαφρυ και παλι κουραστικο ειναι να το κρατας!!! Αν θελεις πολλες θυρες τοτε μπορεις να παρεις το gigabyte εχει τα παντα!!!!! ειναι σαν τις τηλεορασεις που τις πληρωνουμε για full hd απο το 2006 και μονο ενα καναλι εκπεμπει και αυτο δεν εχει πολυ καιρο!!!.

vakis

Οταν εχετε banner to xoom ειναι φυσικο να στηριζετε το sponsora σας!!!

Νίκος

Στο ψάξιμο και εγώ, θεωρώ μέχρι τώρα το Samsung galaxy 10.1 καλύτερο. Σε συγκριτικό που είδα στο youtube, το xoom κάνει πολύ περισσότερο χρόνο να φορτώσει αλλά και να ανοίξει εφαρμογές. Αυτό για όποιον τον ενδιαφέρει η ταχύτητα. Το galaxy είναι πιο ελαφρύ – σημαντικό αν το κρατάς για ώρα στο ένα σου χέρι, έχει καλύτερο φακό και καλύτερη ποιότητα οθόνης. Δεν έχει έξοδο HDMI αλλά προσωπικά δεν με ενδιαφέρει αυτό. Μήπως θα το συνδέσω ποτέ στην τηλεόραση;
Πραγματικά όμως είμαι ακόμα σε δίλημμα. Να πάρω; Να περιμένω;

vakis

Παίδες σας γράφω από το samsung galaxy tab 10,1 και από τι βλέπεται γραφεί ελληνικά αρά όλα είναι ένα παραμυθακη…….όλα μέσα από το adroit market!!!!!και μάλιστα δωρεάν!!!!!!!! Καλό απόγευμα….. Α ξέχασα είναι τελοίο!!!με το που πατάς ένα γραμμα σου βγάζει πολλές λέξεις όμοιες..πχ πατάς αγα…και βγάζει αγάπη άγαλμα αγαπημένη αγαθά και ούτω καθεξής……απλα τέλειο…βέβαια είναι για όσους έχουν anbroit market…και λέγετε smart keyboard trial…

Αλέξης Ζανής

Γεια σας Κ.Βλαχάκη και σας συγχαίρω για το techblog+ την όλη φιλότιμη προσπάθεια σας και για την συμμετοχή σας στο κρατικό κανάλι σας παρακολουθω οποτε μπορω λογο εργασιας και ελλειψης χρόνου.Ήθελα να σας ρωτησω επειδη έχω καταλήξει στην αγορα του Mot.Xoom tablet κατα 99,9% ,επειδή το έχετε πάρει στα χέρια σας και το έχετε κατα κάποιο τρόπο ‘τρέξει’.. το θεωρείτε 1 ολοκληρωμένη λύση σαν tablet μετα to iPad της Aple..δυστυχώς δεν με ικανοποιησε το iPad vesrion I που είχα και προσφατως (μου το είχαν κάνει δωρο,αλλά δεν μου άρεσε το interface του _ΟΚ δε λέω απειρα apps το App Store αλλά είναι θέμα γουστου οποτε το πουλησα προσφάτως..!) Ειδικά απο το internet μαθαινω πρσφάτως ότι μετα ειδικά την 3.1 έκδοση μεσω του update το honeycomp ρολλάρει σφαιρα και ειναι το απόλυτο anti-iPad για όσους δεν να το πω αρεσει το iPAd U.I Style και γενικα δεν είιναι Apple fanatics γίνομαι κατανοητος.Αναμένω με προσμόνη της απαντησης σας Κ.Βλαχακη που το ειδατε hands on..

Αλέξης Ζανής

Χμμμ.. ευχαριστώ πάντως για την απροσδόκητα άμμεση απάντηση,θα δω πως θα κινηθω.. απ΄την στιγμη που έχω βολιδοσκοπήσει το M.Xoom το WiFi version πιθανολογώ η μπαταρία να έχει καλύτερη ανταπόκριση σε σχέση με το 3G version που (λογικά;;) είχες στα χέρια σου στο ‘hands on’.. κλπ -ειδάλλως αν δεν το πάρω τελικά θα περιμένω το iPad V.III που έτσι οπως ακουγεται θα ανακοινωθει απροσδόκητα νωρις -δεδομένου- του οτι το iPad V.II ειναι NEW και αν τελικά οπως επίσης ‘λέγεται’ στην 3η εκδοση του κάνει το μεγάλο ‘Super WoW” Μπαμ τότε ΟΚ!!!..

greg

Καλησπέρα και απο το transformer,φθηνό γρήγορο αρκετάλεπτό και ελαφρύ.Το μοναδικό πρόβλημα δεν μου άναβε τη δεύτερη μέρα παρά μόνο μετά από παρατεταμένο πάτημα 20 sec,γνωριζει κανείς τι συμβαίνει;πρεπει να το στείλω ιταλία(εκει ειναι το service μου είπαν στο multirama). Μήπως να το επιστρέψω πισω και να δω το sammsung; ευχαριστώ πολύ..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Motorola Xoom newsletter

Τι συμβαίνει όταν παιδιά από την Αιθιοπία πιάνουν για πρώτη φορά tablet στα χέρια τους;

Τα tablets ήταν σφραγισμένα στα κουτιά τους και στους κατοίκους δεν έδωσαν καμία βοήθεια για τη χρήση αυτών. Μετά τα 4 πρώτα λεπτά ένα από παιδιά άνοιξε το κουτί και βρήκε το κουμπί on/ off (ποτέ στη ζωή του δεν είχε δει κουμπί on/ off) και ενεργοποίησε το tablet. Μέσα σε 5 μέρες τα παιδιά […]

Smartphones Android Smartphones Android Tablets Motorola

Motorola Xoom, Atrix και RARZ, Αναβάθμιση σε Ice Cream Sandwich [το πλάνο]

Η Motorola ανακοίνωσε τα πλάνα της για τα Android μοντέλα smartphones και tablets που αναμένεται να αναβαθμίσει επίσημα στην έκδοση 4.0 Ice Cream Sandwich. Το RAZR XT910 και το Motorola Xoom (Wi-Fi only) θα αναβαθμιστούν μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του έτους (Απρίλιος-Ιούνιος), To Motorola Xoom 2 και το Xoom 2 Media Edition το τρίτο τρίμηνο […]

Tablets Motorola Motorola Xoom

Motorola Xoom, Επανακατασκευασμένα tablets με τα στοιχεία του πρώτου κατόχου

Στην Αμερική είναι σύνηθες η πρακτική να πωλούνται επανακατασκευασμένα προϊόντα τεχνολογίας πάντα με την ένδειξη “refurbished” και σε χαμηλότερες τιμές. Η Motorola παραδέχθηκε ότι την περίοδο των εορτών πούλησε πάνω από 100 refurbished Motorola Xoom χωρίς να έχει σβήσει τα στοιχεία και το υλικό (φωτογραφίες, βίντεο κ.α.) του προηγούμενου κατόχου της!

Tablets Amazon Amazon Kindle Fire Android Tablets

Kindle Fire, Κατατροπώνει σε πωλήσεις τα Αndroid tablets

Σημειώνοντας πωλήσεις 4 εκατομμυρίων μόνο για το μήνα Δεκέμβριο, το Kindle Fire, το γνωστό tablet της Amazon, είναι μακράν το πιο επιτυχημένο budget tablet της κατηγορίας του, φυσικά στην αγορά των ΗΠΑ. Σε αντίθεση, τα ανταγωνιστικά Android tablets παραμένουν χαμηλά στις προτιμήσεις των καταναλωτών.