Νέο iPad, Ο επεξεργαστής A5X είναι χρονισμένος στο 1GHz και μνήμη RAM 1GB

Ο νέος διπύρηνος επεξεργαστή A5X με την τετραπύρηνη GPU (επεξεργασία γραφικών) του νέου iPad είναι χρονισμένος στο 1GHz ενώ η μνήμη RAM του tablet είναι 1GB. Αυτό προκύπτει από μετρήσεις που πραγματοποίησε τεχνολογικό site από το Βιετνάμ που έτυχε να έχει στα χέρια του το νέο iPad με τον επεξεργαστή τεχνολογίας ARMv7.

, Νέο iPad, Ο επεξεργαστής A5X είναι χρονισμένος στο 1GHz και μνήμη RAM 1GB

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Aggelos

ARM v7 ??? Είναι λίγο παλιός ή μου φαίνεται(ως αρχιτεκτονική πάντα)??

κώστας

ποια gpu χρησιμοποιεί? powerVR?

Antonis

Στο event ειπαν οτι ειναι 5 φορες πιο γρηγορος απο τον tegra 3, ισχυει?

zac

hahahahah apple-fail πως παντα!! συνγωμη πως ειπατε 4πυρινο?? xaxaxa

https://www.youtube.com/watch?v=Zdz3nVDNb2U

συγνωμοι κυριοι apple fans xaxax

kostis

Η A9 αρχιτεκτονικη δειχνει πια την ηλικια της……παμε για Α15 να δουμε ουσιαστικες βελτιωσεις

Tasos Spanos

Zac το ipad έχει 2πηρυνο επεξεργαστή με τετραπηρυνη κάρτα γραφικών μην μπερδεύεσαι.

μαρκος xperia

@κώστας, εχει powerVR SGX543 MP4, περιπου ιδια με αυτη του PS vita

Teo

Σημασία έχει η πραγματική απόδοση και η αίσθηση κατά τη χρήση.
Αν μια συσκευή λειτουργεί ομαλά και στρωτά όλα τα άλλα περιττεύουν.

bakchr

Άρα αυτό που λέει η apple, ότι ο επεξεργαστής του είναι τέσερις φορές καλύτερος από τον tegra3 είναι παραμύθια…

Πάλι φύκια για μεταξωτές κορδέλες πλασάρει αυτή η εταιρία κι εμείς τα πρόβατα τρέχουμε να στηθούμε στην ουρά να τους ακουμπήσουμε τα ωραία μας λεφτουδάκια…

FORO-XRISTOS

εγω λεω μην κρυβόμαστε πισω απο το δακτυλο μας.Ολες οι μετρήσεις(ανα περιοδο ανεβαζει και ο κωστας) εχουν δείξει οτι το ipad/iphone το λειτουργικό και επεξεργαστές τους ειναι πολυ καλύτεροι απο ολους τους αλλους με αρκετη διαφορα απο δευτερους.(ειμαι κατοχος χ10)
φιλικα παντα.

kostas

Ας μην ξεχναμε οτι και στα pc laptop ετσι ειναι η καρτα γραφικων εχει μεχρι και 512 πυρηνες και ο επεξεργαστης μεχρι 8 πυρήνες.

patentas

Το ipad3 εχει για GPU την PowerVR SGX543MP4 (οπου mp4 σημαίνει 4 πυρήνες)
ενω το ipad2 εχει την ιδιας αρχιτεκτονικής GPU PowerVR SGX543MP2 (οπου mp2 σημαίνει 2 πυρήνες)
Οπότε έχουμε τον ιδιο επεξεργατή και “2πλάσια” κάρτα γραφικών.
Δεν ξέρω πόσες GPU* έχει ο TEGRA 3 αλλά η PowerVR SGX543MP4 ίσως και να είναι απο τις καλύτερες mobile gpu.
*και λέω πόσες γιατί gpu με 1 ή και 2 πυρήνες δεν ποιάνει τέτοιες επιδώσεις.

Για να καταλάβετε η PowerVR SGX543MP2(που φοράει και το iphone 4S) χτυπάει στα ίσια την Adreno 225 του Snapdragon S4… Φανταστείτε τι γίνεται με χ2…
Η βλακεία πιστεύω είναι η μεγάλη ανάλυση… το σκοτώνει…

stavros

O επεξεργαστής χτυπάει τους περισσότερους τετραπηρυνους εκεί έξω (τρεις με τέσσερις φορές γρηγορότερος από τον nividia tegra ) και ταυτόχρονα κρατάει και την μπαταρια στης 10 πραγματικές ώρες…Kανεις άλλος δεν μπορεί να το κάνει αυτό. Αν και κάτι μου λέει πως η apple έχει αναπτηξει καινούρια τεχνολογία στης μπαταριες αυτές αλλα για το αν αληθεύει αυτό θα πρέπει να περιμένουμε το επόμενο iphone.

spyros

στο event της apple ειπανε οτι ειναι 5 φορες πιο γρηγορος απο τον tegra 3, αν δεν ητανε αληθεια θα πεφτανε οι μηνυσεις βροχη λογο του οτι ειπώθηκε δημοσια κατι το οποιο δεν ισχυει..

patentas

Φίλε Σταύρο, η μπαταρία του νέου ipad έιναι πολύ μεγαλύτερη.
Πιστεύω οτι η παρακάτω φράση τα λέει όλα…
“This when measured in milliamps means that the new iPad 3 will offer 11,666 mAh compared to the iPad 2′s 6944 mAh, so almost double.”
Εγω πιστεύω οτι πέρα απο την οθόνη δεν έχει κάτι καινούργιο να προσφέρει (εκτός και αν μου διαφεύγει κάτι).
Αλλά αν είναι η ίδια η τιμή με του ipad2 πριν λιγους μήνες τότε εντάξει..
Απο εκει και πέρα αν ο tegra 3 έχει μια GPU την ULP GeForce (οπως και στο tegra2 η οποία είναι χειρότερη και απο την adreno 220 και απο την mali-400mp και απο την PowerVR SGX543) τότε μάλλον σε θέμα GPU είναι 4 φορές πιο δυνατό απο το tegra σε GPU power.

Adds

Καταρχήν δεν είπαν 5 αλλα 4. Η Nvidia φυσικα και αντέδρασε καθώς η apple δεν έδειξε κάποιο benchmark τέλος ποια Power vr η Nvidia ειναι μακράν η καλύτερη εταιρια στις κάρτες γραφικών το θεμα ειναι ότι δουλεύει σε τόσα πολλα επίπεδα Home pc, consoles, mainframes, mobiles κτλ σε αντίθεση με την Power vr και την Apple που στο Gaming παίζουν δυνατά μονο στο Iosx. Επιπλέον η Nvidia έχει έναν πολυ ισχυρό ανταγωνιστή την ΑΤΙ για αυτο και δεν μπορει να αφιερώσει το μέγιστο του τεχνικού της δυναμικού στα Tablets και τα Smartphones. Τέλος σε αντίθεση με το Android το Iosx παρέχει τα μέγιστα σε επίπεδο συνεργασίας Software και Hardware με αλλα λόγια αν την κάρτα του IPad την κατασκεύαζε η Nvidia θα μιλούσαμε για κάτι κατα πολυ ανώτερο αυτο φαίνεται και στο Tegra 3 το οποίο σε επίπεδο γραφικών εφε ειναι πολυ ανώτερο απο το IPad 2. Τέλος Tegra έχει ακόμη μια αδυναμία την κατασκευή της CPU απο την Nvidia για την οποία δεν ειναι και το δυνατότερο της σημείο. Τέλος η Apple για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ότι δηλαδή εδω και ενα χρόνο μιλούσε για 4core επεξεργαστή την τελευταία στιγμή και με μοναδικο στόχο το κέρδος το γύρισε με… Συνέχεια »

tolken

Δεν μπορουμε να ξερουμε αν ειναι καλυτερη η gpu του ipad (ΝΕΟΥ) απο τον Tegra 3 , μεχρι να κυκλοφορησει να δουμε συγκρισεις. Αν ειναι εχει καλως. Καιρος να ξυπνησουν στην Apple να αλλαξουν λιγο το interface που ειναι μαπα μπροστα στον android και ειδικα μπροστα στα windows 8 tablet που τα θεωρω κορυφαια.

FORO-XRISTOS

@adds φιλε δουλευεις στην nvidia? αυτα που λες δεν στεκουν χωρις επίσημα λογια της εταιριας. βαλε ενα λινκ ή οτιδηποτε να αποδείκνυει αυτα που λες!
φιλικα παντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad: Οι αποστολές θα ξεκινήσουν τον Απρίλιο

Τα νέα μοντέλα iPad Pro της Apple με οθόνες OLED πιθανότατα θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται στους πελάτες τον Απρίλιο.

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Gear Apple iPad iPad Air

Νέα iPad έρχονται τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air «περίπου στα τέλη Μαρτίου ή τον Απρίλιο», σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Smartphones Apple iPad iPhone

Apple: Νέα πατέντα για αναδιπλούμενη οθόνη χωρίς πτυχές για iPhone και iPad

H Apple κατέχει πλέον ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για τεχνολογία που εμποδίζει τις πτυχές στις οθόνες, κάτι που δείχνει ότι εξετάζει αναδιπλούμενα iPhone και iPad για το μέλλον.