Νέο iPad (A5X) εναντίον Transformer Prime (Tegra 3), Κόντρα στα γραφικά

Κατά την παρουσίαση του νέου iPad η Apple δήλωσε ότι ο νέος διπύρηνος επεξεργαστής A5X με το τετραπύρηνο στάδιο επεξεργασίας γραφικών είναι 4 φορές ταχύτερος από τον τετραπύρηνο NVIDIA Tegra 3. Στο παρακάτω βίντεο πραγματοποιείται μια κόντρα σε επίπεδο γραφικών σε δύο δημοφιλή video games. Δείτε το.

, Νέο iPad (A5X) εναντίον Transformer Prime (Tegra 3), Κόντρα στα γραφικά

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimpep

Πως μπορείς να συγκρίνεις έχοντας διαφορετικό λειτουργικό; Νομίζω ότι είναι λίγο άτοπο…

petsas

απατεωνες εκει στο μηλο ο τεγκρα 3 σας ειναι σαφως ανωτερος στα γραφικα μονο τα χρωματα ειναι πιο ζωντανα και το κειμενο φαινεται καλυτερο λογο οθονης και μονο κατα τα αλλα 4πυρηνη επεξεργασια γραφικων ανωτερη του τεγκρα 3 μονο στον υπνο τους αντε γεια apple χαχααααααααα γελασαμε παλι με τα νουμερα εκει στην apple

john

petsas: τα πιο ζωντανα χρωματα δεν οφειλονται τοσο πολυ στην οθονη,γραφικα ειναι και αυτα,δες στο βιντεο στο 0:27 διαφορα στην αναλυση στο πατομα, θα συμφωνησω βεβαια με τον dimpep ότι δεν συγκρίνεις έχοντας διαφορετικό λειτουργικό γιατι το ios εχει καλυτερη διαχειρηση γραφηκων απο το adroid,οποτε ειναι λιγο “ατοπο”.

ktsak

Ποιος μας λεει οτι τα 2 παιχνιδια ειναι φτιαγμενα με τον ιδιο τροπο και στα 2 λειτουργικα ? Συγκριση θα υπηρχε μονο μεταξυ iPad 2 και new iPad. Δεν μπορει να γινει συγκριση σε 2 διαφορετικα λειτουργικα.
Λεω εγω, μπορει τα εφε που παρουσιαζει σαν την διαφορα ο τυπος στο Tegra να μην εχουν προστεθει ποτε στην εκδοση για το iPad. Το ιδιο ισχυει και για τα χρωματα των αντικειμενων και τις λεπτομερειες στα text στο iPad.
Αστοχη συγκριση θα ελεγα, λογω διαφορετικων δεδομενων !!!

mmike

Δυστυχώς για τον ανταγωνισμό του, το iPad βρίσκεται σε άλλο πλανήτη! Όποιος έχει μάτια βλέπει… ότι ο συνδυασμός software και hardware του iPad είναι ακτύπητος!

Stefan

Με το συμπαθειο κιολας αλλα θα παει καποιος να δωσει 700+€ για να παρει μια ταμπλετα για να παιζει παιχνιδια; Δεν ειμαστε καλα…Το εχουμε ξεφτιλισει το θεμα πλεον.

Αγοραζω με τα ιδια λεφτα ολοκληρωμενη λυση με desktop pc που θα ειναι κατα πολυ δυνατοτερο στα γραφικα απο μια ταμπλετα.

athanton

πιο γρηγορη η αποκριση του prime μου φανηκε αλλα η διαφορα ευκρίνιας στις οθονες ειναι σημαντικη υπερ του iPad…

Apostolos

Όπως είπαν και τα παλουκάρια που κάνουν το τεστ και τα βλέπουν live και όχι μέσω κάμερας όπως εμείς που μπορεί να αλλοιώνει χρώματα κτλ, η φωτεινότητα είναι καλύτερη στο prime όπως και το επίπεδο λεπτομέρειας στα εφέ (better level of details in effects όπως είπαν), αλλά η οθόνη στο Ipad είναι καλύτερη, πιο ευκρινείς σε επίπεδα κειμένου (crisper text). Εγώ αυτό που είδα είναι δυο πολύ ισχυρές gpu, Καλό θα ήταν να δούμε και κάποιο benchmark που θα μας δείχνει με αριθμούς αν ήταν μαρκετίστικη η δήλωση περί 4 φορες ταχύτερης gpu του Ipad από αυτήν της Nvidia

Solon

Εκ πρώτης όψεως φαίνεται πως αυτό που ισχυρίζεται η Apple για ton A15, ότι είναι 4 φορές γρηγορότερος επεξεργαστής σε σχέση με τον Tegra, δεν ισχύει. Ίσα ίσα όπως σημειώνουν και τα παιδιά παραπάνω η απόκριση στον Tegra 3 είναι ποιο γρήγορη. Αλλά αυτό μπορεί να είναι και θέμα του αισθητήρα βαρύτητας. Αν δεν δούμε benchmarks δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα αν και είδη έχω πειστεί πως ακόμα κι αν ο Α15 είναι ταχύτερος από τον Tegra3 η διαφορά δεν είναι τετραπλάσια αλλά πολύ μικρότερη.
Από εκεί και πέρα η οθόνη του iPad είναι σαφώς ανώτερη αλλά αυτό είναι θέμα panel και όχι GPU όπως λανθασμένα ανέφερε κάποιος ποιο πάνω για τα χρώματα.
Σε τελική ανάλυση φαίνεται πως ένα Tegra3 Android tablet με καλή οθόνη δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει ένα iPad ενώ όταν κυκλοφορήσουν 10άρια Android tablet με οθόνη Amoled (7άρια είδη κυκλοφορούν) το iPad θα χάσει και το τελευταίο του μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι στους ανταγωνιστές του. Διότι όσο μεγάλη ανάλυση και να έχει μια Retina τα χρώματα μιας Amoled δεν μπορεί να τα πιάσει.

Silender

Ο ένας βλέπει ότι η διαφορά ευκρίνειας είναι σημαντική υπέρ του ipad με τους 2 τύπους να το κρατάνε όπως να’ναι, με τη δαχτυλιά να κάνει party στις οθόνες + τον cameraman να κάνει αγώνα για να μας ζαλίσει,

και άλλοι πασχίζουν να καταλάβουν τις διαφορές με το παλιότερο ipad(με μικρότερη ανάλυση απο το Prime)και μάλιστα από πάνω από την ταμπλέτα και ΔΕ μπορούν.
fact—> https://www.youtube.com/watch?v=iox5Q2nWi-Q&feature=player_embedded

απορώ, γράφετε για να γράφετε?

Το θέμα είναι οτι η apple για ακόμα μια φορά έλεγε μπούρδες στην παρουσίαση της.
Όχι μόνο ΔΕΝ είναι 4 φορές καλύτερη/γρηγορότερη/ομορφότερη/ανώτερη κλπ… κλπ… η νεα τετραπύρηνη(xa,xa…) GPU αλλά ο κατακαημένος υποδεέστερος αντίπαλος έχει και ΕΧΤΡΑ εφε

ώπα στάκα,

τώρα που ξαναβλέπω το βίντεο καλύτερα διακρίνω την ανωτερότητα του ipad στην ευκρίνεια…

ΝΟΤ

ΥΓ: Hint Stefan, Αν ψωνίζεις tablets 700€ σ’έκλεψαν φίλε, το Transformer Prime κάνει 499€ στην ταπεινή Ελλάδα και το ipad κάπου στο 509€ νομίζω ξεκινάει η άχρηστη 16GB version. Μάλλον άτοπο το 700άρι που λες.
ΥΓ: Περιμένω κωλοτούμπες για “εμπειρία χρήσης”, “οικοσυστήματα” και “υδροβιότοπους” από τους Θρήσκους που απλά δε θα δουν το προφανές.

NikosChr.

Εφόσον και τα δύο tablet τα πηγαίνουν το ίδιο καλά στα games.
Ποιο θα επιλέγατε ; Το φθηνότερο ή το ακριβότερο από τα δυο ;
υπ. Η ερώτηση είναι για όσους ασχολούνται με games.

stavros

Σε σοβαρές μετρήσεις που διάβασα το ipad είναι σαφώς ισχυρότερο, όχι τέσσερις φορές αλλα είναι.

syngi

O tegra 3 ηταν χειροτερος απο τον A5 του ipad 2, ποσο μαλλον απο τον αναβαθμισμενο Α5Χ.
benchmark για A5- tegra3 https://www.anandtech.com/show/5163/asus-eee-pad-transformer-prime-nvidia-tegra-3-review/3
και καποια early benchmarks για A5X-tegra 3 https://www.dailymotion.com/video/xpi535_a5x-vs-tegra-3_tech#from=embed

αναμονη για αναλυτικο review by anandtech για A5X- tegra 3

Silender

αυτό το GL Egypt δεν το βαρεθήκατε πια?

έχουμε video με game όχι offscreen benchάκια 2ετίας

δείτε λίγο πιο μπροστά από αυτό που σας δείχνουν.

Argiris

Καλα ρε παιδια ποσο τουβλα πρεπει να ειμαστε για να παμε να δωσουμε τοσα λεφτα μονο και μονο επειδη εχει ποιο φωτεινη οθονη και ειναι ποιο γρηγορο,κατι που εσυ μπορει να μην το καταλαβαινεις,;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPad Air iPad Pro

iPad Air & iPad Pro: Τα νέα μοντέλα θα κυκλοφορήσουν τελικά το Μάιο

Η Apple θα παρουσιάσει νέα μοντέλα iPad Pro και iPad Air στις αρχές Μαΐου, σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg.

Smartphones Apple featured iOS

iPhone 12: Αποκτά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης Qi2 15 W με το iOS 17.4

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17.4 που περιλάμβανε όλα τα μέτρα που πήρε για να συμμορφωθεί με τον νέο νόμο της ΕΕ για τις ψηφιακές αγορές.

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.