Νέο iPad, Συγκρίσεις της Retina οθόνης με την οθόνη του iPad 2

Δεν υπάρχει κανείς που να διαφωνεί με την άποψη ότι η πιο σημαντική εξέλιξη που φέρνει το νέο iPad στον κόσμο των tablets είναι η Retina οθόνη, με την ανάλυση των 2048×1536 pixels, αφού η Apple διατήρησε τις διαστάσεις της οθόνης στα ίδια επίπεδα με τις δύο προηγούμενες εκδόσεις iPad, με την διαφορά όμως ότι διπλασίασε την οριζόντια και κάθετη ανάλυση, αυξάνοντας έτσι κατά 4 φορές την ανάλυση σε pixels.

Παρόλο που το iPad 2 έχει σημαντικά υψηλή πυκνότητα pixels συγκρινόμενη μάλιστα με τις οθόνες των Mac, είναι πιθανό να κρατάς το tablet κοντύτερα στα μάτια σου και να μπορείς να ξεχωρίσεις τις κουκκίδες της οθόνης. Στο νέο iPad το πρόβλημα έχει επισημανθεί και έχει διορθωθεί. Πλέον δεν μπορείς να επικεντρώσεις το βλέμμα σου τόσο κοντά στο panel ώστε να μπορείς να «ξεχωρίσεις» τα pixels. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με τη βοήθεια μεγεθυντικού φακού. Η βελτίωση σε σχέση με το iPad 2 είναι εντυπωσιακή.

, Νέο iPad, Συγκρίσεις της Retina οθόνης με την οθόνη του iPad 2

Η ανάλυση 1024 x 768 του προηγούμενου iPad δυσκόλευε τον χρήστη κατά την ανάγνωση κειμένου σε ιστοσελίδες ή βιβλίων. Τα περισσότερα Android tablets με 1280 x 800 προσέφεραν ένα πλεονέκτημα στην συγκεκριμένη κατηγορία χρήσης, παρόλο που δεν προσφέρουν σημαντικά υψηλότερη πυκνότητα pixel. Το νέο iPad έρχεται να επιλύσει ολοκληρωτικά το συγκεκριμένο πρόβλημα.

, Νέο iPad, Συγκρίσεις της Retina οθόνης με την οθόνη του iPad 2

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

Αυτό θα πει ανάλυση.

MANOS

Σίγουρα είναι τρομερή ανάλυση αλλα δεν νομίζω να έχει και τρελή διαφορα από τα Full-HD Android tablet που αναμένουμε
πχ Asus Tranformer Infinity

retrob

“Η ανάλυση 1024 x 768 του προηγούμενου iPad δυσκόλευε τον χρήστη κατά την ανάγνωση κειμένου σε ιστοσελίδες ή βιβλίων.”

Είναι δυνατόν να γράφεις τέτοιες …….. ; Αν θέλεις να βάλεις σάλτσες στο άρθρο γράψε άλλα πράγματα… Ντροπή δηλαδή.

κυριας

δεν θα χρυσοπληρωνα ποτε ενα tablet για καλυτερη αναλυση(αν και ειναι τελεια πραγματικα η αναλυση του νεου ipad)

Alex

Βασικά τώρα ξαφνικά διαπιστώσαμε πως η οθόνη του ipad 2 δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή για την κατά κοινή ομολογία καλύτερη ταμπλέτα. Στο μέλλον αν π.χ. η apple βάλει sd κάρτες στις ταμπλέτες της θα ανακαλύψουμε πως έκανε κάτι επαναστατικό όπως επίσης και όταν κάποια στιγμή στο μέλλον αφήσει λίγο περισσοτέρο ελευθερία στην παραμετροποίηση του λειτουργικού τους θα μιλάμε για..επανάσταση! Άτιμο μάρκετινγκ..υπόψιν,έχω ipad 2.

vitalogy

H ανάλυση της οθόνης του ipad 2 είναι εξαιρετική, δεν μπορώ να καταλάβω πως βγηκε αυτό το συμπέρασμα. Απλα η νέα οθόνη είναι εξωπραγματική.

Νικος

Ειναι παρα πολυ ευχαριστο αυτο το νεο,εγω αμα διαβαζω κατι στι νετ βαζω το ταμπλετ να κολαει με την μυτη μου ή το βραδι το βαζω σε αποσταση 5 εκατοστων απο τα ματια μου για να μετρησω τα πιξελ…..

Kosmas Konstantakakis

Διατιθεται με δωρο μεγενθυντικο φακο για να ξερει ο κοσμος τι πληρωνει 😛

Μιχάλης

Ποιός δυσκολεύει??? τι??? δεν πάμε καλά….

Ddr2

Το οτι το καινουριο ειναι καλυτερο, δεν σημαινει οτι το προηγουμενο ητσν χαλια ή για πεταμε ή οτι δεν ηταν καλο τελος παντων. Η οθονη του ipad2 ειναι εξαιρετικη. Του 3 , ακομη (πολυ) καλυτερη.

σπυρος

Εχω το Ιpad 1,εδω και ενα χρονο,και προβλημα αναγνωσης δεν αντιμετωπισα ποτε.Μια χαρα ειναι η αναλυση της οθονης του.

spyros

Στις 22 μαρτιου,εγραψα για το ipad1,οτι “η αναλυση της οθονης του ειναι μια χαρα,και δεν ειχα ποτε προβλημα αναγνωσης”.Οντως δεν ειχα,αλλα απο το καλο,υπαρχει και το καλυτερο… Προφανως εκανα βιαστικη εκτιμηση,και χωρις να εχω μετρο συγκρισης.

Σημερα αποκτησα το νεο ipad,και εχω να πω οτι η οθονη του,ειναι χωρις υπερβολη,η μερα με την νυχτα! Δεν το περιμενα να ειναι τοσο καλη. Στο καταστημα να πω την αληθεια, λογω οτι ειχε η οθονη πολλες δαχτυλιες, και δεν μπορουσα να το συγκρινω, καθοτι ηταν ασφαλισμενο στο σταντ του,δεν καταλαβα και μεγαλες διαφορες.

Οταν τα εβαλα διπλα-διπλα, στο σπιτι με την ησυχια μου,τοτε φανηκε η διαφορα. Με απλα λογια, φαινεται η παλια οθονη, σαν να εχει μια “Θολουρα” και τα χρωματα να ειναι υποτονικα. Βεβαια,επειδη ολες οι γνωμες ειναι σεβαστες, αν δεν το δειτε απο κοντα, οτι και να πω εγω ειναι προσωπικη εκτιμηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.