Google και Asus ετοιμάζουν το νεό Nexus 7 με οθόνη FHD 1080p [φήμες]

Σύμφωνα με inside πληροφορίες που επικαλείται η ιστοσελίδα DigiTimes, τον Μάϊο αναμένεται να παρουσιαστεί το επόμενο μοντέλο tablet Nexus 7 σε συνέχεια της επιτυχημένης συνεργασίας Google με Asus. Το νέο μοντέλο θα έχει οθόνη 7 ιντσών ανάλυσης FHD 1920×1080 pixels, θα τρέχει Android 4.2 Jelly Bean και λογικά θα είναι τετραπύρηνο με 2GB μνήμη RAM.

νεό Nexus 7, Google και Asus ετοιμάζουν το νεό Nexus 7 με οθόνη FHD 1080p [φήμες]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SammyJim

…ε, λογικο δεν ειναι?με τετοιο ΣΟΥΞΕ που ειχε το τωρινο 7ρι μαλλον το αργησαν κιολας.τα φετινα HingEnd specs τως 5 τωρα και σε 7ρα δεν ειναι και η Απολυτη εκπληξη…το θεμα ειναι να κανουν την Επανασταση στις μπαταριες….οταν τις φτασουν στο επιπεδο των i-&@% τοτε βλεπουμε!?!?!?!το να θελω καθε 5-6 ωρες φορτιση Δεν Λεει για 2013….

mad

@SammyJim

Έχω το N7 εδώ και 2-3 μήνες. Η μπαταρία είναι μιά χαρά. Με τη χρήση που του κάνω (διάβασμα βιβλίων, λίγο youtube, σερφάρισμα, όχι παιχνίδια) η μπαταρία μου κρατάει 2+ μέρες. Αυτό που λένε στα διάφορα review ότι κρατάει η μπαταρία 8-9 ώρες με HD video μάλλον είναι αλήθεια αν και δεν το έχω δοκιμάσει.

Στα 200€ που πήρα το 16άρι νομίζω δεν παίζεται!

kostis

και μαλλον θα ειναι o tegra4…?

tsele

Σιγουρα θα χει τον Tegra 4 και 2GB ram παντως πιστεύω να μην αλλαξουν design γιατι πολυ απλα γα&@%# !

μαρκος xperia

Έχω και εγώ το nexus 7, και η αλήθεια είναι όπως είναι τρομερή συσκευή. Η μπαταρία με την χρήση που κάνω μου κρατάει 13 ώρες, αλλά πολύ gaming, ταινίες και πολύ YouTube κάθε μέρα. Τα μόνα του μειονεκτήματα είναι η φωτεινότητα της οθόνης (350nits) αν δεν κάνω λάθος, που για εσωτερικούς χώρους είναι οκ, αλλά εξω είναι κάπως χαμηλη. Το δεύτερο μειονεκτημα είναι όχι τόσο πολύ ο αποθηκευτικός χωρος αλλά το εξης προβλημα: όταν έχουν μείνει κοντά 3GB ελευθερου χώρου αρχίζει να κολλάει αρκετά, καθυστερεί στο να ανοίξει εφαρμογές και μπορεί να κανει και reboot πολύ σπάνια.
Κατα τ’αλλα είναι κομπλε, παίζει τα παντα και ειναι παρά πολύ γρήγορο.
Τώρα για το επόμενο nexus 7 με full HD ανάλυση και 2BG RAM δεν είμαι και τόσο σίγουρος αν βγει, αφού ο Tegra 3 δεν υποστηρίζει Dual Chanel RAM, και ακόμα δεν υπάρχουν τσιπακια χωρητικότητας 2GB.

Γιώργος Κ.

Λέτε να το πάρω σε κανα μήνα που θα πάω Αγγλία ή να περιμένω να βγει το καινούριο και να πάρω το παλιό σε χαμηλώτερη τιμή?

Κωστας.Κ

Μακαρι να του βαλουν και καμια οπιστια καμερα 5MP.
Θα γινει τελειο.

σακης

Θα το προτιμούσα όπως είναι τώρα, με hdmi και microsd

nemo

Αλίμονό τους αν δεν βάλουν κάμερα αυτή τη φορά ειδικά σε 3G.

Panos7GR

@μάρκος xperia: Ναι είναι γνωστό αυτό το bug του Nexus 7. Εχω διαβάσει πως ταλαιπωρεί σχεδόν όλους τους χρήστες. Σύμφωνα με όσα έχω διαβάσει πάντα, έχει παρατηρηθεί ότι όταν η μνήμη αρχίζει να γεμίζει, η συσκευή σέρνεται αδικαιολόγητα. Συνεχίζει να υφίστανται αυτό το πρόβλημα ακόμα και αδειάζοντάς την μνήμη, όπως επίσης και αν κάνεις wipe της cache! Ετσι βγήκε το συμπέρασμα πως το Android δεν ενημερώνεται άμεσα για τα block που αδειάζουν και τα θεωρεί γεμάτα με αποτέλεσμα να μην τα χρησιμοποιεί. Κι εδώ έρχεται η βο’ηθεια από την απίστευτη Κοινότητα του Android να λύσει το πρόβλημα με μια μόνο απλή εντολή! Αφού λοιπόν το Android είναι Linux based λειτουργικό χρησιμοποιήσανε την εντολή “fstrim”, η οποία κανονικά χρησιμοποιείται σε συστήματα με SSD δίσκους για να ενημερώνει το σύστημα για τα άδεια block του δίσκου. Ετσι λοιπόν δημιουργήθηκε η εφαρμοφή LagFix για να κάνει αυτή την δουλειά. Γι αυτό προτείνω να πας στο Play Store και να κατεβάσεις την εφαρμοφούλα, LagFix. Εχει πολύ απλό μενού. Είναι τρια κουτάκια (με τα τρια partion του συστήματος) που επιλέγεις όποια θες για να εκτελέσει την εντολή. Εγώ προτείνω και τα τρια. Και φυσικά το “Run!” για να τρεχει η εφαρμογή. Επίσης εφαρμογή θέλει, φυσικά,… Συνέχεια »

μαρκος xperia

Panos7GR, ευχαριστώ πολύ, αλλά δεν έχω κανει root την συσκευή μου ακόμα και δεν θέλω, αλλά λογικά θα την κάνω κάποια στηγμη γιατί υπαρχουν πολλές χρησημες εφαρμογές που χρειάζονται root.
Αν και έχω ψάχτει αρκετά σε διάφορα site όπως το xda δεν είχα διαβάσει ξανά για κάτι τέτοιο.

Απόστολος

αυτό που πρέπει να κάνει η Asus ειναι να το κανει 8 ιντσο και να του βάλει κάμερα. θα σαρώσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.