Google: το Nexus 9 δεν ανταγωνίζεται το iPad Air 2

Ο Alberto Villareal, επικεφαλής για το industrial design του Nexus 9, σε συνέντευξή του στο Engadget δήλωσε ότι το νέο tablet της Google δεν σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει τον ανταγωνιστή του, iPad Air 2. Ουσιαστικά φάνηκε να λέει ότι η Google δεν ενδιαφερόταν καν για το tablet της Apple.

Σύμφωνα με τον Villareal, το Nexus 9 δεν σκοπεύει να ανταγωνιστεί κάποιον, αλλά για να εμπνεύσει τους υπόλοιπους κατασκευαστές για να δημιουργήσουν και να φέρουν καλύτερα Android tablets στην αγορά.

Οι συσκευές της Google συνήθως εξυπηρετούσαν δύο λειτουργίες, να φέρουν μια ναυαρχίδα της Google στην αγορά η οποία θα είχε vanilla Android και θα έπαιρνε αμέσως τις αναβαθμίσεις, και να δείξουν στους άλλους κατασκευαστές την ποιότητα που μπορούν να επιτύχουν χωρίς να έχουν εξωφρενικά υψηλές τιμές.

Μπορεί η στρατηγική αυτή της Google να παρέκκλινε λίγο με το Nexus 6, αλλά δεν είναι πιο ακριβό από άλλες ναυαρχίδες αντίστοιχων χαρακτηριστικών. Παρόλα αυτά το Nexus 9 παραμένει μια πολύ καλή προσφορά σε σχέση με άλλα tablet της αγοράς.

Ο Villareal είπε επιπλέον γιατί επέλεξαν την HTC ως συνεργάτη τους για το νέο Nexus tablet. Πιο αναλυτικά ανέφερε “Είδαμε το One και μας άρεσαν πολύ τα σχέδια τους και το πόσο απλά φαινόντουσαν, επικέντρωναν στην χρηστικότητα και αφαιρούσαν πράγματα που δεν έπρεπε να είναι εκεί. Επιπλέον έχουν ωραία κατασκευή, ακριβείς λεπτομέρειες και καλά υλικά”.

nexus 9 δεν ανταγωνίζεται ipad air 2, Google: το Nexus 9 δεν ανταγωνίζεται το iPad Air 2


Πηγή: 1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
j

Ναι καλά. Σιγά μην αφαιρεί η htc τα άχρηστα. Ένα τεράστιο bezel που απλά γράφει htc κάτω στο m8 τι ειναι. Σε αυτόν τον τομέα (να ειναι πιο απλό και να μην έχει έξτρα) κορυφή ειναι η lg. Απλά μάλλον χάλασε η συνεργασία μεταξύ τους. Για αυτο και δεν έβγαλε και το nexus 6. Κάτι λιγο άσχετο. Τα φετινά κινητά δεν έχουν κάνει τόσο μεγάλη εντύπωση σε σχέση με τα περσινά (για ναυαρχίδας λέω) εκτός απο το iPhone 6 (δεν το λέω πως ειναι καλύτερο. Σε θέμα πωλήσεων κυρίως. Τα αλλά έχουν και λιγότερες πωλήσεις [εκτος του g3] και ειναι λιγότερα γνωστά)

Darth

@ j καθαρα και μονο πλυροφοριακα εκει που γραφει htc στο m8 απο κατο ειναι η κεραια… γιατι δεν εχει που αλλου να μπει (βλεπει ηχεια με ενισχιτες… και πισω full body aluminium

pakakos

@j Καμία συνεργασία δεν χάλασε.Η Google για να μην “αδικήσει” τις υπόλοιπες εταιρείες μιας και 2 χρόνια τώρα είχε συνεργαστεί με την LG στράφηκε στις υπόλοιπες εταιρείες.Επίσης εκτός από τις πωλήσεις που αυτό δεν φαίνεται να αλλάζει στα επόμενο χρόνια,η apple κάθε χρόνια και χειρότερα με τις ναυαρχίδες της.Κακώς βγήκε και είπε ο επικεφαλής ότι δεν βγήκε για να συναγωνιστεί την apple.Σαν να μειώνει το προιόν ,ενώ είναι κλάσεις ανώτερο από οτιδήποτε κυκλοφορεί αυτήν τη στιγμή!

Νικος

Ίδιο iPad mini είναι και δεν φαίνεται να έχει τα ωραία ηχεία της Htc μπροστά

Panos7GR

Ότι και να λέει ο Villareal, δεν τον πιστεύω! Τι να μας πουν οι Πεμπτοεκτοεβδομοόγδοοι;;;
ΜΟΝO BARCELONA ΡΕ Μ..ΝΙΑ!!! Mes que un club! 😛 Χαχαχα

X

Καλά που το κατάλαβαν εκεί στην Google ότι το Ipad δεν το πιάνουν άντε να βάλουν λίγο μυαλό μπας και δούμε καμία σοβαρή βελτίωση αν και το λέω ακόμη μια φορά το πραγματικό μέλλον στα Tablet είναι τα Windwos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple ChatGPT Google

iOS 18: Google, OpenAI και Baidu οι πιθανοί συνεργάτες της Apple για την παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη

Η Apple έχει συζητήσει με την Baidu σχετικά με τη χρήση του παραγωγικού μοντέλου AI της κινεζικής εταιρείας.

Software AI Google

H Google προβλέπει έως και 7 μέρες νωρίτερα τις πλημμύρες με τεχνητή νοημοσύνη

Η Google ανακοίνωσε επίσημα πως χρησιμοποιεί την τεχνητή νοημοσύνη για την επιτυχή πρόβλεψη πλημμυρών των ποταμών.