Nokia N1 android tablet, λανσάρεται 7 Ιανουαρίου από Κίνα

Τον προηγούμενο μήνα η Nokia (το κομμάτι που δεν έχει πουληθεί στη Microsoft) έκανε την έκπληξη και ανακοίνωσε το Nokia N1 Android tablet λέγοντας ότι η πρώτη αγορά που θα γίνει διαθέσιμο είναι η Κίνα στις αρχές του 2015. Περιμέναμε να έρθει 19 Φεβρουαρίου (Κινέζικη Πρωτοχρονιά) αλλά τελικά η Nokia φαίνεται θα το λανσάρει νωρίτερα.

Η φινλανδική εταιρεία έχει προγραμματίσει press event στις 7 Ιανουαρίου και οι πληροφορίες λένε ότι λογικά θα δούμε την επίσημη ανακοίνωση και διαθεσιμότητα του Nokia N1 στην Κίνα. Όπως έχουμε ξαναπεί, η τιμή του θα είναι στα 249 δολάρια, καθόλου άσχημη γι αυτά που προσφέρει.

Το Nokia N1 έχει 7.9 ιντσών 1536×2048 pixel IPS οθόνη, quad-core, 64-bit Intel Atom Z3580 επεξεργαστή χρονισμένο στα 2.3 GHz, 8 Megapixel κάμερα, 5 Megapixel δεύτερη κάμερα, 2GB RAM, 32GB μνήμη που δεν μπορεί να επεκταθεί. Έχει μεταλλική κατασκευή, 6.9 χλστ. πάχος, 5300 mAh μπαταρία, τρέχει Android 5.0 Lollipop και έχει τον Z Launcher της Nokia.

Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα έρθει στις υπόλοιπες αγορές, αλλά η Nokia αναμένει αμέσως μετά την Κίνα να επεκτείνει τη διαθεσιμότητα.

nokia n1 release date, Nokia N1 android tablet, λανσάρεται 7 Ιανουαρίου από Κίνα

nokia n1 release date, Nokia N1 android tablet, λανσάρεται 7 Ιανουαρίου από Κίνα

nokia n1 release date, Nokia N1 android tablet, λανσάρεται 7 Ιανουαρίου από Κίνα

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
googoo32

Κώστα βάλε ένα μηδενικό στο έτος 😛
πολύ όμορφο πάντως!!

Darth

κανόνια έπρεπε να λέγεται Foxconn N1….αλλά οκ

nikmour

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ορισμένοι ενθουσιάζονται με την είδηση. Δεν βγάζει η Nokia tablet αλλά είναι ένα κινέζικο με το brand name της. Γιατί δεν παραγγέλνετε ένα telcast x98 air ή onda v975w που είναι και πιο φθηνά.

Panos7GR

Αν πάρω τα telcast ή onda που είναι πιο φθηνά, θα μου τα υποστηρίξει η Nokia και το επίσημο σέρβις της;
Τσουπ 1-0 το N1!

Επίσης Darth τα Foxconn iPad Air 2 και Foxconn iPad Mini 3, πουλάνε σα ζεστά καρβέλια!! (Και είναι πιο ακριβά)

nikmour

@panos 7gr δίκιο έχεις. Και με τέτοια κινεζιά σίγουρα θα το χρειαστείς.τσουπ -1!

Τομ

Ειμαι σουπερ ευχαριστημενος απο το app-οκεντρικο ios στο ipad μου. Δεν ξερω αν θα ηταν το ιδιο σε τηλεφωνο που δεν εχω τοσες απαιτησεις απο applications μονο τα ψιλοστανταρ (βεβαια θα δοκιμασω που και που καμια τρεντια ετσι για την φαση) αλλα στο tablet που ουσιαστικα αυτο που κανω ειναι να εχω ωραιες εφαρμογες να παιζω ειμαι πληρως ευχαριστημενος απο το ipad. Τοσο που εχω δωσει και μικροποσα για εφαρμογες. Πχ μια third party youtube εφαρμογη που την κατεβασα αρχικα για να παιζω βιντεο που το original app δεν με αφηνει αλλα τελικα μου αρεσε παρα πολυ και εδωσα 80 λεπτα για να βγαλω τις διαφημισεις. Αλλη μια ειναι ενα browser των μουσικων youtube βιντεο που παιζει και στο background σαν ενα στανταρ Music app με βαση δεδομενων το youtube ομως που τα εχει ολα βεβαια. Εδωσα και κει 1.80 για να βγαλω τις (παρα πολλες ομολογουμενως) διαφημισεις. Αυτο που θελω να πω ειναι οτι αν καποιος θελει tablet ακομα και αν δεν ειναι συνηθισμενος σε apple και ios ας το ψαξει λιγο το θεμα γιατι εγω προσωπικα αν και δεν ειχα ποτε apple συσκευη (εκτος απο ενα ipod shuffle δωρο) βρηκα την προταση της apple πολυ καλυτερη απο ολες… Συνέχεια »

Costas

Ο panos7gr καλά τα λέει. Ας το πιάσουμε όμως πρώτα η να δούμε κανένα hands-on και μετά να σχολιάσουμε αρνητικά. Καλή η προσπάθεια της Nokia, μόλις με το καλό το πιάσουμε στα χέρια μας θα έχουμε να πούμε περισσότερα.
Ακου εκεί telecast & Onda μόλις ανοίξεις το κουτί αρχίζουν τα προβλήματα! Μια η οθόνη είναι ξεκολλημένη μια είναι θαμπή και χωρίς Φωτεινότητα μια το WiFi δεν πιάνει στον1 μετρο μακριά από το router κτλ. Άσε που το software πρέπει να γίνεις μάστορας να περνάς την κάθε Rom να βγάλεις την κάθε κινεζιά που έχει μέσα! Για την μετάφραση στα ελληνικά θα πω μόνο τι βγάζει όταν τελειώνει η μπαταρία! Χαμηλ μπαταρ!
Τα κινέζικα τα tablet είναι φθηνά γιατί δεν έχουν κανένα ποιοτικό έλεγχο!

Panos7GR

Ναι ρε φίλε Costas, γιατί θα μας τρελανουν! Πάνε και κραζουν τη Nokia, χωρίς να σκεφτούν ότι βγαίνει μετά από εξαγορά του δεύτερου βασικού της τμήματος, μετά τα Δίκτυα. Σε αυτή τη φάση της εξαγοράς η Nokia πούλησε τα εργοστάσιά της στη Microsoft. Πως ρε μάγκα μου θα έβγαζε αλλιώς συσκευές, που την παρακαλατε σε κάθε άρθρο βγάλε Android να σωθείς; Α μπράβο. Με ενοικιαση άλλου εργοστασίου. (Το ίδιο κάνει η Apple και Google που επίσης δεν έχουν εργοστάσια) Ο ποιοτικός έλεγχος, οι υπηρεσίες της, οι εφαρμογές της και το επίσημο σέρβις της, θα είναι υπεύθυνα για τη συσκευή άρα πως θεωρείται μουφα και κινεζικό δεν το καταλαβαίνω… Ειδικα από τη στιγμη που η Nokia παίζει το πρώτο και τελευταίο χαρτί για να μείνει στις συσκευές. @Τομ: Συμφωνώ! Αν και έχει υπάρξει πρόοδος στις tablet optimised εφαρμογές στο Play Store, αλλά για tablet σίγουρη επιλογή είναι iPad. Είναι ακριβως το ίδιο με αυτό που λέμε γιατί να πάρεις WP αφού δεν έχει εφαρμογές, το ίδιο ισχύει για το Android στα tablet. Γι αυτό πιστεύω πως τα 7-8ιντσα σωζονται κάπως. Είναι πιο κοντά στα phablets, δε σε ενοχλεί, αλλά στα μεγάλα “πονανε τα ματια σου”. Τα Android tablets πιστεύω αξίζουν περισσότερο… Συνέχεια »

Tom

Για multimedia χρηση ισως ειναι καλυτερα τα android tablets Πανο σωστα για internet πανω κατω τα ιδια ειναι ολες οι πλατφορμες. Αν θες να το εχεις στημμενο κατω με πληκτρολογιο παιρνεις ενα android μια χαρα θα ειναι για χρηση netbook οπως λες. Για την ιδια χρηης υπαρχουν και ωραια σχετικα windows tablets με full windows οτι και αν σημαινει αυτο.

Panos7GR

Προσωπικά επειδή είχα εμπειρία με κανονική έκδοση Windows 8.1 tablets, δε με συγκινούν. Είναι κουραστικά για 10 και βγάλε ίντσες οθόνη. Όσο και να το πάλεψε η Microsoft δεν της βγήκε για tablet. Οπότε για τέτοια χρήση και πάλι θα προτιμούσα Android. Ίσως και ChromeOS, αλλά το Android έχει περισσότερες δυνατότητες απο Chome OS.

tech21man

Ουσιαστικα δεν ειναι η “nokia” που ξεραμε αυτη αλλα εδω που τα λεμε ισως δε γινοταν και αλλιως.

Οσο για το tablet, μακαρι να ειναι ποιοτικο κτλ αλλα ενα βασικο ερωτημα ειναι αν οντως θα εχει gapps και play store.

Παρεμπιπτοντως απλως και λειτουργικος ο launcher αλλα δε βαριεσαι. Απο τα παλια xperia (και αλλα τηλεφωνα) εβγαιναν μπροστα οι πιο χρησιμοποιουμενες εφαρμογες και αλλαζαν δυναμικα τα grid.

Αυτο μοιαζει με tizen-firefox με τα στρογγυλουδια icons. Δε βαριεσαι.

Α ρε εποχες που το 808 τραβουσε 21mbps 1080p και ειχε τρελα dac μεσα…το android ακομη ονειρευεται (σπανια περνα τα 17mbps σε 1080p. Βαρος λειτουργικου? Ουτε στο cyanogen δεν το προτιμουν) σε κατι τετοια πραγματα (και το ios τα ειχε ποιασει απο την αρχη ειδικα στα multimedia).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.