Nokia Silicone, Tablet με Windows 8 RT Blue και οθόνη 1080p [φήμες]

Κατά καιρούς έχουμε διαβάσει, συζητήσει, υποψιαστεί ότι η Nokia ετοιμάζει ή θα ήθελε να ετοιμάσει ένα tablet με λειτουργικό σύστημα Windows 8 RT Blue (light έκδοση των Windows 8 χωρίς υποστήριξη x86 εφαρμογών). Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που έχει στην διάθεσή του το Techblog αυτό ετοιμάζεται να γίνει πράξη με το λανσάρισμα του tablet Silicone (κωδική ονομασία) τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο για οθόνη 10.1 ίντσες Full HD 1920×1080 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή 2.3GHz, μνήμη RAM 2GB και κάμερα 6 Megapixel με οπτικά μέρη Carl Zeiss. Οι πληροφορίες είναι ανεπιβεβαίωτες και τις διαβάσατε πρώτα εδώ στο Techblog.gr.

Η έκδοση Blue του λειτουργικού συστήματος Windows 8 και Windows RT είναι μια αναμενόμενη αναβάθμιση που ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα.

Η εικόνα που συνοδεύει το άρθρο μας είναι mockup δενσχετίζεται με τις πληροφορίες μας.
Nokia Silicone tablet, Nokia Silicone, Tablet με Windows 8 RT Blue και οθόνη 1080p [φήμες]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Seba

φενεται ωραιο ομως η τιμη θα μας τρελανη

billD

Seba, έλεος… μας εβγαλες τα ματια

Χρήστος

Πανέμορφο θα είναι και γενικώς πολύ καλό, αλλά όντως πιστεύω κι εγώ ότι από τιμή θα είναι γιούχου.

Κωνσταντίνα Δορλή

Ετούτη είναι μια εξ αυτών των περιπτώσεων όπου εύχομαι να ισχύει η ρήση: όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Πανέμορφο το mockup και η αισθητική της Nokia σε όλη τη σειρά Lumia είναι φανταστική.

makis88

Σπέρνει το mockup αλλά δεν θα έπαιρνα windowsRT. Σε 2-3 χρόνια ίσως αλλά φέτος όχι!

alex

Αν δεν βγαλει full 8ρια απο εμενα ΑΚΥΡΟ.
Τοσο απλα.
Nokia ακουει?!!
Υπαρχουν και αλλου πορτοκαλιες ετσι κι αλλιως.

Γιώργος Κου.

Full 8άρια και τιμές σίγουρα πολύ μα πολύ ψηλά….

Solon

Ποιος θα πάει να ξοδέψει 800 και 900 ευρώ για τα RT τι στιγμή που ήδη υπάρχουν tablets με Win 8 x86; Να πληρώσεις ακόμα και χιλιάρικο για tablet χ86 έχει νόημα αφού και ταμπλέτα είναι και αν το συνδέσεις με μεγαλύτερη οθόνη και ένα πληκτρολόγιο έχεις κανονικό PC με φουλ συμβατότητα σε περιφεριακά και προγράμματα των Windows, αλλά τόσα λεφτά για ένα λειτουργικό με αβέβαιο μέλλον ποιος θα πάει να πετάξει;
Ας ελπίσουμε η Nokia να βγάλει την ταμπλέτα με επεξεργαστή Clover Trail και όχι ARM ώστε να τρέχει τα χ86 και ας παρατήσει τα ήδη αποτυχημένα RT.

Technewz

Για μένα πρέπει να βγει με Windows 8

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.

Smartphones Nokia

Nokia XR21: Με την υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη

Η Nokia κυκλοφόρησε το rugged smartphone της XR21 με πιστοποίηση IP69K, η οποία είναι η υψηλότερη προστασία IP από το νερό και τη σκόνη.