NVIDIA, Γιατί τα Android tablets δεν πουλάνε

Παρόλο που βλέπουμε τελευταία όλο και περισσότερες smartphones και tablets να ενσωματώνουν τον διπύρηνο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 2 η κατασκευάστρια εταιρεία δεν φαίνεται ιδιαίτερα χαρούμενη καθώς σε σχέση με τις αρχές του προηγούμενου χρόνου το κέρδο της μειώθηκε κατά 4%.

, NVIDIA, Γιατί τα Android tablets δεν πουλάνε

Η εταιρεία δικαιολογείται σε σχετική ανακοίνωση ρίχνοντας το μεγαλύτερο βάρος στα tablets με Android λόγω των υψηλών τιμών τους και των λιγοστών εφαρμογών σχεδιασμένων αποκλειστικά για αυτά. Συγκεκριμένα σε συνέντευξη τύπου ο CEO της NVIDIA Jen-Hsun Huang αναφέρει “Είναι ένα σημείο στο πρόβλημα με τις πωλήσεις. Είναι μια εμπειρία στο πρόβλημα λιανικής. Είναι ένα πρόβλημα μάρκετινγκ στους καταναλωτές. Είναι ένα πρόβλημα το σημείο τιμών.”

Χωρίς να αναφέρει συγκεκριμενo tablet αν αναλογιστούμε ότι δεν κυκλοφορούσαν αρκετά και το δρόμο των Android tablets τον χάραξε ένα, το Motorola Xoom, που συζητήθηκε περισσότερο και από τους καταναλωτές και από τον Steve Jobs για την τιμή του ότι ήταν ιδιαίτερα υψηλή, οπότε ίσως αναφέρεται σε αυτό. Δεν παραλείπει να επισημάνει ακόμη ότι για να έχουν ψηλές πωλήσεις τα tablet πρέπει να βγαίνουν και σε WiFi οnly εκδόσεις,σε χαμηλή τιμή. Ίσως αυτό ήταν ένα λάθος της Motorola για την προώθηση του Xoom που ξεκίνησε με την κυκλοφορία του 3G με την τιμή των 799 ευρώ (565 ευρώ περίπου) και γιαυτό είχαμε δει στα τελευταία στατιστικά τόσο μικρο ποσοστό στην ειδικά διαμορφωμένη έκδοση για tablets Android 3.0 Honeycomb.

Πάντως η NVIDIA δεν τα βάζει κάτω και ελπίζουν “στο νέο κύμα” των tablets που θα λύσουν αρκετά προβλήματα που είχαν ως τώρα στις πωλήσεις τους και θα επιφέρουν περισσότερα κέρδη. Άλλωστε μας έχει δείξει τις ικανότητες στον χώρο των επεξεργαστών ειδικότερα με τις συσκευές όπως του Motorola Xoom, Motorola Atrix και LG Optimus 2X που ανάδειξαν τους διπύρηνους επεξεργαστές της. Μην ξεχνάμε ότι περιμένουμε και τον επεξεργαστή Tegra 3!

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
cybergiannis

Αν μειωθεί η τιμή ενώς tablet δεν θα πρέπει να μειωθεί και η τιμή των εξαρτημένων και αντίστροφα? #Justsaying

teodore88

στην ελλαδα ο κυριος εκπρωσοπος του ανδροιδες και του tegra2 ειναι το acer που παρουσιασε σμρ ο Κωστας.. τα 500 ευρω του τα βρησκω πολυ υψηλη τιμη, γτ περα απο τ αλλα το ταμπλετ ειναι ειδος πολυτελιας.. αν πεσει γυρο στα 100 κατω, ισως κανει μαζικες πωλησεις..

SonicYouth

Είπε και άλλα ο άνθρωπος αλλά χάθηκαν στην μετάφραση.

alex

Και πάρα πολύ σωστά τα είπε. Δεν είναι δυνατόν να μου πουλάς στην ίδια τιμή με το ipad 2 καθότι υστερείς σε εφαρμογές. Θα πρέπει αρχικά να προσφέρεις κάτι σε χαμηλότερη τιμή και όταν το προιόν σου ωριμάσει αρκετά τότε ανεβάζεις και την τιμή. Αν τα Android Tablet είχαν 300-400 ευρώ τότε θα είχε ο καθένας από ένα. Δείτε π.χ. το πόσο δημοφιλές έγινε το Asus EE Pad των 399 δολλαρίων ή 399 ευρώ.

DarkPain

@SonicYouth
Εδώ στο Techblog προσπαθούμε να γράφουμε όσο πιο απλά,λίγα και κατανοητά χωρίς να χανόμαστε σε τεράστια κείμενα,έτσι να καταλαμβαινουν όλοι οι αναγνώστες. Αν νομίζεις υπάρχει κάτι σημαντικό-αναγκαίο που παραλείψαμε που έπρεπε να ήταν στο άρθρο μπορείς να μας το πεις και αν όντως το ξεχάσαμε και δεν το “χάσαμε στην μετάφραση” θα το προσθέσουμε και θα ζητήσουμε και συγνώμη για την παράλειψη.
Φιλικά.
DarkPain for Techblog

vasilis.

μην ασχολειστε με apple trolls

Nikos14

Πήρε ο αδερφός μου το acer να μου την πει για το iPad .αν και ζήλεψα στην αρχή ειναι πίσω. Στο iPhone λέω όχι στο iPad δεν μπορείς να το πεις . Πρώτα απ όλα χρησιμοποίησα το iPad σε live που έκανα με το iRig που παρειγγειλα . Anyway , ωραίο το android στα tablet αλλα θέλουν πολυ να φτάσουν το iPad . Βλέπε team viewer και και .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Apple iPad Pro

Apple: Ετοιμάζει iPad Pro με τσιπ M2 για το φθινόπωρο;

Κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου θα έχουμε ένα iPad Pro με τσιπ Μ2 από την Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8: Εμφανίστηκε για λίγο στο Amazon Italy και μάθαμε τα πάντα

Η σειρά Galaxy Tab S8 της Samsung αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη αρκετά σύντομα.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Galaxy Tab S8 Ultra: Διέρρευσε εικόνα στη σελίδα υποστήριξης της Samsung

Η Samsung προχώρησε και δημοσίευσε μια επίσημη εικόνα του επερχόμενου Galaxy Tab S8 Ultra στη σελίδα υποστήριξης στις ΗΠΑ

Tablets Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Tab S8

Διέρρευσε το νέο Galaxy Tab S8 – Δεν θα έχει φορτιστή;

Τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8 Ultra αποτελούν τα πολυαναμενόμενα tablet κορυφαίας κατηγορίας που, αναμένεται, σύμφωνα με τις φήμες, να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022.