NVIDIA Shield Tablet: Επιστρέφει ως Κ1

Tο NVIDIA Shield Tablet K1 είναι η επανεμφάνιση του NVIDIA Shield Tablet, το οποίο επιστρέφει με τον επεξεργαστή NVIDIA Tegra K1. Το NVIDIA Shield Tablet είναι εξοπλισμένο με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Tegra Κ1, ο οποίος είναι χρονισμένος στα 2.2 GHz και έχει μνήμη RAM 2 GB. H εσωτερική του μνήμη είναι 16 GB και μπορεί να δεχτεί κάρτες microSD. 

Έχει οθόνη 8 ιντσών με ανάλυση Full HD, πίσω κάμερα 5 Megapixels και ακόμα μία κάμερα 5 Megapixels εμπρός. Το στοιχείο που αξίζει να τονίσει κανείς είναι το SMX Kepler GPU, το οποίο αναλαμβάνει τα γραφικά και προσφέρει καλές επιδόσεις ακόμα και για το gaming. Οι διαστάσεις είναι 221 x 126 x 9.2 mm,  ζυγίζει 390 gr και τρέχει λειτουργικό Android 5.1.1 Lollipop. H ενδεικτική τιμή του στις ΗΠΑ είναι 199 δολάρια.

H NVIDIA είχε αποσύρει τα tablets της από την αγορά εξαιτίας φαινομένων υπερθέρμανσης νωρίτερα φέτος, στοιχείο που είχε ως αποτέλεσμα τη συνολική απόσυρση του μοντέλου. Τώρα, επανέρχεται το tablet με νέο όνομα και την υπόσχεση ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα προβλήματα του παρελθόντος.

NVIDIA Shield Tablet: Επιστρέφει ως Κ1, NVIDIA Shield Tablet: Επιστρέφει ως Κ1

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lefteris

AppleTV wannabe, αν και το appleTV ειναι μια δεκαετία μπροστά.

Costas

@Lefteris
Τελικά εσένα είναι μη αναστρέψιμη η ζημία που έχεις πάθει! Κάηκες εντελώς!

ElaTwra

Lefteri, μη χάσεις κανα μήλο

arislp

κοιταξτε παλι την πηγη σας γιατι νομιζω πως ειδα οτι δεν θα εχει ουτε το πενακι αλλα ουτε και φορτιστη…ετσι πηγαν την τιμη στα 199 δολαρια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.