NVIDIA Tegra 3, Gaming επιπέδου PC [video]

Ο τετραπύρηνος (ή μάλλον πενταπύρηνος) επεξεργαστής NVIDIA Tegra 3 αποκαλύφθηκε μέσα από το tablet ASUS Transformer Prime και είναι τρεις φορές καλύτερος στα γραφικά από τον Tegra 2. Απολαύστε στο βίντεο που ακολουθεί τρία games που αναπτύχθηκαν για τον Tegra 3 και ονειρευτείτε αυτό που έρχεται.

, NVIDIA Tegra 3, Gaming επιπέδου PC [video]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alex

Τρομερή δουλειά,πολύ μπροστά από τον ανταγωνισμό απο μια εταιρία με τεράστια εμπειρία στο είδος.

Techfan

Tegra 3 στα 40 nm ? Καλύτερα να το αποφύγετε…

Αν θέλετε ισχυρό κινητό (που έτσι κι αλλιώς θα κατασπαράζει την μπαταρία) σε χαμηλή τιμή , αυτό είναι το lg optimus 2x με 310 ευρώ από το skroutz.

Το γεγονός πως θα πάρει και το icecream τελικά, είναι καλό.

Γιατί να δώσετε 600 ευρώ για tegra 3 κινητό (δεν θα βγούν πριν το 1 τετράμηνο του 2012)?
Με τόσα χρήματα παίρνετε laptop ή desktop pc της προκοπής.

bec

@techfan έχω το 2x με τη 2.3 της lg και παρότι διπύρηνο οι σελίδες flash κολλάνε, ενώ το gps δεν δουλεύει σωστά. Καλά τα tegra και η προσπάθεια της nvidia να αυτορρυθμίζονται οι πύρινες χωρίς λογισμικό τρίτων αλλά δεν αγοράζεις μόνο το cpu,remember me…

Ιωάννης Π.

@techfan αμα θελουν desktop ξερουν που θα βρούν και πόσο, αμα θέλουν τηλέφωνο επισης ξέρουν.
Εδω μιλάμε για καθαρή εξέλιξη τις τεχνολογίας και smartphones. Δεν νομιζω να εχει κανείς 600 ευρω στο χέρι και να μην ξέρει αν θα παρει λαπτοπ η κινητό. κριμα εισαι και techfan.
Φιλικά Πάντα!

Antonis

Αν ειναι ετσι ο tegra 3 φανταστειτε πως θα ειναι οι επομενοι.

spiros

Lg optimus 2x ειναι μαπα περασε απο τα χερια μου μαπα….!!!

paisos

Γιατί μάπα ρε παιδιά το Lg optimus 2x, χαλαρώστε λίγο μια χαρά κινητό είναι, παπάδες κάνει! Κ με cyanogen rom από την πρώτη μέρα που το αγόρασα!

Alex

Άλλο πράμα το value for money και άλλο πράγμα η εξέλιξη της τεχνολογίας. Για τις μπαταρίες συμφωνώ,έχουμε θέμα,έχουμε μείνει στάσιμοι.

Techfan

Εσείς που λέτε για την syper εξελιγμένη τεχνολογία που εφαρμόζεται στα κινητά, μάλλον δεν ρίχνετε μια ματιά και στις λεπτομέρειες.

Αρχικά συμφωνώ πως δεν έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν τόσο ισχυρός επεξεργαστής όπως ο tegra 3 σε κινητό, αλλά αυτό δεν παύει να είναι εφαρμογή ήδη υπάρχουσας τεχνολογίας από τα desktop pc πετσοκομένη για τα κινητά.

Όταν ο core i7 που είναι τετραπύρηνος και τετραπέρατος είναι στην αρχιτεκτονική των 32 nm ενώ για τα κινητά πχ ο tegra 3 είναι στα 40 nm ξέρωντας πως η κατανάλωση ενέργειας είναι πολύ σημαντική, αυτό λέγεται μάρκετιν και όχι τεχνολογικό επίτευμα.

Όσοι θέλουν να μάθουν πόσο σημαντικά είναι τα nm σε ένα επεξεργαστή και γενικότερα η αρχιτεκτονική του, ας ψάξουν στο google.

Όσοι αδιαφορούν, καλύτερα να μην υπερασπίζονται λανθασμένες απόψεις. Η τεχνολογία των επεξεργαστών για κινητά είναι απαρχαιωμένη. Ότι τρικ και αν κάνουν (πχ 5ος πυρήνας) δεν παύει να θέλει αλλαγές από το μηδέν. Αφού πουλάνε χωρίς έξοδα για ουσιαστικές βελτιώσεις, γιατί να το κάνουν?

Τέλως, σε κινητά τελευταίας γενιάς όπως το lg optimus p990 (2x), τα κρασαρίσματα ωφείλονται σιχνα σε bugs και όχι στην ισχύ.

Aris

Techfan μην ξεχνάς ότι (εκτός απ’το ότι δεν έχει ιδιαίτερη ουσία να τα συγκρίνεις) ο tegra είναι RISC και ο i7 είναι CISC. Δεν φτάνει που τόσα χρόνια η αυτοκυριαρχία Wintel μας κράτησε σε CISC επεξεργαστές κουβαλώντας μια βαριά αρχιτεκτονική, τώρα που πάμε θετικά στο επόμενο βήμα και βλέπουμε τέτοιες εξελίξεις έρχεσαι και μου λες για τα νανόμετρα λες και με το google θα καταλάβεις πώς λειτουργεί ένας επεξεργαστής με τις απλοικές εξηγήσεις και ακυρίλες περί “υπάρχουσας τεχνολογίας”.

Techfan

@Aris

Ξέρωντας πως θα ενοχλήσει άτομα (όπως κι εσένα) το τελευταίο μου comment δεν ήθελα να γίνω ακόμα πιο φορτικός με ορολογίες και τα συναφή.

Το τι ξέρω από τεχνολογία, δεν θεωρώ απαραίτητο να απολογούμαι. Ο υπερκαταναλωτισμός είναι πρόβλημα που δύσκολα επιλύεται. Εγώ τουλάχιστον, είμαι αντίθετος του υπερκαταναλωτισμού και δεν φοβάμαι να το δείξω μέσα από τα comments μου…

bec

techfan το 2x που προτεινες ειναι κακη επιλογη αγορας εν μερη γιατι το tegra 2 εχει κλειστους drivers σε αντιθεση με του tegra 3 που αντιπροτεινεις…Μη μου πεις οτι ως fan της τεχνολογιας και κατα των ασκοπων εξοδων δεν ηξερες κατι απο τα παραπανω…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.