NVIDIA Tegra 3, Χαμηλότερη κατανάλωση και 5 φορές πιο ισχυρός

Κάποια από το Android Tablets που αναμένονται να κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο θα ενσωματώνουν το νέο επεξεργαστή NVIDIA Tegra 3 (κωδική ονομασία Kal El). Η αρχιτεκτονική του είναι 40nm ίδια με του σημερινού Tegra 2, λέγεται όμως ότι θα είναι 5 φορές πιο ισχυρός και θα καταναλώνει λιγότερη ενέργεια.

, NVIDIA Tegra 3, Χαμηλότερη κατανάλωση και 5 φορές πιο ισχυρός

O Kal El είναι τετραπύρηνος (Quad Core) και κάνει πολύ καλύτερη διαχείριση ενέργειας παρά την υψηλή υπολογιστική του ισχύ και υπόσχεται σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση μπαταρίας. Επίσης θα είναι χρονισμένος στο 1.5GHz, με πολύ ανώτερες επιδόσεις στα γραφικά, ενώ γίνεται λόγος για υποστήριξη 3D γραφικών αλλά και video output στα 2560×1600 pixels.

Σήμερα η NVIDIA δουλεύει ήδη πάνω στο διάδοχο του Tegra 3, που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2012. Φέρει την κωδική ονομασία Wayne και θα είναι σαφώς μικρότερος σε μέγεθος (28nm) και η απόδοσή του αναφέρεται πως θα είναι 10 φορές καλύτερη από τον σημερινό Tegra 2!

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

27 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nightmare

εε ρε μάνα τι έχει να γίνει!!!!!!!!!!

Sotos 73

Δεν θα προλαβαίνουμε να αγοράζουμε tablets και κινητά έλεος !!!!!!!!

zak91

Υπάρχει περίπτωση να μπει σε κινητά μεχρι τις αρχές του 2012? Σε τάμπλετ λογικό να μπει….αλλά σε κινητά μου φαίνεται υπερβολή. Εδώ τώρα βγήκαν τα διπύρινα καλά-καλά…σε 6 μήνες θα πάμε σε 4πύρηνα;

Sotos 73

Έτσι όπως εξελίσσεται η τεχνολογία λεφτά να έχεις να αγοράζεις !!!

Σπυρος

Η τεχνολογια εξελισετε πια σε γοργους ρυθμους!!!με αποτελεσμα να μην την πιανεις!!!
Σε αυτο πιστευω παιζει ο ρολο και ο μεγαλος ανταγωνισμος και η αυξηνομενη καταναλωτικη ζητηση του κοινου!!!προς σε αυτην την τεχνολογια.

kostas_falcon

Ετσι οπως πανε θα μας τελειωσουν τα netbooks μιας που δεν προβλεπεται στο κοντινο μελλον να εχουν τοσο δυνατη cpu – gpu, επανω τους.

tsamo

Εδώ ακόμα δεν έχουν πλήρη υποστήριξη στο λειτουργικό(honeycomb) οι διπήρυνοι και εμείς πάμε σε τετραπήρυνους ; Μήπως , λέω μήπως , βιαζόμαστε λίγο ; Blink and you’ll miss it !!!

tetra82

Aντε με το καλό στα μέσα του 12 να παίζουμε Old Republic στο PC και επειδή έχουμε να φύγουμε για την δουλειά να το συνεχίζουμε στο tablet!!! Raiding 24/7

Sotos 73

Έχεις δίκιο tsamo να δούμε ποτέ θα εκμεταλευτουν πλήρως τους δυπηρυνους και βλέπουμε για τετραπηρυνους…….

AleXlolG7

υποτίθεται πως η επομένη έκδοση android (ice cream sandwich) θα υποστηρίζει πλήρως τους δυπήρυνους… άντε να δούμε που θα φτάσουν!!

Aggelos91

τι αλλο θα κανουν τα παλικαρια!!..

Solon

Είμαι λίγο επιφυλακτικός με τα όσα λέγονται για μειωμένη κατανάλωση ενέργειας στον Καλ Ελ.
Από τη στιγμή που δεν μειώνονται τα νανόμετρα και αυξάνονται οι πυρήνες και τα Mhz πως είναι δυνατόν
να έχει χαμηλότερη κατανάλωση;
Ασε που η Nvidia πάντοτε έβγαζε ενεργοβόρα προϊόντα.

Αλέξης

+1 στον Solon

MANOS

Με καλύτερη σχεδίαση του SoC.
Και στις GPU των Desktop η κάθε νέα σειρά έχει καλύτερες επιδόσεις στα ίδια η και λιγότερα Watt χωρίς να αλλάζει πάντα η μέθοδος ολοκλήρωσης. Απλά δεν θα έχει τα αποτελέσματα που θα είχε αν μίκρυναν και τα nm.
Διάβασα κάπου ότι εάν το Xoom φορούσε το Kal El θα έφτανε τις 10 ώρες αυτονομίας, τώρα πόσες έχει?

Γιώργος

Λογικα ο Tegra 4 θα παει για τα tablets με windows 8.

Spyros

Wayne?
Lil wayne?
Σάπιος θα είναι :p

Kostas

τσαμπα αγοραζουμε ταμπλετς…ετσθ οπως προχωραει η τεχνολογια χανουν αμεσως την αξια τους!!(απο την Αλλη ομως ειναι πολυ καλοο που εξελισσεται ετσι η τεχνολογια..):/

eddy

Παιδιά θέλω να πάρω μια κάρτα 16gb ή 32gb για το htc desire hd,αλλά μπερδεύτηκα λιγάκι ψάχνοντας στο internet.
Σχετικά με τα class 4,6,10. Γνωρίζετε κάτι;
Κάπου διάβασα ότι δεν θα συγχρονιστεί με το class 10 .
Υπάρχει περίπτωση να μην μου διαβάσει την 32gbf;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.!!

MANOS

Με την class10 μπορεί να αντιμετωπίσεις προβλήματα, εγώ έχω 16gb class10 για το DEFY και μερικές φορες κάνει πως δεν την βλέπει (και στην official και στις δυο custom που έχω βάλει).
Το έψαξα πολύ,ειδικά στο xda και είδα ότι πολλοί αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με τις class10,ανεξάρτητος συσκευής η rom.
Σου συνιστώ να πας σε class4 γιατί υπήρχαν στιγμές που ήθελα να βγάλω επείγοντος φωτό και αναγκαζόμουν να κάνω restart

Κώστας Βλαχάκης

Παιδια οχι αλλο off-topic. Ευχαριστω! 🙂

alex

Το θέμα είναι πως η nvidia με τον τρόπο αυτό σκοτώνει τον tegra 2 και ρίχνει χαμηλά τις πωλήσεις android tablets. Γιατί να αγοράσει σήμερα κάποιος ένα tablet με tegra 2 όταν μετά το καλοκαίρι θα μπορεί να πάρει πολύ καλύτερο προιόν και μάλιστα 2ης γενιάς? Δεν αγοράζει λοιπόν με αποτέλεσμα χαμηλές πωλήσεις στα android tables,μικρό ενδιαφέρον από developers και πάρτυ για την apple..κρίμα γιατί είχα βάλει στο μάτι το transformer αλλά βλέπω να πάει άπατο και ipad δεν θέλω με τίποτα γιατί θεωρώ το android καλύτερο λειτουργικό.

tasos

η τιμη ποσο θα ειναι?τετραπυρηνοι σε ταμπλετς???

tolken

Καταρχην θεωρω τα android ακομη πολυ πισω απο το ipad 2. Μπορει να λετε οτι εχει καλυτερο περιβαλλον (πιθανον σας εντυπωσιαζει το ψευτο 3d) αλλα και σε εφαρμογες αλλα κυριως στην χρηση μνημης ειμαι χαλια. Η καταναλωση μπαταριας φρικτη και καθως το πιανεις απο πισω ψινεις αυγα. Αρα τι να λεμε. Εχω και το ipad 2 και το samsung galaxy tab 10.1v. Αρα μπορω να τεκμηριωσω την αποψη μου. Ασε που τα android tablet ειναι σαν τα κινητα. Τα βγαζουν σαν στραγαλια χωρις να τα αξιοποιουνε πληρως και μετα σου λενε παρε καινουριο. Ασε ρε. Το θετικο που βρηκα σε android tablet ειναι το flash player (αν και πολλες φορες κρασαρε ο browser).

panos

Το tegra 2 σε συνδυασμό τουλάχιστον με Android 3.0 δεν μπορεί να παίξει ούτε τα βαριά φλας καλά ούτε φυσικά πραγματικά υψηλού ρυθμού HD βίντεο (βλέπε mkv με H264)

vasilis.

τα ελεγα εγω για ρους νεους επεξεργαστες στα apple fan boys.
μην νομιζετε,εδω μεσα το ειχα διαβασει παλιοτερα! :PPP

Its all greek to me...

40 nm και ο tegra 3?
Εεεε δεν παιζονται…. ΟΙ επεξεργαστές της intel μπήκαν πρώτοι στα 32nm (Η/Υ) πριν απο αρκετά χρόνια. Είναι λογικό να αφήνουν τις φορητές συσκευές ακόμα στο περιθώριο, για μεγαλύτερα κέρδη μακροχρόνια?

Όσα λιγότερα nm έχει ο επεξ. , τόσα πιο πολλά μπορούν να χωρέσουν σε μικρότερη απόσταση μεταξύ τους… Αυτό συνεπάγεται με καλυτερο μοντέλο απόδοσης/κατανάλωσης.

@alex (μερικά comments πιο πάνω) χωρίς να γίνω κουραστικός, απλώς σου αναφέρω πως το marketing δεν αφήνει πολλά περιθώρια υπομονής στους φανατικούς της τεχνολογίας. Υπάρχουν άτομα (όπως ο @tolken) που αγοράζουν πάνω από ένα προ.ιόν για τον ίδιο σκοπό χρήσης. Αυτοί συντηρούν την αγορά, οπότε να είσαι σίγουρος πως δεν θα πέσουν (στατιστικά) οι πωλήσεις… Με εξαίρεση εμένα, εσένα @alex, και κάποιους λίγους που δεν ενδίδουν στις σειρήνες (παρμένο από την Οδύσσεια).

Φιλικά,
Its all greek to me…

Techfan

Τελικά θα έχουμε κινητό με tegra 3 στο τέλος του 2011;
Ή θα είναι στο πρώτο τρίμηνο του 2012;

Θα εκτιμούσα μια απάντηση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.