Nvidia: Σύντομα στην παραγωγή το νέο της tablet

Σύμφωνα με μια νέα αναφορά, η Nvidia ξεκινάει να εργάζεται στην παραγωγή του διάδοχου του επιτυχημένου της 8ιντσου tablet Nvidia Shield. Πληροφορίες θέλουν τη παραγωγή του tablet να ξεκινήσει στα μέσα Μαρτίου ή νωρίτερα. Αναμφισβήτητα, το μεγαλύτερο ατού του ανερχόμενου tablet θα είναι ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Nvidia Tegra X1, με γραφικά 256 πυρήνων Maxwell.

Όπως ανακοινώθηκε και στην έκθεση CES τον περασμένο Ιανουάριο, ο Tegra X1 θα είναι πρώτος ARM επεξεργαστής στον κόσμο με ικανότητα απόδοσης 1 teraflop.

Εκτός από τον επεξεργαστή, δεν έχουν ακόμα γνωστοποιηθεί κάποιες άλλες τεχνικές προδιαγραφές. Ωστόσο, το μέγεθος της συσκευής αναμένεται να διατηρήσει τις ίδιες διαστάσεις, και θα διατεθεί και η κυκλοφορία δύο εκδόσεων, WiFi και 4G. H Nvidia είχε ανακοινώσει επίσης ότι οι συσκευές με τον νέο της επεξεργαστή θα κυκλοφορήσουν στo πρώτo μισό του 2015.

nvidia tablet, Nvidia: Σύντομα στην παραγωγή το νέο της tablet

Πηγή

Κώστας Κοσμόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
pazzo

Γιατί απτό να φτιάχνει το δικό της tablet, δεν πουλάει τον επεξεργαστή της σε άλλες κατασκευάστριες εταιρίες ?. Δεν θα βγάζει πιο πολλά λεφτά έτσι; και άμα δεν το κάνει, τουλάχιστον βγάλε μια έκδοση tablet με windows.. Γιατί ο Intel atom 1.3 ghz είναι μονοπώλιο στα windows tablets. Εκτός εάν ο Intel είναι καλύτερος. Δεν ξέρω

kostas_falcon

Ο nVidia είναι arm ενώ ο atom x86…..ο πρώτος λοιπόν δεν μπορεί να τρέξει full windows παρα μόνο τα RT τα οποια είναι πλέον και επίσημα τελειωμένα…..

inblx

1 TFLOP σε FP16, σε FP32 έχει 500 GFLOPS.
Με 1GHz….. Δεν καταλαβαίνω.
Η καινούρια PowerVR GT7900 έχει 665 GFLOPS στα 650MHz η οποία έχει τα ίδια API με την GPU του X1.

@pazzo, η Nvidia πουλάει τον επεξεργαστή της σε αλλες εταιρίες. Τον K1 τον έχουν 3-4 συσκευές. Απλα αρχικά, για να βγάλει περισότερα λεφτά, φτιάχνει το δικο της tablet.

Εγώ λεω καλυτερα να έφτιαχνε GPU όπως κάνει η I.T. με τις Power VR και να αφήσει τα SoC. Φανταστείτε εναν Atom με nvidia GPU.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 40 Super: Ανακοινώθηκε η νέα σειρά καρτών γραφικών

Η Nvidia ανακοίνωσε την ενημερωμένη σειρά καρτών γραφικών GeForce RTX 40 Super, τις RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super και RTX 4070 Super.

Business NVIDIA

Nvidia GeForce RTX 4090: Χιλιάδες κάρτες γραφικών μετατρέπονται σε ΑΙ κάρτες στην Κίνα

Η Nvidia GeForce RTX 4090 είναι η κορυφαία κάρτα γραφικών της εταιρείας για gaming. Βασίζεται στο τσιπ AD102.

Gear NVIDIA

Ο υπερυπολογιστής Eos της NVIDIA έσπασε το δικό του ρεκόρ εκπαίδευσης AI

Η εκπαίδευση ενός μεγάλου γλωσσικού μοντέλου μπορεί να διαρκέσει εβδομάδες, μήνες, ακόμη και χρόνια για να ολοκληρωθεί ανάλογα με το hardware.

Business NVIDIA

Το Ην. Βασίλειο επενδύει $273 εκατομμύρια σε πανίσχυρο υπερυπολογιστή με ΑΙ

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε μια επένδυση 273 εκατομμυρίων δολαρίων για την κατασκευή του πιο ισχυρού υπερυπολογιστή της, του Isambard-AI.