Olivetti OliPad, Με Ιταλική φινέτσα και Αμερικάνικη δύναμη

Η γνωστή Ιταλική εταιρία που ξεκίνησε τη λειτουργία της το 1908 ως κατασκευάστρια γραφομηχανών και τα τελευταία χρόνια έψαχνε τη θέση της στην αγορά τεχνολογίας, ανακοίνωσε την δημιουργία του πρώτου της Android Tablet. Το Olivetti OliPad με το όχι και τόσο πρωτότυπο όνομα θα βρίσκεται στις προθήκες των καταστημάτων από τη Δευτέρα 7 Μαρτίου με τιμή και χαρακτηριστικά εξαιρετικά ανταγωνιστικά.

Update:
To OliPad κυκλοφόρησε στην Ιταλία με το όνομα Olivetti OliPad 100 και έγιναν γνωστά κάποια επιπλέον χαρακτηριστικά του, όπως οι διαστάσεις του. Μπορείτε να διαβάσετε τα πλήρη χαρακτηριστικά της συσκευής στο τέλος της σελίδας.

, Olivetti OliPad, Με Ιταλική φινέτσα και Αμερικάνικη δύναμη
, Olivetti OliPad, Με Ιταλική φινέτσα και Αμερικάνικη δύναμη

Όπως διαβάζουμε και στην επίσημη ανακοίνωση, το πρώτο tablet της εταιρίας θα φοράει οθόνη αφής 10 ιντσών 1024×600 pixels και θα ενσωματώνει τον γνωστό μας Dual-Core NVIDIA Tegra 2 στο 1 GHz, Wifi, Bluetooth, 3G, λειτουργικό Android 2.2 Froyo, ενώ θα μπορεί να αναπαράγει HD video. Έκπληξη προκαλεί η επιλογή του Froyo μιας και το Honeycomb έχει λάβει ιδιαίτερα θετικά σχόλια παρ’ ότι βρίσκεται ακόμα στο ξεκίνημα του. Το γεγονός αυτό ίσως να στηρίζεται στην κατασκευή του OliPad το οποίο φέρει capacitive κουμπιά στο μπροστά μέρος, κάτι που έχει απαγορεύσει η Google στα πρότυπα της Microsoft για όσα προϊόντα επιθυμούν να κάνουν χρήση του Honeycomb (θυμηθείτε το αντίστοιχο πρόβλημα με το HTC HD2 και τα Windows Phone 7).

Σύμφωνα με την Olivetti το OliPad σκοπεύει να διεκδικήσει ένα σημαντικό ποσοστό από τις πωλήσεις tablet στην Ιταλία οι οποίες αναμένεται να φτάσουν το 1.5 εκατομμύρια το 2011. Για το λόγο αυτό η εταιρία ανέπτυξε το δικό της Application Shop, ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει αρκετά περιφερειακά για το νέο της tablet, όπως εξωτερικό πληκτρολόγιο και docking station. Πάντως με το OliPad η Olivetti στοχεύει επίσης σε μαζικές πωλήσεις είτε σε επιχειρήσεις είτε στο δημόσιο τομέα. Για το λόγο αυτό θα προσφέρει ένα custom περιβάλλον αναλόγως τον πελάτη και τη χρήση για την οποία προορίζεται το OliPad.

Η τιμή της συσκευής τουλάχιστον για την αγορά της Ιταλίας διαμορφώνεται στα 399 ευρώ, ποσό το οποίο το φέρνει σε πλεονεκτική θέση απέναντι στις υπόλοιπες hi-end συσκευές της αγοράς. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το OliPad είναι η δεύτερη ευρωπαϊκή συσκευή που μας απασχολεί τις τελευταίες μέρες μετά το ισπανικό GeeksPhone Zero κάτι που είναι πολύ ενθαρρυντικό για το μέλλον της αγοράς. Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει την Αμερική να οδηγεί και τους υπόλοιπους να ακολουθούν, όμως τέτοιες κινήσεις αποδεικνύουν ότι αυτό μπορεί να αλλάξει.

Olivetti OliPad
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.2 Froyo
Επεξεργαστής: NVidia Tegra 2
Μνήμη RAM: 1Gb
3G/ HSPA
Οθόνη: 10 ιντσών, 1024×600 pixels
Κάμερα: 1.3 Megapixel,
Ενσωματωμένη μνήμη: 16 GB (επεκτάσιμη στα 64 GB)
Κάρτα μνήμης: Micro SD card
Wi-Fi b/g/n, GPS, Bluetooth 2.1, 1xUSB και 1x Mini USB ports, HDMI out, G sensor, Light Sensor
Μπαταρία: 3650 mAh
Διαστάσεις: 267x173x13,9 χλστ.
Βάρος: 780 γρ.

Update:Με bold είναι τα χαρακτηριστικά που αποκαλύφθηκαν μετά την κυκλοφορία της συσκευής.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος

Αφου η Google λεει οτι δεν θελει κουμπια σημαινει οτι θα κολησει στο froyo για παντα αρα δεν συμφερει η αγορα του

Marios Basileiou

Οντως κριμα που δεν θα παρει την 2.3 επισημα και ηταν καλη προσφορα

telas

Και που είστε ακόμη, θα γίνει τις πόπης με τα tablet, προσωπικά θα περιμένω tablet με windows γιατί καλό το fun με ios, android κλπ αλλά δεν θα με χαλούσε να έκανα και καμιά δουλειά πχ photoshop με γραφίδα κατευθείαν επάνω στο tablet, όπως κάνεις με αυτό το πανάκριβο μπλιμπλίκι της Wacom –> https://www.wacom.com/cintiq/cintiq-21ux.php
για παράδειγμα.

Δημητρης κεντρο

Ιστορική εταιρία μπράβο

sdaoulas

olivetti το πρωτο μου pc οταν ημουν πιτσιρικας.

Κώστας Βλαχάκης

Olivetti αναμνήσεις! Σε ότι αφορά το tablet, σαν hardware είναι οικονομικό αν το περιλάβουν και οι developers και δημιουργηθεί κοινότητα (όπως και με τους ArchosFans) θα φορέσει και Honeycomb απλά θα πρέπει να ασχοληθείς. Για να δούμε, κυκλοφορεί σήμερα Ιταλία, θα μάθουμε περισσότερα.

πανος

ωραιο φαινεται για πρωτο tablet ετσι να βγαινουν και αλλες επιλογες για να διαλεξουμε κατι επιτελους

George

Μια χαρά…αν και τα υποσυστήματα του tablet φοριούνται και σε άλλα tablets με 3.0 και αν ασχοληθούν λίγο μαζί του οι developers θα πάρει σίγουρα 3.0…
Εγώ αν έπαιρνα tablet θα περίμενα λίγο ακόμα να δω πως θα εξελιχθεί το πράγμα με το olipad και αν υπήρχε σχετικό ενδιαφέρον από αυτούς τότε θα το αγόραζα…αλλιώς όπως έχω ξαναπει lg optimus pad…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Apple iPad Pro

Apple: Ετοιμάζει iPad Pro με τσιπ M2 για το φθινόπωρο;

Κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου θα έχουμε ένα iPad Pro με τσιπ Μ2 από την Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8: Εμφανίστηκε για λίγο στο Amazon Italy και μάθαμε τα πάντα

Η σειρά Galaxy Tab S8 της Samsung αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη αρκετά σύντομα.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Galaxy Tab S8 Ultra: Διέρρευσε εικόνα στη σελίδα υποστήριξης της Samsung

Η Samsung προχώρησε και δημοσίευσε μια επίσημη εικόνα του επερχόμενου Galaxy Tab S8 Ultra στη σελίδα υποστήριξης στις ΗΠΑ

Tablets Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Tab S8

Διέρρευσε το νέο Galaxy Tab S8 – Δεν θα έχει φορτιστή;

Τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8 Ultra αποτελούν τα πολυαναμενόμενα tablet κορυφαίας κατηγορίας που, αναμένεται, σύμφωνα με τις φήμες, να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022.