PaperTab, Το “χάρτινο” tablet

Μπορεί να φτιαχτεί ένα tablet από χαρτί; Ονομάζεται PaperTab και δεν είναι τίποτε άλλο από μια λεπτή “σαν χαρτί” οθόνη με δυνατότητες αφής. Αναπτύχθηκε στα εργαστήρια του πανεπιστημίου Queens, σε συνεργασία με την Intel και την Plastic Logic και φέρνει στο μυαλό μας εικόνες από το Avatar και το Prometheus.

Το PaperTab όταν τοποθετείται δίπλα δίπλα με άλλο PaperTab και τα δυο μαζί δημιουργούν μια ακόμα μεγαλύτερη οθόνη. Μπορεί ακόμα κάνεις να μετακινήσει δεδομένα από ένα στο άλλο με μια απλή κίνηση. Θέλεις να γυρίσεις σελιδα; Απλά λυγίζεις την άκρη του. Τόσο απλό. Όπως και το Yuom της Samsung έτσι και αυτό το πολύ εύκαμπτο και εντυπωσιακό προϊόν είναι ένα ακόμα βήμα προς το μέλλον.

, PaperTab, Το “χάρτινο” tablet

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μαρκος

Εχω μεινει αφωνος

nbilly

υπέροχο!

Οδυσσέας

Είναι υπέροχο , πρωτότυπο και αρκετά μπροστά στα μέχρι τώρα δεδομένα αλλά πιστεύω ότι επειδή η οθόνη είναι εύκαμπτη αλλοιώνει την ευκρίνεια που έχε. Αναφέρομαι στις αντανακλάσεις που δημιουργούνται περισσότερο.

tasos

Δεν υπάρχει λέμε…

Βαγγέλης

Εγω γιατι δεν είδα κάτι επαναστατικό; Αξιοποιούν το epaper στα μέγιστα λόγω της ελαστικότητας του και απλά προσθέτουν λειτουργίες nfc αλλα και τα στριψίματα (αυτο είναι ωραίο)

Όμως έχει να λυθεί ενα μεγάλο θέμα. Ωραιο και λεπτό αν ομως του αφαιρέσεις τις καλωδιοταινίες απο που θα τροφοδοτείται; Επίσης η δευτερη καλωδιοταινία είναι για την μεταφορά δεδομένων απο το ενα χαρτί στο άλλο. Θα πρέπει να λύσουν και αυτό το πρόβλημα.

Επίσης όλο το processing θα γίνεται κάπου κεντρικά και όχι πάνω στο epaper. Πιθανώς τα πλακετάκια που υπάρχουν πάνω στην μαυρη καλωδιοταινια.

Η συγκεκριμένη λύση δεν είναι ακόμα λειτουργική.

Πετρος

Αραξε ρε Βαγγελη project ειναι. Μη μιλας λες και εσυ θα το εχεις ετοιμο αυριο κιολας.

Βαγγέλης

Πέτρο αμα μπαίνει μέσα η λέξη revolutionary δεν το θεωρώ project. Επίσης δεν ανέφερα οτι εγω μπορώ να το κάνω καλύτερα. Μάλλον πρέπει να διαβάζεις καλύτερα τα σχόλια πριν επιτεθείς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business newsletter Sony Sony VAIO

H Sony ακούγεται ότι θα πουλήσει το τμήμα VAIO υπολογιστών

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν διεθνή μέσα ενημέρωσης η Sony ετοιμάζεται να πουλήσει το τμήμα με τους υπολογιστές VAIO σε μια ιαπωνική κοινοπραξία εταιρειών κρατόντας ένα μικρό ποσοστό και αποσύροντας εντελώς το brand από χώρες που δεν έχει καταφέρει να γίνει γνωστό. Η Sony έχει ενημερωθεί αλλά δεν θέλησε να αρνηθεί ή να επιβεβαιώσει τις […]

Reviews Android Android Smartphones featuredtv

Sony Xperia Z1 Compact ελληνικό βίντεο παρουσίαση

TechblogTV. Κρατάμε στα χέρια μας και σας παρουσιάζουμε το νέο Sony Xperia Z1 Compact με οθόνη 4.3 ίντσες HD και κάμερα 20.7 Megapixel. Το Z1 Compact είναι αδιάβροχο, ενσωματώνει ραδιόφωνο FM και NFC, τον τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 800 2.2GHz, μνήμη RAM 2GB και τρέχει Android 4.3 Jelly Bean. Κυκλοφορεί τις επόμενες ημέρες με τιμή 549 […]

Business Microsoft newsletter

O Satya Nadella νέος CEO της Microsoft

Ο 46χρονος Satya Nadella με καταγωγή από την Ινδία είναι ο νέος CEO της Microsoft. Υπηρετεί την εταιρεία από το 1992 από διάφορες θέσεις ενώ πριν αναλάβει ως CEO (Chief Executive Officer) κατείχε τη θέση ως Microsoft’s Cloud and Enterprise group.

Smartphones Android Android Smartphones newsletter

Vivo Xplay3S, Τα πρώτα reviews αναδεικνύουν τη χάρη της οθόνης QHD 1440×2560 pixel

To πρώτο smartphone με οθόνη ανάλυσης QHD (Quad HD) 1440×2560 pixel είναι το Vivo Xplay3S (6″) και κυκλοφορεί σε μερικές μέρες στην αγορά της Κίνας. Κάποιοι πρώτοι τυχεροί το έχουν ήδη στα χέρια τους και έχουν ξεκινήσει τις δοκιμές και τις κόντρες με οθόνες άλλων μοντέλων smartphones. Συγκεκριμένα το βάζουν πλάι-πλάι με τα Samsung Galaxy […]