Philips Amio Android tablet

Η Philips ετοιμάζεται να παρουσιάσει το δικό της Android tablet με κωδική ονομασία Amio και οθόνη 7 ιντσών ανάλυσης 1024×600 pixels. Το Amio ενσωματώνει διπύρηνο επεξεργαστή της Amlogic χρονισμένο στο 1.5GHz και μνήμη RAM 1GB, ενσωματώνει μνήμη 8GB και δέχεται κάρτες μνήμης micro SD.

Διαθέτει Wi-Fi, Bluetooth και έχει μπαταρία 3000 mAh, τρέχει Android 4.1 Jelly Bean και αναμένεται να κοστίζει περίπου 100 ευρώ.

Philips Amio Android tablet, Philips Amio Android tablet

Philips Amio Android tablet, Philips Amio Android tablet

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Πανος.Λαστ

Ομορφο χρωμα και σε καλη τιμη για οποιον θελει εγγυηση και δεν μπορει να ψωνισει απο κινα,στα + του οτι εχει hdmi που στις 7 ιντσες δυσκολα βρισκεις

Panos

Συνονόματε έχεις δίκιο κατα 50% μόνο γιατί πλέον η Philips τα περισσότερα προϊόντα της τα παίρνει έτοιμα από φασονατζήδες.
Αν ανοίξεις π.χ μια TV της θα δεις τις πλακετες που γράφουν LG. Δεν έχει και τόση μεγάλη σχεση πλέον με την άλλοτε κραταιά βιομηχανία ηλεκτρονικών.

Giorgos

Νομιζω εχει γινει ενα λαθος στα χαρακτηριστικα… Το bezel ειναι 7 ινστσες, οχι η οθονη….

Περα απο την πλακα τωρα… Ωραιες ειναι ολες αυτες οι συσκευες (συμπεριλαμβανομενου και των κινητων) με λιγοτερα απο 100 ευρω αλλα οτιδηποτε με μνημη 1gb ή λιγοτερο απλα δεν αρκει….

Πριν δυο τρια χρονια ναι, αλλα σημερα το 1gb ram δεν επαρκει ουτε για σερφαρισμα, ουτε για εφαρμογες ουτε για το android γενικοτερα, που εχεις συνηθως 2-3 γουιτζετς και 5-6 υπηρεσιες να τρεχουν στο παρασκηνιο… Η εμπειρια ειναι τραγικη οταν το hardware ειναι τοσο μετριο.

Αποψη μου, καλυτερα να περιμενεις λιγο και να εξοικονομισεις ενα ποσο χρηματων και να πας σε κατι που θα συμβαδιζει με την εποχη του παρα να πληρωνεις φθηνα συσκευη του 2010. Αλλωστε εαν σερνεται σημερα μια τετοια συσκευη μεχρι ποτε να κρατησει?

Μερκούριος Μπαϊράμης

@Giorgos
Φιλικά πάντα, η περσινή ναυαρχίδα της samsung, το S3 είχε στην ευρωπαϊκή έκδοση της 1gb Ram. Αν το ui μιας συσκευής δεν είναι φορτωμένο, το 1gb είναι υπεραρκετό. Βεβαίως και η Ram παίζει σπουδαίο ρόλο σε μια android συσκευή, λόγω multitasking, αλλά ένα ταμπλετάκι με χαμηλή σχετικά ανάλυση οθόνης, διπύρηνο με μια καλή gpu(οι amlogic απ’ όσο γνωρίζω φοράνε mali 400) και αυτό το μέγεθος μνήμης, πιστεύω μπορεί να σου προσφέρει μια αξιοπρεπή εμπειρία χρήσης ειδικά για τα λεφτά που προσφέρεις. Το bezel είναι τραγικό συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Για μένα τον μεγαλύτερο ρόλο στα low budget τάμπλετ παίζει η οθόνη. Είδα πρόσφατα στον Κωτσόβολο μια σειρά τάμπλετ μέχρι 150 ευρώ και η μόνη οθόνη που μου άρεσε σε γωνίες θέασης και χρωματική απόδοση ήταν αυτή του mls iq crystal(κλάσης ανώτερη από του iq king). Όλες οι άλλες ήταν αποκαρδιωτικές(lenovo a1000, acer b1, hp slate 7). Τέτοιας κατηγορίας τάμπλετ, απευθύνονται σε μη απαιτητικούς χρήστες ή χρήστες σαν κι εμένα, που έχουν το κινητό για βασική χρήση σε σερφάρισμα κτλ. και χρησιμοποιούν το τάμπλετ μόνο για καμιά ταινία ή πιο άνετο σερφάρισμα στο σπίτι αν βαριέσαι να ανοίξεις τον υπολογιστή. Επίσης με το hdmi είναι χρήσιμο και για παρουσιάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.