Poketabu 6, Android tablet με οθόνη 6 ιντσών [Ιαπωνία]

Σε μια διάσταση οθόνης που δεν έχουμε συναντήσει ξανά, η ιαπωνική εταιρεία Silver Wynn ανακοίνωσε το 6ιντσο Android tablet Poketabu 6. Με αρκετά λεπτό περιθώρειο μεταξύ οθόνης και κάδρου, το Poketabu 6 δείχνει μεγάλο και ταυτόχρονα… μικρό. Παρατηρείστε τις παρακάτω εικόνες και σκεφτείτε αν τελικά θα αντέχατε τις μεγάλες οθόνες σε μικρή συσκευασία.

Poketabu 6
Λειτουργικό σύστημα: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Επεξεργαστής: ARM Cortex-A8 1.2GHzm μονοπύρηνος
GPU: ?
Μνήμη RAM: 512ΜΒ
Οθόνη: 6 ιντσών, LCD, 800×480 pixels
Κάμερα: VGA
Δεύτερη κάμερα: Όχι
Ενσωματωμένη μνήμη: 4GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi n, micro USB
Μπαταρία: 2000 mAh
Διαστάσεις: 160×95×11 χλστ.
Βάρος: 238 γρ.

Poketabu 6, Poketabu 6, Android tablet με οθόνη 6 ιντσών [Ιαπωνία]

Poketabu 6, Poketabu 6, Android tablet με οθόνη 6 ιντσών [Ιαπωνία]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Ωραίο φαίνεται … Για εδώ δεν ε;

Βαγγέλης

Για κανεναν λογο μονοπυρηνο και 512 RAM.. Παιρνω με 150 εουρος τουμπανακι απο κινα ή αν θελω ακομα καλυτερο τσιμπαω ενα Note(Ναι ακριβο αλλα και παλι) και τελειωνει η ιστορια…

Βαγγέλης

εχεις δικιο κωστα και συγγνωμη για το on-off topic… Τωρα για tablet ειναι πολυ μικρο κατ ‘εμε και για smartphone πολυ μεγαλο.. Εδω το note ΙΙ που εχει γνωστος μου δεν μπορω να το κουμανταρω ευκολα που ειναι και 0.5 λιγοτερο.. και οσο για την τσεπη που δειχνει.. Πολυ δυσκολα…

Panos7GR

Πίσω οι Ιάπωνες… Huawei Ascend Mate (6.1′). 😛

Εμένα δεν με χαλάει η μεγάλη οθόνη φτάνει το μέγεθος να παραμείνει “κανονικό”. Καλό θα ήταν να κατανοήσουμε εμείς (ίσως και οι εταιρίες) πως άλλο πχ 5′ smartphone κι άλλο smartphone με 5′ ίντσες οθόνη. Όταν λες έχει μεγάλη οθόνη δεν είναι ταυτόσημο ότι το κινητό είναι μεγάλο, άρα δύσκολο στην μεταφορά κτλ. Νομίζω η μόνη εταιρία που το κατάλαβε είναι η Sony με το Xperia Z και το λεγόμενο OmniBalance της. Προχθές έτυχε και το είδα από κοντά και πραγματικά δεν το περίμενα. Για 5 ιντσών οθόνη είναι πολύ “νορμάλ”!

chris

Αρα @panos7gr δεν ειναι 6αρι αυτο το tablet. Στην επικεφαλήδα γράφει ο Κώστας με οθόνη 6 ιντσών, και στο κείμενο 6αρι tablet!!! Κώστα τα φώτα σου μπερδεύτηκα! !!!!!!!!!!

Αλέξανδρος

κουκλίστικο είναι… όμως απο spec είναι άστα να πάνε.. για κινητό μου κάνει πιο πολύ γιατί για tablet είναι μικρούλη

βασιλης

για να παιζεις ποκεμον με ενα emuator ειναι καλο 😛

lorentzos

Σαν να βλέπω το επόμενο Note 3 εαν επαληθευτούν οι φημες για 5,9 νομιζω οτι μου αρεσει σαν διάσταση αλλα σαν πρακτικότητα για καθημερινή χρήση πρεπει να το πιάσεις στα χερια να καταλάβεις τον όγκο…

Νίκος Κ

Μου αρέσει εμφανισιακά και πιστεύω θα ήταν πολύ πρακτικό λόγω μεγέθους, αν και φαίνεται κάπως αδύναμο. Αν μιλάμε για τιμή γύρω στα 70 ευρώ θα ήταν μια καλή πρόταση.

spyros

Ειναι 6 ιντσες και λεγεται tablet ενω το optimus g pro ειναι 5.5 κινητό; Ελεος

Στελιος Βαρδακης

spyros +11111111111

Panos7GR

Χαχα ναι ίσως να σας μπέρδεψα λίγο, chris και λοιποί. Ήθελα περισσότερο να τονίσω πως δεν έχει σημασία πόσο μεγάλη είναι η οθόνη, αλλά πόσο μεγάλο είναι το πλαίσιο γύρω απ την οθόνη και γενικότερα το smartphone/tablet. Γιατί έτσι όπως είπα με τις ίντσες σας μπέρδεψα 😛
Για βάλτε το Galaxy S3 που είναι 4.8 ιντσών και το Xperia Z που είναι 5… Έτσι όπως είδα το Xperia Z τις προάλλες πρέπει να έχουν το ίδιο μέγεθος (ίσως και μικρότερο στο πλάτος) άσχετα αν το S3 έχει μικρότερη οθόνη…

digekas

Κώστα οι μεγάλες οθόνες είναι (μάλλον θα είναι) απόρροια των μεγάλων αναλύσεων, από εκεί και πέρα θέλουν κοπέλες με μεγάλες οπίσθιες τσέπες και παλικάρια με αντίστοιχα μεγάλα άκρα, οι υπόλοιποι/ες απλά θα συμβιβαστούν με τα συμβατικά (του μέσου όρου) μεγέθη. 🙂

Πάντως δεν είναι κάτι καινούριο, στην Κίνα εδώ και καιρό υπάρχει αυτή η τάση.

https://www.gizchina.com/

Καλή συνέχεια, πάντα με φιλικούς χαιρετισμούς, Δημήτρης. 🙂

Panos7GR

Ουψ… Συγγνώμη για το διπλό σχόλιο (ο administrator μπορεί να το διορθώσει αν θέλει)

Chris, το tablet έχει οθόνη 6 ιντσών.

Δημήτρης Κ.

Πιο πολύ σαν Pokemon φέρνει το όνομα του παρά σαν tablet 😀

Nick77

Αν το βαλουμε και σε τσεπη απο παλτο θα φαινεται ακομη πιο μικρο..χε,χε!Παντως δε νομιζω να εξυπηρετησει ιδιαιτερα σ’αυτες τις ιντσες… μικρο για ταμπλετ!

konstantinos99

Νομιζω οτι ειναι το ιδανικο μεγεθος για οποιον εχει dumbphone ή μικρο smartphone κ θελει ενα ταμπλετακι παντα κ παντου αφου χωραει σε παντελονια, μπουφαν, μπανανες κλπ. Βεβαια εκει που καινοτομει περισσοτερο ειναι στα μικρα περιθωρια που το κανουν πολυ πρακτικο κ ομορφο.
Αν τωρα θες ταμπλετ κυριως για το σπιτι ή για τη δουλεια/γραφειο τοτε ναι ειναι μικρο.

Γιάννης

Σε ό,τι αφορά στις διαστάσεις και μόνο, λατρεύω τα mini tablets. Οι 6 ίντσες μου φαίνονται πολύ βολικές, είμαι κάτοχος Nexus 7 & μου αρέσει πολύ το form factor του σχεδόν 8ιντσου iPad mini, οπότε ψηφίζω συν. Στα τεχνικά χαρακτηριστικά χωλαίνει λίγο αλλά τέλος πάντων…
Κι όπως είπε ο Panos7GR πιο πάνω, έχει διαφορά όχι μόνο το μέγεθος οθόνης αλλά οι συνολικές διαστάσεις. Όπως το Xperia Z είναι ίδιο σχεδόν με το Galaxy S3, έτσι και το HTC One X στις 4.7 ίντσες είναι ελάχιστα μεγαλύτερο από το Galaxy S2 στις 4.3 όταν έτυχε να τα δω δίπλα δίπλα.

sokel

μακάρι όλα τα “έξυπνα κινητά” να είχαν μεγάλες οθόνες βαρέθηκα όταν σερφάρω να κάνω συνέχεια ζουμ το ιδανικό μέγεθος είναι το συγκεκριμένο και μακάρι όλοι οι κατασκευαστές να βγάζανε συσκευές από 5,7-7 ιντζες με νορμάλ τιμές και τότε να δεις που θα πήγαιναν οι πωλήσεις αυτών των συσκευών και όσο για το πως θα μιλάς υπάρχει το ακουστικό με bluetooth ή χωρίς χέρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Gear China Chip Japan

ΗΠΑ, Ολλανδία και Ιαπωνία ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά των κινέζικων τσιπ

Μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις στην βιομηχανία της τεχνολογίας, όπως οι ΗΠΑ, Ολλανδία και Ιαπωνία βάζουν περιορισμό των εξαγωγών ορισμένων προηγμένων μηχανημάτων κατασκευής τσιπ στην Κίνα.

Gear Android Android Tablets Samsung

Galaxy Tab Active4 Pro: Είναι δυνατό και αντέχει!

Η Samsung έφερε το ανθεκτικό Galaxy Tab Active4 Pro το οποίο ξεχωρίζει για το σχεδιασμό του, που μαρτυρά πως είναι έτοιμο για δύσκολες συνθήκες εργασίας.

Reviews TCL Hands-on

TCL Tab Max 10 4G review: Με NXT Vision και ηχεία Stereo

Με έμφαση στις τεχνολογίες που σκοπό έχουν να βελτιώσουν την εμπειρία θέασης και χρήσης έρχεται το TCL Tab Max 10 4G με τιμή 299 ευρώ.