Ποιο Tablet θα αγοράζατε, Μια πρώτη ανάγνωση 1100+ ψήφων

Τη Δευτέρα τέθηκε το ερώτημα “Ποιο Tablet θα αγοράζατε;”. Η ανταπόκρισή σας εντυπωσιακή, 500+ ψήφοι την πρώτη ημέρα, 1001 τη Παρασκευή, πανω από 1150 ψήφοι μέσα σε επτά ημέρες! Το δείγμα είναι μεγάλο και αντιπροσωπευτικό της εκκολαπτόμενης ελληνικής αγοράς συσκευών Tablet. Πάμε μαζί να σχολιάσουμε αυτά τα πρώτα αποτελέσματα της δημοσκόπησης.

Έχουμε εξασφαλίσει με block σε IP και cookie να ψηφίζει μια φορά ο κάθε ένας.
Η δημοσκόπηση είναι ανοιχτή και μπορείτε να ψηφίσετε εδώ.

, Ποιο Tablet θα αγοράζατε, Μια πρώτη ανάγνωση 1100+ ψήφων

– Ξεκάθαρος νικητής το iPad 2. Είναι το πιο γνωστό tablet και το πιο πολυδιαφημισμένο ακόμα και μέσα από τα δελτία ειδήσεων. Το iPad 2 έχει μια πολύ ανταγωνιστική τιμή και πλούτο διαθέσιμων-ποιοτικών εφαρμογών για τον εμπλουτισμό του.
– Δεύτερο το Samsung Galaxy Tab 10.1 και ακολουθεί από κοντά το Motorola Xoom. Το Samsung το περίμενα δεύτερο, η κορεάτικη εταιρεία σας έχει κερδίσει με συσκευές όπως το smartphone Galaxy S και αυτή η δυναμική μεταφράζεται και σε πρώτη σας επιλογή στα Android Tablet.
– To Motorola Xoom έχει τις ευλογίες της Google μιας και πάνω σε αυτό αναπτύχθηκε το νέο λειτουργικό Android 3.0 Honeycomb και πιστεύω ότι το επόμενο διάστημα η ψαλίδα με το Galaxy Tab 10.1 θα κλείσει. Περιμένω να μάθω τις τιμές λιανικής και τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας μέσα από τα οποία θα διατεθούν τα δύο μοντέλα.
– Ο “κανένας” καταλαμβάνει την τέταρτη θέση. Εκεί συμπεριλαμβάνονται οι συντηρητικοί που αναμένουν την κυκλοφορία των Honeycomb tablet ώστε να λυθούν τυχόν παιδικές ασθένειες αλλά και να μειωθούν οι τιμές. Οι τιμές δεν πιστεύω πάντως ότι θα πέσουν πριν το Σεπτέμβριο.
– Αμέσως μετά ακολουθεί το HTC Flyer το οποίο φαίνεται ότι δεν σας έχει κερδίσει, τόσο με την μικρή οθόνη του 7 ιντσών (σε σχέση με τα 10άρια) όσο και με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά (το περιμένατε διπύρηνο) ενώ και η τιμή του αναμένεται σχετικά τσουχτερή.
– Ένα ποσοστό της τάξης του 5% δηλώνει ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για συσκευές Tablet και μάλλον ικανοποιεί μια χαρά τις ανάγκες του με laptop ή netbook.
– Εντύπωση προκαλεί το ποσοστό όσων θα αναζητήσουν κάποιο οικονομικό “κινέζικο” tablet που είναι μεγαλύτερο από αυτό που επιλέγει το LG Optimus Pad και αυτό θα πρέπει να προβληματίσει την κορεάτικη εταιρεία.
– Στις τελευταίες θέσεις παραμένουν τα λιγότερο δημοφιλή HP TouchPad με το πρωτοεμφανιζόμενο λειτουργικό σύστημα webOS, το νέο Dell Streak με την 7άρα οθόνη, το πολυαναμενόμενο BlackBerry PlayBook έχει χάσει τη δυναμική του τόσους μήνες μετά τις πρώτες ανακοινώσεις και το ASUS Eee Pad 121.
_Κώστας Βλαχάκης

, Ποιο Tablet θα αγοράζατε, Μια πρώτη ανάγνωση 1100+ ψήφων

Το σχόλιο του συνεργάτη μας georgecm:
Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας δίνουν μια ξεκάθαρη νίκη στο νέο iPad 2, με δεύτερο το Samsung Galaxy Tab 10.1 με λιγότερο από το μισό ποσοστό, ενώ την τρίτη θέση καταλαμβάνει το Motorola XOOM. Διαβάζοντας απλά τους αριθμούς το συμπέρασμα θα ήταν ότι το iPad 2 κυριαρχεί και πάλι όπως έκανε το iPad 1, όμως η αλήθεια δεν αυτή. Ο ίδιος ο Steve Jobs ανακοίνωσε ότι το iPad 1 κατείχε το 90% της αγοράς το 2010, ποσοστό σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από το 36% που λαμβάνει το iPad 2 στην ψηφοφορία μας. Είναι αποτυχημένο λοιπόν το νέο tablet της Apple, αφού δεν καταφέρνει να περιορίσει στο 10-15% τους δέκα αντιπάλους του; Η ερώτηση είναι φυσικά ρητορική. Η αλήθεια είναι ότι ο ανταγωνισμός το 2011 θα είναι πολύ ισχυρότερος για την Apple και αυτό το βλέπουμε στην ψηφοφορία μας, από την άλλη λίγοι θα είναι εκείνοι που ενώ θα έπαιρναν το iPad 1 τώρα θα ήθελαν κάτι διαφορετικό από το iPad 2. Πως πέφτει λοιπόν το 90% στο 36%; Η απάντηση κρύβεται στο άνοιγμα της αγοράς των tablet το 2011 η οποία αναμένεται να τριπλασιαστεί και τα android tablet φαίνεται να είναι κυρίως υπεύθυνα για αυτό. Με το σπαθί τους λοιπόν θα κατακτήσουν το 45% μιας αγοράς που τα ίδια δημιούργησαν.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
333Mbs

Ξεκάθαρη νίκη για το Techblog όχι για την αγορά διότι ακόμα το S Galaxy tab 2 δεν έγινε γνωστό !!Είναι τόσο καλύτερα εξοπλισμένο που θα τραβήξει πολύ καλά !!
Από εκεί και έπειτα είναι θέμα τιμών ..
Η 414 ψήφοι μπορεί να είναι από άτομα που στέλνουν από τα κινητά τους τα Pc τους η από αλλά μέσα με Internet μόνο από ένα άτομο !!Δεν ξέρουμε κατά πόσο αληθινά είναι τα αποτελέσματα !!Ακόμα και σε δώρα που έδινες με κληρώσεις Κώστα αυτό γινόταν ..
Με το πέρας του καιρού θα δείξει τον νικητή σε θέμα πωλήσεων αλλά όχι απαραίτητα σε τεχνικά χαρακτηριστικά διότι όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Άρχοντας της τεχνολογίας

Solon

Εγώ πιστεύω πως τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είναι απόλυτα αξιόπιστα και αντικατοπτρίζουν το ενδιαφέρον του ελληνικού καταναλωτικού κοινού για τα tablet αυτή τη στιγμή. Έχω παρατηρήσει και σε άλλες διαδικτυακές δημοσκοπήσεις ότι όταν αγγίζουν τις χίλιες ψήφους δίνουν με ακρίβεια +-5% τις πραγματικές τάσεις στην Ελλάδα. Το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι πως το ποσοστό όσων δεν ενδιαφέρονται για tablet είναι στην πραγματικότητα πολύ μεγαλύτερο μιας και στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση λαμβάνουν μέρος μόνον όσοι διαβάζουν teckblog που είμαστε ψαγμένα γενικά άτομα με ενδιαφέρων στις πάσης φύσεως φορητές ηλεκτρονικές συσκευές. Η δημοσκόπηση λοιπόν δείχνει το ποσοστά του ενδιαφερόμενου κοινού και όχι όλης της ελληνικής αγοράς.

panagiotis107

το δειγμα δεν πιστευω οτι ειναι αντιπροσωπευτικο,το μπλογκ σου το διαβαζουν ατομα που ξερουν περισσοτερα απο το μεσο χρηστη για την τεχνολογια,η apple εχει πολυ μεγαλυτερο ποσοστο στον απλο κοσμο-καταναλωτη.αλλα ακομα και εδωμεσα που ψοφανε ολοι για specs,εχει 37%.εγω πιστευω οτι αυτοι που θα πανε να παρουν galaxy tab η xoom στο τελος θα καταλαβουν οτι ειναι προτιμοτερο να παρουν λαπτοπ ειδικα με αυτες τις τιμες.

outofthebox

Το Notion Ink Adam που είναι? 😀
Στην Ελλάδα θα έρθει?

Tony Soprano

@333Mbs και γιατί να είναι οι 414 ψήφοι του ipad μαϊμού και να μην είναι των υπολοίπων ? που είναι και για συσκευές αμφίβολες για την ελληνική αγορά…

elias

Εγω παντως πιστευω οτι ενας μεσος χρηστης που δεν εχει ιδεα απο τεχνολογια θα αγοραζε το ipad επειδη δεν γνωριζει τα υπολοιπα tablets. Εγω ακομα που ασχολουμαι εντονα με το θεμα παλι το ipad θα αγοραζα για τον μονο λογο οτι εχει το καλυτερο οικοσυστημα δηλαδη apps και πιστεψτε με κανενας πλεον δεν κοιτα τις προδιαγραφες μονο τις εφαρμογες

Paris

η ψηφοφορία είναι οκ
με φυσικά μια διευκρίνηση
όσοι ψήφισαν το ipad 2 δεν σημαίνει ότι θα το αγοράσουν αλλά ότι θα το ήθελαν.
δεν αμφιβάλω ότι το ipad 2 είναι πρώτο γιατί το θέμα είναι ψυχολογικό.
από την υπερΔιαφήμιση του ipad (που καταντάει σε προπαγάνδα) λογικό είναι να είναι πρώτο.

εγώ πάντως θα προτιμούσα οποιοδήποτε tablet με android 3
γιατί νομίζω ταιριάζει γάντι σε οποιοδήποτε tablet και αν μπει.

Stamatis

H ψηφοφορία αυτή μπορεί να δείξει μία τάση, όχι πολλά παραπάνω. Δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για το μέλλον διότι tablet όπως είναι το asaus eepad δεν έχουν ακόμα επισήμως παρουσιαστεί και τιμολογηθεί. Πάντως την πρόβλεψη που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι όσο ακούγονται περισσότερα tablets τόσο μοιράζεται το market share και αυτό είναι καλό για τον ανταγωνισμό και ας ελπίσουμε και για τις τιμές. Άντε να δούμε και άλλα galop ! 😛

telas

περίμενα το XOOM τουλάχιστον δεύτερο αν και θα ήθελα να το δω πρώτο γιατί προσφέρει τα περισσότερα χαρακτηριστικά μέχρι στιγμής, όμως ποιος να νικήσει το μάρκετινγκ της apple;

Cghera

Εγώ θα πω απλά ότι η σύγκριση 90% του Steve jobs με το 36% της ψηφοφορίας είναι άκυρη γιατί ο jobs αναφέρεται σε όλον τον κόσμο και όχι στην Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση το ποσοστό του ipad θα μειωθεί αφού κυκλοφορούν ή θα κυκλοφορήσουν και νέα tablet αλλά γιατί να μην υπολογίσουμε και το πρώτο ipad στους συνολικους χρήστες; Όπως και όποια άλλη συσκευή κυκλοφόρησε μαζί του. Ο καθένας μπορεί να κάνει τις δικές του παραδοχές και να βγάλει κάποιον νικητή. Πχ με συνολικά κέρδη απο αξεσουάρ λογισμικό (30% για apple στο app store) κλπ κλπ.
Το ζήτημα είναι να υπάρξει ανταγωνισμός για βελτιωθούν όλες οι συσκευές και να μειωθούν οι τιμές. Προσωπικά πιστεύω ότι το tablet είναι η φορητή συσκευή του μέλλοντος.

SonicYouth

Το ότι θα μειωθεί το ποσοστό του iPad είναι σίγουρο. Χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θα μειωθούν και οι πωλήσεις. Πολύ περισσότερους χρήστες θα έχει. Μην τα μπερδευουμε αυτά τα δυο.

Επίσης οποίος σε μια συσκευή κοιτάζει αποκλειστικά τα specs είναι βαθιά νυχτωμενος. Σίγουρα τα προϊόντα της apple δεν έχουν ποτέ τα καλύτερα specs . Αλλού υπερτερούν.

kostas black

παιδιά εγώ ψήφισα ipad 2 και ο μονος λόγος είναι επειδή έχει παρα πολλές εφαρμογές το και ότι η οθόνη ανταποκρίνεται καλύτερα από κάθε άλλο(tablet) στο άγγιγμα!!πιστεύω ότι άμα “αναπιχθουνε” τα android θα είναι πολύ καλύτερα!! αλλα το θέμα είναι ποτε θα γίνει αυτό!??! γιατί τελικά βλέπω πολύ αργή πρόοδο μιας και έχω συσκευή android 2.2froyo και παρατηρώ ότι προς το παρόν δεν τραβάει η ομάδα!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Apple iPad Pro

Apple: Ετοιμάζει iPad Pro με τσιπ M2 για το φθινόπωρο;

Κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου θα έχουμε ένα iPad Pro με τσιπ Μ2 από την Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8: Εμφανίστηκε για λίγο στο Amazon Italy και μάθαμε τα πάντα

Η σειρά Galaxy Tab S8 της Samsung αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη αρκετά σύντομα.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Galaxy Tab S8 Ultra: Διέρρευσε εικόνα στη σελίδα υποστήριξης της Samsung

Η Samsung προχώρησε και δημοσίευσε μια επίσημη εικόνα του επερχόμενου Galaxy Tab S8 Ultra στη σελίδα υποστήριξης στις ΗΠΑ

Tablets Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Tab S8

Διέρρευσε το νέο Galaxy Tab S8 – Δεν θα έχει φορτιστή;

Τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8 Ultra αποτελούν τα πολυαναμενόμενα tablet κορυφαίας κατηγορίας που, αναμένεται, σύμφωνα με τις φήμες, να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022.