Kyobo e-reader, Με οθόνη τεχνολογίας Mirasol χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας

Η Qualcomm ανακοίνωσε την πρώτη φορητή συσκευή με οθόνη δικής της τεχνολογίας Mirasol που καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια και η μπαταρία μπορεί να διαρκέσει περισσότερο. Η οθόνη είναι έγχρωμη με διαγώνιο 5.7 ίντσες, ανάλυση 1024×768 pixels και capacitive με multi-touch. Μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας προσφέρει και η τεχνολογία e-ink των Amazon Kindle e-book όμως αυτά δεν είναι έγχρωμα ούτε αφής.

Πρώτη φορά είχα δει από κοντά ασπρόμαυρη οθόνη τεχνολογίας Mirasol to 2008 στην έκθεση Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Αν ας ενδιαφέρει η συσκευή σαν συσκευή να σας πληροφορήσω ότι ονομάζεται Kyobo, έχει επεξεργαστή 1GHz Snapdragon και τρέχει Android 2.3 Gingerbread. Η διάθεσή της ξεκίνησε στη Νότιο Κορέα με τιμή 310 δολάρια Αμερικής.

, Kyobo e-reader, Με οθόνη τεχνολογίας Mirasol χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Χάρης

Το θέμα είναι αν η οθόνη προτείνεται για διάβασμα, ή είναι τύπου tft-like;
Γιατι το κύριο ατού των e-ink δεν είναι η κατανάλωση αλλά η ευκολία στην ανάγνωση χωρίς να κουράζεται το μάτι!
Πιο πολύ για tablet με τεράστια αυτονομία το κόβω παρά e-reader!

Γιώργος Τσ.

Βασικά είναι μια κακή προσπάθεια της Qualcomm να φτιάξει κάτι ανάμεσα σε tablet και eReader αλλά τα κάνει…μαντάρα! Είναι κακό για eReader γιατί αποκλείεται να είναι τόσο ευχάριστο το διάβασμα όπως με τις οθόνες eInk και είναι ΠΟΛΥ κακό για tablet γιατί απ’ότι φαίνεται στο βίντεο είναι πολύ laggy και δεν έχει ευχάριστο γραφικό περιβάλλον…Με λίγα λόγια ενσωματώνει τα αρνητικά των 2 τύπων συσκευών(tablet, eReader) και κατά την άποψη μου δεν “λέει”…

Βαγγέλης

Laggy μπορει να ειναι λόγω της τεχνολογιας. Καλη αρχική προσπάθεια για να ακολουθήσουν κ αλλοι. Αν δεν καταφέρει το e-ink θα παρει την σκυταλι αυτη η τεχνολογια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Apple iPad Pro

Apple: Ετοιμάζει iPad Pro με τσιπ M2 για το φθινόπωρο;

Κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου θα έχουμε ένα iPad Pro με τσιπ Μ2 από την Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8: Εμφανίστηκε για λίγο στο Amazon Italy και μάθαμε τα πάντα

Η σειρά Galaxy Tab S8 της Samsung αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη αρκετά σύντομα.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Galaxy Tab S8 Ultra: Διέρρευσε εικόνα στη σελίδα υποστήριξης της Samsung

Η Samsung προχώρησε και δημοσίευσε μια επίσημη εικόνα του επερχόμενου Galaxy Tab S8 Ultra στη σελίδα υποστήριξης στις ΗΠΑ

Tablets Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Tab S8

Διέρρευσε το νέο Galaxy Tab S8 – Δεν θα έχει φορτιστή;

Τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8 Ultra αποτελούν τα πολυαναμενόμενα tablet κορυφαίας κατηγορίας που, αναμένεται, σύμφωνα με τις φήμες, να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022.