Samsung ATIV Tab, Windows 8 στο χέρι και… φύγαμε [IFA 2012]

Αποτελεί δικαίως, ένα από τα highlights της χτεσινής παρουσίασης της Samsung στο πλαίσιο της IFA 2012, καθώς είναι το πρώτο tablet της νέας οικογένειας συσκευών της Samsung. To Samsung ATIV Tab βασίζεται στις δυνατότητες του λειτουργικού συστήματος Microsoft Windows RT για να συνοδεύει παντού τον κάτοχό του.

Στα όπλα του συγκαταλέγεται το χαμηλό του βάρος και οι compact διαστάσεις του, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι έρχεται με το Office Home and Student 2013 RT προεγκατεστημένο για να μπορεί ο χρήστης του να κάνει όλες τις εργασίες που θα έκανε με έναν κανονικό φορητό υπολογιστή.

Το ATIV Tab συνεργάζεται άριστα με άλλες συσκευές και περιφερειακά για αυξημένη λειτουργικότητα μέσα από το USB port και τη θύρα uHDMI.

Samsung ATIV Tab
Λειτουργικό σύστημα: Windows 8 RT
Επεξεργαστής: 1.5 GHz dual-core
Μνήμη RAM: 2GB
Οθόνη: 10.1 ίντσες, HD LCD, ανάλυση 1366×768 pixels
Κάμερα: 5 Megapixel Auto Focus με LED Flash
Δεύτερη κάμερα: 1.9 Megapixel
Ενσωματωμένη μνήμη: 32/64GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 64GB)
Bluetooth® 4.0, USB 2.0 Host, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2.4 & 5 GHz), Wi-Fi Direct, Wi-Fi Channel Bonding, 3.5mm earjack, Micro HDMI, NFC
Μπαταρία: 8.200 mAh
Διαστάσεις: 265.8×168.1×8.9 χλστ.
Βάρος: 570 γρ.

, Samsung ATIV Tab, Windows 8 στο χέρι και… φύγαμε [IFA 2012]

, Samsung ATIV Tab, Windows 8 στο χέρι και… φύγαμε [IFA 2012]

, Samsung ATIV Tab, Windows 8 στο χέρι και… φύγαμε [IFA 2012]

, Samsung ATIV Tab, Windows 8 στο χέρι και… φύγαμε [IFA 2012]

, Samsung ATIV Tab, Windows 8 στο χέρι και… φύγαμε [IFA 2012]

, Samsung ATIV Tab, Windows 8 στο χέρι και… φύγαμε [IFA 2012]

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Andrew

Περιμανουμε μυνηση απο την apple:p

LthIX

Φαίνεται πάρα πολύ στυλάτο tablet,πολύ ελαφρύ,απλώς γιατί δεν του βάλανε USB3 και τι είναι το uHDMI ?Πρώτη φορά το ακούω.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Αμάν πια με αυτές τις τρισαθλιες οθόνες που βάζει η Samsung στα ταμπλετ της…. Δεν μπορουσε να εχει μια super amoled full hd ?? Δεν δικαιολογητε με τίποτα…

spyros

Μια χαρά είναι η οθόνη για μένα. Πιστεύω ότι έχουμε καλομάθει στις οθόνες με υψηλή ανάλυση και το απλό HD μας φαίνεται λίγο.

Black Pig

Απο προσωπική εμπειρία, η οθόνη είναι πάρα πολύ καλή και το Metro UI βοηθάει τα μάλα έτσι ώστε να μην καταλάβεις την ύπαρξη pixel. Καλη η sAMOLED HD αλλά το κόστος θα ήταν υπερβολικό για ARM tablet. Δες το ATiV Smart PC Pro για οθόνη καλύτερης ανάλυσης όπου το συνολικό κόστος την σηκώνει..

Αντώνης Μαρίνος

Τι καλά που νιώθω όταν βλέπω ότι, σε ολόκληρη την έκθεση, καλύτερο πακέτο από το Transformer + Dock της Asus ακόμα δεν έχω δει…;-) 10″ IPS οθόνη, 4+1 Tegra3, 16GB SSD, και τρελή αυτονομία 18+ ωρών, όλα στα 530€ ελληνική τιμή…

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@ΑντωνηςΜαρινος Το lagdroid που αναφερεις συνδεεται με USB printer?

Αντώνης Μαρίνος

@Anastasios-Antonios Toulkeridis: ω ναι, το dock βγάζει κανονικότατη USB θύρα 😉

Teo

H Apple δεν θα παρουσιασει κανα μοντελο iPad με W8 😛

Anastasios

@ΑντωνηςΜαρινος Δεν ρωτησα αυτο. Δοκιμασες να συνδεσεις εναν οποιοδηποτε printer? (θυρα μπορεις να βαλεις και σε κουτι με χαρτομαντηλα, drivers υπαρχουν? 😛 )

Αντώνης Μαρίνος

@Anastasios: Και απευθείας μπορείς να εκτυπώσεις, και ναι σε όποιον printer θέλεις…μόνο που δεν είναι κάτι official, supported και φυσικά ούτε tested ακόμα…

Αλλά γιατί να μπλέξω με καλώδια, αφού -ακόμα- δεν με υποστηρίζει κάποια εταιρεία ? Με το Android μπορείς απευθείας να εκτυπώσεις σε όποιον printer θέλεις μέσω WiFi/BT/Cloud

Δες εδώ για εκτύπωση όπου θες
https://support.google.com/cloudprint/?
https://play.google.com/store/search?q=printer&so=1&c=apps

Αν θες οπωσδήποτε USB, τότε δες εδώ
https://www.transformerforums.com/forum/asus-transformer-news/5793-direct-printing-android-smartphones-tablets-app-epson.html

Anastasios-Antonios Toulkeridis

οποτε αν εχεις εναν printer που δεν ειναι wifi-enabled [read: the majority] και δεν υπαρχει καποιο pc τριγυρω δεν μπορεις να τυπωσεις (ή δεν ειναι εγγυημενο οτι μπορεις). Με το Windows RT εχεις τετοια εγγυηση (και για οτιδηποτε αλλο περιφερειακο φερει ο νους σου)

Anastasios-Antonios Toulkeridis

(και γλυτωνεις μερικα εκατοσταρικα ευρω)

Αντώνης Μαρίνος

@Anastasios-Antonios Toulkeridis: τουλάχιστον μπορείς να διαβάζεις αυτά που γράφω ? Υποθέτω ότι από ανάγνωση και κατανόηση ελληνικών κατέχεις. Το link που έδωσα είναι ένα από τα αρκετά που έχει το market για direct USB printing για διάφορες μάρκες (HP και Epson οι πιο πρόχειρες που μπορείς να βρεις).

Και για να έχουμε και καλό ερώτημα: συνηθίζεις να έχεις τους printers σου χύμα και ασύνδετους ? Και αφού τους έχεις ασύνδετους, πως ακριβώς εκτυπώνεις από τα Windows μηχανάκια ? Με την 6η αίσθηση ?!?

Και εγώ έχω PCάκια με Windows XP/Vista/7 σπίτι και γραφείο, αλλά δεν λέω ότι κοτσάνα μου κατέβει…

Α, και πως ακριβώς “γλυτώνεις μερικά κατοστάρικα ευρώ” ? Έδωσα 530€ για να έχω tablet/netbook με specs, απόδοση και αυτονομία που ΚΑΝΕΝΑ από όλα τα Windows8 tablets που βλέπω εδώ δεν προσφέρει ούτε με 100 και 200 ευρώ παραπάνω…πιθανότατα έχεις και ένα μικρό προβληματάκι στις μαθηματικές πράξεις…

Anastasios-Antonios Toulkeridis

επειδη ξερω αναγνωση και η φτερνα μου εχει μεγαλυτερο IQ απο εσενα ολοκληρο θα κανω επικολληση:

-“Το link που έδωσα είναι ένα από τα αρκετά που έχει το market για direct USB printing για διάφορες μάρκες (HP και Epson οι πιο πρόχειρες που μπορείς να βρεις)”
Με το Windows RT δεν χρειαζεται να κανεις τον Sherlock Holmes και θυσια στους θεους οταν προκειται να συνδεσεις περιφερειακο. It just works.

-“απόδοση και αυτονομία που ΚΑΝΕΝΑ από όλα τα Windows8 tablets που βλέπω εδώ δεν προσφέρει ούτε με 100 και 200 ευρώ παραπάνω”
Tα Windows RT tablets θα κοστιζουν 100/200 ευρω ΛΙΓΟΤΕΡΑ και οχι περισσοτερα. Που βρηκες τις τιμες, ελα πες μας και εμας μεγαλε γκουρου μη τα κρυβεις 😛

Αντώνης Μαρίνος

@Anastasios-Antonios Toulkeridis: -Παληκάρι, περί του ατυχούς σου σχολίου περί IQ (για να μην λες ξανά μανά παπάτζες δηλαδή και γίνεσαι ρεζίλι): το όνομά μου φαίνεται, πάρε τηλέφωνο στο 2105239***, ή μπες εδώ http://www.mensa.org.gr και ρώτα…μετά έλα να κάνεις το μάγκα…. -Το να κατεβάσεις μια εφαρμογή (~10″) και αμέσως να εκτυπώνεις (ΚΑΙ μέσω USB έτσι, για το WiFi/BT/Cloud υποθέτω το κατάλαβες ?!?) σε όλους τους εκτυπωτές της αντίστοιχης εταιρείες είναι επιπέδου “Sherlock Holmes” για σένα ? Μήπως πρέπει να αντιστρέψω το ατυχές σου σχόλιο περί IQ ? – Για το θέμα της τιμής προφανώς κάνεις -ή προσπαθείς να κάνεις- αστείο, έτσι ? Πες ότι κάνεις πλάκα: “Windows 8 tablets pricing Entry level slates could hit the shelves with price tags of under $300 – although not everybody believes that price point would make sense. Indeed, Windows 8 manufacturers seem to be suggesting that Windows 8 touchscreen devices won’t be cheap – Dell said in May that they would be priced higher – although he was mainly talking about laptops. According to DigiTimes, Windows on ARM tablets will struggle to meet manufacturer’s target prices to compete against the iPad – in other words, they could be a good deal more expensive.” Κάποιο… Συνέχεια »

Anastasios-Antonios Toulkeridis

το τηλεφωνο και το site δεν μου λενε τιποτα σκουληκακι που σηκωσες υφος.
Στα Windows RT δεν χρειαζεται να κατεβασεις τιποτα (και μιλαω για ΟΛΑ τα WIndows RT tablets ανεξαιρετως οχι καποια που σκας 500+ ευρω για ξεχωριστο docking station)
Εκανες επικολληση απο ενα site που ΕΙΚΑΖΕΙ οτι τα Windows RT θα ειναι ακριβα, πως ειναι αποδειξη αυτο? Να σου κανω επικολληση δεκαπλασιο αριθμο sites που λενε το αντιθετο? Αυτο ηταν η αποδειξη? 😀

Toulkeridi Ντροπή σου. Τίποτα άλλο δεν έχω να σου πω. Ντροπή σου για την απαρέδεκτη συμπεριφορά σου εδώ, ντροπή σου και για το βρίσιμο που μου έριξες στο facebook.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

δεν θα σε ξαναενοχλησω Κωστα, ειναι οριστικο, απλα ηθελα να τακτοποιησω εδω την εκκρεμοτητα αυτη με το μικροβιο που επειδη εγραψε το site της mensa νομιζε θα το παρω σοβαρα 😀

Okman

Φίλε toulkeridi σε παρακαλώ σεβάσου τους άλλους συνομιλητές σου, για να σε σέβονται και να αποδέχονται τις γνώμες και τις απόψεις σου. Δεν είναι καθόλου σωστό να μιλάς και να εκφράζεσαι με αυτόν τον απαράδεκτο τρόπο πρός τους συνομιλητές σου και προς τον administrator του site που ενώ εσύ δεν τον σέβεσαι αυτός όμως εώς τώρα σε σεβάστηκε και δεν έσβησε τις εξευτελιστικές ύβρεις που πέταξες ενάντια στόν άλλο συνομιλητή σου, επειδή είχε απλά διαφορετική γνώση, γνώμη και άποψη από εσένα, (εάν έκαναν όλοι έτσι σε κάθε διαφορετικότητα σε οποιοδήποτε θέμα, άποψη, δόγμα και θέση, όπως οι ομάδες, τα κόμματα, οι θρησκείες κτλ. με τον ίδιο τρόπο και σε οποιοδήποτε τόπο, θα είχε διαλυθεί ο κόσμος) με αυτό τον υβριστικό τρόπο και δίκιο να έχεις το χάνεις μπροστά στα μάτια όλων μας που διαβάζουν αυτά που γράφεις, οπότε μάλλον άδικα έχασες τον χρόνο σου, να τα γράφεις, την στιγμή μάλιστα που με τον υβριστικό και ασεβή τρόπο σου, δεν τα αποδέχεται κανένας.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

θα ηθελα να μου φερθουν ασχημα, θα μου ΑΞΙΖΕ να μου φερθουν ασχημα αν πηγαινα σε android posts και ελεγα τα windows ειναι καλυτερα. Κατι τετοιο κανει καποιος που δεν σεβεται τους αλλους και το κανει για να προκαλεσει. Ομοίως, οταν ερχεται ο αλλος στο windows post και σου λεει το ταδε android ειναι καλυτερο μη μου ζητας να τον σεβαστω.
Παντως ενταξει οπως ειπα στον Κωστα φευγω απο το techblog, ενα blog που φιλοξενησε πολλα σχολια μου, καποια με την ανοχη του admin. Παω σε πιο αντικειμενικα blogs που προβαλουν τα 3 οικοσυστηματα στον ιδιο βαθμο.
Δεν θα παρακολουθησω τη συνεχεια του post αυτου (αν υπαρξει συνεχεια). Αν θελει το παρασιτο να εχει την τελευταια κουβεντα οπως οι κατινες θα εχει τη χαρα να το κανει

Panos7GR

@ Anastasios-Antonios Toulkeridis: Χαχαχαχαχα φαντάσου να σου έβριζε και την μάνα τι θα γινόταν! Εκτός και αν σε ταΐζει ο Gates… Τότε πάω πάσο!
Πάντως στο επόμενο “πιο αντικειμενικό” site που θα πας θα έχεις την ίδια αντιμετώπιση αν δεν δείξεις σεβασμό στον εκάστοτε συνομιλητή σου! Σε παλαιότερα σχόλιά σου δεν ήσουν έτσι, τον τελευταίο καιρό έχεις γίνει πολύ εριστικός. Κοίταξε να το διορθώσεις, λοιπόν!

Επίσης σχετικά με το IQ σου μας φαίνεται πόσο πολύ έχεις. Το βλέπεις ξεκάθαρα από τον υπέρ του δέοντος φανατισμό σου για μια εταιρία και από την χωρίς λόγο λεκτική επίθεση στον Μαρίνο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.