Samsung Exynos 5, Αποκαλύπτονται όλες οι δυνατότητές του

Η Samsung αποκαλύπτει όλες τις… χάρες του νέου της επεξεργαστή, ο οποίος έχει dual-core Cortex A15 1.7GHz με επεξεργαστή γραφικών ARM Mali-T604 GPU, εξελιγμένες δυνατότητες και παρόλο που οι Κορεάτες δεν μας αποκαλύπτουν πού θα χρησιμοποιηθεί, κάτι μας λέει ότι θα τον δούμε σύντομα σε ταμπλέτες με Windows 8.

O νέος επεξεργαστής είναι κατασκευασμένος με την ίδια αρχιτεκτονική που χρησιμοποιήθηκε στον Exynos 4 Quad (32nm HKMG) και μπορεί να υποστηρίξει ανάλυση 2560×1600 pixels, OpenGL ES 3.0, OpenVG 1.1, OpenCL 1.1 και DirectX 11.

Τα καλά του Exynos δεν σταματούν εδώ, μιας και δεν έχει κανένα πρόβλημα με τη συνεργασία του με USB 3.0, HDMI 1.4, SATA III controllers, κωδικοποίηση/αποκωδικοποίηση 1080p/60p videos, μνήμη RAM LPDDR3 800MHz, 12.8GB/s bandwidth και WiFi display.

Μια χαρά το τσιπάκι, δε νομίζετε;

, Samsung Exynos 5, Αποκαλύπτονται όλες οι δυνατότητές του

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

31 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιωτης

Αντε και με το και με το καλο σε ενα windows tablet…:)….(yeeeeeeeeess…πρωτο σχολιο)

30f

Επειδη έχω χαωθεί με τόσους επεξεργαστες, η ιντελ τι απαντάει στο επίπεδο των cpu για κινητα κ ταμπλετες? Samsung κ Qualcomm εχουν κυριαρχήσει?

30f

**Και nvidia φυσικα

George

Δε φτιάχνουν καμια μπαταρία της προκοπής λέω εγώ. 500€ και φόρτωση κάθε μέρα

konstantinos

nvidia tegra 3 12cores sta grafika kai treles dinatotites

azriel84

Ποιος Tegra 3; Αυτός που ο A5X και ο Exynos 4 κάνουν σκόνη;

Επιτέλους, να δούμε Cortex A15 και άντε γειά! 🙂

Dimos

Δεν θα υπαρχει ανταγωνισμος για αυτο το chip πραγματικα όμως!

MANOS

ΤΟΥΜΠΑΝΟ!!!

Solon

Ότι ποιο δυνατό έχει παρουσιαστεί σε ARM μέχρι στιγμής! Τρελές δυνατότητες. Ξέρουμε πότε μπαίνει σε παραγωγή;

Πανος Σομπολος

@30f η Intel ειναι σαν τον Bolt αδελφέ, όταν οι άλλοι θα τα χουν δώσει όλα θα τους περάσει σαν σταματημένους, δεν βλέπεις τι χαβαλέ κάνει με την AMD τόσα χρόνια ?

filippos

Λετε να το εχει το galaxy note 2?:-P

sosimple

Γιατί dual core όμως; …

Shadow

@sosimple Δεν εχει σημασια ποσους πηρυνες εχει, γιατι και 8πυρηνο A9 (που λεει ο λογος) να συγκρινεις με A15 παλι θα χανει. Ειναι αλλη αρχιτεκτονικη, σαν να λεμε οτι ο A9 ειναι Pentium 4 και ο A15 Core 2 Duo ή και ακομα περισσοτερο. Με τον καιρο φυσικα θα προστεθουν και 4πυρηνες υλοποιησεις. Υπαρχουν βιντεακια στο youtube που δειχνουν 2πυρηνο A15 να “διαλυουν” 4πυρηνο A9.

Βασιλης

Σομπολος στα desktop pc ειναι εντελως διαφορετικη ιστορια .στα mobile ειναι ανυπαρκτη. Ειναι εντελως διαφορετικη η γραμμη παραγωγης,τα εργοστασια κτλ

ton

Τιμες συσκευων 600+ ευρώ σαν την Apple, καλά στο Android διαφορά στη πράξη δε θα υπάρχει απο τον πρώτο exynos εκτός απο 2 παιχνίδια το 2013, στο drx τι ψάρια πιάνει που δεν υπάρχει κανένα drx παιχνίδι να συμβατό με arm ενω ήδη υπάρχουν προβλήματα με drivers των PC GPUs και την απόδοση τους ενω έχουν εκατοντάδες cores η καθε μια αλλά θέλω να δω τα benchmarks θα έχει ενας τέτοιου SoC που τωρα μαζί με δωρεάν λειτουργικό τα καλύτερα τους τα δινουν για τουλάχιστον 550 ευρω σε αντίθεση με την nvidia, πραγματικά ότι και να παράγει η Samsung τους εχω στην ίδια εκτίμηση με την Apple,τη χειρότερη

Πανος Σομπολος

@Βασιλης οκ φιλε οτι πεις 😉

sosimple

@shadow: Γιατί όχι 4πυρηνο Α15 λεω..

Shadow

@sosimple Σου ειπα θα γινει με τον καιρο. Θελουν να σου παρουν τα λεφτα σε 2 δοσεις… μια στην αρχη του 2013 με τους 2πυρηνους A15 και μια προς το τελος του 13 με τους τετραπυρηνους A15… 😛

Βασιλης

Σωστος ο shadow! 😉

Κωνσταντίνος

Φανταστείτε αυτόν τον επεξεργαστή στο smartphone ποθ θα ανακοινωθεί στις 15 Αυγούστου. Όλα τα λεφτά έτσι? Τελικά Βλαχάκη έχεις καθόλου πληροφορίες ποια θα είναι τελικά αυτή η συσκευή?

μάρκος xperia

το galaxy note 2 θα ειναι λογικά και λογικά θα φοράει αυτόν τον επεξεργαστή. Αν οχι θα εχει τον ίδιο επεξεργαστή με το s3.
Κατά’τ’άλλα τούμπανο ο επεξεργαστής.

Κάποιος...

Ο καπιταλισμος και η νοοτροπια των μεγάλων να τα παιρνουν καθε τρεις και λίγο απο τον κοσμάκη….καταρρέει….Βγαίνει ενα υπερκινητο οπως το αποκαλουν καποιοι ,που εχουν συμφεροντα απο διαφημισεις..κλπ κλπ……….και σε 1 μηνα …2 το πολυ …..βγαινει αλλο σουπερ κινητο……..
Τυχαιο παραδειγμα λειτουργειας των εταιριων….Ιphone 4….4s………μετα θα μας βγαλουν 4s Plus (με οθονη retina νεας γενιας…υποτιθεσθω…που την εχουν βρει εδω και 10 χρονια….η καμερα μενει 8 mp) μετα iphone 4 SS plus (2 inches πανω η οθονη ολα τα αλλα ιδια κι απαραλλαχτα….)….ΚΑΙ ΚΟΣΜΑΚΗ ΤΣΙΜΠΑ ΚΑΙ ΔΙΝΕ….ΔΙΝΕ…ΔΙΝΕ……
Αυτα τελειωσαν……
Αφου οι εταιριες εχουν βρει απο τωρα πως θα ναι το κινητου του 2030…..γτ μας κοροιδευουν…????? Και γιατι τσιμπαμε…….ακομα…………??

JohnGR

Ρε “Κάποιε” την παλεύεις; Εξέλιξη της τεχνολογίας είναι. Πριν από 10 χρόνια βγαίνανε τα πρώτα έγχρωμα κινητά, τι Retina και πράσινα άλογα λες;

Κάποιος...

Εγινε ρε κοροιδο…οτι πεις..

sosimple

Καλο ειναι να διαγράφεται και κανένας χρήστης που και που.. Ειδικά καποιοι καποιοι…

Κάποιος...

Οποιος θιγει την λειτουργια των μεγαλοεταιριων…οποις δεν προσκυναει την καθε νεα αρλουμπα της τεχνολογιας (για να μην το πω πιο λαικα…)…οποιος ξερει τους μηχανισμους μαρκετινγκ..που λπεον υλοποιουν την ρηση – πουλαω φικια για μεταξοτες κορδελες…..ΚΛΠ..ΚΛΠ..ΚΛΠ…. πρεπει να διαγραφεται..??

Κάποιος...

θιξαμε τον νεο Εxynos dual-core Cortex A15 1.7GHz..(ΠΩΩΩΩΩΩ…..:-O..) που θα φορεθει αρχικα σε ενα κινητο με 5mp καμερα και οθονη lcd…γιατι δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα τα καλουδια της τεχνολογιας με τη μια……..;)…Και θα πωληθει στα 699 euro………………..και πρεπει να διαγραφουμε τωρα….

Κώστας Βλαχάκης

https://techblog.gr/disclaimer Όροι Χρήσης Techblog.

JohnGR

Κάποιος εδώ μέσα πιστεύει σε πολλές θεωρίες συνομωσίας. Ρε συ αν τα θεωρείς “φύκια”, φτιάξε εσύ κάτι καλύτερο. Άντε πια με τις αρλούμπες του καθενός…

sosimple

@Κάποιος: Γραφε ότι θες για τις μεγαλοεταιριες, αλλα να λες “κορόιδο” τον παραπάνω χρήστη όταν ούτε σε έθιξε, ενώ και αυτά που σου γραφει ειναι εντελώς σωστα, δε χρειάζεται παραπέρα συζήτησή. Και στο γραφω εγω που παρεκτρέπομαι συχνα, αλλα τουλάχιστον προκαλουμαι πρώτα.. Εσένα δε σε προκάλεσε κανεις.. Anyway δεν ειμαι moderetor και δεν αποφασίζω εγω.. Περισσότερο στο εγραψα μπας και σκεφθεις λίγο αλλα δεν το βλέπω..

GREG

Apple: – Εεε;;
Samsung: – Έξυνος!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.