Samsung Galaxy Note 10.1, Επίσημη η παγκόσμια κυκλοφορία της νέας ταμπλέτας

Το Samsung Galaxy Note 10.1 είναι μια ταμπλέτα στην οποία οι Κορεάτες επενδύουν αρκετά, γιατί αλλιώς δεν εξηγείται όλος αυτός ο ντόρος που δημιουργείται από το τμήμα marketing. Πρόσφατα, δόθηκε η επίσημη επιβεβαίωση ότι η ταμπλέτα θα κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο, με την έναρξη της εμπορικής του πορείας να τοποθετείται περίπου στα τέλη του μήνα.

Το Android tablet με το πολυχρηστικό stylus θα φοράει έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή στο 1.4GHz με 2GB RAM, ενώ θα βγει σε μοντέλα μόνο με Wi-Fi-only, Wi-Fi με 21Mbps HSPA+ 3G, ή Wi-Fi με LTE, το οποίο μοντέλο θα είναι και η τελευταία προσθήκη στην γκάμα και θα καθυστερήσει λίγο η κυκλοφορία του.

Ακολουθεί και ένα video που δείχνει τις δυνατότητες του νέου tablet.

, Samsung Galaxy Note 10.1, Επίσημη η παγκόσμια κυκλοφορία της νέας ταμπλέτας

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
BabisVasileiou

ειναι σαν το galaxy tab 2 10.1 αλλα με το πενακι… πολυ μεγαλο για τηλεφωνο ρε αδελφε
(yessss____________ 1o σχολιο…):p

lama

Ακόμα και τα πανηγύρια που ανέφερε ένας φίλος πιο πάνω αρχίζουν και τελειώνουν στην ώρα τους και έχουν μια οργάνωση. Όποιος τους πιστεύει του προσφέρω ΟΤΑ μια 2.1.eclair για το RAZR του, και ένας υπερτυχερός κερδίζει μια αναβάθμιση σε Android 1.5 cupcake. ICS θα πάρουμε όταν θα ρθούν τα καρναβάλια.

Παναγιωτης

Απίστευτα τέλειο….εγώ αυτό σκοπευω να παρω αλλα με χαλαει λιγο το μεγεθος…αν το εχεισ στο ορθιο δεν διχνει ωραιο

Σταύρος Παπαγεωργόπουλος

Απίστευτο.Πραγματικά άψογο.Φοβερά τεχνικά χαρακτηριστικά με φοβερό λογισμικό.Ό,τι καλύτερο υπάρχει για εμένα.Πραγματικά φοβερό! Άντε μα έρθει γύρω στα 500-600€ δεν περιμένω να το αγοράσουν πολλοί με αυτήν τη τιμή αλλά σίγουρα θα πουλήσει αρκετά καλά όπως το galaxy s2.Και τώρα κλείνω το στόμα μου να μην μπει μέσα καμιά μύγα! 🙂

azriel84

Περίμενα καλύτερη ανάλυση οθόνης. iPad και Asus Infinity είναι ήδη αρκετά πιο πάνω. Επίσης και πιο σημαντικό, περίμενα JB. Υπάρχει κάποιος λόγος που έχουν “κολλήσει” στο ICS; Καλό θα ήταν να ξέραμε και διάρκεια ζωής της μπαταρίας…κατά τ’άλλα τούμπανο. Εν αναμονή της τιμής λοιπόν.

GiannisWST

Τι σας χαλαει το μεγεθος? για ταμπλετα που προοριζεται μια χαρα ειναι. Το θεμα ειναι μονο η τιμη…
Ειχα διαβασει παλια κατι για 730 ευρω… Με αυτη τη τιμη απατο θα παει. Δε θα το παρουν πολλοι. Οκ εχει τη τεχνολογια, αλλα αν η apple εχει το 80% της αγορας και θεσει τετοια τιμη η samsung μετα θα γκρινιαζει γιατι δε πουλησε. Κανονικα πρεπει να το ορισει σε ανταγωνιστικη τιμη ή ιδια με το new ipad, ωστε να μπορουν οι καταναλωτες να το προτιμησουν απο αποψη μονο τιμης σαν εναλλακτικη.

azriel84

Θα συμφωνήσω απόλυτα. Το iPad στοιχίζει στην Apple 316$ και το πουλάει 499$ (16GB WiFi μοντέλο) και χρησιμοποιεί και καλύτερη άρα και πιο ακριβή οθόνη. 499$ θα έλεγα είναι το max για το αντίστοιχο Galaxy Tab αν θέλει να έχει την αντίστοιχη τύχη με τα Galaxy S και Galaxy Note από πλευράς πωλήσεων. Είναι βέβαια και το θέμα των native apps αλλά αυτό πρέπει να απασχολεί περισσότερο την Google και όχι την Samsung 😛

Dallas Georgios

Τέλειο!
Φυσικά και γίνεται απο την Samsumg τόσος ντόρος μιάς και μας βάζει πλέον σε μία νέα εποχή όπου ξεχνάμε πλέον τους στυλούς τα μολυβια και τα σημειοματάρια….!
Καλός μας ήρθε και είμαι πολύ περιεργος να το δουλέψω.

angelos

Παιδιά μου αρέσει τρελά, πάρα πολύ καλά τεχνικά χαρακτηριστικά, η οθόνη μου φαίνεται ότι έχει λίγο (μικρή) ανάλυση, διάβασα σε προϊγούμενο άρθρο. Θα το έπερνα σύγουρα εάν δεν είχα πάρει το iPad. Εντομεταξή ήθελα οπωσδήποτε τετραπήρηνο tablet ή iPad δεν συμβιβαζόμουν με τίποτα άλλο. Ήθελα και το asus transformer prime αλλά δεν το έβρισκα, μόνο το εισαγωγικό μοντέλο. Μακάρι να είχε βγει πιο νωρίς. Δεν το ήξερα κιόλας να περίμενα λιγάκι…

EliasKir

Παιδια, συγνωμη που θα γινω λιγο κακος, αλλα μαθετε να ξεχωριζετε καποια πραγματα.
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΤΟ ΝΟΤΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ TABLET?
Το βιντεο το ειδε κανενας πριν βγει να πει οτι υπαρχουν καλυτερα tablets? Ποιο αλλο μπορει να κανει ολα αυτα που κανει το Νοte με το πενακι και το software του?
Αυτος που ξερει τι αγοραζει και γιατι το αγοραζει δεν θα νοιαστει αν εχει χαμηλοτερη αναλυση ή αν τα ηχεια του δεν ειναι τοσο δυνατα οσο του iPad.
Ξαναλεω: το συγκεκριμενο tablet δεν το παιρνεις για να βλεπεις βιντεακια στο Youtube ή να κανεις Like στο Facebook σε retina οθονη.

Technewz

Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω το software είναι που κάνει τη μεγάλη διαφορά.

themis

καλά ε! απλώς δεν παίζεται το εργαλείο
κάτι άσχετο: θέλω ένα πολυμηχάνημα που να είναι συμβατό με το galaxy siii για να τυπώνει ασύρματα. ξέρει να μου προτείνει κάποιος κάτι;

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Ενταξη ειναι απο αλλο πλανήτη το software.. Πολυυυυ μποστα απο τον ανταγωνισμό.. Κρίμα που θα το χαραμίσουν με την κλασική τρισαθλια LCD οθόνη χαμηλής ανάλυσης που βαζει τελευταία στα tablet της η Sammy..

Αν είχε super amoled plus Full-HD το αγόραζα χωρίς δευτερη σκέψη..

George

WOW!!!

Γιώργος

Παιδιά κάπου έχω διαβάσει (μπορεί και στο techblog) ότι η 16 GB Wi-Fi Only θα κάνει 529$ .
Δηλαδή 30$ πάνω από τον ανταγωνισμό . Και επειδή πολλοί ενδιαφέρονται για τα ηχεία να σας πω ότι είναι στερεοφωνικά(2) ενός του iPad μονοφωνικό(1) . χαχαχαχαχαχαχα
Εμένα προσωπικά με νοιάζει το CPU , η RAM και το GPU που θα έχει!
Άντε και το LTE(που ακόμα δεν έχει έρθει στην Ελλάδα xD) . Αν το αγοράσω το θέλω για να είμαι <> σε ότι αναφορά τα χαρακτηριστικά ( 2 GB RAM , QUAD – CORE CPU , LTE ) , ώστε όταν αυτά χρησιμεύσουν , εγώ να τα έχω!
Έτσι θα έχω για χρόνια το tablet και θα είμαι και μια χαρά!!!!!!!!
Για την οθόνη δεν έχω πολλά να πω.
Ίδια με του κινητού Galaxy Note!!!!!!!!!(σε ανάλυση)
Υ.Γ. Δεν χρειάζεται ανάλυση πάνω από 1600 x 900 σε 10” tablet πιστεύω!!!!!!!!
Σε 7” η ανάλυση του Nexus 7 αρκεί ( 1280 x 800 )
Άντε στα 10” και FHD , αλλά όχι παραπάνω(βλέπε iPad)
Τσάμπα τα λεφτά πάνε !!!!!!!!

GiannisWST

Themis δε χρειαζεσαι ειδικο πολυμηχανημα, οποιο παρεις πλεον που ειναι ασυρματο θα εχει κατα πασα πιθανοτητα τετοια δυνατοτητα. Αυτο που σε νοιαζει ειναι να εχει βγαλει η εταιρια αππ ωστε να μπορεις να εκτυπωνεις ασυρματα απευθειας απο το κινητο. Πχ η hp εχει βγαλει σε android (και ios) to app “HPeprint home&biz” που ειναι free. Συνεπως πρεπει να ειναι συμβατος ο εκτυπωτης με αυτο. Τα μοντελα του 12 ολα λειτουργουν ετσι.. Ειδικα σε android ειναι πολυ πιο ευκολη διαδικασια γιατι μερικοι εκτυπωτες που δεν ειναι airprint (για ios-εσυ για android δε θες τετοιο) εχεις περιορισμενες δυνατοτητες τι να εκτυπωσεις, ενω σε android πληρη δυνατοτητα. Εχουν βγει και αλλα απς αλλα δεν υποστηριζουν ολα τα μοντελα εκτυπωτων και υπαρχουν πολλα επι πληρωμη.

μιχαλης

απλα τελειο γιατι μπορεις να κανεις οτι θελεις μεσα σε αυτο το tablet !!!

Ntinos

Από τιμές γνωρίζουμε? Διάβασα σε ένα ξένο forum ότι το 16αρι με wifi μόνο στη Γερμανία θα ξεκινάει από 599€ και το wifi 3g από 699€ τιμές απαγορευτικές για κατά τη γνώμη μου. Θα το συζητούσα για 699€ το wifi 3g αλλά και πάλι μου φαίνονται πολλά. Αν θέλει η Samsung να μην πιάσει και φέτος πάτο καλά θα κάνει να μειώσει τις τιμές της….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.