Samsung Galaxy Tab, Με οθόνη 11.6 ιντσών και διπύρηνο 2GHz [φήμες]

Μπορεί όλοι να περιμένουμε εναγωνίως το Samsung Galaxy S III, ωστόσο η Samsung φέρεται να προσανατολίζεται και σε μια ανακοίνωση νέου tablet της σειράς Galaxy Tab, αλλά εφοδιασμένο αυτή τη φορά με τον ολοκαίνουριό της mobile επεξεργαστή Exynos 5250. Η ανακοίνωση αναμένεται στα πλαίσια της ετήσιας έκθεσης Mobile World Congress 2012 (MWC) στη Βαρκελώνη. Το Techblog θα είναι εκεί.

, Samsung Galaxy Tab, Με οθόνη 11.6 ιντσών και διπύρηνο 2GHz [φήμες]

Και πολλοί θα αναρωτηθείτε “ΟΚ, και τι το τρομερό έχει άλλο ένα dual-core tablet;”. Από μόνο του αυτό όντως δε λέει και πολλά. Οι φήμες όμως αναφέρουν ότι η οθόνη του θα έχει διαγώνιο μεγαλύτερη των 10 ιντσών, πιθανότατα 11,6, και θα έχει αστρονομική ανάλυση της τάξης των 2.560×1.600 pixels! Τη στιγμή δηλαδή που ακόμη περιμένουμε να πάρουμε στα χέρια μας τα next-gen tablets με οθόνες Full HD, η Samsung έρχεται να κάνει ένα ακόμη βήμα παραπέρα. Άλλωστε η Samsung έχει ήδη δείξει ότι είναι ικανή να κατασκευάζει τέτοια panels και μάλιστα έχουν εμφανιστεί φωτογραφίες από mockups, όπως το εικονιζόμενο, που προέρχεται από γερμανικό τεχνολογικό site και συγκρίνει δίπλα-δίπλα τις διαστάσεις μεταξύ του “κλασσικού” Galaxy Tab 10.1 και του υποτιθέμενου διαδόχου του.

Όσον αφορά τον επεξεργαστή του συστήματος, το γεγονός ότι είναι διπύρηνος, δεν έπεται ότι πρόκειται για κάτι το τετριμμένο, καθώς η συχνότητά του θα φτάνει τα 2GHz (όλα αυτά πάντα βάσει των πηγών), και βασιζόμενος στον τελευταίας τεχνολογίας πυρήνα ARM Cortex-A15, που είναι ότι πιο προηγμένο έχει να επιδείξει η συγκεκριμένη πλατφόρμα. Το νέο chip υποβοηθάται από το (επίσης κατασκευής ARM) graphics chip Mali-T604, από το οποίο περιμένουμε επίσης αρκετά πράγματα. Ο Samsung Exynos 5250 είναι φτιαγμένος στην κλίμακα των 32 νανομέτρων με την κατασκευαστική μέθοδο High-K Metal Gate (HK/MG), κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα chip πολύ μικρής κατανάλωσης και υψηλής αποδοτικότητας.

, Samsung Galaxy Tab, Με οθόνη 11.6 ιντσών και διπύρηνο 2GHz [φήμες]

27
0

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Antonis

Ριξτε μια ματια εδω. Γιατι κανει λογο για 300 dpi. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7NrGPKGeBvc

froufrou

Το θέλω τώρα!!!!!!!!

spirosfek

Αντε να βγει το 11.6 μπας και πεσει η τιμη του 10.1 γιατι 579 ειναι πολλα…τετοια εποχη

gian

Send me money

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ

if i had i could send toy some,but i don’t have too.So you must send me money.Χαχα πέρα από την πλάκα δυνατό το μηχάνημα αν και συμφωνώ περισσότερο με τον @spirosfek

giorgos2000

το θελω το θελω το θελω……………… και αμα βγει θα το παρω

konstantine

Αν ερθει οντως με διπυρηνο Cortex A-15 στα 2GHz, θα ειναι ασυγκριτα πιο γρηγορο απο αλλα tablets, με τετραπυρηνους A-9 (βλ.Tegra3) oπως το Asus Transformer Prime.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.