Πόσα χρήματα θα δίνατε για το Samsung Galaxy Tab;

Επιτέλους, ανακοινώθηκε επίσημα η ημερομηνία παρουσίασης του πολυαναμενόμενου Tablet της Samsung. Με 7άρα οθόνη αφής, Android 2.2 και βίντεοκλήσεις, το Samsung Galaxy Tab μας προδιαθέτει για μεγάλες συγκινήσεις μιας και τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έχουν γίνει επισήμως γνωστά. Δείτε το official video.

Το Galaxy Tab θα παρουσιαστεί στην έκθεση IFA στο Βερολίνο και το Techblog θα βρίσκεται εκεί για να σας μεταφέρει με εικόνα και ήχο τις πρώτες εντυπώσεις.

, Πόσα χρήματα θα δίνατε για το Samsung Galaxy Tab;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
chris

δε βρίσκω καμιά χρησιμότητα στα tablet

Vagos

συμφωνώ..

giwrgos_petra

ειναι χρησιμα αν μπαινεις σε φορουμ και γραφεις.
και γενικα να καθεσε ανετος στο κρεβατι και να σερφαρεις

manolis

δηλαδη δινεις 400-500€ γιατι βαριεσαι να σηκωθεις απο το κρεβατι?? giwrgos_petra δεν ειναι προσωπικη η ερωτηση. Ειναι η μοναδικη μου απορια γιατι την απαντηση που εδωσες εσυ την δινουν και οι ιδιες οι εταιρειες

Ουτε 1€ απο εμενα.. Καταλαβαινω μεχρι και το dell streak (βαρια βαρια) και αμεσως μετα ενα netbook.. Αυτη τη νεα μοδα με τα tablets πραγματικα δεν προκειται να την χωνεψω ποτε

Fadasma

Η οθόνη είναι πολύ μικρή.

dimitris

@ manolis: εγώ ναι.. γιατί μου αρέσει να κάνω chat και να surfάρω ξαπλωμένος.. εσύ δίνεις 400-500 γιατί δεν μπορείς να σηκώσεις ένα notebook και αγοράζεις ένα μικρότερο και πολύ κατώτερο μηχάνημα με οθόνη που σε στραβώνει και κάρτα γραφικών και μνήμη που δεν σηκώνουν ούτε pacman σε full ανάλυση;;

Giannis

Είναι ωραία αλλά αν είχαν κάτω από 100 ευρώ θα ήταν πολύ καλύτερα. Δεν θα δίνουμε μία περιουσία για κινητά και gadget.

manolis

@dimitris

1) πολυ κατωτερο μηχανημα ειναι ενα netbook απο ενα tablet?? απο που κι ως που και σε ποιον τομεα??? cpu? ram? gpu? hard disk? keyboard??

2) σε στραβωνουν οι 7″ του netbook και δεν σε στραβωνουν οι ιδιες 7″ του tab???

3) Πιστευεις οτι παιχνιδακια που παιζεις σε ipad κτλ δεν μπορουν να παιξουν σε ενα απλο netbook? Εχεις χρησιμοποιησει netbook?

Ενα τυχαιο παραδειγμα σε αυτες τις τιμες: https://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Netbooks-Mini-Laptop/Toshiba-NB200-136-Buffalo-PLL23E-00900LG3.htm

Και τωρα πες μου σε τι υστερει σε σχεση με ενα tablet..

manolis

Να σου πω εγω.. Απλα δεν ειναι “στην μοδα”

dimitris

@manolis

φίλε μου, η σύγκριση ήταν ανάμεσα σε notebooks-netbooks όχι netbooks-notebooks..
όσο για την οθόνη, δεν νομίζω η lcd του netbook σου να είναι καλύτερη από αυτή των tablets.. αλήθεια, έχεις χρησιμοποιήσει ποτέ ένα;
Γιατί συγκρίνεις τα netbooks με τα tablets και όχι με τα smartphones..? Και οι δύο συγκρίσεις είναι το ίδιο άκυρες..
Και τώρα πες μου σε τι υστερεί ένα notebook σε σχέση με ένα netbook.. είναι τόσο βαριά;

dimitris

ΥΓ Τα tablets τρέχουν λειτουργικό σύστημα που είναι κατασκευασμένο για αυτά.. Ούτε λειτουργικό που βγήκε στις 24 Αυγούστου 2001 (*) ούτε windows 7 με απενεργοποιημένα στοιχεία.. Τα iOS και Android θα μου πεις τώρα πως δημιουργήθηκαν για κινητά.. Θα διαφωνήσω.. Βγήκαν για mobile devices, μια κατηγορία που περιλαμβάνει από κινητά τηλέφωνα έως και τα αγαπημένα σου μηχανηματάκια, τα netbooks..

*Αν το να τρέχεις windows xp σε ανάλυση 1366 x 768 σε 10″ σε ικανοποιεί εγώ δεν έχω κάποιο λόγο να φέρω αντίρρηση..

manolis

@dimitris για να μην τα μπλεκουμε, η ιεραρχια ειναι: smartphone-tablet-netbook-notebook Αναγκαστικα οι συγκρισεις που γινονται ειναι smartphone-tablet και tablet-notebook (απο τη στιγμη που το συγκεκριμενο θεμα αφορα ενα tablet).. Απο τις 2 αυτες συγκρισεις, λογω διαστασεων και κυριως ΜΕΓΕΘΟΥΣ οθονης η δευτερη (tablet-notebook) ειναι αυτη που ευσταθει περισσοτερο (το smartphone εχει τις ριζες του στο κινητο που διαχρονικα ειναι κατι που μπαινει στην τσεπη πραγμα που δεν γινεται με κανενα tablet) Τωρα, εχοντας μια εμπειρια 5-6 ημερων με το ipad wifi και ενος πολυ μεγαλυτερου διαστηματος (λογω δουλειας) με netbook θεωρω το ipad κατι εντελως περιττο. Σε επιπεδο καθημερινης νορμαλ χρησης δεν υπαρχει ουσιαστικη διαφορα στις οθονες και απο αποψη ποικιλιας χρησεων δεν υπαρχει καμια συγκριση Το μονο πραγματικα ξεχωριστο ειναι τα λειτουργικα (θα το εγραφα και στο προηγουμενο post αλλα βαρεθηκα :p ) που οπως μονος σου πολυ σωστα ειπες ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ με βασικο (και ισως μοναδικο) σκοπο τα κινητα τηλεφωνα, αλλο αν στην πορεια εμφανιστηκε μια νεα χρηση τους.. υ.γ. για την ιστορια να σου πω οτι ειμαι κατοχος ενος macbook 15″ 2.66 του 2009 το οποιο κουβαλαω παντου και ως εκ τουτου εχω κανει πλατες. :p Επισης τα netbooks τα σιχαινομαι αλλα αναγκαστικα τα χρησιμοποιω. συνεχιζω παρ ολα… Συνέχεια »

Marios Basileiou

Εγω επεδη δεν ειμαι του laptop με καμια δυναμη,στο μελλον για ταινιες,μεταφερσιμοτητα κτλ θα χτυπουσα ενα!!

dimitris

@manolis
Δυστυχώς σε λίγες από τις τσέπες μου χωράνε 4″ 😛
To ipad to θεωρώ και εγώ περιττό.. (επειδή και ο Steve θεώρησε περιττό το flash, τη θύρα usb κα..) Ένα samsung galaxy tab σε μία τιμή προσιτή για τους πολλούς όμως δεν το βρίσκω καθόλου κακό..
Φυσικά δεν πιστεύω ότι τα tablet ήρθαν για να πάρουν ούτε τη θέση των pc όπως είπε κάποτε ο Steve αλλά ούτε καν των netbook.. Δεν μπορώ να καταλάβω όμως τι αρνητικό βρίσκεται σε αυτά.. (πέρα από τον λόγο απόδοσης/τιμής)

DVader

Παιδιά αν και τα netbook για μένα είναι άχρηστα ας μην κάνουμε ανόητες συγκρίσεις με τα tablets. Τα λειτουργικά των netbooks όσο κι αν έχουν απενεργοποιημένα στοιχεία όπως έγραψε κάποιος δεν παύουν να είναι λειτουργικά gia pc. Τα tablets έχουν λειτουργικά για κινητό και οθόνη με πολύ χαμηλότερη ανάλυση και το πιο μεγάλο μειονέκτημα απ όλα δεν έχουν hardware πληκτρολόγιο. Όσο άνετο κι αν λέει ο Steve Jobs πως είναι το iPad δεν υπάρχει περίπτωση να μπορείς να γράψεις ούτε με την μισή ταχύτητα από ότι γράφεις σε ένα πληκτρολόγιο ακόμη και σε ένα netbook μια σταλιά. Συγχωρήστε με αλλά για μένα οι κατηγορίες είναι PC και notebook. Τα smartphones λόγω τιμής δεν μου αρέσουν εκτός ίσως από το wildfire. Και αν με ρωτάτε για tablet σκέφτομαι ότι πλάκα 8α χε να πάρω ένα με 400 ευρώ (λέμε τώρα) αλλά πραγματικά προτιμώ να πάρω μια κάρτα γραφικών για το PC και να παίξω Starcraft 2 που δεν το παίζει κανένα tablet ευχαριστώ. 🙂

manolis

Κοινο συμπερασμα ειναι οτι ο καθενας αναλογα με τις αναγκες του και τα γουστα του προχωραει και κανει τις επιλογες του

@dimitris

οπως το ειπες.. ο λογος αποδοση/τιμη ειναι ο βασικος λογος αντιδρασης μου και παλι λεω ειδικα με το ipad. Μακαρι να βγει το samsung στα 400€ και θα αρχισω να το ξανασκεφτομαι.. 😉

dimitris

@DVader Τα tablets έχουν λειτουργικό για mobile devices.. Όχι για κινητά.. Το Android είναι βασισμένο σε linux.. Και δεν καταλαβαίνω γιατί κάτι τέτοιο είναι αρνητικό.. Υπομονή όμως.. Θα βγουν και tablets με windows 7.. 😉 Το ότι ένα tablet δεν μπορεί να σηκώσει το Starcraft 2 είναι όντως ένα αρνητικό στοιχείο για αυτά.. Άλλα δεν νομίζω ούτε πως αυτός είναι ο ρόλος τους αλλά ούτε και ότι θα μου άρεσε σε 7″.. 😛
@manolis Τελικά συμφωνούμε.. 😀

Νομίζω πως εξαντλήσαμε το θέμα με τα στοιχεία που έχουμε ως σήμερα.. Όταν κυκλοφορίσει το galaxy tab θα είμαστε πάλι εδώ να το κρίνουμε και να συζητήσουμε..

Spyros.c

Εγώ δεν θα αγόραζα με τίποτα tablet. Πέραν του ότι δεν παίζουν χρήματα, το laptop μου που είναι και 2 ετών (intel celeron & vista) είναι αρκετό να συμπληρώσει το pc μου.

stelios gr

τα tablets τα θεωρω χρησιμα οταν προκειται για mobile internet,δλδ οταν θελεις να εισαι on line “στον δρομο” η σε ενα ταξιδι, και φυσικα εαν δεν εχεις κινητο τυπου htc hd2 (γιατι τοτε απλα δεν το χρειαζεσαι το tablet).. για να τα χεις στο σπιτι δεν τα θεωρω καλη λυση…απο την αλλη δεν συμφωνω με καποιους προλαλησαντες οσον αφορα την αναλυση των οθονων, καθως τα netbooks δεν εχουν καλες αναλυσεις…ομως υπερτερουν στο θεμα πληκτρολογιο…νομιζω πως λιγο πολυ ειναι θεμα γουστου το τι εξυπηρετει τον καθενα, μιας που και τα μεν και τα δε εχουν περιορισμενες δυνατοτητες σε σχεση με εναν υπολογιστη και σε καμια περιπτωση δεν τον αντικαθιστουν πληρως…για να ειμαι ειλικρινης παντως αυτο το samsung tab θα εχει ενδιαφερον πιστευω ..κι αν πραγματικα χρειαζομουν mobile net και multimedia θα το σκεφτομουν σοβαρα…

Λευτέρης

Το προτίμω από το iPad λόγω του Android της κάμερας … Έχει δυνατότητα βίντεοκλήσης νομίζω και κλήσης (με bluetooth) 10.1 Flash έχει 7 ώρες μπαταρια (4000mAh)

Ενώ η μηλοεταιρεία εχει το iOS το App Store 10 ώρες μπάταρια 10′ ίντσες οθόνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.