Samsung Tab 8.9, Τι σημαίνουν οι αριθμοί 78910;

Όλοι ή σχεδόν όλοι έχοντας παρακολουθήσει τις συνεχόμενες διαφημίσεις σχετικά με το Samsung Galaxy Tab 8.9 αναρωτηθήκαμε για το τι σημαίνουν οι αριθμοί που ακολουθούν το όνομα της ταμπλέτας. Την πρώτη απάντηση μας την έδωσε η Samsung όταν ανακοίνωσε τις διαστάσεις της οθόνης της συσκευής και κατά συνέπεια έλυσε την απορία μας για τους 2 εκ των 4 αριθμών της διαφήμισης.

Οι σημερινές πληροφορίες αφορούν το βάρος και το πάχος του νέου Galaxy Tab. Λέτε να ταιριάζουν οι αριθμοί;

, Samsung Tab 8.9, Τι σημαίνουν οι αριθμοί 78910;
, Samsung Tab 8.9, Τι σημαίνουν οι αριθμοί 78910;

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από το περίπτερο της Samsung στην έκθεση CTIA Wireless το νέο Samsung Galaxy Tab 8.9 θα ενσωματώνει οθόνη ανάλυσης 1280×800 pixels, την ίδια δηλαδή με τα tablet των 10.1 ιντσών που έχουν ανακοινωθεί, όπως το Motorola Xoom και το Samsung Galaxy Tab 10.1, αλλά στις 8.9 ίντσες κάτι που ανεβάζει κατά 10% σχεδόν την αναλογία pixel ανά ίντσα. Επίσης έγινε γνωστό πως το Galaxy Tab 8.9 θα είναι το πρώτο που θα χρησιμοποιεί ένα παραμετροποιημένο, σε μικρό βαθμό, περιβάλλον UI πάνω στο Android 3.0 Honeycomb.

Τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του όμως έχουν να κάνουν με το βάρος και το πάχος του. Όπως φαίνεται λοιπόν το νέο Galaxy Tab 8.9 θα ζυγίζει μόλις 1.03 pounds (=10 στη διαφήμιση), δηλαδή 460 γραμμάρια, ενώ το πάχος του θα είναι 0.34 ίντσες ή αλλιώς 0.86 εκατοστά.

Μένει να μάθουμε σε ποιο χαρακτηριστικό αναφέρεται το 7 της διαφήμισης, αν δεν αναφέρεται στο πάχος που με λίγη στρογγυλοποίηση μπορεί να μοιάσει με 7! Όπως και να’ χει, έχουμε λύσει μεγάλο μέρος του γρίφου, εκτός κι αν η Samsung σήμερα το απόγευμα ανατρέψει τους ισχυρισμούς μας και ανακοινώσει αυτονομία 10 ωρών ή κάτι αντίστοιχο. Εσείς τι λέτε;

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SpyrouS

Εμενα μου εχει δοθει η εντυπωση οτι αυτοι οι αριθμοι αφορουν την διασταση των οθονων της σειρας tab.7 για το galaxy tab 8,9 για το μοντελο των 8,9 και 10 για το 10,1.Τωρα ποιος ξερει.. :Ρ

Νίκος

78910 = 7″ οθόνη 8.9″ οθόνη 10.1″ οθόνη μήπως?

Νίκος

Με πρόλαβες SpyrouS 🙂

Κώστας Βλαχάκης

Ναι, το λογικό είναι να ανφέρεται σε τρία μοντέλα με διαφορετική διάσταση οθόνης μπορεί όμως και να παρουσιαστεί ένα μόνο μοντέλο. Κατά τη γνώμη μου πιο πιθανό είναι να ανακοινωθεί ένα μοντέλο.

333Mbs

Η λογική λέει 3 μοντέλα αλλά παρουσιάζουν 4 αριθμούς και το 8.9 το κολλάνε στο μεσαίο μοντέλο
για διάσταση και λέω εγώ τώρα ,μήπως θα βγει άλλο ένα κομμάτι ενδιάμεσα σε Tablet 7.9 ?
Διότι θα έχουμε 7′ ,7.9,’8.9′ και 10 αλλά μπορεί να παρουσίαση ένα μόνο μοντέλο όπως λέει ο Κώστας

Νίκος

Να δω πότε θα προλάβει να βρει χρόνο για updates για ολα αυτα τα μοντέλα η Samsung. Εκτός αν τα αφήσει κι αυτα στο έλεος της μοίρας οπως και το πρωτο galaxy tab

tom

η engadget εκανε hands on στα 2 καινουργια ταμπλετ !!! ειναι πολυ SUPER … ειναι επισης και πολυ λεπτα ( πιο λεπτα απο το IPAD 2 ) GO GO SAMSUNG 🙂

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.