Tα tablets “κλέβουν” κοινό και χρόνο από κονσόλες, laptops και υπολογιστές

Σύμφωνα πρόσφατη έρευνα, με δείγμα 3.000 άτομα, οι κάτοχοι tablets στην πλειοψηφία τους χρησιμοποιούν 59% λιγότερο τις κονσόλες, εξαιτίας της ενασχόλησης με το tablet τους. Την ίδια στιγμή, τα παιχνίδια είναι το πιο δημοφιλές είδος εφαρμογής στα tablets, μπροστά από το social networking, τον καιρό, και τη μουσική.

Άλλες δραστηριότητες που οι συμμετέχοντες στην έρευνα έχουν παραμελησει επειδή ασχολούνται με το tablet τους είναι διάβασμα βιβλίων (44% λιγότερο), εφημερίδες (42% λιγότερο), χρήση laptop ή desktop υπολογιστή (41% λιγότερο).

, Tα tablets “κλέβουν” κοινό και χρόνο από κονσόλες, laptops και υπολογιστές

Πηγή: Game20.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

13 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

Αυτό είναι αλήθεια!!Το έχω παρατηρήσει και εγώ!!Τον υπολογιστή τον χρησιμοποιώ μόνο για παιχνίδια και κάποια πράγματα που δεν γίνονται στο tablet!!

gian

σε μερικά χρόνια θα υπάρχουν μόνο κινητά και tablet σε docs.

desktop+laptop+netbook+allinone … το πολύ ένα 2% όλα μαζί

techviewGr (Iphonias)

μα τα γραφικα ειναι τελεια (iPad 2) πετανε, και τα παιχνιδια ειναι σε αυθονια στο App Store ασε που ειναι και πιο φτηνα…

bill

το μονο κακο ειναι οτι δεν υπαρχουν σπασμενα παιχνιδια σε wp7, ios

Papadn

Με το iPad και το iPhone που έχω δεν γνωρίζω που βρίσκεται το lap top. Η αντικατάσταση θα γίνει το πολυ σε πέντε χρόνια.

Spyros

Η φορητοτητα,η ευκολία χρήσης και η καλυψη των κυριοτερων αναγκων,τα έχει κάνει ασυναγωνιστα!Όταν εξελιχθούν και άλλο,θα επικρατήσουν στον μέσο χρήστη.

Karma

Τα tablets φτιάχτηκαν για browsing και σε αυτό τα netbooks & laptops τρώνε σκόνη … Ταινίες και μουσική μπορεί κάποιος να βολεύεται .. Παιχνίδια όμως, τσου …. Δεν μπορείς να παίξεις κάτι αξιόλογο σε tab … Δεν μπορείς και όχι μόνο γιατί δεν υπάρχει hardware, εννοώντας από πληκτρολόγιο και ποντίκι έως και πιο δυνατές CPU & GPU αλλά και η έλλειψη τίτλων που οδηγεί αυτό … Βγήκε ποτέ WoW ή κανα CoD ή κανά καλό Strategy για tab ????

Μου θυμίζει τις συγκρίσεις που έκαναν όταν ξεκίνησαν τα laptop και έπαιρναν μεγάλο μερίδιο … ΄Οτι πληρώνεις παίρνεις, ισχύει, και σε αυτή την περίπτωση θα πληρώνεις και φορητότητα, στην ίδια τιμή πάντα, μα πάντα θα υπάρχει ένα καλύτερο Desktop PC που θα κάνει την δουλειά που θες πιο γρήγορα και πιο διασκεδαστικά …..

Και συγκεκριμένα στο Gaming, πιστεύω πως μία φορητή παιχνιδομηχανή θα έχει πάντα μία θέση στα χέρια μου γιατί τα παιχνίδια του δεν είναι παιχνιδάκια κινητού, αλλά παιχνιδάρες 100 ωρών gameplay όπου δεν χρειάζεται να στρίβω όλη την οθόνη αλλά απλά να κουνάω τα δάχτυλά μου, the old fashioned way …

kostis

Στις 7 νοεμβριου ερχεται το tansformer 2 με tegra 3! τιμη απο βρετανικο e-shop 620 ευρω. Φυσικα θα υποστηριζει και το keyboard station σε νεα version….οποτε ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ NETBOOKS….

Solon

Όταν πριν από 2-3 μήνες έγραψα σε κάποιο σχόλιό μου εδώ ότι τα tablets θα αντικαταστήσουν τα βιβλία και τα netbook κάποιοι εδώ πέσαν να με φάνε!!! Τώρα έρχονται οι στατιστικές να αποδείξουν ότι αυτό σιγά σιγά συμβαίνει. Και φανταστείτε ότι τα tablets ακόμα δεν έχουν φτάσει στο επίπεδο που πρέπει καθώς υπολείπονται ακόμα αρκετά σε υποστήριξη κάποιων εργασιών. Αυτό όμως σύντομα θα αλλάξει ειδικά με την είσοδο των Windows 8 στην αγορά με το περιβάλλον Metro. Τα netbook είναι τελειωμένη υπόθεση, τα βιβλία και τα notebook θα αργήσουν ακόμα. Όπως και να το κάνουμε η μεγαλύτερη οθόνη είναι μεγάλο πλεονέκτημα όταν δουλεύεις σε γραφείο.

md03582

αφου δεν μπορει να παιξει age of empires, δεν κανει για παιχνιδι.. το desktop pc για strategy, το ps και το xbox για god of war, fps και pro, το nintendo για zelda και mario, και το tablet στην καλυτερη angry birds και fruit ninja

DJ Radical

ψιλο άκυρο και offtopic αλλα δεν ξερω που να γράψω…

τι γνώμη έχετε γι αυτο παιδια?
αξίζει τον κόπο?
https://www.e-tablet.gr/product_info.php?cPath=8_29&products_id=257

Κώστας Βλαχάκης

Φτηνό, αλλά δεν θα σου πρότεινα tablet με οθόνη resistive. Είναι κουραστικό.

DJ Radical

δεν με πειραζει τόσο η resistive για τόσα λεφτά κάνω την “θυσία”
κατα τα άλλα πώς σου φένεται?
Αξίζει τα λεφτά του;
ενοώ περισσότερο απο άποψη cpu/ram
θα την παλεύει για σοβαρες εφαρμογες; (οχι παιχνίδια δεν με ενδιαφερουν)

(κρίνοντας απο το ideos X5 μου μαλλων θα τα καταφέρνει)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business games Ubisoft

Οι μετοχές της Ubisoft υποχωρούν 20% μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα

Με ισχυρές απώλειες που την οδηγούν σε χαμηλό άνω των 7 ετών διαπραγματεύεται η μετοχή της Ubisoft, μετά την προειδοποίηση για τα έσοδα που εξέδωσε χθες.

Games games PC

To Gran Turismo 7 θα έρθει στο PC;

H Sony «σκέφτεται» να μεταφέρει τo Gran Turismo στο PC, σύμφωνα με τον δημιουργό της αγωνιστικής σειράς Kazunori Yamauchi.

Games games

To “Deus Ex Go” και άλλα παιχνίδια για κινητά της Square Enix κλείνουν

Οποιαδήποτε πρόσβαση στο “Deus Ex Go”, ένα από τα πιο κλασικά puzzle game για το κινητό, πρόκειται να εξαφανιστεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Games games Microsoft video games

Age of Empires II DE: Νέο expansion μετά από 21 χρόνια [video]

Το κλασικό real-time παιχνίδι στρατηγικής Age of Empires II συνεχίζει να αναπτύσσεται ακόμη και 21 χρόνια μετά την κυκλοφορία του αρχικού τίτλου το 1999.