Ποιό tablet θα αγοράζατε; [poll]

Η γνώμη σας μετράει και εδώ στο Techblog σας ακούμε προσεκτικά. Η συμμετοχή σας και τα σχόλιά σας καθρεφτίζουν την ελληνική αγορά τεχνολογίας και όλοι μαζί δημιουργούμε μια μεγάλη παρέα με κοινά ενδιαφέροντα. Τα tablet φέτος μονοπωλούν το ενδιαφέρον των ηλεκτρονικών συσκευών και θα ήθελα όλοι μαζί να αναδείξουμε τις τάσεις για το επόμενο διάστημα ψηφίζοντας στο poll που ακολουθεί.

Μάθετε περισσότερα για το tablet που σας ενδιαφέρει πριν ψηφίσετε, κάνοντας κλικ παρακάτω.

, Ποιό tablet θα αγοράζατε; [poll]

Αν δεν σκοπεύετε να αγοράσετε κανένα από αυτά, μπορείτε να σχολιάσετε ποιο θα θέλατε να αποκτήσετε, κοινός ποιό “ζαχαρώνετε”.

Tablet 2011
iPad 2
Motorola Xoom
Samsung Galaxy Tab 10.1
HTC Flyer
Dell Streak 7″
BlackBerry PlayBook
HP TouchPad
LG Optimus Pad
ASUS Eee Pad EP212

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Michael

Βασικά, κανένα θα έλεγα, αλλά το BlackBerry Playbook δείχνει ενδιαφέρον. Επομένως, my vote goes to RIM!

teodore88

Αυτο που τα συνδυαζει ολα, ποιοτητα υλικων, φορητοτητα, λειτουργικοτητα ειναι το Flyer αν και η adreno 205 ειναι υποδεεστερη της tegra 2, τα παιχνιδια σε tablet, περα απο τα retro, σε πανε πισω 5ετιες! HTC Flyer! 😀

xoom απο εμένα…..

Marios Basileiou

Αν με ρωτουσες πριν καμια εβδομαδα θα ελεγα οτι ημουν μεταξυ LG OPTIMUS PAD KAI MOTOROLA XOOM.Τωρα ειμαι μεταξυ του Optimus Pad και Galaxy Tab 10.1.Και τα 3 ειναι πιστευω απο το καλυτερα tablets που κυκλοφορουν/θα βγουν.Ο λογος που απερριψα το Xoom ειναι καθαρα υποκειμενικος.Για να τεκμηριωσω την αποψη μου παραθετω μερικα απο τα χαρακτηριστικα τους που διαφερουν και παιζουν ρολο στην ληψη της αποφασης μου. Motorola Xoom ———————– Οθονη 800 x 1280 pixels, 10.1 inches 2 καμερες,η μια 5 MP με 720p για βιντεο και η αλλη 2ΜP Βαρος 730 γραμμαρια Μπαταρια 6500mah LG Optimus Pad —————————– Οθονη 768 x 1280 pixels, 8.9 inches 3D 2 καμερες 5 MP με 1080p@24fps για 2D, 720@30fps για 3D Βαρος 654 γραμμαρια Μπαταρια 6400mah Samsung Galaxy Tab ———————————- Οθονη 800 x 1280 pixels, 10.1 inches 2 καμερες,η μια 8 MP με 1080p για βιντεο και η αλλη 2ΜP Βαρος 600 g Μπαταρια 6860mah Ψηφισα το Galaxy Tab και ο λογος ειναι οτι ειναι πιο ελαφρυ με μεγαλυτερη μπαταρια(για 10 ιντζων) και καλυτερες καμερες,οποτε η αγορα μου θα ηταν αυτη.Αλλα σε περιπτωση που ειχαν μεγαλη διαφορα τιμης μεταξυ τους θα επερνα το Optimus Pad ως δευτερη επιλογη(ειναι και πιο μικρο και 3D) και… Συνέχεια »

Nikos Kats

To notion ink Adam
https://www.notionink.com/techspecs.php

ή το Nook Color
https://www.barnesandnoble.com/nookcolor/features/index.asp

Φοβερά σε σχεση χαρακτηριστικα-τιμή!!

Gabriel Pal

Εγώ λέω να περιμένω ακόμα, μέχρι να πέσουν και άλλες ταμπλέτες στην αγορά.

πετρος

περιμενω meego !

Κώστας

Βλέπω προς ipad 2…

Vasilis Kourtis

Βασικά θεωρώ τα tablet λίγο είδος πολυτελείας. Αν όμως μου περισεύανε αρκετά λεφτά μάλλον θα έπαιρνα ένα Xoom για αυτό και το ψήφισα.
Γενικά μου αρέσουν τα προϊόντα της Motorola τελευταία και αν μπορέσω να πετύχω καμιά καλή επιδότηση το καλοκαίρι ίσως πάρω το Atrix αν έχει κυκλοφορήσει ευρώπη. (αυτό ήταν λίγο offtopic αλλά στο γενικότερο κλίμα υπέρ της Motorola).

Γενικά πάντως μ’αρέσει το android. Παραδέχομαι ότι η apple κάνει πολύ καλή δουλειά και μάλλον είναι πιο εύχρηστο το iPad2…αλλά θα συνεχίσω να στηρίζω android!

Vasilis Kourtis

oops μάλλον δεν ήμουν αρκετά ενημερωμένος για το Samsung Galaxy Tab 10.1 .
Μάλλον το προτιμώ για τους ίδιους λόγους με τον Μάριο

panosfc

Ψήφισα το HP TouchPad και το σκεπτικό μου έχει ως εξής:

Θεωρώ πως το tablet δεν είναι μία συσκευή από την οποία έχω ιδιαίτερες τρελές απαιτήσεις. Για άλλες “σοβαρές” δουλειές μας καλύπτει ένα smartphone, που είναι πιο εύχρηστο και μεταφέρεται πιο εύκολα, και για άλλες η χρήση ενός υπολογιστή. Έτσι δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία στα τεχνικά χαρακτηριστικά “μέσα από το κουτί”. Όπως καταλαβαίνετε έδωσα περισσότερη σημασία στην εμφάνιση, καθ’ ότι αν έχει κάποιο οποιοδήποτε tablet είναι περισσότερο θέμα στυλ παρά για να ικανοποιήσεις κάποια ανάγκη σου εν κινήσει. Κοίταξα λοιπόν για ένα όμορφο εμφανισιακά tablet, και καθ’ ότι δεν μου αρέσει καθόλου το μακρόστενο σχήμα αυτομάτως απέρριψα τα περισσότερα από αυτά, και δυστυχώς όλα τα Android. Η τελική μου επιλογή ήταν ανάμεσα στο HP και το Ipad, τα οποία εμφανισιακά μου άρεσαν εξ’ ίσου, και δίνω και ένα μικρό προβάδισμα στην Apple, αλλά δεν ξεχνάω και τον παράγοντα της τιμής. Μπορεί να μην ξέρω την τιμή του HP αλλά αμφιβάλλω εάν αυτό έχει υψηλότερη τιμή από το στυλάτο Ipad.

lefteris p

Ipad2. Αν και φανατικος των android κινητων το ipad2 μου μοιαζει το πιο αξιολογο tablet

Kostas

Xoom με τα μπουνια
(αν ειχα την οικονιμικη δυνατοτητα)

Ben

Κάτσε να έρθουν πρώτα στα ράφια των καταστημάτων όλα αυτά που παραθέτεις στην λίστα και μετά βλέπουμε…
@cVlachakis και ένα ακόμα που ξέχασες να βάλεις στην λίστα:
https://www.pioneercomputers.com.au/products/info.asp?c1=183&c2=185&id=3291

george

asus transformer ενα tablet που αξιζει τα λεφτα του, γινεται netbook και κραταει 16 ωρες μπαταρια. ενα tablet που δν το αναφερετε καθολου και εχετε κολλησει με το xoom των 800 δολλαριων

ilias

Εγω ψηφισα το Htc Flyer!! Μ’αρεσει το design του! 🙂

teodore88

περα απο το design ειναι αλουμινενιο kai 7”, φοτητο δλδ! και εχει και τα περισσοτερα mhz στην cpu! 😉

Iakovos

iPad 2 φυσικα και καθε τι σχετικο με την apple μας. Ελεος με τους μιμητες

Kostas

Εγώ θα περιμένω 5 μήνες ακόμη τουλάχιστον, για την επόμενη έκδοση του Android.
Από όσα έχω δει, το honeycomb έχει αρκετά bugs και θέλει λίγο καιρό να ωριμάσει σαν λειτουργικό. To ipad δεν το σκέφτομαι καν, πολύ ωραίο, πολύ δυνατό, αλλά ένα μεγάλο ipod touch.

Επίσης πιστεύω πως τα tablets ακόμη είναι αρκετά αδύναμα από άποψη hardware(συμπεριλαμβανομένου του ipad 2). Με τα ίδια χρήματα παίρνεις σούπερ netbook ή ultra portable που παρέχουν ίδια πάνω κάτω ζωή μπαταρίας και πολύ καλύτερες επιδόσεις, πληκτρολόγιο, usb θύρες κτλπ κτλπ.

Κατά την άποψη μου ακόμη τα tablets είναι είδος πολυτελείας και πιστεύω πως οι μεγάλες πωλήσεις τους βασίζονται πιο πολύ στο “wow factor” που προσφέρουν σαν αναγεννημένο προϊόν μετά το λανσάρισμα του ipad παρά σε αυτά που προσφέρουν.

tasos

ψηφισα το ipad2…αν το samsung tab 10.1 ηταν στην ιδια περιπου τιμη θα επαιρνε εκεινο την ψηφο μου!!

Κώστας

ipad 1 μεταχειρισμένο με 250 ευρώ (γιατί τόσο βλέπω να φτάνει). Και δεν μου αρέσει η ιδέα του τάμπλετ τότε θα έχω χαραμίσει ένα σχετικά μικρό ποσό.
Εντελώς φιλολογικά , θα κοιταζα κάτι μεταξύ Ipad 2, Moto Xoom. Samsung Tab 10.1 (αν και δεν νομίζω να δώσω τέτοιο ποσό αυτή την στιγμή)

Γιαννης

Προσωπικα πηρα το Archos 101, και ειμαι αρκετα ευχαριστημενος.
Αναρωτιεμαι ομως γιατι δεν βρισκεται στην λιστα…
Παρολαυτα ψηφιζω Motorola Xoom.

Xperia Nick

Άν και έχω κινητό με Android,προτιμώ το iPad 2 σε λευκό με 16GB και 3G,για τα Apps και την τιμή..μια δεύτερη επιλογή μου θα ήταν το Galaxy Tab 10.1 η το HP TouchPad.

ebillakos

το γκαλαξι ταμπ σκιζει!!

Νομίζω το x00m είναι το καλύτερο.. Αλλά λόγο ότι τα gadgets έτσι πώς προχωράει η τεχνολογία τείνουν να γίνουν αναλωσιμο οπότε κάποιο φθίνω κινεζικό με καλή ποιότητας πχ ζτε, θα είναι το καλύτερο, απλά περιμένω να βγουν τα διπυρινα με αντροιδ 3 :ρ

Paris

εγώ ψήφισα το samsung 101
γιατί είναι πραγματικα tablet ακόμα και το βάρος του είναι ιδανικό
βέβαια αυτό που δεν μου άρεσε σε κανένα android tablet 3 είναι η απουσία full usb θύρας.

Greg

Εγώ πάλι νομίζω ότι το tablet της Toshiba θα είναι ιδανικό και κακώς δεν υπάρχει σαν επιλογή. Full size SD slot, HDMI και USB 2.0 ports (και mini-usb). Resolution + από την Toshiba, πίσω καλύμματα σε διάφορα χρώματα, λογικές κάμερες κ.λ.π. Αυτοί που ψήφισαν ipad 2 ας δώσουν 70 δολάρια (πόσο θα κάνουν στην Ελλάδα άραγε;) σε accessories για SD και HDMI θύρες και να χαίρονται το κάτι-σαν-video call (facetime) με camera ανάλυσης vga. Και μετά μου λέτε ότι είναι φθηνό… Δυστυχώς και motorola και samsung έχουν επίσης θέμα με τις θύρες…

gk

Εγώ έχω το Samsung 10.1 άλλα θα ψήφιζα το Archos 101 για την τιμή του και την λειτουργικότητα του. To samsung είναι καλύτερο αλλά δεν αξίζει να δώσεις τόσα χρήματα παραπάνω όταν μπορεις να έχεις σχεδόν οτι και το Samsung με το Archos.

Nikos

asus transformer infinity

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets Apple iPad Pro

Apple: Ετοιμάζει iPad Pro με τσιπ M2 για το φθινόπωρο;

Κάπου μεταξύ Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου θα έχουμε ένα iPad Pro με τσιπ Μ2 από την Apple, σύμφωνα με τον Mark Gurman.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8

Samsung Galaxy Tab S8: Εμφανίστηκε για λίγο στο Amazon Italy και μάθαμε τα πάντα

Η σειρά Galaxy Tab S8 της Samsung αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στην Ευρώπη αρκετά σύντομα.

Tablets Samsung Samsung Galaxy Tab S8 Ultra

Galaxy Tab S8 Ultra: Διέρρευσε εικόνα στη σελίδα υποστήριξης της Samsung

Η Samsung προχώρησε και δημοσίευσε μια επίσημη εικόνα του επερχόμενου Galaxy Tab S8 Ultra στη σελίδα υποστήριξης στις ΗΠΑ

Tablets Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Tab S8

Διέρρευσε το νέο Galaxy Tab S8 – Δεν θα έχει φορτιστή;

Τα Galaxy Tab S8 και Galaxy Tab S8 Ultra αποτελούν τα πολυαναμενόμενα tablet κορυφαίας κατηγορίας που, αναμένεται, σύμφωνα με τις φήμες, να κυκλοφορήσουν στις αρχές του 2022.