Ποιό tablet να αγοράσω από Αμερική;

Σε δύο εβδομάδες θα βρίσκομαι στο Las Vegas καλεσμένος της Microsoft για να παρακολουθήσω το τριήμερο συνέδριο MIX. Εκεί θα έχω την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά experts των Windows Phone 7, Internet Explorer και παρακολουθήσω συζητήσεις για HTML5 και CSS3. Όντας Αμερική έχω αποφασίσει βέβαια να διαθέσω ένα ποσό και για την αγορά Tablet. Ποιο θα είναι αυτό;

Ήδη έχω βρει τις διευθύνσεις των καταστημάτων ηλεκτρονικών όπως Best Buy, Walmart, Fry’s και Apple Store και έχω εκτυπώσει τους χάρτες με τις διαδρομές από το ξενοδοχείο που θα μένω.

Η γρήγορη απάντηση στην ερώτηση ποιο tablet να αγοράρω από Αμερική, είναι σίγουρα μια, iPad 2. Να σας πω όμως την αλήθεια, σαν κάτοχος του iPad 1 από τον περασμένο Ιούνιο (το πούλησα τον Οκτώβριο), δεν με έχουν ενθουσιάσει τα νέα χαρακτηριστικά του iPad 2 και το έχω αποκλείσει από τη λίστα με τα ψώνια (εντάξει ο διπύρηνος μετράει!). Βέβαια η τιμή του σε δολάρια Αμερική είναι πολύ δελεαστική με τη μετατροπή σε ευρώ και φόρο περίπου 7,5% που έχουν στο Las Vegas, το 16GB Wi-Fi πάει στα 380 ευρώ.

, Ποιό tablet να αγοράσω από Αμερική;

Το ότι θα βρεθώ Αμερική δεν σημαίνει ότι και όλα τα Tablet έχουν κυκλοφορήσει. Από τα γνωστά, αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί το iPad 2 και το Motorola Xoom. Στο Motorola Xoom δεν δίνω 799 δολάρια για την έκδοση 3G, δηλαδή 610 ευρώ. Υπάρχει βέβαια και η έκδοση μόνο Wi-Fi με 599 δολάρια Αμερική δηλαδή κάπου στα 456 ευρώ με τον φόρο 7,5%. Και μάλλον κάπου εδώ καταλήγω, ίσως βέβαια να είμαι τυχερός και όπως έχει ακουστεί τις πρώτες ημέρες του Απριλίου να κυκλοφορήσει το ASUS Eee Pad Transformer με Honeycomb, NVIDIA Tegra 2 και οθόνη 10.1 ιντσών. Τιμή δεν έχει ανακοινωθεί αλλά γίνονται αναφορές για 500 δολάρια, κάπου στα 380 ευρώ όσο δηλαδή και το iPad 2 16GB Wi-Fi.

Το BlackBerry PlayBook το χάνω γιατι κυκλοφορεί 19 Απριλίου και θα έχω επιστρέψει νωρίτερα. Βέβαια και να ήταν διαθέσιμο όταν θα είμαι εκεί δεν νομίζω να το προτιμούσα. Εντυπωσιακό λειτουργικό σύστημα, συμβατότητα με εφαρμογές του Android αλλά 7άρα οθόνη ρε παιδιά; Είχα το Archos 70 με 7 ίντσες και θέλω κάτι μεγαλύτερο, δεν λέω βολικό και φορητό ένα tablet 7 ιντσών, αλλά όχι τόσο έυχρηστο για σερφάρισμα και games. Επίσης και τα Samsung Galaxy Tab 10.1, Tab 8.9 και HP TouchPad δεν έχουν κυκλοφορήσει και τα περιμένουμε το καλοκαίρι στην Αμερική.

Οπότε με βλέπω για ASUS Eee Pad Transformer αν έχει προλάβει να κυκλοφορήσει ή Motorola Xoom 32GB Wi-Fi ενώ αν ψηθώ τελευταία στιγμή και ενώ βρίσκομαι στο Apple Store του Las Vegas, τσιμπάω το iPad 2 16GB Wi-Fi.

About MIX
MIX is a gathering of developers, designers, UX experts and business professionals creating the most innovative and profitable consumer sites on the web. Sessions range from technical, code-based topics to expert advice on content strategy, usability and design. Learn about the future of web, from the diversity of devices and interaction models on the front-end, to the tools and technologies that power the user experience, to the services that make it all possible. There’s no better place to hear about the future of Silverlight, Internet Explorer, Windows Phone, ASP.NET, and technologies like HTML5 and CSS3. https://live.visitmix.com

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

51 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nick

Xoom νομίζω τα αξίζει τα extra 80-100 ευρώ.
Χοοm( dual core 1ghz(tegra 2 άρα θα πάρει playstation suite) , 1gb ram, flash player 10.2)
Ipad 2(800-900 ghz dual core ,512 mb ram, no flash,καλύτερα apps)

Frou-frou

Καλησπέρα. Το IPAD2 θα πάρεις με κλειστά τα μάτια.

Απλά δεν υπάρχει το feeling και το πόσο smooth είναι σε σχέση με όλα τα άλλα tablet

Ξέρω όμως 1 που θα είναι καλύτερο. Το IPAD3. Ότι και να πιάσω στα χέρια μου στο ipad καταλήγω.

elias

φιλε και εγω νομιζω xoom γιατι το λογισμικο θα αναβαθμιστει αρκετα που αυτο σημαινει καλυτερο web browsing, gaming, apps. Διπυρηνος επεξεργαστης ram κτλ να μην τα πολυλογω νομιζω αξιζει περισσοτερο

angelos

Κοίτα αν βρεθείς έξω από κανένα apple store τσίμπα το ipad, αλλίως asus.

Νίκος Μανουσάκης

Τι ακριβώς είναι το μειονέκτημα στο ότι το ipad 2 δεν υποστηρίζει flash?

SpirosK

Motorola Xoom λέω εγώ , αν το έχουν και έχει κυκλοφορήσει , αλλιώς Asus ……….
ναι ξέχασα να πω Κώστα , αν έχουν και έχει κυκλοφορήσει και αυτό το Galaxy Tab 10.1
γενικά όποιο έχει κυκλοφορήσει και σε συμφαίρει να αγοράσει (ανάλογα ποιο σου αρέσει )

Κωνσταντίνος

Το Galaxy tab 10.1 το slim!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😀
στα 350 πάει(με την διαφορά ευρώ-δολάριο)

Zafiris

Κώστα το wifi only xoom να πάρεις.Το ipad δεν το συμπαθώ και από τα υπόλοιπα android tablets νομίζω κανένα δεν είναι καλύτερο από το xoom.
Αν βρεις κανένα HP TouchPad για hands on πες μας :)))
Που να περιμένουμε μέχρι το καλοκαίρι που θα κυκλοφορήσει..

mitsos

ότι και να πάρεις από αυτά που ανέφερες καλό θα είναι. Καλό ταξίδι να έχεις, και περιμένουμε βίντεο και φωτογραφίες από Las Vegas

Zafiris

Το ξέρω ότι θα κυκλοφορήσει Ιούνιο το touchpad.Είπα μήπως βρεις κανένα πρωτότυπο για hands on 🙂

panos

ναι αλλα επειδη εχεις τα κονε σου θα τα παρεις απο τωρα χαχαχα το asus μια χαρα φαινεται και σχεδιαστικα και στα χαρακτηριστικα

George

Asus transformer…δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με το xoom και έχει καλύτερη τιμή…
Ipad2 μην πάρεις εφόσων το 1 δεν σε ενθουσίασε δοκίμασε κάτι διαφορετικό…

NikosVolos

Εγω προσωπικα ειμαι αναμεσα σε Samsung Galaxy Tab 10.1 (που δεν εχει κυκλοφορησει) και iPad2 16GΒ WiFi που θεωρω οτι ειναι δελεαστικη η τιμη του στα 380€ σε σχεση με τα 450€ του Xoom WiFi only,εσυ ομως γνωριζεις καλυτερα ποιο θα αγορασεις.Ελπιζω να φερεις αρκετο υλικο πισω για να δουμε και εμεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Κωστα νομιζω δεν υπολογισες τους δασμους για να το φερεις Ελλαδα 🙂 ..Προιοντα εκτος της Ε.Ε. δασμολογουνται..

Αλεξανδρος

Αφού ήδη έχεις κατασταλλαξει γιατί ρωτάς;

akis

μην το σκέφτεσαι και πολύ…

ipad 2 χαλαρά…

Zafiris

Ακόμη και αν σε σταματήσουν για έλεγχο αν έχεις ανοιχτή τη συσκευασία και το προϊόν φαίνεται χρησιμοποιημένο δεν μπορούν να σου πουν τίποτα.Πάντως εμένα το χοομ μ’αρέσει πολύ, αν αναπτυχθεί καλά το android με εφαρμογές για tablets και καλά παιχνίδια εμένα με κέρδισε.

Marios Basileiou

Κριμας που δεν προλαμβαινεις το galaxy tab γιατι αυτο θα σου προτεινα….
Απο τα 3 ομως… θα προτεινα το Χοοm
γιατι σε συγκριση με το ipad εχει

+καλυτερη οθονη απο ipad
+περισσοτερη ραμ
+καλυτερες καμερες απο to ipad
+usb,hdmi(με 1 καλωδιο :P)
+Barometer sensor
+android(φαινεται οτι θα ειναι το μελλον συν το οτι θα μπορεις να στελνεις με bluetooth αρχεια,να κατεβαζεις πραγματα απο το ιντερνετ,να εχεις widgets/notifications γενικα μια πιο netbook εμπειρια)

-ειναι πιο βαρυ

τωρα σε συγκριση με το transformer εχει
+περισσοτερα ραμ
++καλυτερες καμερες
+ειναι μοτορολα(λογω το οτι ειναι νεα στο “επαγγελμα” ,η μοτο ειναι χρονια στο επαγγελμα)

Its your choice!!
Ελπιζω να βοηθησα!

george

το transformer το παρακολουθω καιρο και νομιζω οτι συμφαιρει πιο πολυ απο ολα. και θελω και ενα hands-on απο τον guru για να ψηθω ακομα περισσοτερο να το παραγγειλω απο αμερικα μολις βγει

Marios Basileiou

Κωστα δες αυτο το βιντεο ,θα σε βοηθησει αν εισαι μεταξυ xoom/ipad2
https://www.youtube.com/watch?v=Ml_gaCCUyVs

axel

πάρε με μαζί σου lol θα σου πω την γνώμη μου μόλις φτάσουμε εκεί! 😛

idnik

Πάρε και σε μενα ενα ipad2. Σεπαρακαλω…..!!!! 🙂

telas

για motorola xoom ή asus transformer σε κόβω, νομιζω η asus με το transformer δίνει και μια παραπάνω ώθηση και για όσους δεν έχουν tablet και δεν ψήνονται να πάρουν διότι ίσως έχουν λαπτοπ ή netbook, όμως το συγκεκριμένο γίνετε netbook ή tablet on demand, το σκέφτηκαν καλά το θέμα.

teodore88

Εμμ αν εχουν την ιδια τιμη τσιμπα αυτο που σε ενθουσιαζει περισσοτερο! Εγω θα τσιμπαγα το ipad μονο κ μονο επειδη εχει καλυτερη κατασκευη, και αλουμιμενιο σασι! Βεβαια απο το ζοομ κερδιζεισ το tegra zone! Με πολλα παιχνιδια..! Αλλα κ παλι εγω τ ipad θ επελεγα! Με πορωνει περισσοτερο! ..για τ asus θα λεγα ναι μονο κ μονο γτ ειναι φτηνοτερο! Δεν εχει καποιο αλλο θετικο..

vasilis.

A ρε Βλαχακη.Για αυτο σε παω “ιντερνετικα”.Το γουσταρεις αυτο που κανεις και εχεις κανει και γαμω της τεχνολογικες γωνιες εδω.

Επι του θεματος.
Εγω θα σου προτεινα να παρεις το asus transformer.
Καταρχην γιατι ειναι asus(εχω κανει αρκετους μονολογους εδω μεσα για αυτη την εταιρια,λες και με πληρωνει).
Επισης θα γλυτωσεις λεφτα,εχει διττη εφαρμογη,ειναι διαφορετικο,εχει τρομερη οθονη,πολυ καλυτερη απο το απαραδεκτο σε τιμη μοτο και θα κανεις και ενα ωραιοτατο review εδω μεσα,θα εισαι απο τους πρωτους που θα το παρουσιασουν ελλαδα…
Ενα προιον που αν ερθει στην τιμη που λενε,θα κανει παταγο,θα στειλει τα καθρεφτακια της apple και τις τιμες της μοτο στον πατο και επισης did i mention it is asus?

Marios Basileiou

@vasili θα συμφωνησω μαζι σου οτι η asus ειναι απο τις καλυτερες ετερειες ειδικα στις motherboard….και εγω ειμαι ΜΕΓΑΛΟΣ fun της asus απλα δεν θα ηθελα να ειμαι απο τους πρωτους που θα δοκιμασουν την προσπαθεια της στα tablet και με android:P γιαυτο και προτεινα το xoom που εχει και λιγα καλυτερα χαρακτηριστικα….

thodoris.p

Κριμα ρε θα παει ο κωστας αμερικα και δεν θα δουμε ουτε φωτο ουτε reviews ουτε τιποτα>Βρικαν κι αυτοι πολη να το κανουν το συνεδριο……………….. You know what they say… Whatever happens in Vegas, stays in VegasXDXD. Λοιπον σαν Κωστας θα διαλεγα μοτορολα γιατι γενικα ειναι το καλυτερο. Σαν θοδωρης ομως με συμφερει να παρεις το asus να δουμε και κανα hands on. Η επιλογη ειναι δικη σου. Peace

vasilis.

marie διαβασα με προσοχη το post σου.
αληθευει οτι το xoom θα εχει μεγαλυτερη ραμ απο asus?μπορουμε να το δουμε καπου αυτο?σχετικα με την ραμ της asus?

Κώστα τα πράγματα είναι απλά δεν χρειάζεται να μπαινεις σε τέτοια διλήμματα.
Παίρνεις το ipad2 με 380€ το χαίρεσαι 1-2βδομαδες και το πουλας μετα εδώ άνετα 450+€
Ε μετά δεν μπορεί θα βρούμε κάποιον να σου φέρει ένα Χ00m να έχεις ενα εργαλείο στα χέρια. σου :Ρ

Marios Basileiou

@vasili Λαθος μου συγνωμη(για τα ραμ,τα ιδια θανε)….

Οποτε ανακεφαλεωνω σχετικα χοομ vs transformer
+καλυτερη μπροστινη καμερα το xoom με 2mp εναντι 1,2 mp του transformer….
+πιο ελαφρυ το transformer 676γρ εναντι του xoom με 730γρ αν δεν κανω λαθος

Μπαταρια δεν γνωριζω ποσα mah εχει το transformer καθως δεν ανακοινωσαν..αλλα αποτι ειπαν θα εχει μεγαλη αυτονομια (9,5-16ωρες)
Αν εχουν και τα δυο περιπου την ιδια τιμη τοτε θα δυσκολευτεις Κωστα πιστευω 😛 και θα ηταν ενα ωραιο βιντεακι για να δουμε 😛

george

το asus εχει 8 ωρες αυτονομια χωρις την βαση και αλλες 8 με την βαση. απ οτι ειπανε τουλαχιστον. επισης πρεπει να ειναι πιο λεπτο απο το xoom. και αν κρινουμε απο το after sale support της moto στην ελλαδα καλυτερα το asus. παρτε σαν παραδειγμα τα firmware updates της moto στα κινητα της. ειμαι κατοχος milestone και δν νομιζω να ξαναπαρω motorola προιoν ξανα

Marios

Φίλε μου αν δεν θέλεις να κλαις τα χρήματα που θα δώσεις απλά πάρε iPad 2 , αν πάλι δεν σε νοιάζει πάρε iPad 2 και κάτι άλλο , όχι κατ´αναγκη ταμπλετα

teo

Είσαι τρελός; iPad2 θα πάρεις.
Με 300 κάτι ευρώ πάρε δύο. Και όταν γυρίσεις στο αγοράζω, γιατί εδώ στην Ελλάδα παίζουν με τα νεύρα μας….

Nasos K

Αν πάρει κάποιος tablet από Αμερική θα έχει ελληνικό μενού και πληκτρολόγιο;;

geoper2

Πιστεύω το Xoom είναι πολύ καλη επιλογή εάν το βρεις

ceron

ipad2 λογω οικοσυστηματος.

fatman

Εκτός απο ένα ipad2 που σου έχουν προτείνει αρκετοί, μπορείς να τσιμπήσεις και ένα nook (ειδικά τώρα που θα αναβαθμιστεί σε 2.2).

teo

Η γλώσσα και το πληκτρολόγιο αλλάζουν μέσα από τις ρυθμίσεις της συσκευής. Τα Ελληνικά μαζί με άλλες γλώσσες συμπεριλαμβάνονται επισήμως πλέον στο λειτουργικό iOS της apple.
Συνεπώς η απάντηση είναι ναι.

Franco

Παιδιά μήπως γνωρίζεται στην Ελλάδα πότε έρχεται το Galaxy TAB 10.1 από την Vodafone?
Ποιο πάνω αναφέρει ο Κώστας ότι το καλοκαίρι θα βγει στην Αμερική για εδώ τι γίνεται?
Ευχαριστώ πολύ.

κωστα η προταση μου ειναι η εξης : αφου ipad ειχες και θελεις να δοκιμασεις κατι αλλο,αφου zoοm ειναι ακριβο πυστευω αξιζεις να περιμενεις το playbook που ειναι κατι νεο…..που δεν εχεις δοκιμασει και να το αγορασεις οταν βγει..να μ πεις πας ταξιδακι τωρα και ψήνεσαι…αλλα αυτη ειναι η προταση μου…. 🙂

Franco

Κώστα ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!
Με την σειρά μου θα έλεγα να πάρεις το Χoom εγώ προσωπικά περιμένω να βγει το Samsung 10.1 το οποίο κατά την γνώμη μου νομίζω ότι είναι το καλύτερο( καλύτερο όσο αφορά τα χαρακτηριστικά του).

Όσο αφορά το I pad θα περίμενα γιατί αναμένεται και τρίτο στο οποίο ακούγετε ότι θα έχει και CD.

Γνωρίζεις επίσης αν η καινούργια έκδοση (λεπτότερη) του Galaxy 10.1 θα ερθει ελλάδα και αν ναι πότε?

Ευχαριστώ

Franco

Ξέχασα να ρωτήσω και κάτι άλλο η τιμή Galaxy 10.1 του θα είναι η ίδια 800€ η θα την κατεβάσουν?

vasilis.

Kωστα κατι ανεφερες,ισως εδω,οτι δεν σου αρεσε τοσο η εμπειρια ταμπλετας στις 7 ιντσες.
θεωρεις το samsung 8.9 που περιμενω,ως μη ικανοποιητικο?
θα μου προτεινες να κοιταξω σε 10αρα οθονη?απο αποψη φορητοτητας κτλ?

Δημητρης

Εγω θα σου προτεινα να πεταχτεις στο Grand Canyon και να τραβηξεις ενα βιντεο με το καινουργιο ταμπλετ που θα παρεις. Αυτο θα ειναι το καλυτερο hands on!

Oσο για το tablet, θα πηγαινα Best Buy και θα ‘επαιζα’ με τα 2-3 που θα ηθελα να επιλεξω για λιγη ωρα. Μετα μια βαθια αναπνοη και… το επιλεγεις. Αυτη η επιλογη θα ειναι και η καλυτερη για σενα.

tkvkp

Παρα ενα τηλεφωνο τον μπιλ,να κανει το μιξ στην taiwan.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Tablets BlackBerry PlayBook

BlackBerry PlayBook, Δεν θα αναβαθμιστεί σε BlackBerry 10 OS

Στεναχωρήθηκα. Το αγαπημένο tablet BlackBerry PlayBook που έχω “παρκάρει” εδώ και μήνες στο κομοδίνο μου και το χρησιμοποιώ το βράδυ ξαπνωμένος αν θέλω να δω κάτι σε μεγαλύτερη οθόνη από αυτή του κινητού μου… διαβάζω τώρα στο Engadget ότι τα σχέδια άλλαξαν και δεν θα λάβει αναβάθμιση στην νέα έκδοση BlackBerry 10 όπως αρχικά είχαμε […]

Software Apple iOS 7 iPad

iOS 7, Ποια μοντέλα θα αναβαθμιστούν και ποιες λειτουργίες θα λάβουν

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος iOS 7 που ανακοινώθηκε προχθές και αναμένεται να διατεθεί το χειμώνα φέρνει πληθώρα νέων χαρακτηριστικών αλλά και αναβάθμιση λειτουργιών που ήδη υπάρχουν. Camera filters, Airdrop, iTunes Radio και αναβάθμιση της Siri είναι κάποια από αυτά. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με το τι έρχεται και σε ποια συσκευή αλλά και […]

Tablets Motorola Xoom newsletter

Τι συμβαίνει όταν παιδιά από την Αιθιοπία πιάνουν για πρώτη φορά tablet στα χέρια τους;

Τα tablets ήταν σφραγισμένα στα κουτιά τους και στους κατοίκους δεν έδωσαν καμία βοήθεια για τη χρήση αυτών. Μετά τα 4 πρώτα λεπτά ένα από παιδιά άνοιξε το κουτί και βρήκε το κουμπί on/ off (ποτέ στη ζωή του δεν είχε δει κουμπί on/ off) και ενεργοποίησε το tablet. Μέσα σε 5 μέρες τα παιδιά […]

Software Blackberry BlackBerry 10 BlackBerry PlayBook

BlackBerry PlayBook, Θα αναβαθμιστεί στην έκδοση BlackBerry 10

Δεν θυμάμαι που το είχα διαβάσει πάντως ήταν κάτι που είχε κυκλοφορήσει έντονα, ότι δηλαδή το tablet BlackBerry Playbook (μοντέλο 2011) θα αναβαθμιστεί στη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος BlackBerry 10 που ανακοινώθηκε εχθές μέσα από τα δύο νέα smartphones BlackBerry Z10 και BlackBerry Q10. Σε δηλώσεις του ο Thorsten Heins επικεφαλής της BlackBerry επιβεβαίωσε […]