Το Android θα ξεπεράσει το iOS στα tablets έως στο τέλος του 2013

Σύμφωνα με μία έρευνα του οργανισμού ερευνών ITRI, η πλατφόρμα του Android στα tablets θα ξεπεράσει το iOS της Apple σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Πότε ακριβώς; Όχι αργότερα από το τέλος του 2013. Αν και η σειρά iPad συνεχίζει την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία της στην αγορά, αυτή την χρονιά αναμένεται το Android να ξεπεράσει την δημοτικότητα του iOS στην συγκεκριμένη κατηγορία φορητών συσκευών στην αγορά.

Σύμφωνα με το Industrial Technology Research Institute (ITRI), λόγω της ευελιξίας και την “ανοιχτής” φύσης της πλατφόρμας Android, το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς στα tablets θα γύρει προς την πλευρά της Google.

Όπως είναι κατανοητό, στην αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλά tablets με Android, που καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες, γούστο και βεβαίως… τσέπες, από low-end φθηνές κατασκευές, έως πανάκριβα μοντέλα, που κάνουν χρήση της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας. Όπως συνηθίζεται, η αγορά της Κίνας θα παίξει σημαντικο ρόλο, και ο οργανισμός ερευνών ITRI δηλώνει, ότι η επιτυχία των οποιουδήποτε κατασκευαστή, θα κριθεί από την επίδοση του στις αναδυόμενες αγορές το 2014, συμπεριλαμβανομένης και της αγοράς της Κίνας.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών, επειδή ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και οι κατασκευαστές Android tablets πολλοί, τα tablets που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα της Google έχουν μικρότερο κύκλο ζωής, με αποτέλεσμα τις μικρότερες τιμές και τις περισσότερες εκπτώσεις. Με λίγα λόγια, ενώ η Apple συνεχίζει την πώληση της σειράς iPad με επιτυχία, το Android ολοένα εξαπλώνεται σε αναδυόμενες αγορές, και με την ευελιξία που έχει λόγω της πλατφόρμας και λόγω του μεγάλου αριθμού κατασκευαστών που το έχουν υϊοθετήσει, είναι θέμα χρόνου, για να βρεθεί η Apple στην 2η θέση στις πωλήσεις tablets σε παγκόσμιο επίπεδο.

Tablets, Το Android θα ξεπεράσει το iOS στα tablets έως στο τέλος του 2013

Tablets, Το Android θα ξεπεράσει το iOS στα tablets έως στο τέλος του 2013

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ζήσης Βαγγελός

Όπως πολύ σωστά αναφέρει και ο Κώστας πιο πάνω θεωρώ λογικό να περάσει μπροστά το Android με τόσα Tablet που κυκλοφορούν. Κατά την γνώμη μου το iPad είναι το μοναδικό επαγγελματικό tablet που μπορεί κάποιος να εμπιστευτεί. Και για να έρθω στο θέμα το iOs είναι πρώτο εαν σκεφτούμε πως κυκλοφορούν μόνο 2 Tablet ανά έτος.

nikmour

@Ζήσης Βαγγελός
“το iPad είναι το μοναδικό επαγγελματικό tablet”
xaxaxa πως τα λες ρε βαγγέλη μπράβο με έκανες και γέλασα…Επίσης αυτός ο παπάς ότι είναι μόνο μία συσκευή κατά έτος πρέπει να σταματήσει. Η apple δεν σταματά να κατασκευάζει παλιότερες συσκευές.. Άντε μας πρήξατε..
Βαγγέλη πάρε αγόρι μου, ένα tablet windows ΟΧΙ RT αλλά full για να κάνεις δουλειά. Εκτός αν η “δουλειά” σου είναι να είσαι στο internet και στα social όλη μέρα.

Kostas K.

@ nilkmour +1000

ιωαννης

εχω imac απο το 2010 και ειμαι πολυ ευχαριστημενος
αλλα κατα τη γνωμη μου σε tablets η apple δεν αξιζει
αμα δειτε το
galaxy note 10,1 η και το καινουριο galaxy note 10,1 2014 edition ιδιες τιμες περιπου
για ποιο λογο να παρω ipad δεν το καταλαβαινω για να εχω περιορισμο στην χωρητικοτητα ?
να μην μπορω να βαλω ενα usb stick ? να πρεπει να απενεργοποιο το κινητο και να βαζω τη sim στο ipad για να εχω 3g και να χανω κλησεις ενω στο samsung εχω και τηλεφωνο ?

για μενα δεν αξιζει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.